24.3 C
Gargaliánoi
Monday, June 5, 2023
spot_img
HomeΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ“ Γιατροί χωρίς σύνορα” και “ Γιατροί του Κόσμου” εκπέμπουν SOS και...

“ Γιατροί χωρίς σύνορα” και “ Γιατροί του Κόσμου” εκπέμπουν SOS και για Αθηναίους!

Πρωτοφανές για χώρα της Ε.Ε.

Οι Ευρωπαίοι και οι Δυτικοί είναι συνηθισμένοι να δίνουν χρήματα και να ενισχύουν οικονομικά φιλανθρωπικές οργανώσεις και ΜΚΟ για την αντιμετώπιση έκτακτων  ανθρωπιστικών κρίσεων σε χώρες της Αφρικής και της Ασίας και άλλα μέρη του αναπτυσσόμενου κόσμου, όπου οι κυβερνήσεις δεν είναι σε θέση να βοηθήσουν τους πολίτες τους.

Είναι ανήκουστο για οργανώσεις, όπως οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» και οι «Γιατροί του Κόσμου» να απευθύνουν έκκληση σε ευρωπαίους πολίτες για οικονομική ενίσχυση ώστε να παράσχουν βασικές ιατρικές υπηρεσίες σε μια δυτική χώρα και μάλιστα χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τον Απόστολο Βείζη, επικεφαλή των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» στη χώρα μας, αυτή η νέα πραγματικότητα δεν αφορά άλλη χώρα παρά την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης «η οργάνωση είχε στήσει κλινικές ήδη από το 1995 ειδικά για την παροχή υπηρεσιών υγείας σε μετανάστες και πρόσφυγες. Σήμερα όμως όλο και περισσότεροι απλοί Έλληνες πολίτες έχουν αρχίσει να χτυπούν τις πόρτες των κλινικών που μέχρι χθες προορίζονταν μόνο για τους εξαθλιωμένους μετανάστες».

Η οικονομική κρίση στέλνει στα ιατρεία των ΜΚΟ «συνταξιούχους, άνεργους,  άστεγους, ασθενείς με φυματίωση και HIV που βρίσκονται πλέον χωρίς δυνατότητα πρόσβασης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας» συμπληρώνει ο υπεύθυνος των ΓΧΣ στην Ελλάδα.

Σε μια εποχή που οι περικοπές πλήττουν βασικούς τομείς της Δημόσιας περίθαλψης, τα νοσοκομεία βρίσκονται αντιμέτωπα με σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα όλο και περισσότεροι οικονομικά ασθενείς ομάδες του πληθυσμού αποκόπτονται από την δωρεάν περίθαλψη μιας και αδυνατούν να πληρώσουν τα 5 ευρώ για κάθε επίσκεψη στο νοσοκομείο.

Ο επικεφαλής των «Γιατρών του Κόσμου»  στην Ελλάδα, οδοντίατρος Νικήτας  Κανάκης, περιγράφει την ζοφερή πραγματικότητα.
«Η κατάσταση τον τελευταίο χρόνο πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Από τους 30.000 ασθενείς που η ομάδες μας έχουν φροντίσει τον τελευταίο χρόνο, περίπου το 35% ανάμεσά τους και πάρα πολλά παιδιά».

Σύμφωνα με τους γιατρούς της οργάνωσης “καθημερινά μας επισκέπτονται άνθρωποι με τις συνταγές για τις οποίες δεν έχουν να πληρώσουν στα νοσοκομεία”

Σε μια εποχή που η πείνα επιστρέφει στην Ελλάδα «οι επισκέπτες που έρχονται στις κλινικές μας, ζητούν όχι μόνο ιατρική βοήθεια και φάρμακα, αλλά και τρόφιμα, καθώς δεχόμαστε παιδιά και τους ηλικιωμένους, σε στάδιο ήπιου υποσιτισμού και το φαινόμενο δεν αφορά πλέον μετανάστες αλλά και Έλληνες» λέει ο Νικήτας Κανάκης.

Η οργάνωση μάλιστα σχεδιάζει σύντομα να ξεκινήσει μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης και αναζήτησης τροφίμων ώστε να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες των υποσιτιζόμενων κατοίκων της πρωτεύουσας που ζητούν βοήθεια.

Πηγή

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Τι λέει για όλα αυτά ο Μεσσήνιος βουλευτής που έτρεχε στις άκρες του κόσμου για να βοηθήσει (και ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ!) σαν γιατρός τους φτωχούς του κόσμου;
    Θα κάνει κάποια επερώτηση στη βουλή για τους Έλληνες που αδυνατούν να πληρώσουν τα 5 ευρώ για επίσκεψη στα δημόσια νοσοκομεία ή για τους Έλληνες γέρους και Ελληνόπουλα που υποσιτίζονται σε όλη την Ελλάδα;
    Ελπίζουμε να διαβάσουμε στις μεσσηνιακές εφημερίδες και για αυτή την σημαντική επερώτηση σύντομα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…
admin on