19.3 C
Gargaliánoi
Friday, June 9, 2023
spot_img
HomeΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΜε υπαιτιότητα του Δήμου Τριφυλίας ματαιώθηκε η παράσταση του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου που...

Με υπαιτιότητα του Δήμου Τριφυλίας ματαιώθηκε η παράσταση του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου που ήταν να γίνει στις 10 Αυγούστου.

Γρηγόρης Χαλιακόπουλος

Μπορεί τα πολιτιστικό καλοκαίρι του Δήμου Τριφυλίας να τελείωσε ουσιαστικά (έχουν απομείνει κάτι ψιλά… κάτι βραδιές ποίησης δηλαδή, όχι τίποτα το ιδιαίτερο…) αλλά το πολιτιστικό καλοκαίρι το σημάδεψαν δυο γεγονότα ακύρωσης παραστάσεων.
Το ένα ήταν ακύρωση παράστασης στους Γαργαλιάνους (Άραγε γιατί; Τι παρασκήνιο παίχτηκε εκεί;) και το άλλο που ακυρώθηκε ήταν η παράσταση στο πάρκο της Βλαχέρνας με την παράσταση “Κοσμάς Αιτωλός: Ανοίξτε τα σχολεία ανοίξτε τα σχολεία.” που έγραψε ένα δικό μας παιδί ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος.

Και πάμε λοιπόν στην επίμαχη ματαίωση παράστασης.
Όσοι είχατε δει το πρόγραμμα πολιτιστικών του Δήμου, στις 10 Αυγούστου θα παιζόταν μια παράσταση στο Πάρκο της Βλαχέρνας. Ενα έργο του Φιλιατρινού Γρηγόρη Χαλιακόπουλου με τίτλο “Κοσμάς Αιτωλός: Ανοίξτε τα σχολεία ανοίξτε τα σχολεία.”

Μια παράσταση που δεν έγινε ποτέ, δεν εξηγήθηκαν ………

ποτέ από πλευράς δήμου οι λόγοι ακύρωσης της, και κάποιοι το προσπέρασαν σαν να μην έγινε τίποτα.
Σύμφωνα με την επιστολή που έχουμε στα χέρια μας γι αυτήν την παράσταση παίχτηκε προηγούμενα ένα παρασκήνιο από πλευράς Δήμου. Και λέμε παρασκήνιο διότι με βάση αυτά που γράφονται στην επιστολή του κ. Χαλιακόπουλου προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας ο Δήμος έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι στην πλάτη του.
Σύμφωνα με την επιστολή την οποία έχουμε στα χέρια μας, (και μην πει κανείς ότι γράφουμε παραμύθια γιατί θα την βγάλουμε και αυτήν) η παράσταση για οπουδήποτε παιζόταν θα κόστιζε 3.000 ευρώ. Λόγω της πατρίδας του ο κ. Χαλιακόπουλος κατάφερε και μείωσε την τιμή στο μισό. Αν και εξαιρετική τιμή –όπως είπε η υπεύθυνη πολιτιστικών- εν τούτοις αργότερα προφασίστηκαν ότι δεν μπορούν να πληρώσουν σχήματα εκτός Φιλιατρών. Ο κ. Χαλιακόπουλος προς τιμή του είπε να πληρώσει εκείνος τα 1.500 ευρώ για να μην εκτεθεί ο ίδιος στην εταιρία αλλά και να μην εκθέσει την πόλη του.

Ζήτησε από τον Δήμο αν έχει φωτιστικά για να μειώσει το κόστος. Αν και τον παρέπεμψαν σε κάποιον, εκείνος δεν απαντούσε και τελικά ειπώθηκε στον κ. Χαλιακόπουλο ότι τα φωτιστικά που έχει ο Δήμος δεν κάνουν για το Θέατρο.
Εκεί υπαναχώρησε εκ νέου ο κ. Χαλιακόπουλος και προσφέρθηκε να τα πληρώσει και εκείνα ο ίδιος.
Ο δήμος όμως θα πλήρωνε τις καρέκλες…. Αμ δε όμως….!!!!!!
Όπως φαίνεται μέσα στην επιστολή, ο δήμος δεν είχε την «όρεξη» ούτε τις καρέκλες να πληρώσει.
Με μια φτηνιάρικη δικαιολογία για το που θα ήταν οι καρέκλες την προηγούμενη της παράστασης και την επόμενη της παράστασης (9 και 11 Αυγούστου δηλαδή) έριξαν την πρόταση ή να πληρώσει ο ίδιος ο κ. Χαλιακόπουλος και τις καρέκλες αλλιώς να τις πλήρωσε ο Σύλλογος Γυναικών αλλά θα γραφόταν στο πρόγραμμα..

Μια πρόταση η οποία εξόργισε τον συγγραφέα του έργου ο οποίος όπως δηλώνει στην επιστολή του ο οποίος δεν δέχτηκε να τεμαχίζουν έτσι την αξιοπρέπεια του και ζήτησε την ακύρωση των πάντων. Ο απόλυτος εξευτελισμός της αξιοπρέπειας του κ. Χαλιακόπουλου από τον υπεύθυνο άνθρωπο των πολιτιστικών του Δήμου Τριφυλίας όπως αποκαλεί ο ίδιος ο κ. Χαλιακόπουλος.

Πραγματικά δεν ξέρουμε γιατί ο κ. Χαλιακόπουλος δεν κατονομάζει τον υπεύθυνο άνθρωπο των πολιτιστικών του Δήμου Τριφυλίας. Όλοι τον ξέρουμε αυτόν τον άνθρωπο. Δεν υπάρχει άλλο άτομο στα πολιτιστικά. Είναι μια συγκεκριμένη κυρία.
Αυτό όμως που μας κάνει εντύπωση είναι γιατί δεν βγήκε μια ανακοίνωση η οποία να εξηγεί τους λόγους της ματαίωσης της παράστασης παρά μόνο μια ανακοίνωση δυο γραμμών που έλεγε «Η θεατρική παράσταση «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ: ΑΝΟΙΞΤΕ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΑΝΟΙΞΤΕ ΣΧΟΛΕΙΑ» που θα παιζόταν στα Φιλιατρά στο Πάρκο της Βλαχέρνας στις 10/8/2011 ματαιώνεται.» Δείτε εδώ.
Νομίζουμε ότι πολλά σας είπαμε. Διαβάστε μόνοι σας την επιστολή του κ. Χαλιακόπουλου που απευθύνεται στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας, και τα συμπεράσματα δικά σας.

Ελπίζουμε, να μην αμφισβητήσει κανείς από τον Δήμο το παρακάτω κείμενο γιατί θα βγάλουμε ολόκληρη την επιστολή την οποία έχουμε στα χέρια μας και την έχουμε περάσει από Scanner.

 

Διαβάστε την.


Ο Δήμαρχος κ. Κόλλιας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΘΕΜΑ: ΑΚΥΡΩΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κύριε Δήμαρχε,

Κύριοι δημοτικοί Σύμβουλοι. Από τον μήνα Μάϊο συμφώνησα προφορικά με τον υπεύθυνο άνθρωπο του Δήμου περί των πολιτιστικών, να παιχτεί στο πάρκο της Βλαχένρας, ο θεατρικός μονόλογος που έχω γράψει: “Κοσμάς Αιτωλός: Ανοίξτε τα σχολεία ανοίξτε τα σχολεία.” Το έργο διαχειρίζεται η εταιρία “Θίασος επί σκηνής” και ανήκει στον ηθοποιό κύριο Δημήτρη Κωνσταντίνου που παίζει το έργο.

Επειδή η παράσταση είναι αφιερωμένη στην μνήμη του αειμνήστου Χρίστου Τσάγκα [συμμετέχει ως αφηγητής στο τελευταίο έργο της ζωής του], αποφασίσαμε όλοι οι συνεργάτες να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή. Το πρότεινα λοιπόν στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου και συμφώνησε. Το κόστος της παράστασης ήταν για όλους τους δήμους της περιφέρειας 3.000 ευρώ αλλά επειδή η κρίση είναι δυσβάστακτη, παρακάλεσα την εταιρία να γίνει μια καλύτερη τιμή για την πατρίδα μου, ζητώντας να κατέβει το κόστος στα 1.500 ευρώ, μέσα στα οποία θα συμπεριλαμβάνονταν τα εξής:
Διαμονή για δύο ημέρες, 4 ανθρώπων ήτοι: ηθοποιού , σκηνοθέτη, ηλεκτρολόγου και χειριστή κονσολών. Επιπλέον η ενοικίαση των φωτιστικών και ήχου που ανέρχονταν σε 300 ευρώ, τα μεταφορικά από και προς την Αθήνα μαζί με την ενοικίαση μικρού βαν για τα σκηνικά.
Αφαιρώντας την εφορία, αντιλαμβάνεσθε ότι η εταιρία θα πλήρωνε από την τσέπη της. Ο “Θίασος επί σκηνής”, το δέχτηκε, για να τιμήσει τους συμπατριώτες μου κι εμένα.
Κλείσαμε λοιπόν την συμφωνία αυτή, καθώς ο άνθρωπος του Δήμου μου είπε “Είναι εξαιρετική τιμή 1.500 ευρώ και καθόλου απαγορευτική, δεν το συζητάμε”.

Καθώς περνούσαν οι μέρες και ήθελα να ετοιμάσω τα διαδικαστικά της παράστασης, πήρα τηλέφωνο και μου απάντησαν: “Θα σε ενημερώσουμε για την ημερομηνία”. Ξαναπήρα τηλέφωνο λίγο καιρό μετά και μου είπαν: “θα σε ενημερώσουμε γιατί πρέπει αν εγκριθεί από το Δημοτικό συμβούλιο”.

Μετά από αρκετές ημέρες δίχως να έχω πάρει απάντηση, τους διεμήνυσα με τηλεφωνικό SMS: “Δεν παρακαλάω κανέναν απλά θέλω απάντηση” και αυτό για να μην εκτεθώ στους συνεργάτες μου.
Από πλευρά τους τότε μου πρότειναν ημερομηνίες για να διαλέξω μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αφού πήρα το ΟΚ από τον “Θίασο επί σκηνής” έδωσα ως κατάλληλη την 10η Αυγούστου ημέρα Τετάρτη.

Έκλεισε λοιπόν και η ημερομηνία για το πάρκο της Βλαχέρνας.

Μετά όμως από μέρες, με πληροφόρησαν ότι ο Δήμος δεν μπορεί αν πραγματοποιήσει εκδηλώσεις εκτός Φιλιατρινών σχημάτων και έτσι δεν μπορεί να πληρωθεί το κόστος της παράστασης των 1.500 ευρώ.
Για αν μην εκτεθώ στους συνεργάτες μου είπα στον υπεύθυνο άνθρωπο του Δήμου που μου το ανέφερε τα εξής: “Λυπάμαι, θα πληρώσω όλα τα έξοδα εγώ και αυτό δεν θα το αναφέρω ούτε καν στους ανθρώπους της παράστασης, γιατί ούτε τα Φιλιατρά θέλω να εκθέσω ούτε και τον εαυτό μου”. Ζήτησα μόνο φωτιστικά αν έχουν ως δήμος, μήπως και μειώσω το κόστος. Μου είπαν ότι έχουν αλλά όχι τέλεια, αλλά έχουν.
Επιπλέον μου απάντησαν ότι “και οι καρέκλες που βάζουμε είναι και αυτές κάτι”.
Δεν είπα τίποτε και φρόντισα να ετοιμάσω τα της παράστασης για την 10η Αυγούστου.

Τέλη Ιουλίου ζητώ να μου δώσουν τον υπεύθυνο φωτιστικών για να μιλήσει ο τεχνικός της εταιρίας. Μου δίνουν ένα τηλέφωνο στο οποίοι τηλεφωνώ μαζί με τον τεχνικό επί μία ημέρα συνεχώς, αλλά δεν βγαίνει κανείς να μιλήσει.
Την επομένη με ρωτούν: “Μίλησες;” Απαντώ “Όχι δεν τον βρίσκω”. Τότε από την πλευρά του δήμου δίνεται η εξής απάντηση: “Α… δεν ήξερε ότι είσαι εσύ γι αυτό δεν το σηκώνει”.

Αμέσως σκέφτομαι ότι με τέτοια συνεννόηση θα εκτεθώ σε σημείο που δεν παίρνει άλλο και ρωτώ για τελευταία φορά: “Ο Άνθρωπος αυτός μπορεί να καλύψει τα φώτα γιατί ο μονόλογος στηρίζεται πολύ στον φωτισμό”. Μου απαντούν τα παρακάτω: “Για θέατρο όπως το θες δεν κάνουν”.
Αναλαμβάνω τότε να πληρώσω εγώ τον φωτισμό και τον ήχο και ο δήμος επιτέλους να μην κάνει τίποτε, να μείνω κι εγώ ήσυχος. Παράλληλα με ρωτούν: “Θα έχετε εισιτήριο;” “Και βέβαια όχι είναι μια προσφορά στην πατρίδα μου καθώς και ένα βιβλίο με το πρόγραμμα, φωτογραφίες και κείμενο που θα δίνεται δωρεάν. Προαιρετικά μόνο, αν επιθυμεί κάποιος να το αγοράσει θα κοστίζει 1 ευρώ για τον εκδότη που μας το έβγαλε” ήταν η απάντηση μου.
ώσπου μου έρχεται και το τελευταίο χτύπημα: “Ξέρεις Γρηγόρη επειδή οι καρέκλες την προηγούμενη μέρα θα είναι σε άλλη πόλη και την επομένη της παράστασης σε άλλη, καθότι είμαστε καλλικράτης πρέπει να πληρώσεις τα μεταφορικά για τις καρέκλες και τους εργάτες”. Είμαι έτοιμος να απαντήσω και εδώ ναι. Το παρακάτω όμως με εξοργίζει σε ανυπέρβλητο βαθμό. “Εκτός και αν θέλεις να τα πληρώσει ο σύλλογος Γυναικών οπότε θα πρέπει αν μπει και το όνομα του στην εκδήλωση εκείνης της ημέρας”.

Απάντησα όσο πιο ευγενικά μπορούσα και με μεγάλο κόπο: “Ακυρώστε τα όλα, τώρα αμέσως”.
Τότε η πρόταση άλλαξε και η προτροπή ήταν: “Να το ξεχάσω, και έχω απόλυτο δίκιο γιατί ταλαιπωρήθηκα. Επιπλέον θα αναλάμβαναν τα έξοδα των καρεκλών αυτοί και μάλιστα θα πλήρωναν τα φωτιστικά και τον ήχο αλλά δεν μπορώ να το ακυρώσω γιατί κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και έχει βγει στο πρόγραμμα”. Απάντησα ότι: “Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων που κόστισε χιλιάδες ευρώ, είναι κρητικός και όχι Φιλιατρινός όπως εγώ, που με κατατάσσεστε στα εκτός Τριφυλίας άτομα, παρόλο που δεν σας ζητώ να πληρώσετε το παραμικρό. Λυπάμαι και δεν θα ήθελα καμία άλλη επικοινωνία για οτιδήποτε”.

Μετά απ’ όλα αυτά και επειδή δεν δύναμαι να τεμαχίζω την αξιοπρέπεια μου στα κομμάτια που επιθυμεί ο καθένας, ακυρώνω με την επιστολή μου αυτή και επίσημα την παράσταση. Να τονίζω μόνο το εξής: Πως ουδέποτε στο παρελθόν αντιμετώπισα προβλήματα με Δήμο ή Δήμους, όπου και αν αποτάνθηκα. Υπενθυμίζω ότι παλαιότερα ο Δήμαρχος κύριος Γιάννης Γκότσης χορήγησε το 2001 παρουσίαση του βιβλίου μου στο ίδρυμα Γουλανδρή Χόρν και ανέβηκε προς τούτο και στην Αθήνα για να μιλήσει τιμώντας και εμένα αλλά και όσα είχαμε συμφωνήσει στο ακέραιο. Το 2007 ο μετέπειτα Δήμαρχος Κύριος Άλκης Ξύγκας με φιλοξένησε στο προαύλιο του Δήμου για άλλο βιβλίο μου και αγόρασε και τεύχη χωρίς να το απαιτήσω. και οι δύο Δήμαρχοι με σεβάστηκαν δίχως να ευτελίσουν τον λόγο τους και την δική μου υπόληψη.

Δεν ξέρω αν ο σημερινός Δήμαρχος κύριος Κώστας Κόλλιας γνωρίζει τα όσα διημείφθησαν μεταξύ εμού και ανθρώπου του Δήμου. Πολύ πιθανόν να μην τα γνωρίζει. ήμουν όμως υποχρεωμένος όπως δημόσια καταγράφηκε η ημερομηνία της παράστασης στον κόσμο, δημόσια να καταγραφεί και η ακύρωση της εξηγώντας τους λόγους και τις αιτίες.
Τέλος επιθυμώ να αναφέρω τα κάτωθι: Ο Πρώην Δήμαρχος Κυπαρισσίας κύριος Γιώργος Σαμαπζιώτης όταν τον Ιούλιο του 2008 του πρότεινα να παρουσιάσω ένα παραμύθι μου “Το δάκρυ του Μουτζούρη” στην Κυπαρισσία, πάνω στις ράγες του Σταθμού για τα 100 χρόνια της ίδρυσης της σιδηροδρομικής Γραμμής μέσα σε τριάντα δευτερόλεπτα μου απάντησε “ναι”, μάλιστα αγόρασε σαν Δήμος και βιβλία για όλα τα δημοτικά σχολεία της πόλης του και επειδή είχαν έρθει και πολλοί Φιλιατρινοί στην εκδήλωση, έδωσε εντολή την τελευταία στιγμή, συνεργείο του Δήμου να φέρει επί πλέον καρέκλες για να καθίσουν οι όρθιοι συμπατριώτες μας. Ούτε σκέφτηκε να πει, “οι καρέκλες που φέρνω είναι χορηγία του τάδε Συλλόγου ή του Δήμου”.

Στα Φιλιατρά παρ΄ ότι θα πλήρωνα προσωπικά όλες τις υποχρεώσεις της παράστασης, μου ζήτησαν σε περίπτωση που πλήρωναν τις καρέκλες, να αναφέρεται ο Σύλλογος Γυναικών, που εγώ μαζί του ουδεμία συζήτηση έκανα.
Ποιος ο λόγος να αναφέρομαι σε ένα πρόγραμμα του Δήμου, όταν ο Δήμος δεν συμμετέχει;
Εκτός και αν έπρεπε να γράφει η αφίσα τα εξής ευτράπελα: “Κοσμάς ο Αιτωλός υπό την Αιγία του Δήμου Τριφυλίας, στο πάρκο που μας προσφέρει ο Σύλλογος Φιλοπροόδων, με καρέκλες πληρωμένες από τον Σύλλογο Γυναικών, σε οικονομική φιλοξενία του ξενοδοχείου “Η Τριφυλία” με δωρεάν “βιβλίο” προσφορά του θιάσου Επι Σκηνής … και τα μυαλά στα Κάγγελα.

Ο Συγγραφέας του Έργου
Γρηγόρης Χαλιακόπουλος

 

filiatranews

RELATED ARTICLES

4 COMMENTS

 1. Ποιος είναι ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος:

  Ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος γεννήθηκε στα Φιλιατρά το 1958. Είναι συγγραφέας, δημοσιογράφος και στιχουργός. Υπήρξε εκδότης της εφημερίδας «Αίσθηση Λόγου και Τέχνης» μέσα από την οποία προβλήθηκαν σπουδαίοι άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών.

  Συνεργάστηκε με τις εφημερίδες «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», «NIKH», «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ» και τα περιοδικά «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ», «EΠEIΔH», και «ΠΑΝΟΡΑMA». Aπό το 2002 είναι στη συντακτική ομάδα του περιοδικού «EIKONEΣ». Στίχοι του έχουν μελοποιηθεί απ’ τους συνθέτες Χρήστο Νικολόπουλο, Νάκη Πετρίδη, Στέφανο Kοντόπουλο και Φίλιππο Περιστέρη. Έχει κάνει έμμετρες διασκευές θεατρικών έργων και αρθρογραφεί σε έντυπα της περιφέρειας και του κέντρου.

  Τα προηγούμενα βιβλία του είναι: «Mελλοντικά Παρελθόν του Σήμερα», ποίηση εκδόσεις Τσαπέπα, «Αντικέρ Ιδεών», ποίηση εκδόσεις Ειρήνη, «Τα φώτα της Πόρσε» διήγημα εκδόσεις Θουκυδίδης, «Επικηρυγμένη Αίσθηση», ποίηση εκδόσεις Θουκυδίδης, «Θεωρείο στη Κόλαση» ποίηση εκδόσεις Δωδώνη, «Πρόστυχο Φεγγάρι» νουβέλα εκδόσεις Διάττων.

 2. ΑΙΣΧΟΣ κ. Κόλλια για τα κατορθώματα σας.

  Η κ. Παντελάκη έχει καβαλήσει το καλάμι και είναι γνωστό σε όλους. Οι Φιλιατρινοί μπορούν αν θέλουν να την κατεβάσουν…
  Όμως τέτοιες αποφάσεις δεν είναι δυνατόν να τις έπαιρνε μόνη της. Η προσφορά του κ. Χαλιακόπουλου έγινε προς τον Δήμο Τριφυλίας (Φιλιατρά) και όχι προς την κ. Παντελάκη. Η κ. Παντελάκη μιλούσε εκ μέρους του Δήμου Τριφυλίας και του Δημάρχου Τριφυλίας. Άρα οι ευθύνες για τον εξευτελισμό του Δήμου μας και περισσότερο των Φιλιατρών, είναι δικές σας κ. Κόλλια.
  Θα μου πείτε εσείς έχετε άλλα ενδιαφέροντα όπως οι κόντρες με μηχανάκια…

  Όμως, στην τελευταία ανάλυση ποιος φταίει για την κατάντια του τόπου μας και την εκλογή ανεγκέφαλων πολιτικάντηδων να διαφεντεύουν τις τύχες μας;

  Παρόμοια αίσχη έχουν συμβεί στο παρελθόν και στους Γαργαλιάνους, στην 8ετία του «νεκροθάφτη»…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…
alexandre on