12.3 C
Gargaliánoi
Thursday, March 30, 2023
spot_img
HomeΕΛΛΑΔΑΟι νέοι μας ξανάδωσαν το χαμόγελο.

Οι νέοι μας ξανάδωσαν το χαμόγελο.

Γράφει ο Κλεισθένης.

Οι χθεσινές συγκεντρώσεις μακριά από τα φθαρμένα και σάπια κόμματα και τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες μας δίνουν την αισιοδοξία που έντεχνα μας αφαιρούν κάθε μέρα οι πολιτικάντηδες και τα προδοτικά ΜΜΕ.
Όχι στην ηττοπάθεια, όχι στην ύπνωση του λαού.
Η συμμετοχή των πολιτών μετά από διαδικτυακή πρόταση είναι ελπιδοφόρα.
Η έλλειψη κομματικών και συνδικαλιστικών σημαιών καθώς και τα αυθόρμητα συνθήματα καταδίκης του υπάρχοντος σάπιου και ξεπερασμένου πολιτικού συστήματος δημιουργεί επιπλέον υποχρεώσεις στους συμμετέχοντες.
Μία υποχρέωση είναι η κατάθεση πολιτικής πρότασης για το μέλλον. Όταν μιλώ για πολιτική πρόταση δεν εννοώ καπέλωμα των κινητοποιήσεων απ’ τα ήδη φθαρμένα και παλαιολιθικά κόμματα αλλά την συμπύκνωση ιδεών και προτάσεων σε πολιτική πλατφόρμα.
Άλλη υποχρέωση είναι η διατήρηση της ειρηνικής φύσης των συγκεντρώσεων και η προστασία τους από προβοκατόρικες ενέργειες που θα προσπαθήσουν να κάνουν οι εξουσιαστές με τους γνωστούς-άγνωστους υποτακτικούς τους.
Η παρουσία των μεγαλύτερων ηλικιών στις συγκεντρώσεις είναι χρήσιμη υπό τον όρο να αφήσουν τους νέους να εκφραστούν και να δώσουν τις δικές τους προτάσεις για το σήμερα και το αύριο της χώρας. Ειδικότερα η προδοτική γενιά του πολυτεχνείου πρέπει να αυτοαπομονωθεί γιατί απέδειξε ότι εκτός από άχρηστη και άπληστη είναι και επικίνδυνη, αν δεν αυτοαπομονωθεί τότε οι νέοι να την απομονώσουν καταδικάζοντάς την στην αφάνεια.
Ας αφήσουμε επιτέλους την πρωτοβουλία στους νέους μιας και το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς.
Το εξουσιαστικό σύστημα προς το παρόν τηρεί στάση αναμονής κρυφοκοιτάζοντας και περιμένοντας προς τα πού θα οδηγηθεί το κίνημα των «αγανακτισμένων» και ποια αιτήματα θα θέσει.
Αν το σύστημα νοιώσει ότι απειλείται τότε θα αντιδράσει, θα αντιδράσει δυναμικά και με κάθε πρόσφορο τρόπο θεμιτό ή όχι.
Φυσικά πρώτα θα επιδιώξει να καρπωθεί τον αγώνα του κινήματος.
Αν δεν τα καταφέρει θα προσπαθήσει να το «λασπώσει».
Αν το κίνημα διατηρήσει την ανεξαρτησία του απ’ τα κόμματα και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις τότε η προβοκάτσια είναι σίγουρη για να έχει τα προσχήματα για επέμβαση των δυνάμεων καταστολής.
Είμαι της γνώμης ότι οι διοργανωτές σαφώς και τα γνωρίζουν όλα αυτά, μένει να δούμε αν η πλειοψηφία των συμμετεχόντων θα μπορέσει να αντισταθεί στις σειρήνες του συστήματος και θα μείνει πιστή ως το τέλος στην ανεξαρτησία της.
Όσο θα περνάει ο καιρός τόσο το κίνημα θα αποκτά περισσότερους οπαδούς και θα αρχίσουν να σχηματοποιούνται τα αιτήματα των συμμετεχόντων.
Αν το κίνημα παραμείνει στην απαίτηση του λαού για δίκαιη τιμωρία των υπευθύνων για το σημερινό μας χάλι, στην ανάγκη αλλαγής του σάπιου συστήματος και την σωστή λειτουργία της δημοκρατίας τότε θα έχει επιτύχει.
Αν παρατηρηθούν εκπτώσεις στα βασικά λαϊκά αιτήματα υπάρχει ο κίνδυνος να εκφυλιστεί κάτι που απεύχονται φυσικά όλοι.
Ας έχουμε υγεία για να θαυμάσουμε τους νέους μας να δρουν, να προτείνουν, να θεμελιώνουν το παρόν και το μέλλον τους.
ideopigi.blogspot.com
RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Σίγουρα θα αντισταθούμε στους προδότες της πατρίδας μας. Τελικά η γενιά του Πολυτεχνείου τάκανε σκατά… Οι πιο πολλοί ξεπουλήθηκαν σαν την Δαμανάκη και τόσα άλλα καθίκια που κυβερνάνε τα τελευταία 35 χρόνια. ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…
on