18.3 C
Gargaliánoi
Sunday, May 28, 2023
spot_img
HomeΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΗΠΑ: "Γονέας 1" και "Γονέας 2" αντί του "Πατέρας" και "Μητέρα" στις...

ΗΠΑ: “Γονέας 1” και “Γονέας 2” αντί του “Πατέρας” και “Μητέρα” στις νέες αιτήσεις για διαβατήρια

Αντίο, μαμά και μπαμπά. Γεια σας, Γονέα 1 και Γονέα 2…

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποφάσισε να αλλάξει τα έντυπα των αιτήσεων των αμερικάνικων διαβατηρίων κάνοντάς τα “ουδέτερα από άποψη φύλου” με την άρση των αναφορών για τη μητέρα και τον πατέρα, όπως αναφέρουν αξιωματούχοι, προς όφελος της γλώσσας με την οποία περιγράφει κάποιος τους γεννήτορές του….
κάπως λιγότερο τρυφερά.

Η αλλαγή έρχεται «ως αναγνώριση των διαφόρων ειδών οικογενειών», σύμφωνα με μια δήλωση που εκδόθηκε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με αναφορά του Fox News.

Η ανακοίνωση της αλλαγής θάφτηκε στο τέλος του δελτίου ειδήσεων της 22ης Δεκεμβρίου, με τον τίτλο «Προξενική Έκθεση για τις Βελτιώσεις στα Πιστοποιητικά Γεννημένων στο Εξωτερικό», που τόνιζε άσχετες αλλαγές ασφαλείας.

Στην φώτο οι παλιές αιτήσεις με το «Πατέρας – Μητέρα»

Η νέα πολιτική είναι μια νίκη για τις ομάδες για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, που με αντάλλαγμα την ψήφο, είχαν ασκήσει πίεση για την αλλαγή από τότε που ο Μπαράκ Ομπάμα άρχισε την προεκλογική του εκστρατεία στα τέλη του 2008. Η απόφαση ακολουθεί την πρόσφατη ψηφοφορία για τον τερματισμό της πολιτικής “μη ρωτάς, μη μιλάς” στον στρατό, την οποία οι ηγέτες των ομοφυλόφιλων την θεωρούν μία από τις μεγαλύτερες νίκες των τελευταίων ετών.

Ο Fred Sainz, αντιπρόεδρος της Εκστρατείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μίας ομάδας υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, χαρακτήρισε την είδηση ​​”ένα θετικό βήμα προς τα εμπρός για όλες τις αμερικανικές οικογένειες. Ήταν η ώρα που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναγνώρισε την πραγματικότητα με την οποία εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά σε αυτή τη χώρα ανατρέφονται από ομοφυλόφιλους γονείς”.

Ο Tony Perkins, πρόεδρος του Οικογενειακού Συμβουλίου Έρευνας (Family Research Council), κατηγόρησε την κίνηση αυτή ότι αντανακλά τον «αναποδογυρισμένο κόσμο της αριστερής πολιτικής ορθότητας».

«Αυτό έχει σαφώς σχεδιαστεί», είπε σε δήλωσή του, «για να προωθήσει το σκοπό του ‘γάμου’ μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και της γονεϊκότητας των ομοφυλόφιλων χωρίς προηγούμενη νομοθετική εξουσιοδότηση, παραβιάζοντας το πνεύμα, αν όχι και το γράμμα της υπεράσπισης του Νόμου περί Γάμου”, όπου το ομοσπονδιακό δίκαιο καθορίζει τον γάμο μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας.

Δεν ήταν αμέσως σαφές αν μια παρόμοια αλλαγή θα γίνει σε όλα τα ομοσπονδιακά έγγραφα. Αλλά μετά αφότου η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον ανακοίνωσε το 2009 ότι οι εταίροι των γκέι Αμερικάνων διπλωματών θα είναι επιλέξιμοι για τα οφέλη που παρέχονται στις συζύγους, και η υπόλοιπη αμερικάνικη κυβέρνηση ακολούθησε.

Το 2000, η Κλίντον ήταν η πρώτη σύζυγος προέδρου που παρέλασε σε παρέλαση «ομοφυλοφιλικής υπερηφάνειας», και ως υπουργός που έχει υποστηρίξει τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Σε ομιλία της πέρσι τον Ιούνιο, είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες “μεταφέρουμε τον διάλογο για τα δικαιώματά μας σε άλλες κυβερνήσεις για την προστασία των δικαιωμάτων των λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και διαφυλικών ατόμων.”

Η Rosemary Macray του Γραφείου Προξενικών Υποθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέκρουσε τις καταγγελίες περί πολιτικής ορθότητας και περιέγραψε την αλλαγή ως αξιοσημείωτο γραφειοκρατικό εύρημα.

“Αλήθεια, έχουν υπάρξει τόσες πολλές αλλαγές τα τελευταία 10 ή 15 χρόνια με την αναπαραγωγική τεχνολογία και τα παρόμοια, και έτσι για αυτό το λόγο είναι σημαντικό για εμάς να αντικατοπτρίζουμε επακριβώς τις οικογένειες σε αυτές τις αιτήσεις», είπε.

Η μορφή DS-11, χρειάζεται όταν γίνεται αίτηση πρώτη φορά για διαβατήριο και για παιδιά ηλικίας κάτω των 16.

http://redskywarning.blogspot.com/

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

 1. Μην παραβλέπουμε την μεγάλη αλλαγή της τεχνολογίας στην ανθρώπινη αναπαραγωγή.

  Σήμερα, στην Ελλάδα, μπορεί

  1. να κάνει μόνη της μία γυναίκα παιδί με δωρεά ξένου γενετικού υλικού από άγνωστο δότη
  2. να κάνει ένα ζευγάρι διαφορετικού φύλου παιδί με παρένθετη μητέρα.
  3. να κάνει ένας άνδρας με προϋποθέσεις παιδί μόνος του χωρίς γυναίκα με παρένθετη μητέρα (δανεισμό μήτρας και γεννετικού υλικού).

  Διαφωνώ έντονα με όλα αυτά γιατί πιστεύω ότι ένα παιδί χρειάζεται δύο γονείς. Ένα άντρα και μιά γυναίκα, στο ίδιο ή σε διαφορετικά σπίτια εάν δεν είναι αυτό δυνατό.

  Μονογονεϊκές οικογένειες δεν πρέπει να δημιουργούνται με πρόθεση, μόνο από ανάγκη, π.χ. θάνατος ενός γονέα.

  Το πρόβλημά μας είναι μιά ηθική που ξεπεράστηκε από την τεχνολογία.

  Όσο ανακουφιζόμαστε να βλέπουμε χάρις στην τεχνολογία μερικούς γονείς να κάνουν παιδιά λίγο πριν τα πενήντα (ακόμα και με τον δανεισμό ξένου γεννετικού υλικού), άλλο τόσο πρέπει να δεχόμαστε ότι ένας ομοφυλόφιλος άνδρας ή γυναίκα μπορεί να κάνει παιδιά με τον ίδιο τρόπο.

  Το ερώτημα δεν είναι γιατί αποκτούν παιδιά οι ομοφυλόφιλοι αλλά εάν ενας γονιός να μεγαλώσει μόνος του ένα παιδί.

  Η φύση θέλει άνδρα και γυναίκα γονιό. Θέλει μητέρα και πατέρα όπως λέτε. Τους θέλει και τους δύο γιατί είναι διαφορετικοί και για τον λόγο αυτό χρειάζονται εξίσου και οι δύο. Δεν είναι δύο άνδρες ή δύο γυναίκες.

  Είναι υποκριτικό να σχολιάζουμε το ότι δύο άνδρες ή δύο γυναίκες μεγαλώνουν παιδί.

  Η δική μας κοινωνία επιβάλει και δεν ανέχεται τα παιδιά των διαζευγμένων να μεγαλώνουν μόνο με την μητέρα τους και ο άλλος γονιός να είναι επισκέπτης στη ζωή του παιδιού.

  Εάν αυτό δεν μας ενοχλεί, γιατί να μας ενοχλεί ότι δύο γυναίκες θα μεγαλώνουν ένα παιδί;

  Θα δεχθώ τα σχόλια του άρθρου μόνο εάν δεχθείτε ότι πρέπει σε κάθε περίπτωση και εξίσου το παιδί να το μεγαλώνει εξίσου και ίσο χρόνο και ο άνδρας και η γυναίκα, σε ίδια ή σε διαφορετικά σπίτια άσχετα αν είναι παντρεμένοι ή διαζευγμένοι ή εκτός γάμου.

  Αλλιώς τα σχόλια στο άρθο είναι σκέτος πουριτανισμός και προτεσταντική υποκρισία.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…
on