9.3 C
Gargaliánoi
Tuesday, December 6, 2022
spot_img
HomeΕΛΛΑΔΑΠοιος φταίει για την κρίση και ποια είναι η λύση;

Ποιος φταίει για την κρίση και ποια είναι η λύση;

Ο Χριστός, Πάνσοφος όπως είναι, είπε, ελεύθερα μεταφρασμένα:
Ένα δέντρο το κρίνεις από τα φρούτα του.

Εάν δηλαδή, κρίνουμε από τα “φρούτα” που μας έφερε η λεγόμενη Δημοκρατία, που είναι οι νομιμοποιήσεις των εκτρώσεων, της ομοφυλοφιλίας, την καταστροφή της παιδείας, την “ελευθερία” λόγου (ειδικά στα ΜΜΕ χα χα), βλέπουμε ότι de facto πλέον, οι εκλογές δεν φέρνουν την κατάσταση προς το καλύτερο…

Άλλο ελευθερία, και άλλο Δημοκρατία. Ούτε το ένα έχουμε σήμερα, ούτε το άλλο, και αυτό που έχουμε τώρα (ότι όνομα και να του έχουν δώσει) λειτουργεί ΚΑΤΑ και ΑΝΤΙ και των δύο αυτών αγαθών.

Το να λυθεί το υπάρχον οικονομικό πρόβλημα στον κόσμο και κατ επέκτασιν στην Ελλάδα (και όχι αντίθετα, γιατί το “πρόβλημα” πηγάζει από υπέρ-εθνικούς παράγοντες), είναι ΤΟΣΟ, μα τόσο μεγάλο που είναι σαν να μετακινεί κάποιος ένα τεράστιο βουνό. Και δεν είναι άστοχη η παρομοίωση, όταν ξέρουμε ότι τα χρέη, που βεβαίως δεν είναι αληθινά χρήματα, είναι πλέον συνολικά στις πολλές εκατοντάδες τρισεκατομμύρια παγκοσμίως.

Για εμάς τους Χριστιανούς, λοιπόν, μόνο ένας τρόπος υπάρχει που ξέρουμε για να μετακινήσουμε “Βουνά”. Είναι η πίστη στον Θεό και η προσευχή.
Όλα τα άλλα, όσα ποσοστά εκλογών, και να υπολογίσουμε, 10%, 20%,30%,40%,50%,60%,70%,80%,90%, και αποχές και νόμους και δικαστήρια, παρά ένα λιθαράκι είναι. Και ανατρέπεται, είτε κρυφά, είτε φανερά όποτε χρειαστεί να το κάνουν αυτοί.

Εμείς οφείλουμε να ΜΗΝ ψηφίζουμε αθέους, αντίχριστους, ψεύτες και απατεώνες. Εάν βρει κάποιος έναν τρόπο να ψηφίσει κάποιο άτομο που αξίζει πραγματικά, χωρίς να βοηθεί συγχρόνως και όλους τους άλλους αντίχριστους, ας ψηφίσει έτσι, αν και δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοια δυνατότητα πλέον.

Δεν μπορούμε να πούμε ότι ξεπουλάμε μόνο λίγο την Πατρίδα και δεν μπορούμε να πούμε ότι προδίδουμε την πίστη μας μόνο λίγο. Αυτά τα πράγματα είναι η άσπρο. ή μαύρο. Έτσι λοιπόν η λογική του ότι ψηφίζουμε το μη χείρων, δεν ισχύει, ούτε θα έχει αποτέλεσμα.

Σήμερα, η κρίση είναι κυρίως ηθική και κρίση πίστεως και τεραστίου βάθους μάλιστα. Από εκεί πηγάζουν όλα τα υπόλοιπα προβλήματα και για να αλλάξει λοιπόν η κατάσταση, χρειάζεται πρωτίστως προσευχή και πίστη. Όλα τα άλλα, κοινώς, είναι ψεύτικες ελπίδες. Εκεί που φέραμε τον εαυτό μας και την Πατρίδα μας, λόγω έλλειψης πίστης, ΜΟΝΟ ο Θεός μπορεί να μας σώσει.

Ναί μεν υπάρχουν οι εχθροί, αλλά αν εμείς είμασταν ‘Αγιοι, δεν θα μπορούσαν να μας αγγίξουν. Είναι αλήθεια ότι είμαστε η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό από εκτρώσεις. Κάθε μέρα, κάνουμε μαύρο ΘΑΝΑΤΟ, και μετά αναρωτιόμαστε και γιατί μας χτυπάνε οι δαίμονες την παγκόσμιας οικονομίας τόσο δυνατά;;;;; Τι περιμέναμε λοιπόν, αφού ΜΟΝΟΙ μας τα ΣΚΟΤΩΝΑΜΕ τα παιδιά μας, τώρα παραπονούμαστε που θα τα σκοτώσουν άλλοι;;;

Δεν είναι αυτό τουλάχιστον υποκρισία;;;;

Το θέμα δεν είναι ποιόν θα εκλέξουμε σε κάποιες επερχόμενες εκλογές, αυτά είναι αντιπερισπασμός. το πραγματικό θέμα είναι το τι θα εκλέξουμε να κάνουμε με την δική μας ζωή, να δείξουμε διάθεση, και μετά ο Θεός, τα μεγάλα προβλήματα θα μας τα λύσει και με το παραπάνω!

stav

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…
on