18.3 C
Gargaliánoi
Sunday, May 28, 2023
spot_img
HomeΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣNigel Farage: "Οι χειρισμοί της ΕΕ θα οδηγήσουν σε εξεγέρσεις σε Ελλάδα,...

Nigel Farage: “Οι χειρισμοί της ΕΕ θα οδηγήσουν σε εξεγέρσεις σε Ελλάδα, Πορτογαλία”

Ο γνωστός για τις απόψεις του αντιευρωπαϊστής Βρετανός ευρωβουλευτής, κ. Nigel Farage, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης. Σε αποκλειστική συνέντευξή του στο δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today, ο κ. Farage προειδοποιεί: “Το ενισχυμένο ταμείο οικονομικής στήριξης της Ευρωζώνης θα αποδειχθεί αναποτελεσματικό, σε περίπτωση που οποιαδήποτε από τις δύο χώρες, Ιταλία ή Ισπανία, οδηγηθεί σε μηχανισμό στήριξης, ενώ τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ελλάδα και την Πορτογαλία θα οδηγήσουν σε κοινωνικές εξεγέρσεις”.

“Στην Ελλάδα και την Πορτογαλία επιβάλλονται σκληρά μέτρα, με αποτέλεσμα να έχουμε πτωτική τάση στους δείκτες του αποπληθωρισμού, γεγονός που κατά τη γνώμη μου μάλλον θα οδηγήσει σε κοινωνικές εξεγέρσεις στην Ελλάδα και, ενδεχομένως, και στην Πορτογαλία”, δήλωσε ο Βρετανός ευρωβουλευτής στο RT. “Οι χειρισμοί μας είναι ηλίθιοι και πάρα πολύ επικίνδυνοι”.

“Εάν η Ιταλία οδηγηθεί σε μηχανισμό στήριξης, θα χρειαστούν μερικά τρισεκατομμύρια για τη διάσωσή της”, μας εξήγησε ο κ. Farage. “Και τι νόημα έχει μια απόπειρα διάσωσης αυτών των χωρών ούτως ή άλλως; Μήπως βοηθούν οι ανάλογοι μηχανισμοί στήριξης τους λαούς της Ελλάδας και της Πορτογαλίας; Και βέβαια όχι”!

“Αυτό που κάνουμε στην ουσία είναι να δανείζουμε χρήματα σ’ αυτές τις χώρες για να τα δώσουν πίσω στις τράπεζες μας, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη δεινή θέση αυτών των χωρών, αφού τις υπερχρέωσαν με παράλογα επιτόκια. Έχουμε να κάνουμε, δηλαδή, με κατάσταση παρανοϊκή. Αυτό χρειάζονται οι χώρες αυτές που είναι σήμερα παγιδευμένες μέσα σ’ αυτήν την οικονομική φυλακή που λέγεται Ευρωζώνη είναι η υποτίμηση”.

“Και είναι βέβαιο ότι στα πλαίσια των χειρισμών που έχει επιλέξει η ΕΕ, η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη”, τόνισε ο κ. Farage.

“Εννέα μήνες τώρα ζητάω να υπάρξει ένα εναλλακτικό σχέδιο, ένα Σχέδιο Β”, μας είπε ο κ. Farage. “Mήπως γίνεται να συμπεριφερθούμε όπως ταιριάζει σε ενήλικες; Μήπως μπορούμε να ωριμάσουμε; Μήπως πρέπει να γίνουμε καλοί Ευρωπαίοι και να συνειδητοποιήσουμε ότι, όταν θα έλθει η αναπόφευκτη ελληνική χρεοκοπία, εάν δεν διαθέτουμε ένα σχέδιο Β, την πρώτη ημέρα δεν θα υπάρχουν χρήματα στις τράπεζες, και τη δεύτερη ημέρα δεν θα υπάρχει ψωμί στους φούρνους; Μέχρι σήμερα δεν έχουν προνοήσει για το παραμικρό”.

“Προσωπικά, πιστεύω ότι η επόμενη κίνηση θα ανήκει σε έμπειρους οικονομολόγους, οι οποίοι θα κληθούν να εκπονήσουν ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης που θα επιτρέψει στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, αλλά και την Ιρλανδία, να εγκαταλείψουν την Ευρωζώνη, να προβούν σε αναδιάρθρωση χρέους και να κόψουν νέο νόμισμα που θα είναι υποτιμημένο κατά 50, ίσως 60 %. Όπως μας έδειξε η περίπτωση της Ισλανδίας από το 2008, μερικές φορές είναι καλύτερο να αποδέχεσαι τα άσχημα νέα, να αναγνωρίζεις τη θέση σου και να κάνεις μια νέα αρχή. Αυτό ακριβώς πρέπει να συμβεί και σε αυτή την περίπτωση”.

Ο κ. Farage διακρίνει ένα πολύ σαφές κίνητρο πίσω από τις χειρισμούς της σημερινής ηγεσίας της ΕΕ που σκοπό έχουν την αναβολή της χρεοκοπίας της Ελλάδας και της Πορτογαλίας.

“Έχουμε να κάνουμε με άτομα τα οποία έχουν βάλει ως στόχο τη δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης. Δεν τους ενδιαφέρει πόσα εκατομμύρια άτομα θα είναι παγιδευμένα στην παγίδα της ανεργίας, δεν τους νοιάζει για το τεράστιο κύμα ανθρώπινης δυστυχίας που προκαλούν. Το μόνο στο οποίο παραμένουν προσηλωμένοι είναι οι πολιτικοί τους στόχοι”, μας εξήγησε ο κ. Farage. “Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε γίνει μάρτυρες όχι μόνο της οικονομικής, αλλά και της πολιτικής αποτυχίας αυτού του εγχειρήματος”.

“Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι όλα όσα διαδραματίστηκαν πρόσφατα στο σλοβακικό Κοινοβούλιο, αλλά και όσα συνέβησαν στη Φινλανδία στις αρχές του 2011, όταν ένα εντελώς νέο πολιτικό κόμμα πήρε το 20 % των ψήφων. Αν κοιτάξουμε, επιπλέον, τις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης στην Ολλανδία, θα παρατηρήσουμε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια διάσπαση στην Ευρώπη, ένα ρήγμα που εκτείνεται από το Βορρά μέχρι το Νότο της Ευρώπης. Στο βόρειο τμήμα, μάλιστα, είμαστε μάρτυρες μιας δημοκρατικής επανάστασης ενάντια στην όλη ιδέα του ευρώ, όπως και στην αντίληψη ότι άνθρωποι σαν τον κ. Barroso και τον φίλο μου τον κ. van Rompuy θα πρέπει να ηγούνται 500 εκατομμυρίων πολιτών. Εσάς σας φαίνεται αποδεκτό αυτό”;

“Και όμως, υπάρχουν ακόμη κάποιοι, για τους οποίους η ιδέα της εισόδου σε μια ενωμένη Ευρώπη φαντάζει ακόμη ελκυστική. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και η Σερβία, στην οποία χορηγήθηκε καθεστώς ‘υποψήφιας χώρας’ την Τετάρτη”.

“Είναι τουλάχιστον παράλογο. Και για άλλη μια φορά, το επιδιώκει αυτό η πολιτική τάξη της Ευρώπης”, κατέληξε ο κ. Farage. “Οι Σέρβοι πολιτικοί, φυσικά, θα γίνουν πολυεκατομμυριούχοι, εάν ενταχθεί η χώρα στην ΕΕ. Επομένως η ιδέα είναι εξαιρετικά ελκυστική για αυτούς. Αλλά σκεφτείτε το εξής: Ακριβώς πριν από μια δεκαετία, βλέπαμε χιλιάδες Κροάτες και Σέρβους να αλληλοσκοτώνονται, για να μπορέσουν να γίνουν ξεχωριστές χώρες, και τώρα οι πολιτικοί και ηγέτες τους θέλουν να τις επανενώσουν, για να προκύψει και πάλι το ίδιο είδος πολιτικής ένωσης που υπήρχε όταν και οι δύο εντάσσονταν στη Γιουγκοσλαβία. Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά”;

 

Πηγή

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. ΕΞΙΣΩΣΗ
    Ξαφνικά όλο το σύστημα ακόμα και ο Πρωτοσάλτε με παρακαλά να επαναστατήσω.Γιατί?Να προτιμησω να κάτσω στον καναπέ μου και να μην πληρώνω τίποτα μέχρι να τους δω να σκάνε και να απελπίζοντε ή να βγω και να θέσω σε κινδυνο τη ζωή μου στήνοντας λεύκο βάθρο σε ενα νέο Real democracy παγκόσμιο κόμα διαμαρτυρίας ελενχόμενα και δήθεν αντιεξουσιαστικό?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…