19.3 C
Gargaliánoi
Sunday, May 28, 2023
spot_img
HomeΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ Ξηλώνουν αμιαντοσωλήνες ύδρευσης

ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ Ξηλώνουν αμιαντοσωλήνες ύδρευσης

Με κατάλληλο πόσιμο νερό θα υδροδοτούνται από το τέλος του καλοκαιριού εκατοντάδες οικογένειες τριών δημοτικών διαμερισμάτων στο δήμο Λαγκαδά, όπου για δεκαετίες ολόκληρες η παροχή νερού γινόταν από σωλήνες αμιάντου.

Της Φανής Σοβιτσλή

Δεδομένων των κινδύνων που ελλοχεύουν για τη δημόσια υγεία η δημοτική αρχή προχωρά σε αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης με στόχο να βελτιωθεί άμεσα η ποιότητα του νερού.

Η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, συνολικού μήκους 10 χιλιομέτρων, αποτελούσε αίτημα δεκαετιών από τους κατοίκους των χωριών του Λαγκαδά, όπου είχε εντοπιστεί το πρόβλημα με το νερό, για να δρομολογηθεί σήμερα με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής. Μέχρι και σήμερα το νερό παροχετεύεται στα δημοτικά διαμερίσματα Κολχικού, Καβαλαρίου και Λαγυνών μέσα από πεπαλαιωμένους αμιαντοσωλήνες και σωλήνες PVC, με αποτέλεσμα να κρίνεται επισφαλής η ποιότητα του νερού που φτάνει στα σπίτια των κατοίκων.

Το έργο, προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ, ξεκίνησε πρόσφατα από το δημοτικό διαμέρισμα του Κολχικού, όπου προχωρά η αντικατάσταση των σωλήνων, ενώ στη συνέχεια οι εργασίες θα γίνουν στα δύο άλλα διαμερίσματα, με στόχο να ολοκληρωθούν στα τέλη του καλοκαιριού, αρχές φθινοπώρου. “Το πρόβλημα με την ποιότητα του νερού είναι χρόνιο, αλλά ευτυχώς δεν είχαμε κρούσματα ασθενειών, μολύνσεων λόγω του αμιάντου. Ωστόσο η διοίκηση του δήμου ιεράρχησε τις περιοχές στις έπρεπε να αλλάξουν άμεσα οι σωλήνες και αφού εξασφάλισε τη χρηματοδότηση προχώρησε στην υλοποίηση του έργου”, τόνισε ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης.

ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ

Εκτός από την υγιεινή και την ασφάλεια, όμως, σε ό,τι αφορά το δίκτυο ύδρευσης, η τεχνική υπηρεσία του δήμου εκτιμά ότι με την αντικατάστασή του θα μειωθούν σε μεγάλο βαθμό οι απώλειες που σημειώνονται σήμερα στις ποσότητες που παροχετεύονται στις κατοικίες και σε άλλους χώρους.

Ο κ. Καραγιάννης εξήγησε ακόμη ότι σε συνδυασμό με την αντικατάσταση όλων των αντλητικών συστημάτων σε σχεδόν ολόκληρη την περιοχή του Λαγκαδά με καινούργια, μεγαλύτερων δυνατοτήτων, έργο το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί, ο δήμος Λαγκαδά θα αποκτήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα σύγχρονο σύστημα ύδρευσης, που θα δώσει οριστικό τέλος στα προβλήματα που ταλαιπώρησαν στο παρελθόν τους κατοίκους. Το έργο είναι ενταγμένο στο αναπτυξιακό πρόγραμμα “Θησέας”.

 

http://www.makthes.gr/news/reportage/38787/

 

 

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

 1. ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ:
  Με τις παραπάνω τιμές το κόστος αντικατάστασης ΟΛΩΝ των 32 χλμ. του αγωγού των Γαργαλιάνων θα μας κόστιζε 1.200.000 Χ 3,2 = 3.840.000 ευρώ.

  Αν ο αγωγός από αμίαντο είναι μόνο 12 χλμ. όπως μας έλεγε ο τότε δήμαρχος (από ότι μαθαίνω είναι ΛΑΘΟΣ το νούμερο 12) το κόστος αντικατάστασης του θα ήταν: 1.200.000 Χ 1,2 = 1.440.000 ευρώ

  Και ο πιο δύσπιστος φανατικός “οπαδός” του “τότε” δημάρχου καταλαβαίνει ότι για τόσο σπουδαίο έργο ΛΕΦΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ! Μυαλό και ενδιαφέρον για τον τόπο μας ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ!!! Ενώ για δεξιώσεις και φιέστες εύρισκαν αβέρτα λεφτά… τρομάρα τους. (Πάντα για τους “τότε” μιλάμε)

  Αν θέλει η σημερινή Δημοτική Αρχή ας μας δείξει πια μελέτη έχει γίνει για την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων του κεντρικού αγωγού υδροδότησης των Γαργαλιάνων. Θα το κάνει;

  Τι θα κάνει η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας για την άμεση αντικατάσταση του αμιαντοσωλήνα υδροδότησης των Γαργαλιάνων;
  Θέλουμε απάντηση και όχι σιωπή.

  Δεν είναι ανάγκη να είναι κάποιος “επιστήμονας” για να καταλάβει απλά πράγματα… Λίγη αριθμητική να ξέρει και να νοιάζεται για τον τόπο του. (Δεν είναι καν αναγκαίο να ζει στους Γαργαλιάνους!)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…