16.3 C
Gargaliánoi
Wednesday, June 7, 2023
spot_img
HomeΑΓΡΟΤΙΚΑΧΑΠΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ!

ΧΑΠΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ!

Ένα χάπι που κατασκευάζεται από τα φύλλα της ελιάς θα μπορούσε να είναι ένα ισχυρό όπλο στη μάχη ενάντια στις καρδιακές παθήσεις, λένε οι επιστήμονες.
Σύμφωνα με την έρευνα, η ελιά χάπι είναι εξίσου αποτελεσματικό με κάποια συνταγογραφούμενα φάρμακα στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.
Και φαίνεται, επίσης, στη μείωση των επιπέδων βλαβερών λιπιδίων του αίματος, που ονομάζονται τριγλυκερίδια, είναι γνωστό ότι αυξάνουν τον κίνδυνο εμφράγματος και….
εγκεφαλικού επεισοδίου.

Σε μια μελέτη, οι ασθενείς που έλαβαν το χάπι από τα φύλλα της ελιάς για οκτώ εβδομάδες παρατηρήθηκε σημαντική μείωση σε μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων των τριγλυκεριδίων.

Αν περαιτέρω μελέτες επιβεβαιώσουν την ισχυρή επίδραση των φύλλων ελιάς δισκίων, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν τους ασθενείς που αγωνίζονται να λαμβάνουν φάρμακα πίεσης του αίματος λόγω των παρενεργειών τους.

Οι καρδιακές παθήσεις είναι ο μεγαλύτερος δολοφόνος της Βρετανίας. Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι πιθανά να είναι υπεύθυνη για το 50 τοις εκατό όλων των καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων.

Τα τελευταία χρόνια, μελέτες έχουν δείξει ότι το ελαιόλαδο μπορεί να προστατεύει την καρδιά μειώνοντας τη συσσώρευση λιπαρών αποθέσεων στο εσωτερικό των στεφανιαίων αρτηριών.
Ελιές επίσης βοηθούν στη μείωση του κινδύνου καρκίνου του μαστού, ελκώδης κολίτιδα, ακόμη και κατάθλιψη. Και φαίνεται επίσης οτι τα λεπτά, επίπεδα φύλλα των δέντρων »μπορούν επίσης να είναι σε θέση να αποκρούσει ασθένειες, καθώς έχουν υψηλά επίπεδα ενώσεων που ονομάζονται πολυφαινόλες.
Αυτές οι χημικές ουσίες των φυτών έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν να μειωθεί ο κίνδυνος σοβαρών ασθενειών, συμβάλλοντας στην προστασία από τις βλαβερές συνέπειες των ελεύθερων ριζών.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ινδονησίας, στη Τζακάρτα, διερευνώντας το εκχύλισμα φύλλων ελιάς με την πρόσληψη 180 ασθενών με υψηλή αρτηριακή πίεση έκαναν το διαχωρισμό τους σε δύο ομάδες.
Η μία από τις δύο ομάδες έλαβε χάπια από τα φύλλα της ελιάς για οκτώ εβδομάδες. Οι υπόλοιποι είχαν ένα φάρμακο κατά της υπέρτασης που ονομάζεται καπτοπρίλη, η οποία μπορεί να προκαλέσει ζάλη.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Phytomedicine, συστολική πίεση, μειώθηκε κατά μέσο όρο 11,5 πόντους στην ομάδα που έπαιρνε τα χάπια από τα φύλλα της ελιάς και 13,7 πόντους στους ασθενείς που λάμβαναν καπτοπρίλη
Διαστολική αρτηριακή πίεση – το χαμηλότερο ανάγνωση – υποχώρησε 4,8 μονάδες στους εθελοντές που έπαιρναν τα χάπια από τα φύλλα της ελιας και 6,4 μονάδες σε εκείνους για τη συνταγή με το φάρμακο της καπτοπρίλης.
Εκείνοι με την επεξεργασία της ελιάς είδαν επίσης «σημαντική μείωση» των επιπέδων στα τριγλυκερίδια.
Σε μια έκθεση για τη μελέτη, που χρηματοδοτείται από μια ελβετική κατασκευαστική εταιρεία το εκχύλισμα φύλλων ελιάς και PT Δεξά Medica, γεγονός που καθιστά καπτοπρίλη, ερευνητής καθηγητής Endang Susalit δήλωσε:

«Τα φύλλα της ελιάς έχουν χρησιμοποιηθεί από την αρχαιότητα για την καταπολέμηση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, αθηροσκλήρωσης [φραγμένες αρτηρίες] και το διαβήτη.
«Η αντι-υπερτασική δράση του εκχυλίσματος ήταν συγκρίσιμη με καπτοπρίλη, και τα ευεργετικά του αποτελέσματα στη μείωση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων ήταν ιδιαίτερα εμφανές.”

Οι γιατροί είπαν ότι τα ευρήματα θα πρέπει να επαναληφθούν και σε μεγαλύτερες μελέτες προτού τα χάπια από τα φύλλα χρησιμοποιηθεί ευρύτερα.

Το Βρετανικό Ίδρυμα Καρδιολογίας προέτρεψε εκείνουςς που αφορούν φάρμακα της αρτηριακής πίεσης να μην σταματήσετε να παίρνετε τα φάρμακά τους χωρίς διαβούλευση με GP τους.

Υγρό εκχύλισμα φύλλων ελιάς πωλείται, σε £ 28.99 ένα μπουκάλι, με την εμπορική ονομασία Comvita τα φύλλα της ελιάς συγκρότημα σε ορισμένα καταστήματα Boots, καθώς και η Ολλανδία & Barrett.

dailymail

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…
on