24.3 C
Gargaliánoi
Monday, June 5, 2023
spot_img
HomeΕΛΛΑΔΑ3η ΑΠΡΟΚΛHΤΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ. ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΠΟΛΗ (video)

3η ΑΠΡΟΚΛHΤΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ. ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΠΟΛΗ (video)

 

 

 

 

 

 

 

 

Τρίτωσε το κακό. Σε κάθε εισβολή και μια χοντροκομμένη προβοκάτσια;

Τεράστια ερωτήματα προκαλεί η νυχτερινή καταδρομή έξω από το σπίτι μιας οικογένειας συμπολιτών μας στην Κερατέα, που τυγχάνει επαγγελματικά και οι δύο γονείς να είναι αστυνομικοί. Ερωτήματα για τα πραγματικά κίνητρα των αγνώστων δραστών, που ενώ όλοι οι πολίτες βρισκόταν σε κατάσταση συναγερμού στην μια άκρη της πόλης, αυτοί οι «άγνωστοι κουκουλοφόροι» βρέθηκαν ξαφνικά στην άλλη άκρη της Κερατέας, για να κάψουν δύο αυτοκίνητα μιας οικογένειας συμπολιτών μας.

Πως γίνεται κάθε φορά που η αστυνομία εφορμά με τις διμοιρίες των ΜΑΤ μέσα στην πόλη της Κερατέας, πάντα να υπάρχει κάποιο περιστατικό που να προκαλεί βάσιμες υποψίες για προβοκάτσια;
Όταν πριν από τρεις μήνες έγινε η πρώτη εισβολή των ΜΑΤ στην Κερατέα, όταν οι εικόνες με τις απίστευτες βιαιότητες σε βάρος παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων έκαναν το γύρο του κόσμου μέσα από το διαδίκτυο και τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, τότε εντελώς αναπάντεχα κάποιοι «άγνωστοι» με βαριοπούλες έσπασαν με πρωτοφανή μανία τις κολώνες, στο υπό ανέγερση ΚΑΠΗ που βρίσκεται μια ανάσα από το αστυνομικό τμήμα. Λίγο αργότερα κάποιοι επίσης «άγνωστοι» προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στο Κέντρο Υγείας της πόλης. Αυτά τα δύο ζωτικής σημασίας έργα είναι δωρεά μιας εξέχουσας προσωπικότητας που τιμά με την παρουσία του την πόλη μας, με μια όμως σημαντική λεπτομέρεια. Από την πρώτη στιγμή τάχθηκε στο πλευρό των κατοίκων της Λαυρεωτικής, υποστηρίζοντας τον τίμιο όσο και δίκαιο αγώνα των κατοίκων της.

Ποιος λοιπόν από όλους εμάς θα τολμούσε και να σκεφτεί ακόμη, ότι αυτά τα δύο έργα που δεν μπόρεσε να φτιάξει μια απαξιωμένη και διεφθαρμένη πολιτεία, αλλά τα δώρισε ένας συμπολίτης μας, ότι αποτελούν στόχο;
Γι’ αυτή την περίεργη επίθεση η αστυνομία δεν εξέδωσε ποτέ καμία επίσημη ανακοίνωση, ούτε καν το είχε ως απλή καταχώρηση στα αστυνομικά συμβάντα.

Όταν έγινε η δεύτερη εισβολή των ΜΑΤ στην Κερατέα, κάποιοι «άγνωστοι» επιχείρησαν να δυναμιτίσουν την ενότητα των κατοίκων, ρίχνοντας δύο βόμβες μολότοφ στο σπίτι του Δημάρχου Λαυρεωτικής Κώστα Λεβαντή. Την πρώτη νύχτα τους δράστες δεν τους αντιλήφθηκε κανείς. Την δεύτερη νύχτα όμως στήθηκε καραούλι και σύμφωνα με τις μαρτυρίες οι δράστες επέβαιναν σε ένα σκουρόχρωμο ΞΑΡΑ, σαν κι αυτά που έχει η Ασφάλεια. Στην Κερατέα και μια ντουζίνα κατοίκων να υπήρχαν με τέτοιο αυτοκίνητο, να είστε σίγουροι ότι η υπόθεση θα είχε εξιχνιαστεί μέσα σε δέκα λεπτά. Ούτε για αυτή την διπλή επίθεση δεν υπήρξε καμία απολύτως ανακοίνωση της αστυνομίας.

Χθες το βράδυ, στην τρίτη και πιο αιματηρή εισβολή των ΜΑΤ στην πόλη της Κερατέας, με δεκάδες τραυματίες, με ρίψεις χημικών από όπλα σε ευθεία βολή ακόμη και κατά δημοσιογράφων, με σπασμένα χέρια και ανοιγμένα κεφάλια συμπολιτών μας, ξαφνικά λίγο μετά τα μεσάνυχτα, «άγνωστοι» στην άλλη άκρη της πόλης, έριξαν βόμβες μολότοφ και έκαψαν τα αυτοκίνητα μιας φιλήσυχης οικογένειας που τυγχάνει το ζευγάρι να είναι αστυνομικοί. Επίθεση σε βάρος δύο συμπολιτών μας που επέλεξαν να ζήσουν στην υπέροχη Κερατέα και εδώ και τέσσερις μήνες βιώνουν τις ίδιες αγωνίες και έχουν τους ίδιους προβληματισμούς όπως όλοι μας. Με την χωματερή να απειλεί να καταστρέψει τη ζωή μας αλλά και τη ζωή τους και την ζωή των τεσσάρων παιδιών τους, όπως και των δικών μας παιδιών.

Ξαφνικά όμως γίνονται στόχος από «άγνωστους κουκουλοφόρους» που τους βάζουν φωτιά. Και ξαφνικά μίση ώρα αργότερα, η αστυνομία και η ΓΑΔΑ, με απίστευτα αντανακλαστικά για την Κερατέα, με μια πρωτοφανή σβελτάδα στην οποία δεν μας έχουν συνηθίσει, εξέδωσαν δελτίο τύπου με όλες τις λεπτομέρειες της επίθεσης, αλλά και για την οικογενειακή κατάσταση της οικογένειας. Έτσι για να υπάρχει και συναίσθημα. Μέσα στα άγρια χαράματα. Υποπτευόμαστε προφανώς για να προλάβουν τις πρωινές εκπομπές μπας και αντιστρέψουν το κλίμα.

Κύριοι, σας πήραμε χαμπάρι.

Υ.Γ.1
Αν πέφτουμε έξω ένας τρόπος υπάρχει, αστυνομία είστε, να συλλάβετε επιτέλους τους δράστες. Όπως και αυτούς τους δέκα με τις πράσινες στολές που δύο συνεχόμενες φορές έσπασαν δεκάδες αυτοκίνητα κατοίκων.
Υ.Γ. 2
Εκφράζουμε την λύπη μας για την περίεργη εμπρηστική επίθεση που δέχθηκε η οικογένεια των συμπολιτών μας.

___________________________________________

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 3η ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

14/04/2011 By admin

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Ταχ. Δ/νση:  Κουντουριώτη  1

Λαύριο  – 19500

Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής:

Βασίλειος Θηβαίος

Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου:

Σταματίνα Κωστάκου

Λαύριο 14/4/2011

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκτεταμένη χρήση χημικών και εμπόλεμη ατμόσφαιρα ό, τι επικρατεί τις τελευταίες 2 ώρες στην Κερατέα. 9 διμοιρίες των ΜΑΤ με 3 μηχανήματα ήρθαν για άλλη μια φορά με δικαιολογία να ανοίξουν το δρόμο. Απλοί θεατές οι κάτοικοι της πόλης δέχτηκαν ασύστολοι χρήση χημικών από αέρος αλλά και από τις επίγειες δυνάμεις καταστολής με συνέπεια αυτή τη στιγμή εκατοντάδες συμπολίτες μας να αντιμετωπίζουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και να μεταφέρονται στα πλησιέστερα Κέντρα Υγείας.

Ότι και να πούμε είναι λίγο για τους κυβερνώντες … Κάποιος ας τους θυμίσει ότι είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες που υπερασπιζόμαστε τις ζωές μας.

Αυτή τη στιγμή, 17:20 διμοιρίες των Ματ μπαίνουν μέσα στην πόλη. Τα χημικά στις αυλές των πρώτων σπιτιών…

__________________________________________

 

Ερωτήματα

«Πώς είναι δυνατόν να έχει µεταφερθεί στην περιοχή ειδικό µηχάνηµα που έσκαψε τον δρόµο και δηµιούργησε την τάφρο, πώς είναι δυνατόν 200 άτοµα να βρίσκονταν στο σηµείο την ώρα που καταστρεφόταν ο δρόµος και κανένας από την Αστυνοµία να µην αντιδράσει», σχολίαζαν στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών
Μολότοφ τη νύχτα σε σπίτι αστυνοµικών µε 4 παιδιά

Αγρια νύχτα έζησε ένα ζευγάρι αστυνοµικών που ζει στην Κερατέα, µαζί µε τα τέσσερα παιδιά του: οµάδα άγνωστων νεαρών επιτέθηκε λίγο πριν από τη µία τα ξηµερώµατα µε βόµβες µολότοφ στη µονοκατοικία της οικογένειας µε αποτέλεσµα να ξεσπάσει πυρκαγιά από την οποία καταστράφηκαν τρία αυτοκίνητα.

Η φωτιά χάρη στην επέµβαση της πυροσβεστικής δεν επεκτάθηκε στο σπίτι, όπου βρισκόταν η οικογένεια του διοικητή του Αστυνοµικού Τµήµατος Γλυκών Νερών και της συζύγου του, που είναι αρχιφύλακας στην Υπηρεσία ∆ιαβατηρίων της Κερατέας. Την ώρα που έγινε η επίθεση στο σπίτι των αστυνοµικών η κατάσταση στην Κερατέα ήταν ήρεµη, καθώς είχαν λήξει τα πολύωρα επεισόδια που είχαν αρχίσει νωρίς χθες το απόγευµα.

Αφορµή για τα απογευµατινά επεισόδια στάθηκε η επιχείρηση που έγινε, µε τη συνοδεία ισχυρής αστυνοµικής δύναµης, προκειµένου να δοθεί στην κυκλοφορία η Λεωφόρος Λαυρίου, την οποία είχαν αποκόψει κάτοικοι της περιοχής, χρησιµοποιώντας πέτρες, χώµατα αλλά και ανοίγοντας τάφρους. Σύµφωνα µε την Αστυνοµία, λίγο µετά τις 2 τα ξηµερώµατα της Πέµπτης οµάδα 200 ανθρώπων εµφανίστηκε στην περιοχή του Κουβαρά.

Μια µεγάλη οµάδα ανέλαβε να ρίξει µπάζα και πέτρες στο οδόστρωµα για να παρεµποδίσει την επέµβαση αστυνοµικών δυνάµεων. Την ίδια ώρα µια άλλη οµάδα ανέλαβε να σκάψει δύο τάφρους, µία στο ρεύµα ανόδου και µία στο ρεύµα καθόδου, στο ύψος περίπου της 2ης γέφυρας, στον Κουβαρά. Κάθε τάφρος είχε βάθος περίπου 1,5 µέτρο.

«Ηταν ένα πολύ καλά οργανωµένο σχέδιο, το οποίο εξελίχθηκε σε µια ώρα της ηµέρας που οι αστυνοµικές δυνάµεις είναι ολιγοµελείς και θα ήταν επικίνδυνη για την κατάσταση στην περιοχή κάθε δική µας επέµβαση», υποστηρίζει στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωµατικός της ΕΛ.ΑΣ.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…
Μάριος on