18.3 C
Gargaliánoi
Sunday, May 28, 2023
spot_img
HomeΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΗ Πατρίδα χρειάζεται σήμερα όσο ποτέ άλλοτε Έντιμους, Μάχιμους Αξιωματικούς σαν...

Η Πατρίδα χρειάζεται σήμερα όσο ποτέ άλλοτε Έντιμους, Μάχιμους Αξιωματικούς σαν τον Πλοίαρχο Π.Ν. Ραδάμανθυ Φουντουλάκη.

Μια ξεχωριστή περίπτωση

Για την περίπτωση της αποστρατείας του πλοίαρχου Ραδ. Φουντουλάκη, η στήλη θα κάνει ειδική μνεία, γιατί οι πληροφορίες που συλλέξαμε και τα πολλά email που λάβαμε είναι αποκαλυπτικά.

Ο αξιωματικός αυτός των υποβρυχίων είναι από τους πιο μορφωμένους στο Πολεμικό Ναυτικό, έχει μεταπτυχιακό Μaster στην Υποβρύχια Ακουστική, είναι απόφοιτος της Σχολής Αμύνης του ΝΑΤΟ στη Ρώμη, δίδαξε επί 10 χρόνια ως καθηγητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, ενώ συμμετέχει ενεργά σε διάφορες ομάδες εργασίας και επιτροπές μελετών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Υπήρξε μεταξύ των αρχικών εμπνευστών της δημιουργίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Ακουστικής και μέλος επιτροπών πολλών διεθνών συμποσίων.

 Την τριετία 2006-09 υπηρέτησε σε θέση κλειδί στο πιο σοβαρό ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο, στο Στρατηγείο Μετασχηματισμού του SACT (ΗΠΑ), ως διευθυντής Εκπαίδευσης, όπου διακρίθηκε κατ΄ επανάληψη αναλαμβάνοντας καθήκοντα αρχηγού πολυεθνικών αποστολών επιθεώρησης και υποβοήθησης διαφόρων χωρών, ώστε να αποκτήσουν εκπαίδευση υψηλού επιπέδου.

Η συνημμένη επιστολή του ΝΑΤΟ αποτελεί διθύραμβο για κάθε έλληνα αξιωματικό.

Όμως ο κ. Βενιζέλος δεν έδωσε, φαίνεται σημασία σ’ όλα αυτά και επέτρεψε να τον αποστρατεύσουν σε ηλικία 50 ετών.

Και μια μικρή λεπτομέρεια: Η οικογένεια του πλοίαρχου κατάγεται από το χωριό του Μιχάλη Καρχιμάκη στο Λασίθι, αλλά είναι άλλης «απόχρωσης»… Κρίμα!

 

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

 

———————————————————

Αναδημοσιεύουμε την επιστολή παραίτησης του Πλοιάρχου Π.Ν. Ραδάμανθυ Φουντουλάκη

 

«Ζήτησα να απομακρυνθώ γιατί έτσι βοηθώ το Πολεμικό Ναυτικό»

 

Κύριοι,

Για επίλυση τυχόν αποριών αναφέρονται / γνωρίζονται τα παρακάτω:

Και οι τρείς κλάδοι είχαν διαταχθεί από Δεκ 09  να ετοιμάσουν μία παρουσίαση για ΥΕΘΑ με αφρομή την μή υπογραφή από αυτόν του Ο/ΣΝΔ που είχε εκπονηθεί απο ΓΕΝ / Β2 παρά την έγκριση του απο ΣτΕ και προηγούμενη ηγεσία.

Στα πλαίσια αυτά εγώ ο αρμόδιος Διευθυντής ετοίμασα μία πολύ σύγχρονη παρουσίαση η οποία βασίζετο σε όσο το δυνατόν πληρέστερα στοιχεία και με άξονες:

_ Την τήρηση του ισότιμου (όσο επιτρέπει το σύνταγμα) των ΑΣΕΙ με ΑΕΙ.

_ Την συνέχιση συνεργασίας της ΣΝΔ με ιδρυματα εξωτερικού για παροχή πτυχίων master και PhD.

_ Την έναρξη πραγματικής συνεργασίας με ΑΕΙ για ενδιαφέροντα ερευνητικά προγράμματα.

_ Την ένταξη της ΣΝΔ στα προγράμματα Military Erasmus και συμμόρφωση της με Διακύρηξη της Bologna

_  Ένταξη e-learning στη ΣΔΙΕΠΝ και ΣΝΔ – ΣΜΥΝ

 Αν και για τα ανωτέρω είχε ενημερωθεί η ηγεσία με ΕΕΣ και με προφορική ενημέρωση ΕΓΑ/ΓΕΝ και ΔΚΒ από την πρώτη ημέρα παραλαβής των (Ο ΥΕΘΑ κατά πρακτική οτι δεν τηρεί χρόνους για σύγκληση συσκέψεων όπως η προχθεσινή) αιτήθηκε απο Α/ΓΕΝ η εκ νέου ενημέρωση στη αίθοσα ΑΝΣ όπου θα προβάλλετο η παρουσίαση που είχε ετοιμασθεί για ΥΕΘΑ προς τελική έγκριση.

Δυστυχώς όμως  μόλις διαπίστωθηκε ότι η ήδη εγκεκριμμένη παρουσίαση μας  παρουσίαζε και  στοιχεία που δέν ήταν αρεστά στην πολιτική ηγεσία (τονισμός στρατ. χαρακτήρα των ΑΣΕΙ -ισοτιμία Κοσμήτωρα με Διοικητή κλπ)  εδέχθηκα προσωπικές επιθέσεις  παρουσία κατωτέρων και υπολοίπων Ναυάρχων υποχρεώνωντας με να καταργήσω τις διαφάνειες που αφορούσαν όλα τα ανωτέρω με αποτέλεσμα η όλη παρουσίαση να περιορισθεί με παράθεση”ψυχρών”  στοιχείων που ως αποδείχθηκε προκάλεσαν τον ΥΕΘΑ.

Επειδή τα τελευταία 14 και πλέον χρόνια έχω χαραμίσει (ναι χαράμι επήγαν) όπως και πολύ άλλοι μέντορες μου ή μη, πολύ χρόνο απο την ζωή μου για να βελτιώσω την ΣΝΔ απο διάφορες θέσεις δεν ήταν δυνατό να δεχθώ τέτοια υποτίμηση τόσο της ΣΝΔ όσο του ΠΝ και των Αξιωματικών γενικότερα.

Με πολύ στεναχώρια και λύπη ζήτησα να απομακρυνθώ όχι γιατί εξαντλήθηκα αλλά γιατί πιστεύω ότι με τον τρόπο αυτό βοηθώ περισσότερο το ΠΝ

 Ο Υποναύαρχος ΦΕΝΕΚΟΣ δεν είχε δυνατότητα να επέμβει στις παρουσιάσεις των ΓΕ οι οποίες παρασκευάσθηκαν και εγκρίθηκαν απο του Α/ΓΕ και ως εκ τούτου η όποια επίθεση του ΥΕΘΑ ήταν άδικη. Καλόν θα ήτο να γνωρίζει ο καθείς ποιοί και ποιές αρμοδιότητες έχουν πρίν πούν οτιδήποτε.

Με συνεχή πίστη στη πατρίδα …

 

Ραδάμανθυς Φουντουλάκης

Πλοίαρχος Π.Ν.

————————————————————


Μια επιστολή – αποχαιρετισμός στον Πλοίαρχο του Π.Ν. Ραδάμανθυ Φουντουλάκη

 

Το διάβασα και δεν το πίστευα αδελφέ Ρ.

Μας χαιρετάς λοιπόν φίλτατε. Γινόμαστε δηλαδή φτωχότεροι … κατά έναν … αλλά λέοντα!!!

Ίσως λίγοι ξέρουν τι εννοώ, γιατί πολλοί σε γνώρισαν, αλλά λίγοι σε ξέρουν πραγματικά.

 Έ, άμα κι εσύ υπέβαλες παραίτηση σημαίνει ότι τα πράγματα για μας τους ένστολους μόνο αισιοδοξία δεν εμπνέουν.

Το λέω, γιατί είσαι μάχιμος με κάθε έννοια, μάχιμος αξιωματικός, μάχιμος επιστήμονας, μάχιμος ακόμη και σαν οικογενειάρχης.

Σε χαιρόμουν πάντα να σε βλέπω να παίρνεις φόρα και να τα λες έξω απ’ τα δόντια, με τη χαρακτηριστική σου ταχύτητα του λόγου και την κοκκινίλα στο πρόσωπο, ειδικά άμα ερχόσουν αντιμέτωπος με την … «αήττητη βλακεία», όπως συνήθιζες να λες.

Καράβι και μετά σπουδές στην Αμερική – δύσκολα χρόνια σε ζόρικο και πρωτοποριακό τομέα – και μετά πάλι καράβια… και ύστερα θέσεις με χοντρές ευθύνες, μέσα στο ΓΕΝ και διδασκαλία στη Σχολή Δοκίμων, και ξενύχτια, ατέλειωτα ξενύχτια στο σπίτι πάνω από το κομπιούτερ, αλλά και … σπάνιος πατέρας.

Όπου πρωτοποριακή πρόταση και γόνιμος νεωτερισμός μέσα στο Π.Ν. δήλωσες «μέσα» και όπου μάχη κόντρα στη γραφειοκρατική αντίληψη έβαλες πάντα πλάτη.

Δάσκαλος καλός στους νεότερους και … δίκαιος Κριτής στο όνομα και στην ουσία!!!

Λυπάμαι ειλικρινά γιατί το Π.Ν. δεν χάνει απλά έναν άριστο Αξιωματικό και μάλιστα στην πιο ώριμη και πιο παραγωγική περίοδο της σταδιοδρομίας του.

Χάνει έναν άνθρωπο έντιμο, ευθύ με κοφτερό και ανοιχτό μυαλό, που μόλις πριν λίγους μήνες γύρισε από το εξωτερικό με φρέσκιες ιδέες και πολλές προτάσεις.

Εμείς, οι ένστολοι φίλοι σου, χάνουμε σε δύσκολες ώρες ένα καλό «εν όπλοις σύντροφο» και ένα μαχητή.

Ξέρω ότι δεν παραιτείσαι, γιατί φυγομαχείς.

Όποιος το σκεφθεί αυτό δεν σε ξέρει καλά. Φεύγεις γιατί έχεις μάθει καλά ότι «…εάν μια μάχη δεν αξίζει να δοθεί γιατί παραμονεύει η ήττα, ο καλός στρατηγός δεν διακινδυνεύει τις δυνάμεις του, για να μην χάσει τον πόλεμο…». Εξάλλου στην Τέχνη του Πολέμου ήσουν και είσαι εξαίρετος.

Καλή τύχη και καλή σου δύναμη.

Ο «διπλοαγκυράκιας» φίλος σου

———————————————————–

 Διαβάστε περισσότερα για τον ΕΛΛΗΝΑ Πλοίαρχο του Π.Ν. Ραδάμανθυ Φουντουλάκη

THESIS for his   MASTER-OF SCIENCE IN ENGINEERING ACOUSTICS    

 ΠΑΤΑΙΤΗΘΗΚΕ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΤΟΥ Π.Ν. 

 Η ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ 

 

 

“Μητρός τε και Πατρός

και των άλλων προγόνων απάντων

τιμιώτερον εστίν η Πατρίς” 


RELATED ARTICLES

4 COMMENTS

  1. Συνταγματάρχες, Πλοίαρχοι και Σμήναρχοι ιδιαίτερα όχι φίλα προσκείμενοι πολιτικά κοντά σε εκλογές παραιτούνται με απώτερο σκοπό την ως ουδέποτε απομάκρυνσης επαναφορά τους με τον άλλο πολιτικό φορέα με σίγουρη εξασφάλιση ανόδου στην ιεραρχία. Δοκιμασμένη συνταγή ακόμη και για αξιόλογους Αξιωματικούς που φοβούνται την στραβή απο την αναξιοκρατία που κυριαρχεί στις κρίσεις απο την εκάστοτε Ηγεσία

    • Φίλε Μάριε, ο Πλοίαρχος Ραδ. Φουντουλάκης ΠΝ, θα σε απογοητεύσω αλλά δεν είναι από αυτούς που γράφεις. Τον γνωρίζω και είχα την τιμή να συνυπηρετήσω μαζύ του εδώ και 30 χρόνια και σε πληροφορώ ότι πάντα κοίταζε το καλό του ΠΝ και κατ’επέκταση της πατρίδας και όχι τον εαυτό του. Για αυτό θα ήταν καλύτερα να μην γενικοποιούμε τις κατηγορίες πριν τις εκτοξεύουμε.

  2. ΓΡΑΦΕΤΕ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΛΟΙΑΡΧΟΥ ΜΕ ΟΜΙΚΡΟΝ!
    ΕΙΝΑΙ ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΡΟΔΑΜΑΝΘΥΣ….

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…
on