19.3 C
Gargaliánoi
Friday, June 9, 2023
spot_img
HomeΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ: Βίντεο του www.gargalianoi.com από την δενδροφύτευση στο Τουριστικό Γαργαλιάνων.

ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ: Βίντεο του www.gargalianoi.com από την δενδροφύτευση στο Τουριστικό Γαργαλιάνων.

Συλλογική προσπάθεια με αποτέλεσμα!

ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΥΛΛΙΟΥ ΣΤΟΝ “ΑΪ ΛΙΑ” ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

Επιτέλους, κάτι γίνεται στον τόπο μας με έργα μικρά, αλλά τόσο σημαντικά, όπως αυτό της αναδάσωσης του δασυλλίου του Αϊ Λια που βρίσκεται στο ωραιότερο σημείο των Γαργαλιάνων.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας και σύσσωμο το τοπικό συμβούλιο Γαργαλιάνων, καθώς και τοπικοί σύλλογοι, όπως ο Περιβαλλοντικός-Πολιτιστικός Σύλλογος, ο Ιππικός Σύλλογος, ο Σκοπευτικός Σύλλογος,  μαθητές με τους δασκάλους τους, υπάλληλοι του δήμου, και πλήθος πολιτών φύτεψαν 350 πεύκα και κουκουναριές, προσφέροντας μια νέα ελπίδα πνοής στο δασάκι.

Θέλουμε να αφήσουμε στις επόμενες γενιές τον Αϊ Λια που γνωρίσαμε εμείς και όπως έγραψε ο συμπατριώτης μας Γιώργος Α. Ψίμαρνος: Τον Αϊ Λιά του πρώτου ραντεβού, του σκασιαρχείου, της κοντινής μαθητικής εκδρομής και να το πω, τον Αϊ Λιά των πρώτων μας τσιγάρων“. (στη σπηλιά κάτω από το τουριστικό…)

Ήταν μια απίστευτη κινητοποίηση των πολιτών, και ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν η συμμετοχή των παιδιών και των ηλικιωμένων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Η ελπίδα πλέον, παύει να είναι μία «αφηρημένη» έννοια, αλλά παίρνει σάρκα και οστά μέσα από την ανταπόκριση των πολιτών που έμπρακτα, διεκδικούν, και προστατεύουν τον τόπο τους.

Ας συνεχίσουμε λοιπόν, όλοι μαζί, με πνεύμα προσφοράς και αγάπης για να δει καλύτερες μέρες ο τόπος μας.

Μαίρη Παναγιωτακοπούλου

 

http://youtu.be/1-0Sv-U5Vzs

 

 

RELATED ARTICLES

5 COMMENTS

 1. Μπράβο σας για την πρωτοβουλία. Σας βλέπουμε από Σικάγο και χαιρόμαστε που επιτέλους κάποιος νοιάστηκε για τους Γαργαλιάνους. Λυπούμαστε για την καταστροφή του γηροκομείου… Ποιος ευθύνεται για την καταστροφή αυτή; Γιατί κάνατε τέτοιο μεγάλο κακό; Θυμάμαι πως μαζεύαμε στην εκκλησία χρήματα για τα στείλουμε (από το υστέρημα μας) και πονέσαμε σαν μάθαμε ότι όχι μονο έκλεισε αλλά και ότι λεηλατήθηκε από ντόπιους… Ποιος είχε τα κλειδια; Ποιος ήταν υπεύθυνος;

 2. Κύριοι της δημοτικής αρχής πότε θα μας πείτε τι παραλάβατε από τους προηγούμενους; Που είναι το πόρισμα κ. Αντιδήμαρχε; Γιατί τόση καθυστέρηση;
  Καλή η πρωτοβουλία σας για αναδάσωση του τουριστικού αλλά ήταν…πολλά τα λεφτά!

 3. Όπως πάντα χαίρομαι να διαβάζω τα ελπιδοφόρα και ευχάριστα άρθρα της κ. Μαίρης. Η Φωνή του Πολίτη θα συνεχίσει ή μήπως αντικαταστάθηκε από την ιστοσελίδα αυτή; Δεν έχουν όλοι δυνατότητα πρόσβασης στους ηλεκτρ. υπολογιστές. Εγώ πάντως θα σας διαβάζω όπου και να γράφετε. Συγχαρητήρια για την… υπομονή σας και σας ευχαριστούμε για την αγάπη σας στους Γαργαλιάνους.

 4. Μπράβο σας,

  Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες πρέπει όλοι μας να τις στηρίζουμε και να τις υπο-στηρίζουμε έμπρακτα.

  Οι Γαργαλιάνοι πρέπει να ξεφύγουν από την μιζέρια στην οποία έχουν περιέλθει εδώ και πολλά χρόνια, με κάθε θεμιτό μέσο ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να γίνουν πιο όμορφοι, να καταστούν πόλος έλξης κυρίως για τη νέα γενιά….η οποία έχει πολλά να δώσει σ’αυτόν τον τόπο….!!

  Όλοι ευθυνόμαστε γι’αυτή τη μιζέρια…ο καθένας μας ξεχωριστά πρέπει να δουλέψει έτσι ώστε να δια-σωθεί αυτός ο τόπος….αν δεν σωθεί…ο καθένας μας ξεχωριστά θα φταίει..!!!

 5. Bravo.via.tin.prospathia.Lou.Kate.via.tous.gargslianous.me.agape.I.proetros.gargalianioton.you.Chicago.Natasha.kapili

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ on