10.3 C
Gargaliánoi
Thursday, March 23, 2023
spot_img
HomeΕΛΛΑΔΑΟσμή κοινωνικής ανάφλεξης στο κέντρο της Αθήνας με την κυβέρνηση σε ρόλο...

Οσμή κοινωνικής ανάφλεξης στο κέντρο της Αθήνας με την κυβέρνηση σε ρόλο θεατή

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Δύο συγκεντρώσεις το απόγευμα μέσα σε κλίμα μεγάλης έντασης
– Χαροπαλεύει ο 31χρονος διαδηλωτής. Ακραία βίαιη συμπεριφορά αστυνομικών δείχνει το βίντεο
– Στο σκοτάδι οι έρευνες για τους φονιάδες του 44χρονου-Οργή από τους κατοίκους του κέντρου
– Δολοφονία μετανάστη στα Πατήσια-Ερευνώνται ρατσιστικά κίνητρα

 

Δύο απανωτά τραγικά περιστατικά απειλούν με ανάφλεξη την εύθραυστη κοινωνική συνοχή.

Τόσο η δολοφονία του 44χρονου πατέρα στην Ηπείρου, όσο και ο βαρύτατος τραυματισμός του 31χρονου διαδηλωτή στη χθεσινή πορεία προκαλούν οργή, αντιδράσεις και αν η κυβέρνηση κρατήσει τον προσφιλή της ρόλο του…παρατηρητή μπορεί να πάρουν απρόβλεπτες διαστάσεις.
Η δολοφονία του 44χρονου κυρίως μέσα από τις τραγικές της λεπτομέρειες -επίτοκος σύζυγος, ευτελής λεία κλπ.-επαναφέρει το σοβαρότατο ζήτημα της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας.
Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Οι κάτοικοι είναι όμηροι στα σπίτια τους. Η οικονομική και κάθε άλλη δραστηριότητα πλην της εγκληματικής έχει καταρρεύσει. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που η ΝΔ και ο Ν. Κακλαμάνης έχασε το δήμο και τον κέρδισε ο συνεργαζόμενος με το ΠΑΣΟΚ Γ. Καμίνης. Γιαυτό κατεγράφη στην περιοχή και μεγάλη στροφή προς την ακροδεξιά ακόμη και από πολίτες που έχουν τελείως αντίθετη ιδεολογία αλλά θεώρησαν ότι δεν είχαν άλλο τρόπο αντίδρασης.
Σήμερα 18 μήνες μετά της ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ η κατάσταση έχει επιδεινωθεί κι άλλο. Και μέσα στη σύγχυση και την οργή κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία. Ακραία στοιχεία με τα οποία ο 44χρονος νεκρός δεν είχε καμία σχέση προσπαθούν να “καπελώσουν” τις διαμαρτυρίες.
Χθες το βράδυ ένας νεαρός από το Μπαγκλαντές μαχαιρώθηκε από δύο άγνωστους στα Κάτω Πατήσια και άφησε εκεί την τελευταία του ανάσα. Παρ’ ότι τέτοια περιστατικά μεταξύ των λαθρομεταναστών είναι δυστυχώς καθημερινά, το συγκεκριμένο εξετάζεται ενδελεχώς για πιθανά ρατσιστικά κίνητρα από ακροδεξιούς δράστες.
Στις 4 το απόγευμα κάτοικοι της περιοχής προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Μακάρι να μην στιγματιστεί από ακραία στοιχεία για να μπορέσει να στείλει ανόθευτο το δραματικό μήνυμα της άθλιας και επικίνδυνης καθημερινότητας του κέντρου της Αθήνας.
Περίπου την ίδια ώρα λίγο μακρύτερα θα γίνεται μια άλλη πορεία διαμαρτυρίας για τον 31χρονο που δίνει μάχη για τη ζωή του μετά τον τραυματισμό του χθες από αστυνομικούς.
Όπως προέκυψε από τα βίντεο που τραβήχτηκαν, οι αστυνομικοί λειτούργησαν με εξαιρετικά βίαιο τρόπο. Χτυπούσαν διαδηλωτές ακόμα και ενώ αυτοί ήταν ακινητοποιημένοι, τους κλωτσούσαν και με τον τρόπο που επιχειρούσαν ήταν βέβαιο ότι θα προκαλούσαν θύματα.
Οι γιατροί του 31χρονου μιλούν για βαρύτατα τραύματα που από τύχη δεν ήταν αμέσως θανατηφόρα!
Και το χειρότερο είναι ότι η επίθεση των αστυνομικών δεν έγινε κατά τη διάρκεια κάποιων επεισοδίων αλλά σε μια στιγμή που δε δικαιολογείτο. Αυτή η πρακτική είναι που αυξάνει την οργή και δίνει έδαφος και εδώ σε ακραίους για να αναλάβουν δράση.
Και η κυβέρνηση παρακολουθεί όλα τα παραπάνω και κάνει τοποθετήσειςαφ’ υψηλού σαν να μην κυβερνά αλλά να αντιπολιτεύεται.
Η κοινωνία “βράζει”. Μια σπίθα αρκεί και το ξέρουμε όλοι.
Η θολή πολιτική που όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι υπουργοί ακολουθείται στην οικονομία, εφαρμόζεται παντού. Και αν η κυβέρνηση δεν αλλάξει τακτική και δεν αποδείξει ότι μπορεί να ελέγξει την κατάσταση με αποφασιστικότητα , δικαιοσύνη και κοινή λογική κινδυνεύουμε να βρεθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
newsit
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…
on