12.3 C
Gargaliánoi
Saturday, June 3, 2023
spot_img
HomeΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΝέο κόμμα με Μίκη και πρώην βουλευτές ΠΑΣΟΚ

Νέο κόμμα με Μίκη και πρώην βουλευτές ΠΑΣΟΚ

Ένα νέο κόμμα, με τη συμμετοχή του Μίκη Θεοδωράκη, βρίσκεται στα σκαριά  και η δημιουργία του θα ανακοινωθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Σύμφωνα με πληροφορίες  που έχει το ΠΟΝΤΙΚΙ την Πέμπτη πρόκειται να γίνει η συνάντηση των 8 που θα πρωτοστατήσουν στη δημιουργία του νέου κομματικού φορέα.

 • Ο πρώην πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ  και πρώην συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου Ν. Κοτζιάς,
 • ο πανεπιστημιακός Ν. Μαριάς ,
 • ο εργατολόγος Α. Μητρόπουλος
 • η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Σακοράφα,
 • ο πρώην σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου σήμερα ανεξάρτητος βουλευτής Β. Παπαχρήστος ,
 • ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παν. Κουρουμπλής,
 • ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σ. Παπασπύρος
 • αλλα και ο συνταγματολόγος  και στέλεχος του ΣΠΙΘΑ Γ. Κασσιμάτης

θα συναντηθούν προκειμένου να προχωρήσουν στη σύνταξη μίας διακήρυξης μέσα στην οποία θα αναφέρεται ότι είναι αναγκαία η δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα που στόχο θα έχει την απήχηση των προβλημάτων της κοινωνίας στη μετά μνημονιακή περίοδο.

Οι πληροφορίες λένε ότι τα στελέχη αυτά βρίσκονται σε ανοικτή επικοινωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και με το ιστορικό στέλεχος της αριστερές Μανώλη Γλέζο, αλλά και με τον Γιάννη Δημαρά ο οποίος όμως συνομιλεί και με τον Φώτη Κουβέλη.

Όπως γίνεται αντιληπτό μέσα από την δημιουργία αυτού του φορέα θα εκφραστεί το κομμάτι εκείνο των πολιτών που συμφωνούν με τις διαπιστώσεις που έχει εκφράσει κατά καιρούς ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Μίκης  Θεοδωράκης (αφού ο Γ. Κασσιμάτης είναι στενός συνεργάτης του και στέλεχος του ΣΠΙΘΑ) αλλά και ένα κομμάτι των αγανακτισμένων του Συντάγματος. Κάλλας

*Πάντως η βουλευτής Σ. Σακοράφα με τηλεφώνημά της στο «Π» τόνισε ότι δεν μετέχει σε μία τέτοια πολιτική κίνηση.

topontiki

RELATED ARTICLES

2 COMMENTS

 1. Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ

  http://mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/el/news/?nid=1177

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  14.07.2011

  Επανέρχεται με μια περίεργη εμμονή γνωστή εβδομαδιαία εφημερίδα -με παλιές περγαμηνές εγκυρότητας δυστυχώς- ότι ο Μίκης Θεοδωράκης ή και ολόκληρη η Κ.Α.Π. θα συμμετέχει σε νέο κόμμα η δημιουργία του οποίου «θα ανακοινωθεί τα επόμενα 24ωρα» -δεν μας διευκρινίζει ποια 24ωρα αφού την «είδηση» την είχε δημοσιεύσει ξανά πριν από μια εβδομάδα.

  Ίσως δεν θα έπρεπε να επανέλθουμε, όμως θεωρούμε ότι έχουμε υποχρέωση προς τα μέλη της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών να το κάνουμε.

  Γι’ αυτό επικοινωνήσαμε με τον Μίκη Θεοδωράκη, που όπως είναι γνωστό είναι σε ανάρρωση στο σπίτι του στο Βραχάτι Κορινθίας, ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά όλα τα παραπάνω σενάρια. Με την ευκαιρία αυτή μάλιστα διεμήνυσε μια για πάντα πως για ό,τι αφορά τέτοιου είδους θέματα, όπως τη δημιουργία κόμματος, τη συμμετοχή της Κ.Α.Π. σε Μέτωπο κ.λπ., την απόφαση θα την πάρουν όλα τα μέλη των Σπιθών, δεν είναι κάτι που μπορεί να αποφασιστεί μόνο από τον ίδιο. Ο Μίκης Θεοδωράκης τόνισε ότι αυτό είναι περισσότερο από αυτονόητο, όμως μετά από τον ορυμαγδό παρόμοιων «ειδήσεων» που έχουν κατακλύσει τελευταία ιδίως το Διαδίκτυο και που μόνο σκοπό έχουν να δημιουργήσουν σύγχυση και ψευδείς εντυπώσεις, θεώρησε απαραίτητο να κάνει τη διευκρίνιση αυτή και βεβαίως δεν πρόκειται να επανέλθει.

  Ιωάννα Κολοβού
  Γραφείο Τύπου
  Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών

  14-7-2011

 2. http://mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/el/articles/?nid=1185

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ»

  Κύριε Διευθυντά,

  Στο φύλλο της Εφημερίδας σας υπ’ αριθμ. 1664/14.7.2011., στη σελ. 15 και στο δημοσίευμα με τίτλο: «Νέο κόμμα από ΠΑΣΟΚογενείς…», αναφερόταν, μεταξύ άλλων, ότι: «… ένα νέο κόμμα στο χώρο της Κεντροαριστεράς βρίσκεται στα σκαριά, με αντιμνημονιακό χαρακτήρα και βασικό κορμό ΠΑΣΟΚογενείς και σοσιαλιστικές δυνάμεις…» και ότι: «…σήμερα (σημ.:14.7.11) πραγματοποιείται η λεγόμενη “Συνάντηση των 8”, οι οποίοι πρωτοστατούν στη δημιουργία του νέου κομματικού φορέα». Μεταξύ των οκτώ ονομάτων που συμμετέχουν στην εν λόγω ομάδα, αναφέρεται και το δικό μου. Όσον αφορά στη δική μου συμμετοχή, η πληροφορία αυτή, που περιήλθε σε μένα στα Κύθηρα μόλις χθες από την ανάγνωση της εφημερίδας σας, δεν είναι αληθής. Για τα λοιπά πρόσωπα δε γνωρίζω τίποτε. Θα ήθελα, όμως, επιπροσθέτως να σας παρακαλέσω να περιλάβετε σ’ αυτή τη διάψευση και την ακόλουθη δήλωση:
  «Όπως έχω δηλώσει επανειλημμένως, με τον αγώνα, τον οποίο άρχισα στις αρχές Ιουνίου του 2010, εναντίον των δανειακών συμφωνιών (του λεγόμενου «Μνημονίου»), που υπέγραψε πέρυσι το Μάϊο η Κυβέρνηση, θέλησα, ως πανεπιστημιακός δάσκαλος και ως Έλληνας πολίτης, να θέσω στη διάθεση του Ελληνικού Λαού τις γνώσεις μου για το ιδιαίτερα κρίσιμο αυτό θέμα του επονείδιστου δανεισμού της Ελλάδας. Αποκλειστικός και μοναδικός σκοπός αυτής της προσπάθειας ήταν και ειναι να συμβάλω με τις μικρές μου δυνάμεις στη σωστή πληροφόρηση των Ελλήνων πολιτών και των Ευρωπαίων -κάτι που παραλείπεται συστηματικά από το επίσημο κράτος και από τα μεγάλα ΜΜΕ- για τους παράνομους, επονείδιστους και πρωτοφανείς όρους που επέβαλαν στη χώρα μας οι εν λόγω συμβάσεις. Οι όροι αυτοί δεσμεύουν ολοκληρωτικά την εθνική κυριαρχία και το σύνολο της εθνικής περιουσίας, παραβιάζουν θεμελιώδη δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών και προκαλούν συστηματικά την εξαθλίωση των οικονομικά αδυνάτων και την οικονομική εξάρθρωση του μεσαίου κοινωνικού και του όλου εθνικού χώρου. Η προσπάθεια της σωστής ενημέρωσης αποβλέπει στη δημιουργία υψηλής συνείδησης ευθύνης των Ελλήνων πολιτών, ώστε ο Ελληνικός Λαός, ασκώντας τα πολιτικά δικαιώματα που του παρέχει το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος, να αντισταθεί ειρηνικά, αλλά και αποτελεσματικά, κατά της πολιτικής των μεγάλων κέντρων της απάνθρωπης οικονομικής εξουσίας και αυτών που τα υπηρετούν και, παράλληλα, να γεννήσει μέσα από τα σπλάχνα του και να εκθρέψει την πολιτική σκέψη, το πολιτικό φρόνημα και τις προσωπικότητες της πολιτικής που θα απελευθερώσουν τη χώρα μας από τα δεσμά που του επέβαλαν και του επιβάλλουν. Με αυτά τα δεδομένα, όπως έχω επανειλημμένα δηλώσει, η προσπάθειά μου δεν αποβλέπει ούτε στην ίδρυση πολιτικού κόμματος, ούτε στη συμμετοχή μου σε ίδρυση ή σε υπάρχον πολιτικό κόμμα. Αυτά σήμερα, όπως και σε κάθε μεγάλη πολιτική κρίση, τα εγκυμονεί ο Ελληνικός Λαός. Αυτό έχει δηλώσει επανειλημμένως και ο εμπνευστής και ιδρυτής της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών Μίκης Θεοδωράκης, με τον οποίο έχω την τιμή να συνεργάζομαι στους αγώνες της Κίνησης από την ίδρυσή της, στην 1 Δεκεμβρίου του 2010».

  Κύθηρα, 15 Ιουλίου 2011

  Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
  Γιώργος Κασιμάτης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…
Μάριος on