Την παραπομπή του Ακη Τσοχατζόπουλου για παθητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες στο Τριμελές δικαστικό Συμβούλιο, ζητούν όλες οι πτέρυγες της Βουλής λίγο πριν κληθούν να αποτυπώσουν τη θέση αυτή και στην κάλπη μέσω μυστικής ψηφοφορίας.
Βέβαια, όπως αποκάλυψε το defencenet.gr, η διαδικασία πλέον είναι τυπική από την στιγμή που η γερμανική δικαιοσύνη ήρθε σε συμβιβασμό με την Ferrostaal/HDW επέβαλε ένα πρόστιμο 177 εκατ. ευρώ και αποσύρει τις κατηγορίες με το δικαιολογητικό ότι “Δεν εντοπίστηκαν ροές χρημάτων προς Έλληνες πολιτικούς και στρατιωτικούς”.
Πρακτικά η παραπομπή θα γίνει “για τα μάτια του κόσμου” και η απαλλαγή είναι κάτι παραπάνω από βέβαιη αφού φάση ολόκληρου του κατηγορητηρίου είναι η γερμανική έρευνα. Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο περισσότερο στο ελληνικό κατηγορητήριο περισσότερο από το γερμανικό. Ίδια περίπτωση με την Siemens.
Αποχώρησε ωστόσο από τη διαδικασία ο ΛΑΟΣ, με τον εισηγητή του Θ. Πλεύρη να υποστηρίζει ότι η υπόθεση θα έπρεπε να παραπεμφθεί στα τακτικά ποινικά δικαστήρια καθώς τα εν λόγω αδικήματα δεν σχετίζονται με τα καθήκοντα του υπουργού.
«Το πόρισμα είναι πλήρες, θεμελιώνονται οι κατηγορίες και παρέχεται στην ολομέλεια της Βουλής η δυνατότητα να ασκήσει τη συνταγματική αρμοδιότητά της χωρίς ίχνος σκιάς», τόνισε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Α. Μανωλάκης και πρόσθεσε ότι επιβάλλεται να διαβιβαστεί το πόρισμα στην εισαγγελία για να διευκολυνθεί για τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία των επίορκων υπαλλήλων. Ζήτησε ακόμα το ελληνικό δημόσιο να ασκήσει κάθε ένδικο μέσο σε Γερμανία και Ελλάδα για τη διεκδίκηση αποζημίωσης και την ποινική καταδίκη των ενόχων.
«Η έρευνα κατάφερε να αναδείξει ότι ένα σημαίνον πολιτικό που χαρακτήρισε με τη στάση και την πορεία του το κυβερνόν κόμμα και την πολιτική ζωή, έχει εις βάρος του σωρεία καταλυτικών ενδείξεων ώστε σήμερα ομόφωνα να ζητείται η παραπομπή του», σημείωσε από την πλευρά του ο Μ. Βαρβιτσιώτης της ΝΔ και συμπλήρωσε:
« Εδώ είναι η δική μας ευθύνη να μην κρυφτούμε πίσω από νομικισμούς και να αντιμετωπίσουμε με ευθύτητα την κοινωνία που θέλει κάθαρση στο πολιτικό σύστημα. Να τελειώσουμε οποιεσδήποτε υποθέσεις που εκκρεμούν και αφορούν πολιτικά πρόσωπα και να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ότι δεν τα φάγαμε όλοι μαζί αλλά κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα με ονοματεπώνυμο που ζουν πλουσιοπάροχα».
«Θα ψηφίσουμε υπέρ της άσκησης δίωξης», ξεκαθάρισε εξαρχής ο Α. Σκυλλάκος, τονίζοντας ωστόσο ότι για το ΚΚΕ θα έπρεπε να έχει διερευνηθεί ο ρόλος ολόκληρου του ΚΥΣΕΑ καθώς και των υπουργών που διαδέχθηκαν τον κ. Τσοχατζόπουλο στο υπουργείο Αμυνας.
«Είναι πράξη δικαιοσύνης η άσκηση ποινικής δίωξης και θα συμφωνήσουμε. Αλλά ευθύνη της Βουλής είναι η διερεύνηση των συνολικών ευθυνών γιατί μένουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα», τόνισε από την πλευρά του ο Θ. Δρίτσας του ΣΥΡΙΖΑ.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Σιγα μην του σκίσουν το καλσόν!!!Θα του κλασουν τα αρχ…α.Οι προδότες θα βαλουν τον προδότη φυλακή?
Θα αφήσουν οι Γερμανοί να βγουν στην επιφάνεια η μίζες τους?
Λαικο δικαστήριο θελει και γρηγορα.Φωτια στα σπιτια του που απέκτησε απο τα δικα μας λεφτα και οι οικογενεια του εξόριστοι στη Αφρική.