25.3 C
Gargaliánoi
Wednesday, May 31, 2023
spot_img
HomeΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΕλληνισμός και Ορθοδοξία

Ελληνισμός και Ορθοδοξία

Γράφει ο Οδυσσέας Ντάκουλας

Κάνοντας μία ιστορική αναδρομή στην ελληνική ιστορία, θα παρατηρήσουμε κάποια βασικά ιδιώματα που χαρακτηρίζουν τον Ελληνα:

-Ο ατελεύτητος έρωτας για τον Λόγο-Νόμο,την Αλήθεια.

-Η περιφρόνηση του προς την υλιστική ευημερία και τον θανάτο.

-Η αγνή αγάπη του για την Πατρίδα και όλο τον κόσμο.

Mε μία λέξη ,το Ελληνορθόδοξο Πνεύμα.

Ελληνισμός λοιπόν είναι ο –ισμός του Έλληνα, είναι η κωδικοποιημένη πληροφορία που όταν αφομιώνεται από έναν οποιοδήποτε θνητό τον μετατρέπει σε Έλληνα. Γι’ αυτό “και μάλλον Έλληνας καλείσθαι τους της παιδεύσεως της ημετέρας ή τους της κοινής φύσεως μετέχοντας” δηλαδή ονομάζονται Έλληνες όσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας καί όχι όσοι απλώς είναι στη ράτσα.(Διονύσης Παπαχριστοδούλου).

Η λέξη «Έλληνας» δεν αποδίδει φυλετισμό . Η λέξη «Έλληνας » αποτελεί φυλετισμό για κάθε άλλον πλην των Ελλήνων . Τώρα όμως δεν είμεθα μόνο Έλληνες , είμεθα θεανθρωπιστές. Ανεβήκαμε πιο ψηλά(ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ)

Η περίφημη φράση του Αριστοτέλη΄΄πας μη έλλην βάρβαρος΄΄ και η πανάρχαια θέση΄΄έλλην εστίν ο έχων την ελληνική παιδεία΄΄ ορίζει το παραπάνω νόημα.

Είναι σημαντικό να γίνει ο διαχωρισμός αυτός προς αποφυγήν  παρερμηνίων.Ουδέποτε ο Ελληνας ήταν σωβινιστής αλλά η φιλοξενία του,ένα από τις ύψιστες αρετές, δεν δεχόταν τον εκβαρβαρισμό της εκάστοτε γηγενούς κοινωνίας.Η ανάπτυξη και διαφύλαξη του πνεύματος, καθιστούσε απαραίτητο τον χώρο στον οποίο θα υφίστατω η συνέχεια.Ο χώρος αυτός είναι η Πατρίδα.Για τους Ελληνες η πατρίδα θεωρείτε ιερή διότι ακριβώς εγγυάται την διαφύλαξη και την συνέχεια της παραδόσεως.Η ένταξη κάποιου ΄΄βάρβαρου΄΄στον ΄΄χώρο΄΄  προύπεθέτε σεβασμό στα ιδιώματα των Ελλήνων ,προς διαφύλαξη του πνεύματος και της παραδόσεως.

Στην π.χ εποχή η διαφύλαξη βασιζόταν στο ΄΄ομόγλωσσον΄΄,΄΄ομόθρησκον΄΄,΄΄ομότροπον΄΄και ΄΄ομόαιμον΄΄.Η καθαρότητα του αίματος ήταν βασικό μέλημα όχι μόνο των Ελλήνων αλλά και αρκετών άλλων εθνών.

Στην μ.χ εποχή στην Ελλάδα το ΄΄ομόθρησκον΄΄ γίνεται ΄΄ομόπιστον΄΄ και η καθαρότητα του αίματος διαφυλλάσεται με το βάπτισμα.Στην σημερινή εποχή με τις ορδές των αλλογενών να κατακλύζουν την Ελλάς, είναι σημαντικό να ορισθεί  το κριτήριο ένταξης ενός αλλογενή στον ΄΄χώρο΄΄των Ελλήνων.Το κριτήριο δεν είναι άλλο απο το ΄΄ομόπιστον΄΄,΄΄ομόγλωσσον΄΄και ΄΄ομότροπον΄΄.΄΄Καθαρότητα αίματος΄΄,δυνατότητα επικοινωνίας,συνταγματική ένταξη και οικοιοποίηση της παραδόσεως.Δεν είναι τυχαίο ότι οι προγονοί μας όρισαν  στο σύνταγμα της Επιδαύρου του 1824 στα άρθρο 1 διακήρυττε πως “Έλλην είναι όστις κατοικεί αυτόν εδώ τον τόπον και πιστεύει εις τον Ιησούν Χριστόν ως εις Θεόν και Σωτήρα”.Μέχρι σήμερα το προοίμιο του Συντάγματος μας “Εις το όνομα της αγίας και ομοουσίου και αδιαιρέτου Τριάδος”παραθέτει τις απαραβίαστες προυποθέσεις για να είναι κάποιος Ελλην.

Ο διαχωρισμός των Ελλήνων από την ελληνοποιημένη δύση  έγκειται στην διαστροφή του ΄΄διασωσμένου΄΄ ελληνισμού από αυτήν, εμποτισμένο όμως με τον ΄΄ορθολογισμό΄΄ του θανάτου και η διαφορά μας με την ανατολή  έγκειται στην εμονή τους στις θνησιγενείς αντιλήψεις.

Ο εκβαρβαρισμός του αρχέγονου ελληνικού πνεύματος,του σπερματικού λόγου, ξεκινά από τους Ρωμαίους τον 3 αιώνα π.χ.

Το σύμπλεγμα κατωτερότητας το οποίο υπάρχει εώς και σήμερα στην Ευρώπη προς τους Ελληνες(το εξαιρετικό βιβλίο του Παναγιώτη.Κ.Χρήστου΄΄Οι περιπέτειες των εθνικών ονομάτων των Ελλήνων΄΄μας δίδει σημαντικές ιστορικές αποκαλύψεις για την διαχρονική προσπάθεια εκβαρβαρισμού των Ελλήνων) έχει την ρίζα του στην αρχαία Ρώμη όταν οι Ελληνες αν και ηττημένοι κατέκλυσαν την Ρώμαική Αυτωκρατωρία με το πνεύμα τους, για να απαγορεύτούν τελικά το 161π.χ από την Ρωμαική Σύγκλητο, οι Ελληνες ρήτορες και φιλόσοφοι σε δημόσια εμφάνιση.

Ο Οράτιος παραδέχεται όμως τελικά ότι τίποτα δεν ήταν ικανό να ανακόψει την προέλαση του Ελληνικού Πνεύματος(Epistolarum,II,1,156)΄΄Graecia capta ferum victorem cepitet artes  intulit agresti Latio΄΄ που σημαίνει ΄΄Η Ελλάς ηττηθείσα κατέκτησε τον νικητή και εισήγαγε τις τέχνες(την παιδεία )στον αγροίκο Λάτιο-Λατίνο.Η επίθεση όμως δεν σταματά.

Ο Ιουβενάλης παραδέχεται με δυσφορία την κυριαρχία του ελληνισμού:(Sat., II,60)΄΄Non Possum ferre,Quirites,graecam urbem.΄΄Δεν μπορώ,Κύριοι,να υποφέρω την ελληνική πόλη΄΄.

Ο ελληνίζων Κικερών λόγω πνευματικών ενασχολήσεων,εμπαιζόταν από τους βάναυσους Ρωμαίους ως ΄΄Ελληνας και σχολαστικός΄΄(Πλούταρχου ΄΄Βίοι παράλληλοι΄΄,΄΄Κικερών΄΄,5,2).

Ο επίσκοπος Ρώμης Ιερώνυμος αναφέρει ότι οι Ρωμαίοι βρίζουν τους χριστιανούς ως ΄΄Ελληνες και επιθέται΄΄.Ο χριστιανισμός και ελληνισμός για τους Ρωμαίους ήταν ένα και το αυτό.(Ιερώνυμος,Epist.54 and Furiam 5,PL 22,552)

Συνεχίζεται η προσπάθεια των φραγκολατείνων καθ΄όλη την διάρκεια του μεσαίωνα με τους Σταυροφόρους και μετέπειτα με τους ΄΄διαφωτιστές΄΄της ΄΄αναγέννησης΄΄..

O Schiller,πατριώτης των πολιτιστικώς μειονεκτούντων Ευρωπαίων,τέκνο του ΄΄διαφωτισμού΄΄με θάρρος αποκαλύπτει το διαχρονικό σύμπλεγμα και μεταγενέστερα αναφέρει:

΄΄καταραμένε Ελληνα,τα βρήκες όλα,φιλοσοφία,γεωμετρία,φυσική,αστρονομία…τίποτα δεν άφησες για μας…΄΄.

Ο Nietzsche στο σύγγραμμά του ΄΄Η Γένεση της Τραγωδίας΄΄ αναφέρει προσεκτικά,προσπαθώντας να μην παρασυρθεί σαν τους άλλους,εκφράζοντας το ΄΄ευρωπαικό΄΄σύμπλεγμα εμποτισμένο με  κολακία :

΄΄Aποδεδειγμένα,σε κάθε περίοδο της εξέλιξης ο δυτικοευρωπαισμός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερωθεί από τους Ελληνες.Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια,διότι ο,τιδήποτε κι αν δημιουργούσαν(οι δυτικοί),φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού,έχανε χρώμα και ζωή στην σύγκριση του με το ελληνικό μοντέλο,συρρικνωνόταν και έμοιαζε με καρικατούρα.Ετσι ξανά  και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος εναντίων των Ελλήνων,εναντίων του μικρού και αλαζονικού έθνους που είχε το νεύρο να ονομάζει βαρβαρικό ό,τι δεν είχε δημιουργηθεί στο εδαφός του.Μα ποιοί επιτέλους,είναι αυτοί των οποίων η ιστορική αίγλη ύπηρξε τόσο εφήμερη,οι θεσμοί τους τόσο περιορισμένοι,τα ήθη τους αφίβολα εώς  απαράδεκτα.Κανένας από τους επανεμφανιζομένους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο,με το οποίο θα μπορούσαμε να απαλλαγούμε μια για πάντα απ΄αυτούς.Ολα τα δηλητήρια του φθόνου,της ύβρεως,του μίσους,έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.Ετσι οι ανθρώποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Ελληνες.΄΄

Το γερμανικό περιοδικό ΄΄Σπήγκελ΄΄ χρησιμοποιεί σήμερα την τακτική του Νίτσε.

Ευτυχώς για την Ελλάς και τον κόσμο,το Ελληνικό Πνεύμα διασώθηκε από την Εκκλησία.Η Εκκλησία συνεχίζει την καινή ελληνική, 2 χιλιετίες αδιάκοπα μέσα σε δυσμενέστατες συνθήκες.Η ομηρική γλώσσα καθώς και όλα τα υψηλά πνευματικά συγγράμματα, διασώθηκαν από τους Ελληνες Πατέρες της Ορθοδοξίας.

Η Ορθοδοξία δεν διέσωσε μόνον τον αρχέγονο γνήσιο ελληνισμό αλλά προσέφερε στον άνθρωπο σταθερό και αείζωον κέντρον αναφοράς.Ο Ελληνισμός αποκαλύπτεται μόνον εντός της Ορθοδοξίας.Ανεύ της Ορθοδοξίας παραμένει ένα ΄΄ορθολογιστικό΄΄ θνησιγενές πνεύμα που χαιδέυει τον νού αλλά νεκρώνει την καρδιά.Αλλωστε ο σπερματικός λόγος της υψηλής διανόησης των αρχαίων ημών προγόνων,δωρεά του Λόγου-Νόμου, εδόθει για να καταστεί η ανθρωπότητα σε θέση να δεχθεί τον Ενσαρκωμένο Λόγο του Θεού,τον Θεάνθρωπο Χριστό,τον Δημιουργό και Δωρητή.

Ο μεγάλος Ρώσος θεολόγος, ο π.Φλωρόφσκυ, διδάσκωντας στην Αμερική επί πολλά έτη προτρέπει τους χριστιανούς όλου του κόσμου: ΄΄Για να γίνουμε αληθινοί χριστιανοί θα πρέπει να γίνουμε περισσότερο Ελληνες κατά πνεύμα΄΄.

Οι νεοπαγανιστικές προσπάθειες , οι σωβινιστικές τάσεις και η θανατολαγνεία, λατρεία των πτωμάτων του Μάρξ, του Στάλιν κλπ καθώς και όλα τα ιδεολογικά  κλάμπ και λέσχες, κατασκευάσματα αυτών, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία ακόμμα προσπάθεια εκβαρβαρισμού των σημερινών Ελλήνων.

Δυστυχώς για αυτούς και τα έξωθεν παιδιά του ψεύδους υπάρχει μία ΄΄φανατισμένη΄΄ μειοψηφία ,τα αλητάκια του Θεού κατά τον Γέροντα Παίσιο, που δεν ανέχοντε με τίποτα να δεχθούν το εωσφορικό ΄΄φως΄΄της βάρβαρης παγκοσμιοποίησης.Γι΄αυτούς ζωή και θάνατος με την κοσμική έννοια είναι το ίδιο.Αποστολή τους,Η Αλήθεια.

Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι το Αγιον Πνεύμα αποκαλύπτεται δια των Προφητών στην Παλαιά Διαθήκη και αποστέλεται δια του Υιού μέσω των Αποστόλων στα έθνη.Η Ιερή  Αποστολή του Ευαγγελίου γίνεται κατανοητή μόνον στην καινή ελληνική,και παρεδόθει από τον Δημιουργό στους Ελληνες να είναι οι διαχρονικοί απόστολοι Του. Πρέπει επίσης να αντιληφθούμε ότι η επιλογή είναι πνευματική και όχι εθνικοφυλετική.

Ο Ιερός Αυγουστίνος σε δύσκολα δογματικά ζητήματα έλεγε:΄΄αυτά τα ξέρουν καλύτερα οι Ελληνες Πατέρες.

Ο αρχαίος κόσμος πριν υποστεί την Σύγχηση,στην Βαβέλ, ομιλούσε μία γλώσσα,την ελληνική.Αν θέλουμε σήμερα να πετύχουμε την αληθινή παγκοσμιοποιήση αυτό είναι δυνατόν μόνον εν Χριστώ,κάτι το οποίο είναι δυνατόν μόνον μέσα στην Ορθοδοξία με σκαλοπάτι το Ελληνορθόδοξο Πνεύμα.Η πανθρησκευτικός οικουμενισμός και η βάρβαρη παγκοσμιοποιήση   είναι άλλη μία βαβελική προσπάθεια με τραγικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα στο άμμεσο μέλλον.

Οι αρχαιόπληκτοι νεοπαγανιστές ΄΄Ελληνες΄΄ ,προιόντα του εκβαρβαρισμένου ελληνισμού, εξευτελίζοντε στα μάτια του ζάλισμένου από την πολυετή προπαγάνδα νεοέλληνα, στην προσπάθεια τους να ΄΄διαφημίσουν΄΄, το ΄΄ελληνικό πνεύμα΄΄.

Αυτούς τους ΄΄έλληνες΄΄επετίμησαν σκληρά, ο Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος,ο Μέγας Βασίλειος,ο Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και πολλοί άλλοι Πατέρες που διαπίστωσαν την ζημιά που επέφερε η μολυσμένη τους διάνοια στους χωρίς πνευματικά αντισώματα ,συμπατριώτες μας.

Οσες προσπάθειες και να γίνουν είτε εκ των έξω είτε εκ των έσω το Ελληνορθόδοξο Πνεύμα,η ρωμιοσύνη, δεν πεθαίνει.Την στιγμή κατά την οποία θα σβήσει το Ελληνορθόδοξο Πνεύμα, το Τέλος του Κόσμου θα έχει ήδη φθάσει.

Ομως όπως έλεγε και ο μακαριστός Γέροντας Παίσιος, όσο υπάρχει έστω και ένας Ελληνας(κατά πνεύμα), ο Θεός θα τελέσει το σχεδιό Του.

 

 

olympiada

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

 1. Ελληνισμός και Ορθοδοξία: Μύθοι και πραγματικότητες

  Αναγνώστης του ιστολογίου μας έστειλε το παρακάτω κείμενο,που αξίζει να διαβάσετε:

  Φίλοι και Συνέλληνες αναγνώστες του HELLAS-ORTHODOXY, το κείμενο που ακολουθεί προσπαθεί να απαντήσει σε κάποιες βασικές παρεξηγήσεις γύρω από την σχέση Ελληνισμού – Ορθοδοξίας, oι οποίεs – είτε από άγνοια είτε από σκοπιμότητα – αναπαράγονται και προβάλλονται τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να βάλλεται η Ιστορική συνέχεια του Έθνουs μας με τρόπο εγκληματικό !

  Αυτοί που επιχειρούν να αποδείξουν ότι ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι έννοιες ασύμβατεs ή και εχθρικές μεταξύ τους, βασίζονται σε κάποια επιχειρήματα – μύθους, στα οποία θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε με τρόπο απλό, λογικό και χωρίs να κουράσουμε.

  ΜΥΘΟΣ ΠΡΩΤΟΣ:”Ο Χριστιανισμός είναι μια εβραιοσημιτική θρησκεία, που δεν έχει καμία σχέση με το Ελληνικό Πνέυμα”.

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ:Η πρόταση αυτή περιέχει δύο βασικά λάθη. Το πρώτο είναι ότι ο Χριστιανισμός ΔΕΝ είναι “θρησκεία” με την κλασική έννοια του όρου ( δηλ. σύστημα εξουσιαστικό με ανθρώπινη ιεραρχία, βαθμούς και τυπολατρικές τελετουργίες ). Όλα αυτά είναι μεταγενέστερες ανθρώπινες προσθήκες. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΙΔΡΥΣΕ “ΘΡΗΣΚΕΙΑ”, ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ! Ο Χριστιανισμός είναι πάνω απ’όλα ΒΙΩΜΑ, ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ( όχι με την φτηνή ηθικολογική έννοια του όρου, όπως τον εννοούν οι παπικοί και οι προτεστάντες ) και ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΕΤΟΧΗ στο Θείο μέσω των Ιερών Μυστηρίων.

  Το δεύτερο λάθος είναι ο όροs “εβραιοσημιτική”. Σύμφωνα με τουs θιασώτες αυτήs τηs άποψης, ισχύει η εξίσωση ΠΟΛΥΘΕ’Ι’ΣΜΟΣ = ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ και ΜΟΝΟΘΕ’Ι’ΣΜΟΣ = ΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ. Η εξίσωση αυτή είναι εντελώς λανθασμένη! Ο Μονοθε’ι’σμός αποτελεί μόνιμο στοιχείο της Έλληνικής Σκέψης ξεκινώνταs από τους Ορφικούς Ύμνους, τους προσωκρατικούς φιλοσόφους ( όπου βλέπουμε π.χ τον Ηράκλειτο να αναθεματίζει τον ίδιο τον Όμηρο διότι αποδίδει “ανθρώπινα πάθη” στον Θεό-Δία ), τον Πυθαγόρα κλπ, για να φτάσουμε τελικά στον Σωκράτη, τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, τουs φορείς δηλαδή του ΣΠΕΡΜΑΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ, τους “προ Χριστού χριστιανούς”, σύμφωνα με τουs Έλληνες Πατέρες της Εκκλησίας !

  Ας μην ξεχνούμε επίσης ότι την εποχή που ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ περπάτησε πάνω στη Γη, η περιοχή της Παλαιστίνης ήταν σχεδόν πλήρως εξελληνισμένη. Υπήρχαν δεκάδες Ελληνικές πόλεις, χιλιάδες Έλληνες ζούσαν στην περιοχή, οι μορφωμένοι Εβραίοι ήταν πλήρωs εξελληνισμένοι ( σε βαθμό τέτοιο ώστε να βλέπουμε αρχιραββίνους με ονόματα όπως Μενέλαος, Ιάσων κλπ ), ενώ δεν έλειπαν και οι Έλληνες που είχαν προσχωρήσει στον Ιουδα’ι’σμό, οι λεγόμενοι “προσήλυτοι”.

  Μέσα λοιπόν σε αυτό το περιβάλλον τηs έντονης πολιτιστικής επαφής και ώσμωσης που υπήρχε, είναι τουλάχιστον αφελές και αντι-ιστορικό να ονομάζεται η διδασκαλία του ΧΡΙΣΤΟΥ “εβραιοσημιτική” σε αντιδιαστολή προs τον Ελληνισμό ! Οι ίδιεs οι λέξειs “Χριστός” και “Χριστιανισμός” είναι Ελληνικές, με την δεύτερη να πρωτακούγεται στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ Αντιόχεια !

  Κλείνοντας αυτό το θέμα, ρωτάμε και το εξής:Εάν όντως η Χριστιανική διδασκαλία ήταν απλώς μια “εβρα’ι’κή αίρεση”, γιατί οι ίδιοι οι Εβραίοι την απέρριψαν και παρέδωσαν τον Ιησού στους Ρωμαίουs;;;

  Tι ήταν αυτό που τους φόβισε τόσο πολύ στην διδασκαλία Του, ώστε να τον θεωρούν ΥΠ’ΑΡΙΘΜΟΝ ΕΝΑ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑ’Ι’ΣΜΟ, και να φωνάζουν “άρον άρον σταύρωσον Αυτόν”;;; Αφήνουμε στον καθένα να βγάλει τα συμπεράσματά του !

  ΜΥΘΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ:”Ο Χριστιανισμός κατέστρεψε τον Αρχαιοελληνικό πολιτισμό”.

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ:Πρόκειται για τεράστιο λάθος ! Κατ’ αρχήν πρέπει να διευκρινιστεί ότι, ήδη από την εποχή τηs Ρωμα’ι’κής κατάκτησης τον 2ο αιώνα προ Χριστού, ο Κλασικός Ελληνικός Πολιτισμός αποτελούσε κιόλαs μακρινή ανάμνηση ! Οι Ρωμαίοι κληρονόμησαν τον ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟ πολιτισμό, που ήδη βρισκόταν σε φάση παρακμής με την διείσδυση ανατολικών λατρειών ( Ίσιδα, Όσιρις, Μίθρας κλπ ), τον πανθε’ι’σμό, την ηθική κατάπτωση, τον ατομισμό, την σεξουαλική ελευθεριότητα κλπ. Το γνήσιο Ηρω’ι’κό και Ελληνοπρεπές Ήθος της Κλασικής Εποχής είχε προ πολλού εκλείψει όταν εμφανίστηκε ο Χριστιανισμός. Oι πρώτοι χριστιανοί και οι Έλληνεs Πατέρες της Εκκλησίας έζησαν εκείνη την εποχή τηs γενικευμένης παρακμής, μέσα στην πολυφυλετική – πανθε’ι’στική χοάνη τηs ύστερηs ρωμαιοκρατίαs, κάτι ανάλογο με την σημερινή “Νέα Εποχή” τηs παγκοσμιοποιητικήs Βαβέλ ! ΑΥΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΠΑΡΗΚΜΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΟ “ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ” ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΟΚΡΑΤΙΑΣ καταγγέλουν οι Πατέρες τηs Εκκλησίας στα κείμενά τους, και ΟΧΙ ΤΟΝ ΓΝΗΣΙΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ! Ο Μέγας Βασίλειος προτρέπει τους χριστιανούς να μελετούν τους Κλασικούς φιλοσόφους για να έχουν πνευματικό όφελος !

  Επομένως ο χριστιανισμός όχι μόνο δεν κατέστρεψε τον Κλασικό Πολιτισμό, αλλά αντιθέτως τον ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ στο προσκήνιο, καταπολεμώντας – και ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ κατά την γνώμη μας – τιs εκφυλισμένες υλιστικές, ατομοκεντρικές και ανατολίζουσες μαγικοθρησκευτικές φιλοσοφίες και λατρείες της Ρωμαιοκρατίας !

  ΜΥΘΟΣ ΤΡΙΤΟΣ:”Η λέξη ΕΛΛΗΝ ήταν βρισιά για τους Χριστιανούς”.

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ:Πρόκειται επίσης για μέγιστο λάθος και παρερμηνεία των Πατερικών κειμένων. Κατ’αρχήν οι ίδιοι οι Πατέρες τηs Εκκλησίας ήταν Έλληνεs στην καταγωγή και είχαν λάβει όλοι τους την Ελληνική φιλοσοφική παιδεία. Επομένως θα ήταν πολύ αντιφατικό να… υβρίζουν τους εαυτούs τους, έτσι δεν είναι ;;;

  Ουσιαστικώς ισχύει αυτό που προαναφέραμε…Όταν οι Πατέρες μιλούν επικριτικά για τον “Ελληνισμό”, εννοούν τον παρηκμασμένο και ηθικά πλέον χρεοκωπημένο πανθε’ι’στικό – αθε’ι’στικό παγανισμό τηs ύστερης Ρωμαιοκρατίας τον οποίο αυτοί γνώρισαν, και ΟΧΙ τον Κλασικό Ελληνισμό ! Εννοείται βεβαίως ότι ΔΕΝ εννοούσαν επίσης τον Ελληνισμό ως προσδιοριστικό καταγωγής, αφού ήταν κι αυτοί ΕΛΛΗΝΕΣ στην καταγωγή, και το γνώριζαν πολύ καλά !

  ΜΥΘΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟΣ:”Οι Χριστιανοί γκρέμισαν τους αρχαίους ναούς και έκαψαν τιs βιβλιοθήκες”.

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ:Ουδέν ψευδέστερον αυτού ! Οι μεγάλες καταστροφές και η κυριολεκτική ισοπέδωση του Ελλαδικού χώρου έγιναν από τις γερμανογοτθικές ορδές των αιρετικών αρειανιστών του Αλάριχου στην επιδρομή του 396 μ.Χ, και ΟΧΙ από Έλληνες Ορθοδόξους ! To έργο του Αλάριχου το συνέχισαν οι Λατίνοι επί Φραγκοκρατίας και οι Δυτικοί “περιηγητέs” επί Τουρκοκρατίας, οι οποίοι κυριολεκτικά λεηλάτησαν και αποψίλωσαν τον Ελληνικό χώρο από την Αρχαία μας κληρονομιά ! Είναι επομένως μεγάλο σφάλμα το να κατηγορείται η Ελληνορθοδοξία για τα εγκλήματα αυτά !

  Όσον αφορά τιs βιβλιοθήκες, μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί να λέγεται ότι καταστράφηκαν από τους Χριστιανούς, και μάλιστα τουs Ορθοδόξους ! H βιβλιοθήκη τηs Αλεξάνδρειας κάηκε την πρώτη φορά κατά λάθος από τον Ιούλιο Καίσαρα ( 1οs αιωνας προ Χριστού ) και την δεύτερη φορά από τους Άραβες όταν κατέλαβαν την Αλεξάνδρεια τον 7ο αιώνα μετά Χριστόν. Αντιθέτως, οι αυτοκράτορες του Βυζαντίου και οι Ορθόδοξοι μοναχοί και ιερείς ΔΙΕΣΩΣΑΝ και ΔΙΑΤΗΡΗΣΑΝ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ από την Αρχαιοελληνική γραμματεία !
  Ας απαντήσουν οι αντιχριστιανοί ( ή ορθότερα “αντι-ορθόδοξοι” ) δήθεν “αρχαιολάτρεs” στο εξής απλό ερώτημα:ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΡΧΑΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΦΩΤΙΟΣ Η’ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΠΟΥ ΔΙΕΣΩΣΑΝ ΕΝΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΓΚΟ ΑΡΧΑΙΩΝ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΩΝ ;;;

  Η απάντηση αγαπητοί Συνέλληνες είναι ένα τεράστιο και τρανταχτό ΟΧΙ !!!

  Πώsςμετέφεραν οι Δυτικοί ΤΟΝΟΥΣ Αρχαιοελληνικών χειρογράφων κατά την λεηλασία τηs Κων/ποληs το 1204 εάν τα είχαν καταστρέψει οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ;;;Μήπωs δεν γνωρίζουμε ότι η Αναγέννηση στη Δύση βασίστηκε στα αρχαία χειρόγραφα που έφεραν μαζί τους οι Βυζαντινοί λόγιοι μετά την Άλωση ;

  Συνέλληνες, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΦΥΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ “ΧΑΜΕΝΑ” !! Δεν μπορούμε να επεκταθούμε περισσότερο, διότι το θέμα έχει σχέση και με την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ! Όσοι πάντως νομίζετε ότι στο Άγιον Όρος πάνε κάποιοι “σαλεμένοι” που προσεύχονται ΜΟΝΟ για την σωτηρία τηs ψυχής τους και δεν ενδιαφέρονται για τίποτε άλλο, είστε βαθιά νυχτωμένοι ! Το θέμα “ΆΓΙΟΝ ΟΡΟΣ” είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ και με ΔΙΕΘΝΕΙΣ προεκτάσεις, αλλά ας το σταματήσουμε καλύτερα εδώ ! Ο νοών νοείτω…

  ΜΥΘΟΣ ΠΕΜΠΤΟΣ:”Η Ορθόδοξη Εκκλησία συνεργάστηκε με τουs Τούρκους κατά την Τουρκοκρατία”.

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ:Εδώ Συνέλληνες θα απαντήσουμε πάλι με μια ερώτηση..Αφού υπήρχε “συνεργασία” , πώs εξηγείται το ότι σε ΟΛΕΣ τιs εξεγέρσεις των Ελλήνων, από την επομένη κιόλας τηs Αλώσεως, ηγέτες ή συμμετέχοντες ήταν ΠΑΝΤΟΤΕ ιερωμένοι ;;; Πολύ περίεργη “συνεργασία” ήταν αυτή !! Τι σό’ι’ “συνεργάτες” ήταν ο Τρίκκης Διονύσιος, ο Κύριλλος Λούκαρης, ο Κύπρου Κυπριανός, ο Αδριανουπόλεως Κύριλλος, ο Γρηγόριος Ε’, ο Ρωγών Ιωσήφ, ο Σαλώνων Ησα’ι’ας, ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ και ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΙ στα 400 χρόνια σκλαβιάs ;;

  Η λεγόμενη “συνεργασία” και τα “προνόμια” που δήθεν έδωσαν οι Τούρκοι στην Εκκλησία, ήταν στην πραγματικότητα η αναγνώριση εκ μέρουs τους τηs αδυναμίας τους να οργανώσουν Κράτος. Ωs βάρβαροι νομάδες της στέπας, οι Τούρκοι βασίστηκαν σε προ’υ’πάρχοντες θεσμούς για να οργανώσουν το απέραντο κράτος τους, και ο πλέον πρόσφορος και δοκιμασμένος θεσμός ήταν η Εκκλησία. Μέσω αυτής πίστευαν ότι θα ελέγχουν τους “ραγιάδες” και θα εξασφαλίζουν την φορολογική τους βάση. Τελικά όμωs αυτή η κουτοπονηριά τους κατέστρεψε, διότι η Εκκλησία στάθηκε ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ και ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ του σκλαβωμένου Γένους, ενώ δεν δίστασε να πάρει ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ, όταν οι περιστάσειs το απαίτησαν !!

  Θέτουμε επίσης το εξής ερώτημα: Τι γλώσσα θα μιλούσαμε σήμερα ΟΛΟΙ ΜΑΣ εάν δεν υπήρχε η ΗΡΩ’Ι’ΚΗ μορφή του ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ;; Πόσοι από εμάς γνωρίζουμε ότι αυτός ο ΕΘΝΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ολομόναχος, ανέκοψε με το κήρυγμά του το μαζικό κύμα εξισλαμισμών στην ηπειρωτική Ελλάδα τον 18ο αιώνα ;; Πόσοι γνωρίζουμε ότι αυτόs παρότρυνε και έπειθε τους χωρικούς να μιλούν ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ και να χτίζουν ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ;;

  Κι όμως, ούτε ΜΙΑ ΛΕΞΗ για τον Πατροκοσμά στα “μοντέρνα” σχολεία των νεοραγιάδων, ούτε μια λέξη γι’αυτόν στα ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΑ “ντοκυμαντέρ” για το 1821 από τον ΣΚΑ’Ι’ !

  Συνέλληνες, τα πράγματα είναι απλά…Ο Ηρόδοτος τον 5ο αιώνα προ Χριστού όρισε την έννοια του Έθνουs. Πρόκειται για το ΟΜΑΙΜΟΝ, το ΟΜΟΤΡΟΠΟΝ, το ΟΜΟΓΛΩΣΣΟΝ και το ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΝ.

  Η Νέα Τάξη Πραγμάτων σκοπεύει να διαλύσει το Ελληνικό Έθνος. ΝΑΙ Συνέλληνεs, είναι αλήθεια και ΟΧΙ συνομωσιολογία !

  Χτυπούν το ΟΜΑΙΜΟΝ φέρνοντας στην Πατρίδα μας χιλιάδες λαθρομετανάστες.

  Χτυπούν το ΟΜΟΤΡΟΠΟΝ με τον ίδιο τρόπο και με την επιβολή μέσω των ΜΜΕ του χυδαίου και υλιστικού “δυτικού” τροπου ζωής.

  Xτυπούν το ΟΜΟΓΛΩΣΣΟΝ με τα greeklish, την εκπαιδευτική φτώχεια, την λεξιπενία και την αποβλάκωση της νεολαίας.

  Και τέλος, χτυπούν το ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΝ χτυπώντας την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ !

  Οι ιδεολογικοί μηχανισμοί του αθηνοκεντρικού κράτους των νεοραγιάδων, το οποίο ιδρύθηκε δυστυχώς ωs προτεκτοράτο το 1830 υπό την πατρωνία των ξένων, προώθησαν και επέβαλλαν την στείρα και αδιέξοδη αρχαιολαγνεία και την υποβάθμιση / συκοφάντηση της Ορθοδοξίας, AKΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ !! Είμαστε ο μόνος λαός που δεν έχει απελευθερώσει την πρωτεύουσά του ! ΕΠΡΕΠΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΝΕΟ-ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΕΠΙ 1100 ΧΡΟΝΙΑ !

  Απαντούμε λοιπόν:Και η Αρχαία Ελλάδα και το Ελληνορθόδοξο Βυζάντιο μαs ANHKOYN ! O Λεωνίδας, o Aλέξανδρος,ο Παλαιολόγος, o Παπαφλέσσας είναι ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ και ΔΕΝ τους χαρίζουμε σε ΚΑΝΕΝΑΝ !!

  Οι δήθεν “αρχαιολάτρες” που απορρίπτουν το χιλιόχρονο Ελληνορθόδοξο Βυζάντιο και το ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ παρελθόν του Ελληνισμού, διασπούν την ιστορική συνέχεια του Έθνους. Χτυπώνταs την Ορθοδοξία εξυπηρετούν τα σχέδια της Νέας Τάξης.

  Είναι λοιπόν ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟΙ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ !!

  ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!!!

  ΕΛΛΗΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ.

  ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2011/05/blog-post_7356.html#ixzz1VxUE4WKc

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…
on