25.3 C
Gargaliánoi
Wednesday, May 31, 2023
spot_img
HomeΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΠόθεν έσχες σε όλους τους δικαστές, τώρα!

Πόθεν έσχες σε όλους τους δικαστές, τώρα!

Πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται πως το πολιτικό πρόβλημα, οι σχέσεις διαφθοράς που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ νομοθετικής εξουσίας και επιχειρηματιών και το εν γένει σαφέστατα νοσηρό πολιτικό σκηνικό, έχουν δημιουργηθεί λόγω ανεπάρκειας της Δικαιοσύνης. Και δυστυχώς, το έλλειμμα δικαιοσύνης είναι κάτι που καταγγέλλεται ολοένα και συχνότερα από τους απλούς πολίτες.

Λόγω των ημερών και κυρίως λόγω των διαφόρων φημών που ακούγονται για το δικαστικό σώμα –τους υπηρέτες της Δικαιοσύνης, όπως αποκαλούνται οι δικαστικοί λειτουργοί-, μήπως θα ήταν πρέπον να γίνει μία ενδελεχής έρευνα στο πόθεν έσχες (με έμφαση στο πόθεν) όλων των λειτουργών της Δικαιοσύνης;

Μήπως θα ήταν σωστό να ανατεθεί μία έρευνα, η οποία θα παρακολουθείται άμεσα από κληρωτούς πολίτες (που φυσικά θα αποζημιωθούν από την Βουλή αλλά και από το ταμείο των Δικαστικών), αλλά και από ειδικούς στα οικονομικά ένορκους λογιστές και τα αποτελέσματα της οποίας θα δημοσιεύονται σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση; Δεν είναι δυνατόν να συνεχισθεί η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και τα όσα διαδίδονται εις βάρος των δικαστικών. Φυσιολογικά, οι ίδιοι οι δικαστές θα έπρεπε να έχουν ήδη ζητήσει την σχετική έρευνα…

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν όλοι να μάθουν εάν όλα όσα λέγονται είναι αλήθειες ή σκαιότατα ψεύδη. Κι έτσι και η Δικαιοσύνη θα μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα και δίχως κανείς να αμφιβάλει για την ακεραιότητά της, αλλά και οι πολίτες θα αισθανθούν ασφαλέστεροι εάν διαπιστώσουν πως η Δικαιοσύνη αν και τυφλή, παρ’ όλα αυτά λειτουργεί χωρίς προβλήματα.

Κωνσταντίνος

 

Πηγή 

 

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

 1. Αναφερόμαστε στο θέμα του συστήματος της δικαιοσύνης, λαμβάνοντας ως αφορμή την πρόσφατη διένεξη μεταξύ του Υπουργού Δικαιοσύνης και του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Ζαγοριανού.

  Για την υπόθεση ενός δικαστή, ο οποίος είναι πλέον υπόδικος σε βαθμό κακουργήματος και ο Άρειος Πάγος επιμένει —παρ’ όλα αυτά— να του επιτρέπει να εκτελεί το “λειτούργημά” του.

  Μιλάμε για τον δικαστή, ο οποίος στην πραγματικότητα διευκόλυνε τους Χριστοφοράκους να την “κοπανήσουν” από τη χώρα και μαζί μ’ αυτούς να την “κοπανήσει” και η τελευταία ευκαιρία να μάθει ο λαός τι ακριβώς έγινε στο σκάνδαλο Siemens.

  Εξαιτίας του “λειτουργού” Ζαγοριανού δεν θα μάθουμε ποτέ ποιοι τα πήραν και πόσα πήραν, γιατί ο δικαστικός “λειτουργός” φρόντισε να την “κοπανήσει” αυτός ο οποίος τους τα “έδινε”.

  Η ολομέλεια του Άρειου Πάγου —και άρα η ηγεσία της δικαστικής εξουσίας στο σύνολό της— έκρινε ότι ένας υπόδικος —και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος— μπορεί και είναι σε θέση να εκτελέσει το “λειτούργημά” του.

  Στο διάστημα αυτό, κατά το οποίο διενεργούνται ανακρίσεις για την υπόθεσή του, μπορεί ο ίδιος να παραμείνει στη θέση του και να “ανακρίνει” Έλληνες πολίτες.

  Με απόφαση του Αρείου Πάγου κάποιοι Έλληνες θ’ αναγκαστούν να εμπιστευτούν την τύχη της ζωής τους, της τιμής τους ή της περιουσίας τους σε κάποιον υπόδικο δικαστή σε βαθμό κακουργήματος.

  Σε κάποιον, ο οποίος μπορεί σε λίγο καιρό να δικαστεί και να βρεθεί κακούργος.

  Σε κάποιον δικαστή, που, αν βρεθεί ένοχος και άρα κακούργος, δεν θα έπρεπε κατά τη γνώμη μας καν να φυλακιστεί.

  Θα έπρεπε να λιθοβοληθεί και ό,τι περισσέψει να κρεμαστεί στην Πλατεία Συντάγματος.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…
on