16.3 C
Gargaliánoi
Sunday, June 4, 2023
spot_img
HomeΕΛΛΑΔΑ"Ποδηλασία ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ-ΛΕΥΚΗ" - Β΄Δημοτικού Σχολείου Γαργαλιάνων (φωτογραφίες)

“Ποδηλασία ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ-ΛΕΥΚΗ” – Β΄Δημοτικού Σχολείου Γαργαλιάνων (φωτογραφίες)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ  Β’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

 Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη συμμετοχή των μαθητών του Β‘ Δημοτικού σχολείου και των γονέων, η ποδηλασία ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ – ΛΕΥΚΗ που είχε προγραμματίσει ο Σύλλογος. Παιδιά όλων των τάξεων  και πολλοί γονείς άρχισαν να συγκεντρώνονται από νωρίς το πρωί της Κυριακής με τα ποδήλατά τους στην πλατεία των Γαργαλιάνων  για το προγραμματισμένο ραντεβού στις 10 π.μ.

To συμβούλιο του συλλόγου γονέων τους καλωσόρισε όλους και τόνισε ότι ο σύλλογος πήρε αυτή την πρωτοβουλία με σκοπό να ενθαρρύνει τη χρήση του ποδηλάτου ως μεταφορικό μέσο για μικρούς και μεγάλους. Ζήτησε από τους αρμόδιους,  που λαμβάνουν τις αποφάσεις,  για τα προβλήματα της πόλης να εντάξουν και να διευκολύνουν τη χρήση του ποδηλάτου στις κυκλοφοριακές συνθήκες της πόλης. Σχολίασε  τις κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν στην πόλη κάνοντας λόγο για αλόγιστη χρήση του αυτοκίνητου, ανυπαρξία των κοινόχρηστων χώρων και ελεύθερων πεζοδρομίων για τη διέλευση των μαθητών και γενικά των πεζών.

Η όλη διαδρομή με επιστροφή ήταν 8 χιλ. και διανύθηκε σε 100 λεπτά από τα οποία τα 30 λεπτά ήταν στάση για ξεκούραση στη Λεύκη και τα υπόλοιπα ποδηλασία. Έκπληξη για όλους ήταν παιδιά του νηπιαγωγείου καθώς και κάποια άλλα με βοηθητικές ρόδες, τα οποία διάνυσαν το σύνολο της διαδρομής. Κατά την επιστροφή στην πλατεία των Γαργαλιάνων ο Σύλλογος γονέων μοίρασε στα παιδιά αναμνηστική καρτέλα με την πολύ πετυχημένη αφίσα της διοργάνωσης.

Η όλη προσπάθεια υποστηρίχθηκε από το NAVARINO OUTDOORS με την ομάδα του Michael Widmer και υπήρχε άριστη οργάνωση σε όλη τη διαδρομή με ομάδα υποστήριξης από γονείς ποδηλάτες και οχήματα. Η υψηλή συμμέτοχή των παιδιών στη διοργάνωση ήταν  έκπληξη για όλους, και ‘’τάραξε’’ ευχάριστα το Κυριακάτικο πρωινό στην πλατεία των Γαργαλιάνων.

 

Δείτε φωτογραφίες της πανέμορφης αυτής εκδήλωσης του

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ  Β’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

To «ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ NEWS» συγχαίρει όλα τα παιδιά και τους γονείς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δ.Σ. του «Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Β΄ Δημοτικού Σχολείου Γαργαλιάνων».

Οι φωτογραφίες δείχνουν ότι υπήρξε μεγάλη συμμετοχή μαθητών και ότι η πρώτη διοργάνωση του Συλλόγου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ευχόμαστε να βλέπουμε συχνά τέτοιες υπέροχες εκδηλώσεις.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοιου είδους εκδήλωση στους Γαργαλιάνους.

Η πρωτοβουλία για την «ποδηλασία» ήρθε από το Δ.Σ. του «Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Β΄ Δημοτικού Σχολείου Γαργαλιάνων». Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και τους ευχαριστούμε που νοιάζονται για τα παιδιά του σχολείου.

 Εμείς πιστεύουμε ότι μόνο με αιτήσεις και επιστολές στους πολιτικούς και τους πολιτικάντηδες δεν κατορθώνει κανείς τίποτα.

Όμως, όταν όλοι οι γονείς δάσκαλοι και μαθητές απαιτούν ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, ΔΥΝΑΜΙΚΑ αλλά και με ΕΠΙΜΟΝΗ  πραγματοποιούν τα οράματα τους.

Τα μάτια των μαθητών είναι στραμμένα πάνω στους γονείς και δασκάλους τους. Εμείς με τους αγώνες μας θα τους μάθουμε να διεκδικούν και να απαιτούν όσα τους ανήκουν και να μη σκύβουν ποτέ το κεφάλι σε κανέναν περαστικό πολιτικάντη.

Η δική μας γενιά δυστυχώς είχε πάντα σχεδόν το κεφάλι κατεβασμένο σε όλους εκείνους τους άχρηστους λαδιάρηδες πολιτικούς (πολιτικάντηδες είναι σωστό) που πρόδωσαν με τις πράξεις τους την εμπιστοσύνη των πολιτών τα τελευταία 60 χρόνια, με αποτέλεσμα την οικονομική (και όχι μόνο) καταστροφή της Πατρίδας μας.

Οι μαθητές του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Γαργαλιάνων χρόνια τώρα παρακαλάνε να φτιαχτούν οι τουαλέτες τους γιατί κινδυνεύει η υγεία τους!!!

Πάντα τους έδιναν υποσχέσεις ότι θα τις φτιάξουν, τον άλλο μήνα τον άλλο χρόνο, την νέα τετραετία …..

Τι έμαθαν οι μαθητές; (οι περισσότεροι γονείς δεν έμαθαν τίποτα…) Ότι οι δημοτικοί «άρχοντες» τους έλεγαν ψέματα για τόσα πολλά χρόνια. Που να μάθουν οι μικροί οι μαθητές ότι όχι μόνο «υπήρχαν λεφτά» αλλά υπήρχαν τόσα πολλά λεφτά που ο «συχωρεμένος Δήμος Γαργαλιάνων» φεσώθηκε από μια ομάδα ανίκανων πολιτικάντηδων σχεδόν 5.000.000 ευρώ. Τα οποία φυσικά θα τα πληρώσουμε εμείς…

Έπρεπε ο τότε «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Β΄ Δημοτικού Σχολείου Γαργαλιάνων» να είχε πάρει από κοντά με μια σαρωματίνα τον αχαρακτήριστο δημαρχίσκο της περασμένης 8ετίας… Με τι καρδιά σπαταλούσε λεφτά σε δεξιώσεις και γλέντια των ημετέρων σε δικά τους πάντα στέκια (αφού … έτυχε να έχει απαξιωθεί το Τουριστικό μας) και δεν θέλησε να προστατεύσει την υγεία εκατοντάδων μαθητών με κόστος περίπου 20.000 ευρώ; Οι άλλοι της παρέας γιατί συμφωνούσαν «απόλυτα» μαζί του;

Γι΄ αυτό φωνάζουμε ότι πρέπει να ξυπνήσουμε και να μάθουμε επιτέλους να απαιτούμε με οποιονδήποτε τρόπο (νόμιμο) όσα δικαιούμαστε, όπως:

  • Οι τουαλέτες του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Γαργαλιάνων πρέπει να είναι κατάλληλες για ανθρώπινη χρήση.                    
  • Το νερό που πείνουμε να είναι κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση.
  • Να μην καίγονται τα σκουπίδια της παράνομης χωματερής.
  • Να μην χρησιμοποιεί ο Δήμος τους αγωγούς όμβριων υδάτων για αποχέτευση
  • Να αποκτήσουμε και εμείς στους Γαργαλιάνους Βιολογικό Καθαρισμό.

Ξέφυγα λίγο από το θέμα της “ποδηλασίας” αλλά ήταν αναγκαίο.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στο «Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Β΄ Δημοτικού Σχολείου Γαργαλιάνων».

Φώτης Παναγιωτακόπουλος

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές της ποδηλασίας. Συνεχίστε το έργο σας, θα βοηθήσουμε και όσοι δεν έχουμε παιδιά στα σχολεία.

    Μπράβο και στον «Καραΐσκάκη» των Γαργαλιάνων του οποίου θαυμάζω την υπομονή , να τα βάζει με θεούς και δαίμονες για να διορθώσει τα αδιόρθωτα της πόλης μας… Χρόνια κονταροχτυπιέται για το καλό όλων μας και εμείς αρνιόμαστε να συνδράμομε τις προσπάθειες του… Το ότι συνεχίζει εμένα τουλάχιστον με αφήνει κατάπληκτο! Του εύχομαι καλή δύναμη και εγώ τον ευχαριστώ για όσα κάνει για όλους εμάς ανιδιοτελώς. Η ιστοσελίδα του «ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ ΝΕWS” είναι από τα καλύτερα αδέσμευτα ιστολόγια που υπάρχουν σήμερα στη χώρα μας. Δεν κρύβω ότι συχνά το προτείνω σε φίλους και γνωστούς μου εκτός Γαργαλιάνων και αισθάνομαι περήφανος που το δημιούργησε ένας Γαργαλιανιώτης. Συμφωνώ ότι μόνο με συλλογική προσπάθεια θα φτιάξουμε τους Γαργαλιάνους. Καλό κουράγιο φίλε.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…