18.3 C
Gargaliánoi
Sunday, May 28, 2023
spot_img
HomeΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΑπόστρατοι ιδρύουν κόμμα!

Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!

Σε ίδρυση κόμματος προχωρούν απόστρατοι αξιωματικοί!

«Σκοπός είναι η ίδρυση πολιτικού φορέα, ικανού να εμπνεύσει αίσθημα ικανότητας – ασφάλειας – ελπίδας και προοπτικής στον Ελληνικό Λαό, δια της συνενώσεως όλων των Ελλήνων που επιθυμούν την ανασυγκρότηση της Χώρας για μια εθνική – ανθρωποκεντρική πορεία με γνώμονα την δημοκρατία», όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους την οποία υπογράφουν 22 αποστράτοι.

Το κείμενο της ανακοίνωσή τους και η πρόσκλησή τους για συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 15 Αυγούστου:

 

«Αγαπητοί συνάδελφοι

Σας στέλνουμε τη συνημμένη πρόσκληση, που αφορά στην πρωτοβουλία αποστράτων αξιωματικών για ίδρυση πολιτικού κόμματος.
Η πρωτοβουλία αυτή αντανακλά στην έντονη και διάχυτη επιθυμία πλήθους αποστράτων αξιωματικών των Ε.Δ και Σ.Α για πολιτική δραστηριοποίηση, απλών πολιτών που έχουν το συνταγματικό και νόμιμο δικαίωμα, θεωρώντας υπό τις σημερινές περιστάσεις, ότι τούτο αποτελεί εθνική ανάγκη, μη υπαρχούσης πλέον άλλης διεξόδου. Πρόκειται περί πρωτοφανούς ενέργειας στην ιστορία της νεώτερης Ελλάδος, βασιζόμενη στις κοινές αντιλήψεις και εθνικές πεποιθήσεις της διακριτής κατηγορίας πολιτών, η οποία προσδιορίζεται στο σώμα του Ελληνικού Λαού, από την ιδιαίτερη νομική τους υπόσταση στην υπηρεσία του Ελληνικού Κράτους : Αξιωματικοί.

Σκοπός είναι η ίδρυση πολιτικού φορέα, ικανού να εμπνεύσει αίσθημα ικανότητας – ασφάλειας – ελπίδας και προοπτικής στον Ελληνικό Λαό, δια της συνενώσεως όλων των Ελλήνων που επιθυμούν την ανασυγκρότηση της Χώρας για μια εθνική – ανθρωποκεντρική πορεία με γνώμονα την δημοκρατία.
Εάν συμφωνείτε , παρακαλούμε για την ευρεία διάδοση του παρόντος σε εν αποστρατεία αξιωματικούς, όλων των Όπλων και Σωμάτων, όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος.

Στις προγραμματισθείσες συγκεντρώσεις στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, την 15 Αυγούστου 2011, θα υπογραφεί σχετική δήλωση συμμετοχής στην πρωτοβουλία, όπως στην συνημμένη δήλωση.

Yπογράφουν οι παρακάτω απόστρατοι:

Αλικάκος Νικόλαος
Ζηκούλης Δημήτριος
Καραγιάννης Γεώργιος
Καρράς Γεώργιος
Κεχαγιάς Γεώργιος
Κουτσαϊμάνης Ιωάννης
Λυμπερόπουλος Πάτροκλος
Μετζελόπουλος Ανδρέας
Μουχτάρης Στέργιος
Μυστακίδης Κων/νος
Πανταζής Βασίλειος
Ρίζος Φώτιος
Ροϊδοδήμος Γεώργιος
Σαρήπαππας Ανάργυρος
Σαρρής Χαράλαμπος
Σκουντής Γεώργιος
Τόγκας Δημήτριος
Φίλιος Κυριάκος
Φωτόπουλος Γεώργιος
Χουβαρδάς Στυλιανός
Χύτας Ιωάννης
Ψαραδέλλης Γεώργιος
Εν Αποστρατεία Αξιωματικοί
Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Τάξεως 1981

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
 ME ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Αναλογιζόμενοι τις δύσκολες στιγμές τις οποίες διέρχεται η Πατρίδα σήμερα

 Ανησυχούντες διότι το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα, βαρύτατα ενοχοποιημένο για τη σημερινή κατάσταση, αδυνατεί να δώσει λύση των προβλημάτων, θέτον την Ελληνική Κοινωνία σε τραγικό αδιέξοδο

 Εμπνεόμενοι από την ιστορικήν πρωτοβουλίαν των αξιωματικών του Στρατιωτικού Συνδέσμου (Στρατού και Ναυτικού), οι οποίοι με την τολμηρή τους συγκέντρωση την 15ην Αυγούστου 1909, στο Γουδή, οδήγησαν την Ελλάδα στον 20ο αιώνα

 Έχοντες την πεποίθηση ότι ο Ελληνικός Λαός προσβλέπει προς τους αξιωματικούς, την έσχατη αλλά πλέον πολύτιμη εφεδρεία του

 Γνωρίζοντες ότι, ολόκληρο το Σώμα των Ελλήνων Αποστράτων Αξιωματικών, δεν προτίθεται πλέον να συνεχίσει τον δρόμο της ανοχής

 Πιστεύοντες ακράδαντα στο Δημοκρατικό Πολίτευμα και στους δημοκρατικούς θεσμούς, οι οποίοι αποτελούν την μόνη ασφαλή εγγύηση εξόδου από την κρίση

Κ α λ ο ύ μ ε  σ ε  Π ρ ο σ κ λ η τ ή ρ ι ο
Όλους τους εν αποστρατεία αξιωματικούς του Στρατού, Πολεμικού Ναυτικού, Πολεμικής Αεροπορίας,
Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος και Λιμενικού Σώματος, την 15η Αυγούστου 2011, εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου,
τιμώντες την ιστορική επέτειο του Στρατιωτικού Συνδέσμου,σε δύο (2) συγκεντρώσεις, στην Αθήνα, στον χώρο του Άλσους Ελληνικού Στρατού (καφέ Ya) και στην Θεσσαλονίκη στο Δημοτικό Αναψυκτήριο έναντι του Γ΄ΣΣ και ώρα 18:30 με σκοπό την ένωσή μας προς ίδρυση πολιτικού κόμματος.

Αθήνα, 28 Ιουλίου 2011
Εν αποστρατεία Αξιωματικοί 
 Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Τάξεως 1981

 

 

Αναρτήθηκε από ONLINE-PRESS

RELATED ARTICLES

14 COMMENTS

 1. Ο ΘΕΟΣ ΝΑΣ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΡΓΑΜΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

 2. Τέλεια θα ήταν !
  Αλλά νωρίς δεν είναι για τους απόφοιτους της ΣΣΕ του 1981 ????
  Με προβληματίζει αρκετά αυτό το τελευταίο :

  Εν αποστρατεία Αξιωματικοί 
 Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Τάξεως 1981

 3. ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΥ ΣΑΣ .ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΓΟΪΤΕΥΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΑ .

 4. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ.
  ΑΝ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΙ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ.
  ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΝΔ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ… ΑΠΛΑ ΘΕΛΕΙ ΣΩΣΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ.
  ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΑΤΟΜΑ.
  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!

 5. ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΒΡΙΖΕ.
  ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΠΟΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ…
  ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ.
  ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!!
  ΠΑΝΤΩΣ ΕΑΝ ΕΓΩ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΩ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ, ΘΑ ΕΡΧΟΜΟΥΝ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΚΑΤΑΡΧΙΝ ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΑΤΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΑ ΕΤΟΙΜΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝΑ ΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΕ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ.
  ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΕΙΧΑ ΕΤΟΙΜΗ ΤΗΝ ΠΟΙΟ ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ.
  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΑΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΜΙΣΘΟ…..

 6. Όταν εδώ και χρόνια άνοιξαν της πύλες του φρενοκομείου και παρέδωσαν την πατρίδα μέσω….των «αγορών» σε ξένα συμφέροντα, όταν άρχισε η αποδόμηση και ο κατακερματισμός της χώρας μας ,που πλέον είναι ορατός δια γυμνού οφθαλμού και απο τον ποιό ανενημέρωτο συνέλληνα τότε όχι μόνο θα αποδεκατίσουν και θα χλευάσουν τις Ε.Δ αλλά θα καταργήσουν αυτές μεθοδικά όπως οι ξένοι πάτρωνες προστάζουν.
  Ποιος δεν γνωρίζει για τις μεθοδεύσεις Κοσοβοποίησης της Θράκης μας ,ποιος δεν έχει ακούσει για τις αλλοτριωτικές βλέψεις των γειτόνων μας οι οποίες ενθαρρύνονται από τους ίδιους τους συμμάχους μας?
  Κύριοι συνάδελφοι όταν δεν έχεις πατρίδα και μάλιστα έτσι όπως μας την παρέδωσαν με αίμα και θυσίες οι πρόγονοί μας τότε τα περί συντάξεων, μερισμάτων, νοσοκομείων και άλλων προβλημάτων που πράγματι μας απασχολούν είναι πλεονασμός που δείχνει μια συντεχνιακή νοοτροπία του τύπου αυτού που έφερε την χώρα μας σε αυτά τα δεινά.
  Ελάτε να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να αντισταθούμε στο κουρέλιασμα του Συντάγματος των Ελλήνων που όλοι ορκιστήκαμε να τηρούμε και να σεβόμεθα. (Ο συνταγματολόγος Γ. Κασιμάτης πρόσφατα μίλησε για συνταγματικό πραξικόπημα )
  Ελάτε συνάδελφοι να σταματήσουμε τους προδότες που παραδίδουν την ακεραιότητα της χώρας μας χωρίς να ανοίξει ρουθούνι στους κατακτητές μας.
  Ελάτε συνάδελφοι να αντισταθούμε στην αλλαγή πληθυσμών που συντελείται στην Πατρίδα μας φέροντας άρρενες και μόνο εποίκους /εισβολείς με παράλληλη ενθάρρυνση από τα Μέσα μαζικής Αποχαύνωσης του λαού μας να ξενιτευτούν τα Ελληνόπαιδα γιατί έτσι εξυπηρετεί τα σχέδια της Νέας Τάξης.
  Τουλάχιστον ας μιμηθούμε τον συνταγματάρχη Νικόλαο Ζορμπά ,που με την ειρηνική διαμαρτυρία του μαζί με συναδέλφους και πλήθος λαού ,απαίτησαν και επέτυχαν την φυγή των φαύλων και την ανασυγκρότηση της χώρας ,φέροντας από την Κρήτη μας ,τον τότε Κυβερνήτη Ελ. Βενιζέλο αναθέτοντας του την διακυβέρνηση της Ελλάδας.
  Εμπρός λοιπόν συνάδελφοι για μια Ελλάδα ελεύθερη ,δυνατή και δημιουργική μέσα στην παγκόσμια κοινότητα.

  Όλοι οι Έλληνες είμαστε υπόλογοι έναντι του παρακάτω άρθρου:

  Άρθρο 120

  Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε΄ Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Ιουνίου 1975.

  2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

  3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

  4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

  Τέλος και ανεξάρτητα με τα παραπάνω όλα τα προβλήματα του κλάδου μας θα επιλυθούν αργότερα και από καλύτερη θέση και ημών των ιδίων αλλά και των οικονομικών της πατρίδας μας.

  Σπύρος Μπρούμας

  Απόστρατος Αξιωματικός Π.Ν

 7. ΜΑΖΙ ΣΑΣ!!! Για την Πατρίδα, την Ελευθερία, την Ασφάλεια και την Αξιοπρέπεια!!! Επιτέλους ΕΛΛΗΝΕΣ στο τιμόνι της ΕΛΛΑΔΟΣ!!!! Είμαστε πολλοί, έχουμε δύναμη!!! Δεν είμαι “εθνικίστρια”, Ελληνίδα είμαι και πονάω για το κατάντημα του τόπου μου! Και, όχι Μίτσ, δεν είναι νωρίς για την τάξη του ΄81!! Νέοι, υγιείς άνθρωποι με δύναμη και θέληση, πίστη και αγάπη!!!

 8. Ζω στα Χανιά. Είμαι απόστρατος της Π.Α. Με ενδιαφέρει η συμμετοχή. Πως θα επικοινωνήσω μαζί σας;

 9. den eimai apostratos aksiomatikos alla exw upiretisi stis enoples dinameis kai tha ithela na simetexo kai egw sauto to koma oxi san upopsifios alla san melos,mipws kai kataferoume na dioksoume autous tous lexrites apo tin zwi mas,an htelete morite na me enimerosete sto pws tha exw mia epafi me kapion upefthino apo esas.me ektimisi kwstas kriti……………

 10. ΜΠΡΑΒΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΕΣΑΣ!!!ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΧΩΡΙΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!!!!!!ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΛΗΡΩΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ…ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ!!! (ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ)

 11. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΦΥΛΑΚΗ!ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΝΟΜΑ.ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΟΛΛΗΣΕ ΠΟΥΘΕΝΑ?

 12. EPITELOUS….!!!!!!!!!!!

  PIO KOMA EINAI AYTO…?

  THELO NA GINO MELOS TORA AMESOS, FTANI PIA ME OLOUS AFTOYS, MPOREI KAPIOS NA ME ENHMEROSH PIO KOMMA EINAI AYTO..?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…