24.3 C
Gargaliánoi
Monday, June 5, 2023
spot_img
HomeΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΑλέξης Μητρόπουλος: Χρειάζεται μια πατριωτική κυβέρνηση νέων πατριωτών πολιτών.

Αλέξης Μητρόπουλος: Χρειάζεται μια πατριωτική κυβέρνηση νέων πατριωτών πολιτών.

Διαβάστε πως επιβεβαιώνει αυτά που γράφαμε από τον Μάιο του 2010: Οι πρώτοι που θα την πληρώσουν σε πιθανό κούρεμα ομολόγων, θα είναι τα ασφαλιστικά Ταμεία. Σε κάθε περίπτωση θα την πληρώσουν όσοι έχουν ομόλογα ελληνικού δημοσίου. Πρώτοι θα είναι οι Κύπριοι που έχουν φορτωθεί τα περισσότερα ομόλογα και για να μας συμπαρασταθούν επειδή είναι Έλληνες πατριώτες. Άρα ελληνικά και κυπριακά ασφαλιστικά Ταμεία και ελληνικές και κυπριακές τράπεζες. Όσο η κυβέρνηση καθυστερεί και δεν λύνει το πρόβλημα οι Γερμανοί και οι Γάλλοι, πρώην μεγάλοι κάτοχοι των ομολόγων, έχουν φροντίσει να τα ξεφορτωθούν.

Ο εργατολόγος, Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Πειραιά, Κανάλι 1, στους 90,4, και στην εκπομπή «Δυο ρεπόρτερ, ένα θέμα» με τους Νίκο Μπαρδούνια και Πέτρο Κασσιμάτη, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Δημ: Ας ξεκινήσουμε με το θέμα της κατάργησης της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Ο νόμος για την κατάργηση του κατώτατου μισθού έχει ψηφιστεί ήδη από το Μάιο του προηγούμενου έτους. Δηλαδή, έχει θεσπίσει η κυβέρνηση την κατάργηση και του κατωτάτου και των κλαδικών συμβάσεων.

Δημ: Τότε γιατί γκρινιάζει ο κ Κουτρουμάνης και γκρινιάζει και λέει δεν είμαι αρμόδιος, πηγαίνετε παραπάνω;

Προσπάθησαν να εξαπατήσουν και τον κόσμο και τους εργαζόμενους ότι δήθεν τώρα η τρόικα πιέζει για να καταργηθεί ο κατώτατος ενώ έχει καταργηθεί ρητά ο κατώτατος. Γιαυτό και έχουν ψηφιστεί τρεις νόμοι όπου οι νέοι αλλά και εργαζόμενοι μεγαλύτερης ηλικίας μπορούν να απασχολούνται με το 80% ή ακόμα και με το 70% του κατωτάτου μισθού.

Δημ: Ο Γιώργος Παπανδρέου μας είχε πει ότι θα γίνουμε η Δανία του Νότου και τώρα θα καταλήξουμε να γίνουμε Ινδία.

Πάμε σε μια γενικευμένη βαλκανοποίηση και κινεζοποίηση των μισθών. Έχουμε τους μικρότερους μισθούς και δημοσίων υπαλλήλων αλλά κυρίως των πολύπαθων ιδιωτικών υπαλλήλων. Πρέπει να ξεκινάμε από την συντριβή που γίνεται στον ιδιωτικό τομέα και ύστερα να καταλήγουμε στο δημόσιο. Επιχειρείται γενικευμένη μείωση, καθήλωση, επιδείνωση των μισθών. Δυστυχώς παρασύρθηκαν και πολλοί δικοί σας συνάδελφοι ότι για πρώτη φορά πιέζεται η κυβέρνηση να καταργήσει τον κατώτατο.

Δημ: Υπάρχουν αρκετοί οικονομολόγοι ου υποστηρίζουν ότι αν μειωθεί ο κατώτατος μισθός και υπάρξει ελάφρυνση του δημόσιου δημιουργούνται προϋποθέσεις ανάπτυξης στην χώρα.

Θα είναι το τελειωτικό χτύπημα στην αγορά και στους μισθούς. Κανένας ίχνος ανάπτυξης δεν έχει η στοχοποίηση κατώτερων στρωμάτων. Είναι ένας ελιγμός μήπως η κυβέρνηση διασώσει κάτι από την αγορά αλλά η πραγματική συρρίκνωση των αποδοχών θα δημιουργήσει περαιτέρω επιδείνωση και ευρύτερα στρώματα που θα έχουν την ψευδαίσθηση ότι δουλεύουν, θα έχουν και την ψευδαίσθηση ότι θα αμείβονται.

Δημ: Αν αποφασιστεί μεγάλο κούρεμα του χρέους ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στα ασφαλιστικά Ταμεία;

Οι πρώτοι που θα την πληρώσουν θα είναι τα ασφαλιστικά Ταμεία. Σε κάθε περίπτωση θα την πληρώσουν όσοι έχουν ομόλογα ελληνικού δημοσίου. Πρώτοι θα είναι οι Κύπριοι που έχουν φορτωθεί τα περισσότερα ομόλογα και για να μας συμπαρασταθούν επειδή είναι Έλληνες πατριώτες. Άρα ελληνικά και κυπριακά ασφαλιστικά Ταμεία και ελληνικές και κυπριακές τράπεζες. Όσο η κυβέρνηση καθυστερεί και δεν λύνει το πρόβλημα οι Γερμανοί και οι Γάλλοι, πρώην μεγάλοι κάτοχοι των ομολόγων, έχουν φροντίσει να τα ξεφορτωθούν.

Δημ: Είναι ένα βήμα που πρέπει να επιχειρηθεί ή να το αποφύγουμε;

Νομίζω ότι μια νέα διαπραγμάτευση , όχι όπως την προτείνει ο κ. Σαμαράς, έπρεπε από πέρυσι να έχει ζητηθεί διαγραφή του χρέους, να ζητηθούν χρήματα για να πληρώσουμε τις συντάξεις. Να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος για να έρθει η ανάπτυξη για να έχουμε πλήρη σχέση και συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δημ: Αυτό που λένε συνάδελφοι σας για διαγραφή του μισού χρέους και στη συνέχεια να διεκδικήσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις είναι εφικτό;

Αυτές είναι ουτοπικές απόψεις, όχι γιατί δεν έχουν βάση αλλά γιατί έρχονται ανεπίκαιρα. Δυστυχώς, το καταστροφικό πολιτικό προσωπικό που μας χρεοκόπησε έχει αποδεχθεί ολόκληρο το χρέος άρα οποιαδήποτε συζήτηση για επονείδιστο χρέος θα είναι ανεδαφική με τους δανειστές μας.

Δημ: Με την ίδια έννοια, όμως, δεν μπορεί να γίνει και επαναδιαπραγμάτευση.

Επαναδιαπραγμάτευση από το πολιτικό προσωπικό που μας χρεοκόπησε δεν μπορεί να γίνει, ούτε στη σημερινή, ούτε σε άλλη βάση. Η λύση είναι εκλογές, να φύγει το μισό πολιτικό προσωπικό.

Δημ: Υπάρχει εναλλακτική λύση;

Πρέπει ο λαός ο οποίος καταστρέφεται και καλείται να χάσει ότι κέρδισε σε έναν αιώνα να ρωτηθεί. Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση απάξ και τη διαχειρίζεται το σημερινό πολιτικό προσωπικό που διοίκησε 20 χρόνια, που διαπραγματεύτηκε το πρώτο μνημόνιο ανεπιτυχώς, θα μας καταστρέψει. Συνεπώς, το δυνατόν συντομότερο εκλογές.

Δημ: Πιστεύετε ότι η εξεταστική για την οικονομία θα θεμελιώσει κατηγορίες για πρόσωπα που μπλέκονται στην καταστροφική σύνδεση της Ελλάδας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο;

Πρέπει άμεσα να γίνουν εκλογές. Χρειάζεται μια πατριωτική κυβέρνηση νέων πατριωτικών πολιτών που δεν είχαν μετάσχει καθόλου στην καταστροφή της πατρίδας, δεν διαχειρίστηκαν χρήματα και δεν άσκησαν εξουσία. Εγώ είμαι ένας από αυτούς αλλά δεν έχω καμία φιλοδοξία. Πρέπει να έρθουν νέων, έτοιμων, άφθαρτων πολιτικών στην εξουσία διαφορετικά θα καταστραφούμε πριν το καταλάβουμε.

Δημ: Πιστεύετε ότι σε αυτές τις συνθήκες έχει προοπτική ένα κεντροαριστερό μέτωπο;

Προοπτική θα υπάρξει μόνο αν κάποιες από τις ηγεσίες των κομμάτων της Αριστεράς, κυρίως του ΚΚΕ,  ξεφύγει από τα σύνδρομα του. Κυβέρνησαν με τον Μητσοτάκη για να διώξουν τον Παπανδρέου και τώρα δεν συνεννοούνται με τον Τσίπρα. Η μοναδική προοπτική είναι η Αριστερά ενωμένη να προβάλλει μια άλλη λύση εξόδου από την κρίση.

Δημ: Γιατί να μόνο αριστερό το σχήμα και να μην έχει γενικότερα αντί- μνημονιακά στοιχεία, όπως από τον χώρο της ΝΔ;

Η αποδοχή από τη ΝΔ ως αντί- μνημονιακής δύναμης του πακέτου των ιδιωτικοποιήσεων και της εργασιακής εφεδρείας είναι απαγορευτικά σημεία για να διαπραγματευτούν και να μπουν σε ένα αριστερό αντί- μνημονιακό μέτωπο. Θεωρώ ότι ήταν ολέθρια η πολιτική της στις ιδιωτικοποιήσεις γιαυτό πιστεύω ότι δεν μπορεί να μετάσχει σε ένα προοδευτικό σχήμα.

 

olympia

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…
on