12.3 C
Gargaliánoi
Saturday, June 3, 2023
spot_img
HomeΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ: Κύριε Κόλλια (Δήμαρχε Τριφυλίας) γιατί μας "βασανίζετε" στους Γαργαλιάνους; Από...

ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ: Κύριε Κόλλια (Δήμαρχε Τριφυλίας) γιατί μας “βασανίζετε” στους Γαργαλιάνους; Από 14/7/11 είμαστε χωρίς νερό 12 ώρες την ημέρα και η πηγή μας έχει υπερχείλιση… ΝΕΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!

Κύριε Δήμαρχε Τριφυλίας, μην παίζετε με τον πόνο μας.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κ. Κόλλιας

Διάβασα στην “Ελευθερία”της Τρίτης 26-7-11, ότι περάσατε από τους Γαργαλιάνους και είχατε μια σύσκεψη με τους ντόπιους Κοινοτικούς & Δημοτικούς άρχοντες. Η σύσκεψη λέει έγινε «για το θέμα που έχει προκύψει με τις συχνές διακοπές νερού που ταλαιπωρούν τους δημότες, καθώς για αρκετές ώρες μένουν χωρίς νερό». Μετά το πέρας της σύσκεψης επισημάνατε τα αίτια του προβλήματος της λειψυδρίας μας τα οποία βάσει του άρθρου της εφημερίδας είπατε ότι είναι: «η μείωση του νερού που έρχεται στην πόλη από την πηγή» γιατί «δεν υπάρχει πολύ νερό στην πηγή και ένα μέρος αυτού χάνεται στο δρόμο, κάτι που θα πρέπει να ελεγχθεί».

Κύριε Δήμαρχε Τριφυλίας, μην παίζετε με τον πόνο μας.

Οι δηλώσεις σας αυτές όχι μόνο δεν μας ικανοποιούν στους Γαργαλιάνους αλλά νομίζω ότι μας εμπαίζετε και θα σας εξηγήσω τους λόγους.

• Το πρόβλημα της λειψυδρίας δεν «προέκυψε» φέτος αλλά προϋπήρχε εδώ και μερικά χρόνια. Το ξέρατε πάρα πολύ καλά πριν τις εκλογές… Σας είχα δώσει να διαβάσετε την «ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ» με τίτλο εξωφύλλου «Ξεχείλισε το ποτήρι!» με πληροφορίες για το νερό των Γαργαλιάνων που εσείς τώρα ανακαλύπτετε…

• Οι διακοπές υδροδότησης γίνονται για 12 ώρες το 24ωρο… όχι απλώς  για “αρκετές ώρες”

• Δεν είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχει πολύ νερό στη πηγή και οι στενοί συνεργάτες σας το ήξεραν αυτό και απορώ πως ξέχασαν να σας ενημερώσουν. Ξέρω ότι το ήξεραν γιατί τους το είχα πει εγώ, όχι με λόγια αλλά με φωτογραφίες που υπάρχουν και στο διαδίκτυο (για όσους ενδιαφέρονται φυσικά).

Στη πηγή υπάρχει συνεχής υπερχείλιση και όχι «μείωση του νερού» όπως… εσφαλμένα αναφέρει η εφημερίδα. Τι σύμπτωση όμως, τα ίδια λόγια («μείωση ποσότητας νερού») διαβάζει κάποιος και στην ανακοίνωση που έβγαλε η Κοινότητα Γαργαλιάνων στις 14-7-2011. Από πότε η υπερχείλιση της πηγής σημαίνει «μείωση της ποσότητας νερού»;

Τι προσπαθείτε να κάνετε κύριοι της Δημοτικής και της Κοινοτικής Αρχής; Να μας τρελάνετε; Συνεχίζετε τις επισημάνσεις σας λέγοντας ότι «ένα μέρος αυτού (νερού) χάνεται στο δρόμο, κάτι που θα πρέπει να ελεγχθεί». Τι μας λέτε κύριε Δήμαρχε Τριφυλίας; Εδώ και δυο εβδομάδες βασανιζόμαστε με την (ανύπαρκτη στην πραγματικότητα) λειψυδρία που μας επιβάλατε και τώρα μας λέτε ότι «θα πρέπει να ελεγχθεί που χάνεται το νερό στο δρόμο»; Καλά δυο βδομάδες τι κάνατε για την λύση του προβλήματος; Προφανώς τίποτα στη πράξη. Μα τόσο δύσκολο είναι να περπατήσετε τον αγωγό των 32 χιλιομέτρων εντοπίζοντας όλα τα σημεία που έχει σπάσει ή γίνεται κλοπή; Αν περπατούσατε μόνο 2 χιλιόμετρα την ημέρα (από την 1η ημέρα διακοπής του νερού) τώρα θα είχε τελειώσει ο «έλεγχος» που ΘΑ κάνετε.

Από λόγια, υποσχέσεις και θα,θα,θα, έχουμε μπουχτίσει κ. Κόλλια και είμαστε πολύ μα πάρα πολύ αγανακτισμένοι. Παραθέτουμε μέρος της καταγγελίας του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων που έγινε τον Οκτώβριο 2009. (σ.σ.: η τότε αντιπολίτευση στο Δήμο Γαργαλιάνων είναι σημερινή συμπολίτευση στο Δήμο Τριφυλίας, οι συνεργάτες σας κ. Κόλλια). Γράφαμε τότε αλλά δεν άκουγε κανένας… Το μοναδικό τους πρόβλημα ήταν η βιντεοσκόπηση τους στις δημόσιες συνεδριάσεις του Δημ. Συμβουλίου!

« Φοβάμαι ότι οι αρμόδιοι είναι ανίκανοι να αξιολογήσουν τη σημασία τέτοιων περιπτώσεων, είναι αδιάφοροι για τις συνέπειες και τελικά υπονομεύουν την εμπιστοσύνη του κοινού στις Υπηρεσίες του Κράτους που έχουν την κύρια ευθύνη για την προστασία της δημόσιας υγείας. Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα. Ελπίζουμε ότι δεν θα αφεθεί και αυτό το θέμα να πέσει στα μαλακά.

Είπε ο κ. Καλοφωλιάς επί λέξει στον απολογισμό του στις 14-1-09:

«Για την ύδρευση μέχρι αυτή τη στιγμή οι δαπάνες ίσως να έχουν ξεπεράσει τα 2.000.000€. Μόνο τη τελευταία διετία έχουμε διαθέσει 900.000€ και τον επόμενο χρόνο έχουμε προγραμματίσει έργα πάλι περίπου ύψους 1.000.000€». Τόσα εκατομμύρια ευρώ ξοδεύει ο Δήμος για την ύδρευση και το αποτέλεσμα είναι να πίνουμε τόσο ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση νερό… Τα σχόλια περιττεύουν. Βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα. Που πήγαν τόσα λεφτά; Ας το ψάξει η αντιπολίτευση να μάθουμε. Η αλαζονεία που διακρίνει το κ. Καλοφωλιά δεν θα του επιτρέψει να κάνει την αναγκαία αυτοκριτική του και να ζητήσει συγνώμη από τους Δημότες. Οι πολίτες περιμένουν, έστω και αργά, να δουν τις αντιδράσεις όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στο τόσο σοβαρό αυτό θέμα της δημόσιας υγείας. Έχω πληροφορίες ότι μερικοί… ήξεραν και έκαναν τσιμουδιά. Μα τόση ασυνειδησία που βρέθηκε; Μπροστά σ’ ένα τέτοιο καθεστώς, η έλλειψη σοβαρής αντιπολίτευσης γίνεται ανοχή ή συνενοχή. Αίσχος κύριοι…

Η παροχή μολυσμένου νερού στους πολίτες είναι αξιόποινη πράξη κ. Δήμαρχε. Εμείς σαν Περιβαλλοντικός Σύλλογος δεν είναι δυνατόν να καλύπτουμε εγκληματικές αδιαφορίες της Δημοτικής Αρχής και ανοχές της αντιπολίτευσης, αφήνοντας τους δημότες να χρησιμοποιούν ακατάλληλο νερό.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ;

Φώτης Παναγιωτακόπουλος,  Πρόεδρος Π.Π.Σ.Γ.»

 

Αυτά γράφαμε πριν 2 χρόνια κ. Κόλλια και τα μελη του τότε Δημοτικού Συμβουλίου έκαναν τον κουφό και έδειξαν απέραντη αδιαφορία. Ο θυμός μας σήμερα είναι μεγαλύτερος επειδή ξέρουμε ότι έχουμε φεσωθεί εκατομμύρια ευρώ (το παραδέχεται ο ίδιος ο τελευταίος δήμαρχος) για έργα υδροδότησης των κατοίκων των Γαργαλιάνων από την τελευταία Δημοτική Αρχή χωρίς όμως να σταματήσουν ή να ελαττωθούν τα καλοκαιρινά μας βάσανα λόγω της «λειψυδρίας»…

Για άλλη μια χρονιά θα ντρεπόμαστε στους καλεσμένους μας για την κατάντια μας… Γυρίσαμε στην δεκαετία του 50 … Γιατί τόσο μεγάλη ανικανότητα να υδροδοτούμε την πόλη μας αφού υπάρχει άφθονο νερό στο Αλικοντούζι; Που πάει το νερό των Γαργαλιάνων; Η λειψυδρία μας βασανίζει κάθε χρόνο και περισσότερο.

Πέρυσι μας έλεγαν το παραμύθι… της δολιοφθοράς (που συνεχίστηκε για ένα μήνα) χωρίς ντροπή οι ανεκδιήγητοι!!!   Φέτος εσείς μας παραμυθιάζετε ότι υπάρχει «μείωση της ποσότητας του νερού στη πηγή». Υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ σας; Εκείνοι άρχισαν να μας βασανίζουν από τα μέσα Αυγούστου ενώ εσείς, πιο γρήγοροι που είστε, αρχίσατε τα βάσανα μας από τις 15 Ιουλίου…  Δεν βλέπουμε διαφορά και αυτό μας ανησυχεί και προβληματίζει.

Για 7 ολόκληρους μήνες δεν σας κάναμε καμία απολύτως κριτική στο έργο σας ή στην έλλειψη έργου… Δεν είμαστε δηλαδή προκατειλημμένοι να σας κατακρίνουμε.  Όπως ακριβώς δεν ήμασταν προκατειλημμένοι όταν κάναμε αυστηρή κριτική στον τελευταίο δήμαρχο Γαργαλιάνων. Άλλωστε τον είχαμε ψηφίσει δυο φορές… δυστυχώς!!!

Κύριε Κόλλια σας υπενθυμίζω ότι οι Γαργαλιανιώτες «έσπρωξαν» περισσότερο από όλους για να κερδίσετε τις εκλογές. Πολύ περισσότερο και από τους συμπατριώτες σας Φιλιατρινούς…

Η νέα Δημοτική Αρχή κ. Κόλλια συνιστά «σύνεση & όχι σπατάλη» στη χρήση νερού.

Εμείς συνιστούμε στη Δημοτική Αρχή:

1. Να καθαρίσει τον κεντρικό αγωγό στα σημεία που είναι φραγμένος από… ρίζες δένδρων

2. Να επισκευάσει τις διάφορες ρωγμές του αγωγού

3. Να αντικαταστήσει τα 12 πρώτα χιλιόμετρα του αγωγού που είναι από… αμίαντο!

4. Να επισκευάζει τα προβλήματα των γεωτρήσεων έγκαιρα…

5. Να μας προσφέρει νερό κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση.

6. Να μας λέει την αλήθεια για την ποσότητα και την καταλληλότητα του νερού των Γαργαλιάνων

7. Να μας ειδοποιεί με τρόπο που θα το ακούσουν όλοι οι πολίτες κάθε φορά που το νερό είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση.

8. Να μοιράζει τις γνωστοποιήσεις του Δήμου σε όλα τα σπίτια της πόλης και όχι μόνο σε 10 καφενεία της πλατείας ή και πουθενά…

Δεν χρειάζονται εκατομμύρια ευρώ για να κάνετε τα παραπάνω. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν έχετε το δικαίωμα να μας το στερείτε. Επίσης τελειώνοντας θέλω να σας υπενθυμίσω ότι στους Γαργαλιάνους για χρόνια πίναμε νερό ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση και να σας παρακαλέσω να το προσέξετε αυτό με σωστούς συνεχείς ελέγχους του νερού.                    

Οι προηγούμενοι με την αλαζονεία τους, την αδιαφορία τους και την ανικανότητα που τους διέκρινε μια ολόκληρη 8ετία όχι μόνο μας φέσωσαν σχεδόν 4.000.000 ευρώ αλλά μας έδιναν να πίνουμε νερό ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση…          Ήταν εγκληματικό και ήταν έγκλημα διαρκείας!… Υπάρχει ευτυχώς ακόμα Δικαιοσύνη στη χώρα μας και θα καθίσουν στο σκαμνί σύντομα…

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν αποκαλύπτουν ότι όσα καταγγέλλω είναι πέρα για πέρα αληθινά.

Στις πηγές δεν έχει γίνει εργασία συντήρησης από το 1974… Μόνο τα λουκέτα αλλάζουν κάπου- κάπου!

κ Κόλλια όλοι βλέπουμε υπερχείλιση της πηγής! Μήπως εσείς κοιτάτε λάθος πηγή; ΝΕΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ…

Το νερό χάνεται και εμείς υποφέρουμε…

Δείτε πόσο νερό χάνεται συνεχώς… ΠΟΤΕ δεν σταμάτησε ούτε 1 λεπτό. Εμείς βασανιζόμαστε 12 ώρες την ημέρα… καλοκαίρι…

Ο μαύρος αγωγός (30 εκατ.) είναι ο αγωγός των Γαργαλιάνων. Τα πρώτα 12 χλμ. είναι από καρκινογόνο απαγορευμένο αμίαντο… Ο μπλε αγωγός τροφοδοτεί την Πλατανόβρυση των 300 κατοίκων. Ήταν κι αυτός μαύρος αλλά τον άλλαξαν πριν 15 χρόνια με πλαστικό για να μην πεθάνουν… Υπάρχουν και πολιτικοί που νοιάζονται για τους κατοίκους και δεν είναι απλώς… πολιτικάντηδες. Εμείς στους Γαργαλιάνους τα τελευταία 30 χρόνια είμαστε άτυχοι…

Επειδή «Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ» κοιτάξτε πως είναι ο αγωγός αμιάντου που υδροδοτεί τους Γαργαλιάνους στα πρώτα 12 χλμ. Με τόσα εκατομμύρια που «δαπανήθηκαν για το νερό» γιατί δεν αντικαταστάθηκε ο καρκινογόνος αγωγός; Το μυαλό σας ήταν στις δεξιώσεις, τις τελετές και την αδιαφάνεια… τρομάρα σας.

Ακριβώς όπως και στη δεκαετία το 50… Χειροκροτείστε τους!!!!

Η πηγή έχει ξεχειλίσει και χιλιάδες κυβικά νερού χάνονται κάθε μέρα…

Συνεργείο του Δήμου τελευταία επισκέφτηκε τη πηγή το 1974… Όταν φτιάχτηκε!

Σιγά-σιγά βλέπουμε ενεργούς πολίτες να ξεπετιούνται και να νοιάζονται για τον τόπο τους. Η αδιαφορία για τα κοινά είναι η χειρότερη στάση και είμαι σίγουρος ότι συμφωνείτε μαζί μου κ. Κόλλια. Σαν συνδικαλιστής για δεκαετίες το ξέρετε αυτό.

Οι ενεργοί πολίτες είναι αγανακτισμένοι για όσα συμβαίνουν στους Γαργαλιάνους. Η αγανάκτησή τους αυτή θα γίνεται όλο και περισσότερο αισθητή… Εμείς δεν θα σταματήσουμε στις επισημάνσεις και διαπιστώσεις αλλά θα προσπαθούμε με τις μικρές μας δυνάμεις για να γίνουν οι αλλαγές τις οποίες η Δημοτική Αρχή βλέπει σχεδόν πάντα με γνώμονα το ψηφοθηρικό της όφελος.

Οι ενεργοί πολίτες Γαργαλιάνων, μέσω του «Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων» έχουν τα τελευταία 3 χρόνια κινητοποιηθεί για όλα τα σοβαρά θέματα της πόλης μας. Έχουν εκφράσει απόψεις δημόσια, έχουν δημοσιεύσει τις ανησυχίες τους, έχουν κάνει αποκαλύψεις, ακόμα και αιτήσεις Εισαγγελικής παρέμβασης για την ακαταλληλότητα του νερού και το κάψιμο των σκουπιδιών. Έχουμε ΦΩΝΗ και την χρησιμοποιούμε όταν πρέπει κ. Δήμαρχε. Είναι πλέον οφθαλμοφανές ότι αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που δεν είμαστε μέλος της 50μελούς (!) «Διαβουλευτικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας».  Εσείς δυστυχώς θέλατε επιτροπή με «γλάστρες»…                           Πιστεύω όμως ότι πολλά μέλη της δεν είναι «γλάστρες» και θα το καταλάβετε στις μελλοντικές συνεδριάσεις σας.

Με εκτίμηση,

Φώτης Παναγιωτακόπουλος,

Πρόεδρος Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων


 

RELATED ARTICLES

23 COMMENTS

 1. Συγχαρητήρια για το αποκαλυπτικό σας άρθρο.
  Εύχομαι ολόψυχα ο αγώνας που κάνετε να δικαιωθεί σύντομα για το καλό των Γαργαλιάνων.
  Αυτό που σας ξεχωρίζει περισσότερο είναι το ότι τα άρθρα σας-καταγγελίες δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης . Οι αποδείξεις που βλέπουμε και διαβάζουμε είναι αδιάψευστες.
  Σας τιμά ιδιαίτερα που κάτω από κάθε καταγγελία σας υπάρχει πάντοτε η υπογραφή σας.
  Θα είναι τιμή μου να σας γνωρίσω προσωπικά όταν επισκεφτώ τους Γαργαλιάνους σε 2 εβδομάδες. Εύχομαι μέχρι τότε να έχει αποκατασταθεί η κανονική υδροδότηση των Γαργαλιάνων…
  Η.Μ.

  • Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
   Θα είναι καλό για τον τόπο να δικαιωθεί ο πολύχρονος αυτός αγώνας.
   Όμως και να μην δικαιωθεί το ίδιο καλά θα αισθάνομαι γιατί απλούστατα έκανα το χρέος μου.
   Ποτέ δεν είχα βλέψεις για… καρέκλα ή κάποιο οικονομικό όφελος.
   Είμαι σίγουρος ότι οι συμπατριώτες μου θα αγανακτήσουν τόσο πολύ και θα ξεφορτωθούν τις κλίκες που τους διαφεντεύουν εδώ και μερικές δεκαετίες.
   Τις κλίκες που κατέστρεψαν οικονομικά τους Γαργαλιάνους και το χειρότερο και ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟ μας έκαναν και… χωριό.

 2. Εδώ στους Γαργαλιάνους, νοιώθουμε ακόμα μια φορά προδομένοι. Ο “Μανωλιός αλλάζει, και απλά βάζει τα ρούχα του αλλιώς”. Οι εκάστοτε πολιτικοί, μας τάζουν λαγούς με πετραχήλια, και όταν αποσπάσουν την ψήφο μας, σφυρίζουν αδιάφορα. Από εμας εξαρτάται αν θα τους κόψουμε τη φόρα στις επόμενες εκλογές! Μεγάλη κουβέντα γίνεται για το ΛΕΥΚΟ…Χρειάζεται ένα ηχηρό, και αποτελεσματικό μύνημα στους επαγγελματίες πολιτικούς. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν πως εμείς τους δώσαμε την καρέκλα, κι εμείς μπορούμε να τους την πάρουμε.

  • Ποιος φταίει για την επιλογή αυτών των πολιτικών που μας βασανίζουν με κοράκιασμα κάθε καλοκαίρι; ΕΜΕΙΣ δυστυχώς…
   Μπορούμε να τους τραβήξουμε τα χα λινά με την βοήθεια πάντα του Εισαγγελέα.
   Ο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ έκανε την αρχή με αίτηση Εισαγγελικής παρέμβασης για το ακατάλληλο νερό που μας έδιναν για χρόνια… Θα καθίσουν στο σκαμνί σύντομα!!!
   Οι άλλοι τοπικοί σύλλογοι «δεν ανακατεύονται με την πολιτική» διότι «δεν είναι δουλειά τους» (και διότι μερικοί επιδοτούνται με κάτι…«ψίχουλα» κάθε χρόνο από το Δήμο).
   Ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος που νοιάζεται για τον τόπο και τραβάει τους ανεύθυνους πολιτικούς στον Εισαγγελέα δεν χώραγε στην 50μελή «Διαβουλευτική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας».
   Θα μας ακούνε όμως κι ας μην μας έκαναν την… «τιμή». Το 7μηνο γαμήλιο ταξίδι τους τελείωσε…

 3. Εκτός από ένα μεγάλο μπράβο για τον αγώνα σας, για τις ανησυχίες και την αγάπη σας για τον τόπο ……. Τι να πω ???
  ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ !
  Εν έτη 2011 να μην έχουμε νερό …….. μέσα στο καλοκαίρι, όταν περιμένουμε επισκέπτες και τουρισμό στον τόπο μας.
  Επειδή πιστεύω ότι ο Δήμος δεν θα κάνει τίποτε, ( 1. γιατί δεν σέβεται τους πολίτες του, 2. Γιατί έχει μάθη να κάνει ότι γουστάρει και να εξυπηρετεί σκοτεινά συμφέροντα ) προτείνω μαζικές αγωγές προς τον Δήμο, και να μην πληρώνουμε τους λογαριασμούς νερού.
  Ας σταματήσουν να παίζουν και να γελούν στις πλάτες μας.
  Γαργαλιανιώτες ΞΥΠΝΑΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ………. ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ …… ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ……. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ……… ΦΩΝΑΞΤΕ ….. Τους ψηφίσαμε για ένα καλύτερο αύριο, και όχι για να μας γυρίζουν δεκάδες χρόνια πίσω.

  • Αγαπητέ φίλε/η με χαρά βλέπω ότι το ποτάμι των ενεργών πολιτών των Γαργαλιάνων έχει φουσκώσει και δεν υπάρχει περίπτωση να το γυρίσει πίσω κανένας πολιτικάντης της δεκάρας, κανένα λαμόγιο και κανένας κολλητός του ΓΑΠ, του Σαμαρά ή του Κωλοτούμπα.
   Μας βασανίζουν και δεν έχουν καθόλου ντροπή.
   Δεν σέβονται ούτε τους εαυτούς τους, διότι αν είχαν αυτοσεβασμό δεν θα κυκλοφορούσαν στην πλατεία όλοι αυτοί που μας γύρισαν 50 χρόνια πίσω.
   Έχω κουραστεί να τους λέω ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ… εδώ και 4 χρόνια.
   Δεν έχουν την δυνατότητα να αισθανθούν ούτε το ένα ούτε το άλλο. Είναι για λύπηση…
   Ποτέ δεν θα «σταματήσουν να παίζουν και να γελούν στις πλάτες μας», έκτος και ξυπνήσουμε εμείς και τους σταματήσουμε. Δεν είναι ανάγκη να περιμένουμε μέχρι τις εκλογές.
   Η πρόταση σας είναι σωστή και υλοποιήσιμη!
   Ο κάθε ένας από εμάς που δεν οργίζεται όταν του παίρνουν οι πολιτικάντηδες το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ να έχει πάντα πρόσβαση στο δημόσιο αγαθό, το νερό είναι άξιος της τύχης του, για να μην εκφραστώ χειρότερα…

 4. Πως μπορούμε να γίνουμε και εμείς μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Γαργαλιάνων;
  Σας παρακαλώ δώστε μας περισσότερες πληροφορίες. Εγώ και οι φίλοι μου θεωρούμε ότι πρέπει να βοηθήσουμε όσο μπορούμε την προσπάθεια του μοναδικού συλλόγου που έχει άποψη και πονάει το τόπο. Δεν υπάρχουν πλέον ερωτηματικά…
  Καλή δύναμη και νάστε καλά.

 5. mipos exoun skopo na kanoun na pame na minoume oloi sto Maratho ???
  ARKETAAAAAAAAAAAAAAA sas anextikame, ……….
  oso gia ton Dimarxo ???
  k. Kollia, mas Ksek@liasate ke eseis sta dithen …….. oloi ta idiaaaaaaaaaa.
  simfono + ego, omadikes agoges kata dimou.
  kanonitse lista, topo, tropo ke mazevomaste ………. ta pexnidia tous stis plates mas TELOS.

 6. Έχω μια απορία που φαντάζομαι την έχουν πολλοί. Αν ο Κόλλιας δεν ήταν φυτευτός από τον Σαμαρά (πάει πολλά χρόνια πίσω η φιλία τους από την εποχή των… «Κενταύρων»), πόσους ψήφους θα έπαιρνε εκτός της γυναίκας του; Λέω εγώ….

 7. Μεγαλη ευθυνη κυριε αντιδημαρχε εχετε για το θεμα του νερου.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.Σας ψηφησαμε γιατι πιστευαμε οτι εισται διαφορετικος απο τους προηγουμενους και οχι ιδιος.Τα δειγματα που εχετε δειξει το πρωτο οχταμηνο δεν μας αφηνουν πολλες υποσχεσεις για το μελλον,παρτε την κατασταση στα χερια σας ξυπνηστε και παλεψτε για την πολη μας. Ο κοσμος θελει την αληθεια για ΟΛΑ.

 8. Perasa simera apo tin platia ke kitousa tous Gargalianiotes, xalarous ke apathis.
  Dixnoun oti zoun se allo planiti. Monadika tous provlimata mono ta Komatika, ke ta Podosferika.
  Vre lete na mas rixnoun tipote sto nero ???
  Den ekzigite alios, TOOOOOOOOOOSOOOOOOOO apoxavlomenoi einai ???
  Vreeeeeeeeeeeee KSIPNATEEEEEEEEEEEEEEEEE REEEEEEEEEEEEE …………..
  Tous plironoume gia na mas frontizoun, na veltionoun tin poli mas, ke oxi gia na mas trone ta lefta ke na mas exoun XORIS NERO.
  Apo Deytera oloi tilefona na tous ksefonisoume stis proinadikes ekpompes …… ean pligi o tourismous, einai kathari eythini tou k. (ean mporoume na ton apokaloume k. ) Kollia.

 9. Τι να πεις… Εμένα με προσβάλει και εξοργίζει η παρουσία τους κάθε βράδυ στην πλατεία και είμαι έτοιμος να τους εκφράσω τα αισθήματα μου δημοσίως. Θα γίνει μια βραδιά που η πλατεία θα είναι τίγκα κόσμο.
  Να κόψουν το λαιμό τους να έχουμε νερό, αυτοί με τα α…..α όπως είπε ένας από δαύτους.
  Ξευτίλες ΟΛΟΙ ΣΑΣ. Ένας ρε, ένας με στραγάλια να βγει να πάρει θέση δημόσια… υπάρχει ένας;
  Είστε ίδιοι και χειρότεροι από τους τελευταίους καραγκιόζηδες. ΜΑΚΑΚΕΣ !
  Ξεσκεπάστε τους από αυτό το βήμα. Δεν έχουμε άλλη “φωνή” εκτος της δικής σας, Είχα πέσει και εγώ θύμα των ψιθύρων και πίστευα ότι όλοι οι αγώνες σας γινόταν για το δημαρχιλίκι. Έκανα λάθος και θα επανορθώσω. Μου ανοίξατε τα μάτια… Μακάκας και εγώ.

 10. Η αλήθεια είναι ότι ο Ανδρινόπουλος φταίει λιγότερο από όλους. Όμως είναι ο #1 υπεύθυνος σήμερα.
  Οι άλλοι της παλιάς φρουράς ήξεραν χρόνια το πρόβλημα του νερού και σφύριζαν αδιάφορα…
  Τώρα μάλιστα που ανέλαβε ο Δεληγιάννης… σωθήκαμε. Θα μας κάνουν αυτοί να φωνάξουμε πίσω το Σοκορέλη… Ήμαρτον θεέ μου.
  ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ !!!
  Πρέπει να κάνουμε καταγγελίες παντού, δεν πάει άλλο τούτος ο εξευτελισμός…

 11. Η πλατεία Γαργαλιάνων γεμάτη κόσμο απόψε…
  Βγήκαν όλοι να ξεσκάσουν στα καφενεία. Ελάχιστοι μιλούν για το νερό… Για ότι άλλο εκτός της υδροδότησης. Τέτοιοι είμαστε και μας αξίζουν όσα μας κάνουν.
  Εσύ τρέχεις στη πηγή και μας δείχνεις φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι μας δουλεύουν! Και λοιπόν τι έγινε; Ξέρεις τι λένε στην πλατεία φίλε μου;
  “Εμένα στα α… μου ,εγώ έχω ντεπόζιτο στην ταράτσα”. Μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό μας…
  ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ Μετά το Καλοφωλιά τώρα μας δουλεύει ποιος;… ο Κόλλιας

 12. μπραβο κυριε διαχιριστα για την ενημέρωση που μας δίνεται θελω να γραφτω και εγω μελος του συλλόγου σας ποτε εγινε τελευταία φορα κ με ποια θέματα συνάντηση του συλλόγου κ από ποσά μελοι απαρτίζεται και αν σας ειναι εύκολο δώστε τα ονόματα κ στην δημοσιότητα για να ξέρω και τι χρειάζεται για να γραφτώ

  • Μπράβο και σε σένα «αγανακτισμένε» ( όμως εφόσον δεν σου αρέσει η ανωνυμία των σχολιαστών, εσύ γιατί συνεχίζεις να αποκαλείσαι «αγανακτισμένος»;)

   Το μόνο που χρειάζεται για να γραφτείς είναι να έλθεις να κάνεις αίτηση με ονοματεπώνυμο .
   Τις απαντήσεις των άλλων ερωτήσεων θα τις μάθεις όταν γίνεις μέλος του Συλλόγου. Καλό μπάνιο «αγανακτισμένε»…

 13. Προτείνω την συλλογή 500 τουλάχιστον υπογραφών ώστε να κατατεθεί μήνυση κατά του Δήμου . Ποιος Γαργαλιανιώτης δεν θα υπογράψει; Αρκετά πια κράτησε η κοροϊδία και η γαϊδουριά τους… Καμιά διαφορά από τους προηγούμενους!

 14. Επειδή δεν επιτρέπεται να λέμε και να κάνουμε όλο τα ίδια και τα ίδια, περιμένοντας κάτι διαφορετικό να συμβεί, ίσως θα ήταν φρόνιμο να δούμε τα πράγματα με ψυχραιμία . Ακόμα και ο πιό αδαής από εμας, φυσικά αναρρωτιέται για το προφανές. Τι δηλαδή κρύβεται πίσω απο την ανηλγησία και τη σιωπή… γύρω από το θέμα του νερού. Ίσως θα ήταν ωφέλιμο, να δημιουργήσουμε ένα φόρουμ μέσα απο το οποίο θα αναζητήσουμε λύσεις επιτέλους! Ας σταματήσουμε να αναμασουλάμε τα ίδια και τα ίδια, πριν πούμε το νερό νεράκι.

  Ο κύριος Κόλλιας, θέλω να πιστεύω ότι είναι ένας αξιοπρεπής και έντιμος ανθρωπος, που για κακή του τύχη, ανέλαβε να βγάλει «τα κάστανα απ τη φωτιά». Η ενοχοποίηση, δημιουργεί αγεφύρωτα χάσματα, και απάθεια σε μια εποχή που θάπρεπε όλοι οι Έλληνες να είμαστε μονιασμένοι . Ας δώσουμε λοιπόν στον κ. Δήμαρχο το βήμα να μας απαντήσει υπεύθυνα και σταράτα. Απαιτούμε να μας δείξει έμπρακτα πως σέβεται τους πολίτες που τον τίμησαν με την ψήφο τους.

  Τα επικοινωνιακά τρικ και τα χαμόγελα, δεν λύνουν το πρόβλημα του νερού, κύριε Κόλλια, αν μη τη άλλο, γιγαντώνουν την οργή των Γαργαλιανιωτών που ζητούν άμεσες λύσεις. Απαντήστε μας!

  Αντιγόνη

 15. Όταν διάβασα το άρθρο και είδα τις φωτογραφίες σκέφτηκα ότι δεν θα απαντήσουν καθόλου οι «υπεύθυνοι». Πετυχημένη η λέξη σας ΜΟΥΓΚΑ πολύ μου άρεσε. Τι να πει κανείς … Το σωστό θα ήταν να εκφράσουν την δική τους άποψη αλλά για αυτό χρειάζεται κάτι που οι κύριοι δεν διαθέτουν… Και τι να έλεγαν οι τραγικοί…

 16. ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΩΝ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ.
  ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ Κυπαρισσία 05/08/2011
  ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Σχετικά με τα προβλήματα στην υδροδότηση που είχαν παρουσιασθεί το τελευταίο διάστημα στους Γαργαλιάνους σας ενημερώνουμε τα εξής:
  Από την περασμένη Παρασκευή αποκαταστάθηκε η συνεχής υδροδότηση στην πόλη των Γαργαλιάνων και στα γύρω χωριά, χωρίς πλέον τις πολύωρες διακοπές που σημειώνονταν το προηγούμενο διάστημα. Αυτό έγινε καθώς αυξήθηκε η ποσότητα του νερού που έρχεται από το Αλικοντούζι μέσω του αγωγού του Συνδέσμου από 500 σε 1000 κυβικά.
  Αυτό οφείλεται αφενός στη μείωση της κατανάλωσης λόγω υποχώρησης του καύσωνα και αφετέρου στις επεμβάσεις που έγιναν από το Προεδρείο του Συνδέσμου σε συνεννόηση με τα χωριά που υδρεύονται από τη συγκεκριμένη πηγή.
  Ήδη ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες με τη μορφή του κατ’ επείγοντος για την αποκατάσταση της γεώτρησης στη θέση «Γκούρη» που, εκτός απροόπτου, θα δώσει σύντομα μια πρόσθετη ανακούφιση στο θέμα της υδροδότησης που «ταλανίζει» προ πολλών ετών τους Γαργαλιάνους.
  Τέλος, και οι τελευταίες χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις που έγιναν με ημερομηνία 27 Ιουλίου 2011, από την εταιρεία «ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.» (με την οποία παραμένει συμβλημένος ο Δήμος) , επιβεβαιώνουν την καταλληλότητα του νερού καθώς όλοι οι δείκτες βρίσκονται κάτω των προβλεπόμενων ορίων. Την ενημέρωση αυτή έκαναν στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά την τελευταία συνεδρίαση του ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας και ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής ενότητας κ. Στάθης Ανδρινόπουλος.
  Κάθε άλλη «ενημέρωση» στερείται εγκυρότητας και παρακαλούνται οι συμπολίτες μας να μην την λαμβάνουν υπόψη.

  • Επειδή σεβόμαστε (όπως τους αξίζει) τους χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες μας η ενημέρωση τους γίνεται υπεύθυνα, με αδιάψευστα ντοκουμέντα και πάντα εν γνώσει των συνεπειών του νόμου περί Τύπου.

   Η Δημοτική Αρχή από την άλλη μεριά καλό θα είναι στο μέλλον να προσέχει ώστε οι ανακοινώσεις της προς τους πολίτες των Γαργαλιάνων να είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα και την αλήθεια. (π.χ. δεν υπήρξε ποτέ μείωση του νερού στις πηγές όπως γράψατε και είπατε, τουναντίον πάντα υπήρχε και υπάρχει ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΗ των πηγών…).

   Αναφέρομαι φυσικά στην τελευταία παράγραφο του «ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ» από το γραφείο του κ. Δημάρχου Τριφυλίας.

   Εμείς αξιότιμε κ. Κόλλια ενημερώνουμε ενώ εσείς μερικές φορές «ενημερώνετε» τους κατοίκους των Γαργαλιάνων. Οι δικές μας ενημερώσεις είναι πάντα έγκυρες κ. Κόλλια με όλο το σεβασμό στο αξίωμά σας. Για χρόνια όμως οι «ενημερώσεις» από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή Γαργαλιάνων δεν είχαν καμιά σχέση με την πραγματικότητα… Δεν είναι καλό να συνεχίσετε την τακτική εκείνων των ανεκδιήγητων που έκαναν… χωριό τους Γαργαλιάνους.

   Δεν δεχόμαστε την προσβολή σας κ. Δήμαρχε και σας την επιστρέφουμε, με όλο το σεβασμό πάντα.

   Όμως εμείς δεν θα φτάσουμε στο σημείο να παρακαλέσουμε τους «συμπολίτες μας να μην λαμβάνουν υπόψη τους» τις ανακοινώσεις του κ. Δημάρχου λόγω έλλειψης «εγκυρότητας». Οι πολίτες έχουν την δυνατότητα να κρίνουν μόνοι τους ποιος είναι έγκυρος και ποιος… πολιτικάντης.

   «ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ NEWS»

   ΥΓ: Δεν λέμε μπράβο ούτε ευχαριστώ που σταματήσατε τις καθημερινές 12ωρες διακοπές της υδροδότησης μας. Η 24ωρη υδροδότησή μας κ. Κόλλια είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας.

  • META TON KALOFOLIA VLEPO KAI TON KOLLIA NA SIRETE STA DIKASTIRIA…
   AS PIEI LIGO NERO, OXI MONO KRASI!!! DROPI TOY NA MILAEI. MOUGA RE ATHEOFOBE!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…
ΣΤΑΥΡΟΣ on