8.3 C
Gargaliánoi
Friday, December 9, 2022
spot_img
HomeΕΛΛΑΔΑΌλοι στους Δρόμους και τις Πλατείες μέχρι να φύγουν

Όλοι στους Δρόμους και τις Πλατείες μέχρι να φύγουν

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες
του Λόγου και της Τέχνης
της Σκέψης και της Δράσης
της Μουσικής και του Χρωστήρα
της Ιδέας και της Εικόνας
Δημιουργοί και Καλλιτέχνες

ΟΝΕΙΡΟΕΛΛΗΝΕΣ

Ο Ελληνικός Λαός, σ’ όλα τα μήκη και πλάτη της επικράτειας, τούτες τις οριακές στιγμές εξεγείρεται, διαμαρτύρεται, αγανακτεί, απαιτεί..

Μακριά από κάθε κομματικό ιστό, μακριά από οποιαδήποτε σχέση με το υπάρχον πολιτικό σύστημα, αφοσιωμένος στον βαθύτατο πυρήνα της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ελληνικού Τρόπου, ξεκίνησε ειρηνικά και πολυσήμαντα για μια ακόμη φορά στην ιστορική του διαδρομή, έναν Μεγάλο Αγώνα, κυρίως για τα παιδιά του και το μέλλον αυτού του αρχαίου τόπου.

Σε μια εποχή τυλιγμένη στο σύννεφο της ανασφάλειας, όπου οι διανθρώπινες σχέσεις τρίζουν επικίνδυνα και το ρήγμα ανάμεσα στην κοινή λογική και την άφρονα απερισκεψία βαθαίνει οριακά, μέσα σε μιαν ατμόσφαιρα υποβάθμισης της ανθρώπινης ζωής και καταστρατήγησης των αξιών του πολιτισμού, τα συμφέροντα μιας δράκας ψυχοπαθών επικυρίαρχων εμφανίζουν απειλητικά τη φρίκη της πιθανής εξόντωσης της συντριπτικής πλειοψηφίας του ανθρώπου πάνω στον ίδιο τον πλανήτη του.

Ο Αγώνας είναι Μεγάλος.

Η Ελλάδα έχει επιλεγεί ως το Μέγα Πείραμα σ’ αυτή τη φονική επίθεση.

Και αν αντέξει η Ελλάδα, θα αντέξει και ο πλανήτης όλος!

Αυτή την ώρα η πατρίδα χρειάζεται όλες τις δυνάμεις της, αδελφωμένες, ανεξάρτητες ενωμένες υπαρξιακά, από το τρυφερό χαμόγελο του μικρού παιδιού μέχρι τις χρυσές εφεδρείες των πρεσβυτών του τόπου μας.

Και πάνω απ’ όλα έχει ανάγκη τους Δημιουργούς και Καλλιτέχνες της, αυτούς που παράγουν τον Πολιτισμό της και στηρίζουν τη διαχρονική της συνέχεια.
Οι Δημιουργοί και οι Καλλιτέχνες επιστρατευόμαστε στο Μεγάλο Αγώνα, όλες και όλοι, ενωμένοι, απροσκύνητοι και πλημμυρισμένοι από ελληνική δύναμη. Κάτω από το βλέμμα της παντοδύναμης παράδοσης και με την ψυχή μας ανοιγμένη στο μέλλον, αγωνιζόμαστε για να ξαναστήσουμε τον τραυματισμένο ιστό της χώρας μας.

Δεν περισσεύει καμιά και κανένας.

Στη Μητρόπολη πατρίδα, στην Ομογένεια, στην Κύπρο, παντού όπου ανασαίνει ο Ελληνισμός.

Οι ώρες είναι μεγάλες. Άς είμαστε όλες και όλοι μαζί με αυτή την πάλλουσα νεολαία, με το πλήθος των ανθρώπων της καθημερινής πάλης που πλημμυρίζει αυτές τις μέρες τις πλατείες των Ελληνικών πόλεων. Οι μουσικοί και οι τραγουδιστές, οι ποιητές και οι πεζογράφοι, οι ηθοποιοί και οι σκηνοθέτες, οι ζωγράφοι και οι γλύπτες. Μαζί με το Λαό μας μόνο μπροστά μπορούμε να πάμε. Και θα πάμε!

Ελάτε όλες και όλοι οι ομότεχνοι, βγείτε στις πλατείες και με όλη τη δύναμη της Τέχνης σας εκφράστε και εξυψώστε αυτή τη Λαϊκή Φωνή για να γίνει η Φλόγα που θα φέρει την Λύτρωση:

την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Ο Ν Ε Ι Ρ Ο Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…