18.3 C
Gargaliánoi
Sunday, May 28, 2023
spot_img
HomeΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΗ απάτη του ευρώ, το ανύπαρκτο χρέος και η κατάλυση του Συντάγματος

Η απάτη του ευρώ, το ανύπαρκτο χρέος και η κατάλυση του Συντάγματος

Γράφει ο Δ. Κ. Μόσχος – Δικηγόρος Θεσσαλονίκης

Ο λαός έχει ξεσηκωθεί. Διαμαρτύρεται, φωνάζει, ζητά να μη του πιουν το αίμα και απλά να κάνει τις απαραίτητες θυσίες, στα όρια του ανεκτού, για να αποπληρώσει τα χρέη του. Τα χρέη τα οποία δημιούργησε ¨τρώγοντας¨ τα λεφτά των εργατικών και συνετών ευρωπαίων εταίρων του, οι οποίοι ξαφνικά διαπίστωσαν ότι η Ελλάδα έχει χρέος που δεν ξεπληρώνεται και πρέπει να … χάσει την εθνική της κυριαρχία με το ξεπούλημα ολόκληρης της ελληνικής επικράτειας στους … ξένους.

Αυτό όμως που δεν γνωρίζει ο μέσος ξεσηκωμένος έλληνας, ο μέσος εξεγερμένος ευρωπαίος των νοτίων κυρίως χωρών της ευρωπαϊκής ένωσης και ο μέσος δυτικό – βόρειο ευρωπαίος, που βρήκε την ευκαιρία να εμπαίξει τον έλληνα και τους πολίτες από τις λεγόμενες PΙIGS χώρες (με υψηλό δημοσιονομικό χρέος) είναι ότι:

1. Το Ευρώ ως νόμισμα δεν είναι αξιόγραφο (δηλ. αποδεικτικό αξίας) αλλά χρεόγραφο (δηλ. αποδεικτικό χρέους) !!! Το Ευρώ στην έκδοσή του από την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα (http://en.wikipedia.org/wiki/European_Central_Bank) δεν αντικατοπτρίζει απολύτως τίποτε. Η έκδοση του Ευρώ στηρίζεται σε ένα οικονομικό κατασκεύασμα που λέγεται fiat money (http://en.wikipedia.org/wiki/Fiat_money), δηλαδή νόμισμα το οποίο έχει αξία μόνον και μόνον επειδή η κυβέρνηση (ή εν προκειμένω η ευρωπαϊκή ένωση) το όρισε ως νόμιμο μέσον συναλλαγών, κατά παράβαση των κανόνων της αγοράς των συναλλαγών, δεδομένου ότι η πολιτική εξουσία, εκ του ρόλου της δεν μπορεί να επιβάλλει εμπορικά ειωθότα και πρακτικές, αλλά μόνο να ρυθμίσει ήδη υφιστάμενα. …

2. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένα νόμισμα των 50 Ευρώ δεν αντικατοπτρίζει ισόποση αξία αλλά ισόποσο χρέος (!!!) προς τον εκδότη, εν προκειμένω την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα.

3. Ο μηχανισμός αυτός, που μοιάζει με αυτόν της έκδοσης του αμερικάνικου δολαρίου αλλά έχει κάποιες διαφορές, λειτουργεί με έναν εξαιρετικά απλό τρόπο, δηλ. κάθε χώρα – μέλος της Ε.Ε. αντί να εκδίδει το νόμισμά της κυριαρχικά, έστω στα πλαίσια της Ε.Ε., αναγκάζεται να δανείζεται το χρήμα (τα Ευρώ) από την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα, είτε με τη μορφή των βραχυπρόθεσμων ρέπος, είτε με κρατικά ομόλογα, είτε με απευθείας δανεισμό τραπεζών. Η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα χορηγεί τα ποσά με τόκο (!!!), ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι το ελάχιστο 1,25 %, δηλ. εάν δανείσει 100 Ευρώ σε μια τράπεζα, ή εάν αγοράσει βραχυπρόθεσμα ρέπος ή ομόλογα για 100 Ευρώ θα εισπράξει τουλάχιστον 101,25 Ευρώ !!! Αυτό σημαίνει ότι κανένα εθνικά κυρίαρχο κράτος εντός της Ε.Ε., που χρησιμοποιεί το Ευρώ, να μην έχει δικό του νόμισμα, που να μη το χρωστά σε κανένα – ούτε ένα λεπτό του Ευρώ !!! Και φυσικά ποτέ κανένας ευρωπαίος (Γάλλος, Γερμανός κλπ) δεν έχει στερηθεί το αντίστοιχο ποσό, που εξέδωσε με αυτό τον τρόπο η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα, αφού ποτέ δεν το στέρησε από “την αγοραστική του δύναμη”, δηλ. από τα Ευρώ που έχουν διατεθεί στη χώρα του (Γαλλία, Γερμανία κλπ).

4. Η πρακτική του fiat money, μέσω δανεισμού, ισοδυναμεί με υποδούλωση και απώλεια κυριαρχίας, από τη στιγμή της έκδοσης του νομίσματος αυτού καθ’ εαυτού (βλ. και σχετ. άρθρο), αφού είναι δεδομένο ότι, από τη στιγμή που το κεφάλαιο του δανείσματος προέρχεται από τον ένα και μοναδικό εκδότη του νομίσματος, δηλ. την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα, τότε είναι αδύνατο να αποδοθεί ο τόκος, όσο μικρός και εάν είναι αυτός, αφού το ποσό του τόκου πολύ απλά δεν υφίσταται. Φαντασθείτε ένα πολύ απλό παράδειγμα, όπου μαζεύεται μια παρέα για να παίξει μπίλιες (τις θυμάστε τις μπίλιες;) και μόνον ο ένας, αποκλειστικά, παρέχει π.χ. 100 μπίλιες για το παιχνίδι, με τη συμφωνία ότι στο τέλος του παιχνιδιού η παρέα θα πρέπει να του αποδώσει 101 μπίλιες! Στο τέλος του παιχνιδιού θα λείπει μια μπίλια. Όσο προσεκτικά και εάν έπαιξε η παρέα θα χρωστάει πάντα τουλάχιστο μια μπίλια, εκτός από τις 100 που επέστρεψε και πρέπει να ξαναδανεισθεί εάν θέλει να συνεχίσει να παίζει. Φυσικά οι απρόσεκτες παρέες που ενδεχομένως να έχασαν μπίλιες ή να τις ¨οικειοποιήθηκαν¨ (κοινώς έκλεψαν) απλά χρωστούν περισσότερες. Και αυτός που παρείχε τις μπίλιες θα απειλεί ότι δεν θα ξαναδώσει εάν δεν του αποδοθεί η επιπλέον μπίλια, την οποία βέβαια δέχεται και σε είδος π.χ. νησιά, ΔΕΚΟ, πετρέλαια, χρυσό κλπ.

Μήπως σας θυμίζει κάτι από αυτά που κυκλοφορούν στο δίκτυο για τα χρέη των κρατών σε σχέση με το ακαθάριστο εθνικό προϊόν (ΑΕΠ) τους; Η Γερμανία αυτή τη στιγμή, η 3η μεγαλύτερη εξαγωγική δύναμη στον κόσμο έχει χρέος 74,4% του ΑΕΠ της και η Ελλάδα 123,9%. Μια ματιά στην ιστοσελίδα είναι τελείως αποκαλυπτική: οι χώρες με το μεγαλύτερο χρέος είναι αυτές οι οποίες χρησιμοποιούν fiat money, όπως το Ευρώ και το δολάριο (!!!), ενώ χώρες όπως η Λιβύη και το Ιράν έχουν χρέος 3,7% και 16,7% αντίστοιχα. Τυχαίο άραγε;

5. Η έκδοση νομίσματος συνιστά πράξη εθνικής κυριαρχίας και, ως τέτοια, δεν μπορεί να ανατίθεται σε όργανα ακόμη και θεσμικά, τα οποία όμως λειτουργούν υπό καθεστώς εμπορικής εταιρίας, όπως η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα. Όποιος έχει την παραμικρή αμφιβολία για αυτό ας αναρωτηθεί το εξής: εάν η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα δεν λειτουργούσε ως εμπορική εταιρία (άσχετα εάν δεν είναι επισήμως τέτοια) τότε για ποίο λόγο τα Ευρώ, δηλ. το μέσον συναλλαγής, τα δανείζει στους εθνικά κυρίαρχους λαούς της Ευρώπης και μάλιστα με τόκο; Και γιατί στο άρθρο 9 της Σύμβαση του Άμστερνταμ ρητά προβλέφθηκε ότι η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα εξαιρείται από κάθε μορφής φορολογίας του κεφαλαίου και των κερδών της; Πρόβλεψη για μη φορολογία στο όργανο της πολιτικής εξουσίας που εκδίδει το νόμισμα; Είναι ποτέ δυνατόν; Φαντάζεσθε να υπήρχε ανάγκη για διάταξη νόμου που να εξαιρούσε από τη φορολογία τα Υπουργεία, δηλ. το κράτος να μη φορολογεί το κράτος; Άρα, δεν πρόκειται για δημόσιο όργανο, έστω στα πλαίσια της Ε.Ε. αλλά για θεσμοθετημένο μεν, πλην όμως σαφώς ιδιωτικής φύσεως όργανο, εξ’ ου και η ρητή νομοθετική πρόβλεψη για τη φορολογική εξαίρεση.

6. Προ της δημιουργίας του Ευρώ το βασικότερο εργαλείο διακρατικού δανεισμού ήταν το δολάριο, το οποίο από τον Αύγουστο του 1971, που ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Νίξον, με μονομερή δήλωση, απεξάρτησε το δολάριο από τα αποθέματα χρυσού, τα οποία ήδη είχαν φθάσει να καλύπτουν μόλις το 22% των δολαρίων που είχαν τεθεί σε κυκλοφορία, να μετατραπεί το δολάριο σε fiat money, δηλ. νόμισμα άνευ αντικρίσματος. Όσα δάνεια χορηγήθηκαν υπό αυτό το καθεστώς πάσχουν από την εξής ανήκουστη παραφροσύνη: ότι δηλ. στην αγορά των συναλλαγών μπορεί ένα κομμάτι χαρτί ευτελούς αξίας, το οποίο γράφει επάνω ¨100 δολάρια¨, δημιουργημένο από το τίποτα, να αγοράσει πραγματικά κάτι το οποίο ισοδυναμεί στη αγορά με 100 δολάρια, ή στην περίπτωση δανεισμού, 100 δολάρια άνευ αντικρίσματος, δημιουργημένα από το τίποτα, να δημιουργούν υποχρέωση αποπληρωμής για ισόποση αξία, πλέον τόκου (ο οποίος φυσικά δεν υπάρχει) και στην περίπτωση της μη αποπληρωμής ο πιστωτής να διεκδικεί εθνική κυριαρχία (!!!) με μνημόνιο και ρητό όρο στη σύμβαση δανείου, για να σου ξαναδανείσει, για ένα ακόμη χρόνο, δολάρια δημιουργημένα από το τίποτε !!! Το ίδιο ακριβώς φυσικά ισχύει και για το Ευρώ, ως νόμισμα άνευ αντικρίσματος…

7. Λόγω της πρόδηλης σχέσης ανάμεσα στην έκδοση / διάθεση του νομίσματος και της καθημερινότητας των πολιτών, της ελευθερίας τους, των εν δυνάμει ζητημάτων εθνικής κυριαρχίας, όπως η υπογραφή σύμβασης δανεισμού, με την οποία ρητά παραιτείται ένα κράτος της εθνικής του κυριαρχίας (καλήν ώρα σαν αυτή που υπέγραψε κάποιος υπουργός οικονομικών πρόσφατα), είναι προφανές ότι τα ανωτέρω ζητήματα δεν μπορεί να γίνουν αντικείμενο επεξεργασίας και απόφασης από ένα πρόσωπο, όπως ο πρωθυπουργός, ο υπουργός οικονομικών κλπ.

Το άρθρο 1 του Ελληνικού Συντάγματος ρητά αναφέρει ότι :

 

ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ

1. Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.

3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα».

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι την κυριαρχία των αποφάσεων την έχει το εκλογικό σώμα («…λαϊκή κυριαρχία …», ούτε καν η Βουλή) και όχι το εκτελεστικό, δηλ. η κυβέρνηση, ακόμη και εάν έχει πρόσφατη νομιμοποίηση. Για αυτό και στο άρθρο 44 του Συντάγματος προβλέπεται η διενέργεια δημοψηφίσματος για κρίσιμα εθνικά θέματα, αλλά και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα. Και στις δύο περιπτώσεις προϋποτίθεται σχετική πρωτοβουλία συγκεκριμένου αριθμού βουλευτών, γεγονός που το Σύνταγμα θεωρεί σίγουρο ότι θα υπάρξει σε μια από τις παραπάνω περιπτώσεις (δηλ. κρίσιμα εθνικά θέματα, σοβαρό κοινωνικό ζήτημα), θεωρώντας ως δεδομένο ότι οι βουλευτές, οι οποίοι εκπροσωπούν τον κυρίαρχο λαό στη ¨Βουλή¨, μεταφέροντας τις δικές του απόψεις εκεί και όχι τις απόψεις του εαυτού τους, ως μια ανεξάρτητη εξουσία του πολιτεύματος και δη του νομοθετικού, δεν σχετίζεται ούτε εξαρτάται καθοιονδήποτε τρόπο από το εκτελεστικό και την κυβέρνηση… Αλήθεια η υποθήκευση της χώρας, η εκτόξευση της ανεργίας, η μείωση μισθών και συντάξεων, το ξεπούλημα των αποθεμάτων χρυσού και του εθνικά κυρίαρχου κράτους δηλ. της ελληνικής επικράτειας για αποπληρωμή οφειλών που δημιουργήθηκαν από χρήμα άνευ αντικρίσματος, η μετάβαση από τη δραχμή (νόμισμα με αντίκρισμα σε χρυσό, άρα αξιόγραφο) στο Ευρώ (νόμισμα άνευ αντικρίσματος, άρα χρεόγραφο), η έκδοση του νομίσματος (όποιο και εάν είναι αυτό) από ιδιώτη, ο οποίος απλά το δανείζει με τόκο και όχι από το κυρίαρχο κράτος ως πράξη εθνικής κυριαρχίας, δεν συνιστούν κρίσιμα εθνικά θέματα και σοβαρά κοινωνικά ζητήματα; Ή μήπως οι βουλευτές είναι άνθρωποι μειωμένης αντίληψης, εκτός τόπου και χρόνου, χρήζοντες δικαστικής συμπαράστασης και δεν αναλαμβάνουν τη σχετική πρωτοβουλία; Ή μήπως έχει καταλυθεί το πολίτευμα και υφίσταται σύγχυση των δύο διακριτών εξουσιών, δηλ. του νομοθετικού και του εκτελεστικού σε βαθμό που να μη μπορούμε να συζητήσουμε πλέον για Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, αλλά για κάποιου είδους ολοκληρωτικού καθεστώτος, με το εκτελεστικό στο ρόλο του απόλυτου δικτάτορα;

8. Η Ελλάδα έχει πτωχεύσει επίσημα 4 φορές μέχρι σήμερα: 1827, 1843, 1893, 1932. Σε κάθε πτώχευση, που πρακτικά σημαίνει μονομερής διαγραφή χρεών λόγω αδυναμίας αποπληρωμής, εξυπακούεται ότι τα οφειλόμενα ποσά δεν οφείλονται πλέον και η χώρα οφείλει μόνο για τα νέα δάνεια που θα συνάψει μετά την πτώχευση. Στην περίπτωση της Ελλάδος όμως, κατά κάποιο παράδοξο τρόπο, τα περισσότερα χρέη αναγνωρίσθηκαν εκ νέου τη δεκαετία του 1960 (με ποια νομιμοποίηση άραγε και από ποίον;), με αποτέλεσμα την αποπληρωμή των παλαιότερων εξ αυτών μέχρι και τη δεκαετία του ’90!

9. Ο ομότιμος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου κος Γ. Κασιμάτης πρόσφατα σε σχετική ομιλία του, αναφέρθηκε στο άρθρο 120 του Συντάγματος. Για όσους δεν γνωρίζουν το άρθρο 120 στην παρ.4 αναγράφει «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία», η δε έννοια της βίας δεν αφορά μόνον τη σωματική και φυσική βία, αλλά και την ψυχολογική, όπως π.χ. ψυχολογική βία του τύπου «Πώς θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις εάν δεν συμφωνήσουμε με το Μνημόνιο; (με το οποίο ξεπουλάμε όλη την Ελληνική Επικράτεια)». Βέβαια αυτό που δεν αναφέρεται είναι, ότι με ρητό όρο της δανειακής σύμβασης οι δανειστές μας μπορούν να καταγγείλουν τη σύμβαση εάν δεν πληρωθεί το ¨Σχετικό χρέος¨ της χώρας (άρθρο 8 παρ.1 (ζ) ), ήτοι οι υφιστάμενες υποχρεώσεις της Ελλάδας σε Ευρώ ή σε οποιοδήποτε άλλο νόμισμα. Δεδομένου όμως ότι τα ποσά του δανείου είναι μικρότερα του υποτιθέμενου χρέους αυτό συνεπάγεται ένα και μόνο πράγμα: ότι τα ποσά που δανεισθήκαμε δεν πάνε σε μισθούς, συντάξεις κλπ, αλλά σε αποπληρωμή προηγούμενων οφειλών !!!

Άρα εκτός από ψυχολογική βία έχουμε ταυτόχρονα και εξαπάτηση από τον πολιτικό κόσμο !!!

Συνεπώς κατά το Σύνταγμά μας έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να αντισταθούμε, με κάθε μέσον, κατά οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει ή το έχει ήδη καταλύσει. Η συγκεντρώσεις που γίνονται σε όλη την Ελλάδα είναι μια καλή αρχή αλλά όχι αρκετές για τους σκοπούς του αρθ. 120.

Η αντίσταση κατά της βίαιης κατάλυσης του Συντάγματος ουσιαστικά σημαίνει την φυσικώ τω τρόπω εκδίωξη των όσων κατέλυσαν το Σύνταγμα, με απλά λόγια την εκδίωξη ¨κλοτσηδόν¨ από το Μαξίμου των βιαστών του Συντάγματος. Και αυτό αφορά όλους, μηδέ του γράφοντος εξαιρουμένου.

 

RELATED ARTICLES

2 COMMENTS

 1. Να μη ξεχάσουμε όμως ότι η Ελλάδα είναι ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ Δημοκρατία και γι΄αυτό, το εκάστοτε κυβερνών κόμμα , αυτό που έχει τη πλειοψηφία στη Βουλή δηλαδή, έχει υποχρέωση να εφαρμόζει μόνο το προεκλογικό πρόγραμμα του, δηλαδή τη πολιτική που έλαβε λαϊκή εντολή να εφαρμόζει . Συνεπώς, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνει δημοψήφισμα για αλλαγή της πολιτικής αυτής. Όποιος δεν μπορεί να τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις παραιτείται και πάμε για εκλογές καθώς δεν υπάρχει πια λαϊκή εντολή .

  Έπειτα, ο κ Παπανδρέου έχει ουσιαστικά χρεοκοπήσει την Ελλάδα άλλες τρεις φορές μέχρι τώρα. Για την ακρίβεια, βρισκόμαστε σε ελεγχόμενη χρεοκοπία από τότε που έγινε η επιμήκυνση του χρέους προς τη Τρόικα και η μείωση επιτοκιών και μπήκαμε υπό αναγκαστική διαχείριση της ΤΡΟΙΚΑΣ.
  (στις 25 Μαρτίου 2011 έγινε η επιμήκυνση του χρέους, στις 21 Ιουλίου 2011 κανονίστηκε το πρώτο κούρεμα 21% και στις 26 Οκτωβρίου 2011 αποφασίστηκε μεγαλύτερο ακόμα κούρεμα). Χριστίνα

 2. ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΙΜΗ;

  Το χρέος, εάν και μπορεί να φαίνεται σαν ένα οικονομικό όρο, όμως εάν το σκαλίσουμε κατά βάθος και το ψάξουμε θα δούμε ότι δεν είναι ακριβώς οικονομικό ζήτημα.

  Το χρέος για τους λαούς της Ανατολής, είναι θέμα τιμής. Αργά ή γρήγορα, θα πρέπει να καταβληθεί.

  Στο παρελθόν, πάντα ήταν ισχυρή οι Δυτική πιστωτές και μέχρι το τελευταίο σεντ το εισπρακταν απο τους οφειλητές της Ανατολής.

  Αλλά για τώρα «η ζωή έχει τα γυρίσματα» που λέει μια παροιμία μας, δηλαδή ο κόσμος γύρισε ανάποδα, Η Ανατολή λόγο την ύφεση στην Δύση, γύρισε την παλίρροια.

  Η Δύση Οφείλει και η Ανατολική πιστωτές έχουν να λαμβάνουν.

  Η Δύση ακόμα νομίζει ότι έχει την παλιά δύναμη της και συνεχίζει να δανείζεται απεριόριστα. Αυτό έχει ώς αποτέλεμα να κολυμπάει στα χρέοι.

  Τώρα στην Αμερική η συζήτηση που έχει εξέχουσα θέση και συζητιέται είναι: Ο Νομπελίστας κ. Paul Kurugman λέει, το χρέος της Αμερικής δεν έχει σημασία.

  Λέει για το χρέος είναι των νοικοκυριών, αλλά και για το αμερικανικό έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού και του χρέους πρός τρίτα φυσικά πρόσωπα.

  Και προσθέτει,

  Η Αμερική, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο δεν πλήρωσε τα χρέη της και τίποτα δεν έχει συμβεί στο κράτος, αλλά ούτε τίποτα στους επικεφαλής των νοικοκυριών.

  Δηλαδή, ο μεγάλος οικονομολόγος λέει: Η Αμερική να συνεχίσει να δανείζεται. Αφού τα μέλη της οικογένειας πληρώνουν τα χρέη τους προς το δημόσιο δεν έχει σημασία. Υπάρχει ένας φόρος εισοδήματος. Με τους φόρους αυτούς θα κλείσει τον τομέα των λιανικών έλλειμμα του προϋπολογισμού. Εφ ‘όσον το επιτόκιο δανεισμού, δεν είναι υψηλότερος και ταχύτερος απο των φόρων.

  Το χρέος της Αμερικής στους οποίους χρωστά, ίσως είναι το πιο σημαντικότερο ερώτημα και ζήτημα της ιστορίας.

  Οι διανοούμενοι επιστήμονες που δεν ενδιαφέρονται-ασχολιούνται με το οικονομικό θέμα, σ’ αυτήν την περίπτωση έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και είναι ένα είδος οικονομίας που δεν μπορεί να πάει μακριά. Αναρωτιούνται αυτή η μεγάλη και τρανή χώρα μπορεί να χρωστά; Εάν χρωστάει τόσο πολύ και ειίαι χρεωμένη σ’ αυτούς τους λεχρίτες, αγενείς και στους αμόρφωτους Ανατολίτες πρέπει να χρωστά;

  Ας δούμε πρώτα η Αμερική ή οποιοδήποτε άλλο έθνος, πως δανείζεται απο την παγκόσμια αγορα.

  Όταν μια χώρα εκτυπώνη χρήμα, όσα χρήμα εχει εκτυπώση τόσο εχει δανειστει η χρεωθει σημαίνει στην παγοσμια αγορα. Μέχρι εκεί που είναι η παραγωγή της, παρέχει της υπηρεσιες της και όταν ρεουν εσωδα, δηλαδή υπάρχει εμφανή πηγή εσώδων, εάν εχει εκτυπώση χρήμα μέσα στα πλαισια αυτά κανενα προβλημα δεν υπαρχει. Η οικονομία της θα συνεχίσει να ειναι λειτουργήσιμη και επεξεργάζεται τους πόρους της.

  Εάν η πηγή χρηματοδοτησης ειναι εξωτερική, όσο χρήματα εχει αποκτήσει τόσο εχει χρεωθεί στην παγκόσμια αγορά.

  Οι χώρες που τα χρήματα τους κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά (συνάλλαγμα), μπορεί να τυπώσει χρήματα όσο και όπως θέλουν. Όσο Περισσότερο βρίσκουν αξία των αγαθών και υπηρεσιών τους στην παγκοσμια αγορά τοσο μπορεί να εκτυπώσει. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε σχηματίσει μια αγορά που περιγράφεται και είναι η «αγορά χρήματος».
  Στην πραγματικότητα η Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ενωση είχαν κάνει αμοιβαία συμφωνία και αποφάσηζαν απο κοινού πόσο θα εκτυπωθούν συνολικά χρήματα. Αυτό που δημιούργησαν αυτοί το ονομάσαν «το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα». Όσοι ηγέτες των χωρών δεν αποδέχτηκαν την κατάσταση αυτή, τους έστελναν στο διάβολο, δηλαδή τους εξοντώνανε.
  Με άλλα λόγια, οι παγκόσμιες οικονομικές δυνάμεις τυπώνανε χρήματα στις δικές τους οικονομικές δυνάμης. Φυσικά, αυτό παρουσιαζόταν ως πλεονέκτημα σε σχέση με τις άλλες χώρες, διότι την παραγωγή και την εξυπηρέτηση των άλλων χωρών με το νομισμά τους, ήταν μία συναλλαγη των νομισμάτων και των ομολόγων. Ίσως τα ομόλογα δεν είχαν καν αντίκρισμα.

  Το σύστημα αυτό, δέν είναι σημαντικό, αλλά ουτε λειτουργήσημο όπως ήταν παλαιότερα, γιατι το αποφευγουν οι χώρες και δεν το χειρίζονται πιά.

  Απο το σύστημα αυτό, δηλαδή της έκδοσης νομίσματος η Αμερική πήρε τη μερίδα του λέοντος. Το Ηνωμένο Βασίλειο και η υπόλοιποι της Ευρώπης, έπαιρναν μεταξύ τους ότι είχε απομείνει απο την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

  Η μείωσει τη χρήση των δολαρίων στην παγκόσμια αγορά, έφερε το αμερικανικό δολάριο σε δυσχερή θέσει και στη διεθνή σκηνή άρχισε να περιορίζεται η αξία του.

  Όπως είδαμε και διαπιστώσαμε στην τελευταία κρίση του ευρώ, Η Ευρώπη δεν μπόρεσε να είσπραξη απο τις αγορές συναλλάγματος και ενώ το ήθελε. Με άλλα λόγια, η Ευρώπη δεν μπόρεσε να χτυπώσει ευρώ όσο ήθελε και χρειαζόταν.

  Η κρίση αυτή που δημιουγήθηκε μεταξύ Αμερικής και την Γερμανία, αλλά δεν δηλώθηκαν στο κοινό κόσμο της κρίσης, μια προσωρινή συμφωνία που έγινε μεταξύ τους φαίνεται να έχει ξεπεραστεί.

  Οι χρηματιστική και πιστωτική αγορά θα συνεχίσει έτσι να μένει, διότι οι πρέσες των Ηνωμένων Πολιτειων που έχουν εκτυπώσει μπόλικα δολάρια και χωρίς αντίκρισμα είναι το πρόβλημα. Αυτά τα δολάρια μαζεύτηκαν σε μεγάλο βαθμό στην Κίνα απο οτι φαίνεται.

  Ο κος Paul Kurugman “δεν πληρώνουμε” όταν έκανε τη δήλωση αυτή, εννοούσε αυτά τα νομίσματα και το συνάλλαγμα, που βρίσκεται σε ξένες χώρες, δηλαδή τα στοκ που έχουν οι χώρες σε δολάριο, είναι φούσκα.

  Οι χώρες που ξεκίνησαν να κάνουν μεταξύ τους συναλλαγή με δικά τους χρήματα και καταργόντας το δολάριο απο τις αγοροπολησιες που γινονται, στην Δύση το πρόβλημα όλο και περισσότερο θα αυξάνεται.

  Το χρέος της Δύσης έχει πάψει να είναι φενομενικός. Τώρα, της Δύσης το χρέος αρχίζει και τέθηκε στην πορεία του πραγματικού χρέους και είναι ενόψιν των ευθυνών της.

  Αν έχετε χρέος και έλλειμμα στο προϋπολογισμό; Ειστε υποχρεωμένη τη μείωση της ζήτησης και την εξοικονόμηση ενέργειας να πάτε. Μειώνοντας τη ζήτηση, μειώνετε και η παραγωγή. Επίσης μειώνοντας την παραγωγή θα μειωθεί και η απασχόληση και έτσι αυξάνεται η ανεργία.

  Έτσι το χρέος, μόνο χρέος δεν μπορεί να είναι. Τα έσοδα σε όλους επιρεάζουν τις σκέψεις, τις προτάσεις και στην ενέργειά σας ξεκινά περιορισμούς.

  Το ίδιο ισχύει και για τα κράτη που είναι χρεοκοπημένα. Σχετικά με τα όρια της πολιτικής και τις ενέργειες των κρατών.
  Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, Η βυζαντινή Αυτοκρατορία και η Οθωμανική Αυτοκρατορία κατέρρευσε λόγω του χρέους. Για το λόγο αυτό, αυτοί που ίδρυσαν τη Δημοκρατία δεν φοβούνται τίποτα, πέραν το φόβο του χρέους.

  Τα νέα κορίτσια και τις νέες γυναίκες που γνωρίζουμε, αφού τους χρεωκοπήσουνε τους μετακινούν σε οίκο ανοχής.

  Όσοι λαοί που δεν ξέρουν να βάλουν όριο και να σταματήσουν στο δανεισμό, σκέφτουμε και νομίζω ότι το μέλλον των εθνών αυτών θα είναι ίδια περίπτωση.
  Αθήνα, 23-01-2012
  Φιλικά και με εκτίμηση,
  Μεχμέτ Ιμάμ
  Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Μουσουλμάνων Ελλάδος, «Η Φιλότητα»

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…