18.3 C
Gargaliánoi
Sunday, May 28, 2023
spot_img
HomeΕΛΛΑΔΑΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ! Ο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΟΥ κ. ΚΩΣΤΑ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ. ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ...

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ! Ο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΟΥ κ. ΚΩΣΤΑ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ. ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΟΙ ΔΙΩΚΤΕΣ ΤΟΥ…

Θα φρίξετε όταν διαβάσετε τις κατηγορίες του πρώην & τελευταίου δημάρχου Γαργαλιάνων εναντίον του κ. Κ. Αναστασόπουλου & της συζύγου του Μαρίας Αναστασοπούλου.


ο κ. Κ. Αναστασόπουλος, ο αγωνιστής και ΝΙΚΗΤΗΣ


ΙΔΟΥ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ (για όσους ακόμα παρασύρονται από τους ψεύτες)

«  1)            Κατασκεύασαν στον αιγιαλό επίχωμα πρόσβασης με διαφορετικά υλικά εκ των προβλεπόμενων και συγκεκριμένα επίχωμα πλάτους 4 μέτρων, μήκους 25 μέτρων και πάχους από μισό μέτρο (0,5μ) έως 2,5 μέτρα διά ατάκτου ρίψεως αδρανών υλικών τυχαίων διαμέτρων (χώμα, πέτρες, χαλίκι, ψηφίδα κ.λ.π.), ενώ επίσης σε παρακείμενη έκταση δηλ. Πλησίον του επιχώματος και σε απόσταση 50 μέτρων βόρεια αυτού, εναπόθεσαν επί του αιγιαλού, σωρό των ιδίων υλικών (μπάζων) ύψους 3 μέτρων και διαμέτρου 8 μέτρων, με αποτέλεσμα να υφίσταται κίνδυνος διασποράς τους κατά τη διάρκεια θαλασσοταραχής και να υποβαθμίζεται ούτως η ακτή.

2)             Παρά το ότι διά του άρθρου 22 της ανωτέρω άδειας εγκρίσεως περιβαλλοντικών απαγορεύεται η παραμονή στο χώρο του έργου και η χρησιμοποίηση μηχανημάτων, σε αυτό, χωρίς το πιστοποιητικό έγκρισης τύπου ΕΟΚ περί θορύβου σύμφωνα με τις με αρ. ΚΥΑ 56206/1613/86 ΦΕΚ 570/Β/09-09-86 και ΥΑ 69001/1921/88 ΦΕΚ 751/Β/18-10-88, εντούτοις τα χρησιμοποιούμενα από αυτούς μηχανήματα στην εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου, στερούνταν του άνω αναγκαίου πιστοποιητικού και δεν είχαν τις ενδεδειγμένες προδιαγραφές, με αποτέλεσμα να ηχορυπαίνουν και να υποβαθμίζουν το περιβάλλον.”

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς δικηγόρος για να καταλάβει την γελοιότητα των παραπάνω κατηγοριών στη συγκεκριμένη περίπτωση. Παρατηρήστε ότι δεν υπήρχε ούτε ένας μάρτυρας… υπεράσπισης (μέχρι την προχθεσινή δίκη που ένας συμπατριώτης τους “τόλμησε” να πει όλη την αλήθεια στο δικαστήριο που μέχρι τότε άκουγε αχαρακτήριστες ιστορίες που δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα…). Ποιος τολμούσε να «εκτεθεί» στα μάτια του «κυκλώματος»; Ήταν μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα!  Τελικά η Δικαιοσύνη άκουσε, σκέφτηκε και αθώωσε!

Για την κατηγορία Νο. 1:

Για την κατασκευή της ράμπας (επίχωμα πρόσβασης) δεν υπήρχε πρόβλεψη των υλικών που έπρεπε να χρησιμοποιηθούν στις 35 άδειες που είχαν στα χέρια τους οι ιδιοκτήτες πριν ακόμα αρχίσουν τις εργασίες κατασκευής του έργου αντιδιαβρωτικής προστασίας. Όταν ο κ. Μαντούβαλος από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Ν.Α.Μ. ζήτησε να χρησιμοποιηθούν διαφορετικά υλικά για την κατασκευή της ράμπας αυτό έγινε αμέσως χωρίς καμία καθυστέρηση. Τονίζω ότι τα «διαφορετικά υλικά» χρησιμοποιήθηκαν μόνο για την ράμπα και όχι για το έργο. Μετά την ολοκλήρωση του έργου δεν υπήρχε λόγος ύπαρξης της ράμπας και αποσύρθηκαν όλα τα υλικά με τα οποία είχε κατασκευαστεί. Ήταν σωστό εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής να καταθέσει μήνυση για κάτι τόσο απλό που διορθώθηκε αμέσως; Τι κακό έπαθε το περιβάλλον; Που βλέπετε «υποβάθμιση του περιβάλλοντος»; Οι μόνοι άνθρωποι που έβλεπαν κάτι τέτοιο ήταν ο πρώην & τελευταίος δήμαρχος Γαργαλιάνων και η παρέα του. Μήπως βλέπετε εμπάθεια προς τον κ. Αναστασόπουλο και την σύζυγο του;

Για την κατηγορία Νο.2:

Δεν πιστεύω να υπάρχει πιο γελοία κατηγορία από αυτήν. Ο «σατραπίσκος»  των Γαργαλιάνων κατέθεσε μήνυση επειδή τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνταν δεν είχαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά περί θορύβου….

Τα μεγάλα μυαλά που διοικούσαν τους Γαργαλιάνους για 8 χρόνια δεν σκέφτηκαν, πριν κάνουν την μήνυση, να κάνουν τις εξής απλές ερωτήσεις:

 1. Πόσα μηχανήματα χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του έργου;
 2. Ποιοι είναι οι αριθμοί κυκλοφορίας των μηχανημάτων αυτών;
 3. Έχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά τα παραπάνω μηχανήματα;

Δεν έκαναν τις παραπάνω ερωτήσεις, έκαναν όμως την μήνυση… Απίστευτο!

Η Τεχνική Υπηρεσία τι έκανε; Καλά ο αρχηγός της ομάδας ήταν οδοντίατρος και δεν μπορούσε να κάνει ερωτήσεις τόσο υψηλής τεχνολογίας… Γιατί δεν τις έκαναν τόσοι επιστήμονες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου; Αν κάποιος της «παρέας» είχε κάνει  τουλάχιστον την ερώτηση Νο. 3 θα είχε πληροφορηθεί ότι πράγματι υπήρχαν τα πιστοποιητικά! Όμως ούτε καν ρώτησαν… Πήγαν κατευθείαν στη μήνυση… Εσείς αγαπητοί μου μήπως βλέπετε εμπάθεια; Μήπως βλέπετε κακία;  Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι για πάνω από 5 χρόνια τραβάνε τον συμπολίτη μας στα δικαστήρια λόγω περιβαλλοντικής ευαισθησίας που μας έλεγαν ότι έχουν; Είναι δυνατόν να μείνουν ατιμώρητοι οι “βασανιστές” του κ. Αναστασόπουλου; Μακάρι να ήμουν δικηγόρος…

Δεν νομίζετε ότι είναι εξωφρενικό να μηνύουν για ηχορύπανση από το θόρυβο ενός γκρέιντερ και μιας τσάπας, στην έρημη ακρογιαλιά της Αγιά Σωτήρας, 7 χιλιόμετρα από την πόλη των Γαργαλιάνων, στο τέλος Οκτωβρίου που δεν κυκλοφορούν ούτε σκυλιά στην παραλία… Έκτος βέβαια και παραπονέθηκαν στον τελευταίο δήμαρχο τα ψάρια της θάλασσας…  Τα παράπονα των πολιτών για καθαρό νερό κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση, για σταμάτημα της απαξίωσης της πόλης μας, για βιολογικό καθαρισμό και κυρίως για διαφάνεια σίγουρα δεν τα άκουγε. Πως θα χαρακτηρίζατε εσείς με μια λέξη αυτόν τον δήμαρχο που συμπεριφέρεται με τέτοιο απάνθρωπο τρόπο σε ένα πολίτη που θέλει να προστατεύσει το σπίτι του από τη θάλασσα; Παρακαλώ στείλτε ένα σχόλιο σας με τον δικό σας χαρακτηρισμό, μπορεί νάναι και μια μόνο λέξη. Θα κάνει καλό!

Μετά από εξέταση και έλεγχο του τεχνικού έργου Αντιδιαβρωτικής Προστασίας η κα Αν. Κουτσουβέλη, Δρ. της Διεύθυνσης Τεχνικής Γεωλογίας ΙΓΜΕ, αναφέρει συμπερασματικά τα εξής:

«Η ANCOTOUR HOLDING S.A.» προέβη στην κατασκευή του τεχνικού έργου αντιδιαβρωτικής προστασίας κατά μήκος του πρανούς ιδιοκτησίας της στη θέση Βρυσόμυλος, ακολουθώντας μάλιστα τον τρόπο που υποδείξαμε στην πρώτη έκθεση μας Τ-2452/2004 για λογαριασμό του Δήμου Γαργαλιάνων. ( δηλαδή ο Δήμος ήταν γνώστης του τρόπου κατασκευής του έργου που δεν το έκανε λόγω του υπερβολικού κόστους) Για το εν λόγω έργο έχουν γίνει: α) η δέουσα Τεχνική Μελέτη-Έκθεση, β) η Ακτομηχανική Μελέτη, καθώς και γ) η προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Κατά την επιτόπια επίσκεψη μας διαπιστώσαμε τα ακόλουθα:

Όλες οι χωματουργικές εργασίες που απαιτούνται για την εκτέλεση του έργου (ράμπα για την μεταφορά των υλικών) έχουν γίνει μέσα στην ιδιοκτησία της Ancotour Holding S.A., χωρίς να ενοχλεί άλλους.

Οι φυσικοί ογκόλιθοι που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του έργου εναρμονίζονται με το φυσικό περιβάλλον, οπότε χωρίς να θίγεται η αισθητική, προστατεύουν το φυσικό πρανές καθ’ όσον έχουμε απομείωση της έντονης κυματικής ενέργειας που φθάνει σ΄ αυτό. Και τούτο διότι λειτουργούν ως τοίχος αντιστήριξης βαρύτητας, αποτρέποντας τις περαιτέρω υποσκαφές και καταπτώσεις, ενώ ταυτόχρονα λειτουργούν ως κυματοθραύστης.»

Ο κ. Αναστασόπουλος υπερασπίστηκε τα δικαιώματα του, δεν υπέκυψε στους σατραπίσκους της 8ετίας, είπε ΟΧΙ στην αυθαιρεσία των ανάξιων πολιτικάντηδων. Αλίμονο όμως… το τίμημα της παλικαριάς ήταν τρομακτικά μεγάλο… Για έξι ολόκληρα χρόνια βασανίστηκε στις συμπληγάδες της γραφειοκρατίας, του θράσους, του κυνισμού, του αμοραλισμού, της αγένειας και της αναισχυντίας… Έπεσαν πάνω του να τον κατασπαράξουν τα αλαζονικά ανθρωπάκια της τοπικής εξουσίας που δεν αξίζουν ούτε την περιφρόνηση των Γαργαλιανωτών.

Η δικαίωση του από όλα τα δικαστήρια (4 ποινικά – 1 ασφαλιστικά μέτρα) και 2 φορές από το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν μπορεί πλέον να επουλώσει τις ανεπανόρθωτες πληγές που προκάλεσε η μακροχρόνια και τελείως άδικη ταλαιπωρία του από τον πρώην δημαρχίσκο.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαίωσε τον κ. Αναστασόπουλο δυο φορές. Η  τελευταία τελεσίδικη απόφαση αριθ. 3733/2010 του ΣτΕ  αφού δικαίωσε τον κ. Αναστασόπουλο, επέβαλλε σε βάρος του Δήμου Γαργαλιάνων τη δικαστική δαπάνη 640 ευρώ. Στην προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ (29-6-07) απέρριψε την αίτηση του Δήμου που επεδίωκε την αναστολή εκτελέσεως και επέτρεψε πλέον χωρίς τις επεμβάσεις του δήμου την ολοκλήρωση του έργου. Τότε  επιβλήθηκε  σε βάρος του Δήμου η δικαστική δαπάνη των 180 ευρώ. Συνολικά δηλαδή ο Δήμος Τριφυλίας τώρα πρέπει να καταβάλει στον κ. Αναστασόπουλο το συνολικό ποσό των 820 ευρώ!


Η ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣΗ προηγούμενη δημοτική αρχή αποπροσανατόλιζε την κοινή γνώμη με φανταστικά σενάρια καταστροφής της περιοχής. Διαβάστε τι έγραφαν τότε οι τοπικές εφημερίδες. Υπάρχει πληθώρα από τέτοια κατάπτυστα δημοσιεύματα…

Δήμαρχος: «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταργεί μια παραλία κόσμημα για την περιοχή», «Σκοπός των παρεμβάσεων είναι να αποκτήσουν οι κύριοι μαρίνες» και «υπάρχει έννομη τάξη και ο Δήμος θα αντισταθεί στη μη εκτέλεση του έργου» (“ΘΑΡΡΟΣ” 29-8-06, σελ. 5)

Δήμαρχος: «Η δημοτική αρχή θα ακολουθήσει την νομική οδό, ξεκινώντας μια διαδικασία για να ακυρώσει όλες τις μελέτες του κ. Αναστασόπουλου» και «Η παρέμβαση στη παραλία είναι περιβαλλοντικό έγκλημα που θα καταστρέψει την παραλία» (“ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ” 29-8-06, σελ. 11).

Δήμαρχος: “Όπως είναι γνωστό ο κ. Αναστασόπουλος έχει προβεί σε μια παρέμβαση εντελώς ακατανόητη. Προσφεύγουμε για να σταματήσουμε αυτή την διαδικασία, που έχει προκαλέσει ανησυχία σε όλο τον κόσμο της πόλης και σε μένα προσωπικά, καθώς είναι μια παρέμβαση που καταλαμβάνει όλη την παραλία και μέρος της θάλασσας. Προσπαθούμε να εμποδίσουμε αυτή την διαδικασία με κάθε τρόπο, έχουμε ήδη προσφύγει στους νομικούς μας (σ.σ:…σώθηκε) για ναμπορέσουμε να πάμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας πολύ σύντομα, ίσως και την εβδομάδα που έρχεται, για να γίνει ακύρωση όλων των αδειών που έχει πάρει. Φυσικά ένα θέμα που μας απασχολεί είναι και ο δρόμος πρόσβασης που θέλει να κάνει ο κ. Αναστασόπουλος επειδή το κομμάτι αυτό είναι κοινόχρηστος χώρος, στο οποίο με τα μηχανήματα έχει κάνει μια μεγάλη καταστροφή για να κατέβει το πρανές χαμηλότερα. Γι’ αυτό καταθέσαμε ασφαλιστικά μέτρα και κάναμε αγωγή για να μπορέσουμε να σταματήσουμε αυτές τις ενέργειες”. (“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” Κ.Μπ. 6-9-06, σελ. 6).

Τότε οι τοπικές εφημερίδες ήταν  γεμάτες με άρθρα και δηλώσεις της Δημοτικής Αρχής που σκοπό είχαν τον αποπροσανατολισμό των κατοίκων των Γαργαλιάνων.  Τώρα, η δικαίωση του κ. Αναστασόπουλου δεν αναφέρεται ούτε με ψιλά γράμματα…


Ο μηνυτής πρώην δήμαρχος δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο προχθές... Έστειλε άλλους.


Η άδικη επίθεση του πρώην δημάρχου εναντίον του κ. Αναστασόπουλου τις παραμονές των δημοτικών εκλογών του 2006 φαίνεται καθαρά ότι ήταν προεκλογικά τερτίπια που μοναδικό σκοπό είχαν να ξεγελάσει τους συμπολίτες του και να τους παρουσιαστεί σαν ακοίμητος φρουρός των συμφερόντων τους και μεγάλος προστάτης του περιβάλλοντος…

Τελικά το έργο έγινε όπως είχε σχεδιασθεί, σταμάτησε η διάβρωση του εδάφους, δημιουργήθηκε μια απίθανη αμμώδης παραλία, το έργο κρίθηκε καθόλα νόμιμο από το Συμβούλιο της Επικρατείας, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κυπαρισσίας αθώωσε τον κ. Κ. Αναστασόπουλο & την κα  Μ. Αναστασοπούλου. Ο Κώστας όμως πληρώνει πολύ ακριβά αυτό τον άδικο και απάνθρωπο διωγμό των αδίσταχτων σατραπίσκων  των Γαργαλιάνων…

Παρ’ όλα αυτά οι κατήγοροι και διώκτες του συνεχίζουν αμετανόητοι και αναίσχυντα αυτό που άρχισαν τις παραμονές των δημοτικών εκλογών του 2006. Γιατί τόσο μίσος; Από που άραγε πηγάζει τόση κακία; Σας παρακαλώ σταματήστε και ζητήστε συγνώμη από τον κ. Αναστασόπουλο για τον απερίγραπτο πόνο (και όχι μόνο) που του προξενήσατε τόσο άδικα τα τελευταία 6 χρόνια. Έχει την δύναμη να σας συγχωρέσει!

Στις 19 Μαϊου 2011 θα είναι και πάλι κατηγορούμενος στο Τριμμελές Πλημμελειοδικείο Κυπαρισσίας για την κατασκευή της ράμπας στην Αγιά Σωτήρα…

Αυτή την ράμπα την χρειαζόμαστε για να κατεβαίνουμε στην θάλασσα.  Δεν υπάρχει άλλος δρόμος να πάμε στη παραλία. Πρέπει να παρακαλέσουμε τον κ. Αναστασόπουλο να την αφήσει όπως είναι, για την δική μας χρήση και να μην την αποσύρει όπως επιβάλεται (βάσει της άδειας) να κάνει μέχρι το τέλος του 2011.

Ο πολυετής αυτός δικαστικός πόλεμος της δημοτικής αρχής εναντίον του κ. Αναστασόπουλου κόστισε στους πολίτες των Γαργαλιάνων δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε αμοιβές δικηγόρων… Δεν έβαλαν ούτε 1 ευρώ από την τσέπη τους!Πάντα με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Γαργαλιάνων. Μα κανένας δεν αισθάνθηκε ντροπή να σηκωθεί πάνω και να βάλει τις φωνές για την αδικία και εμπάθεια σε βάρος ενός ΑΞΙΟΥ συμπολίτη μας;  Ούτε ένας; ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Αυτά τα “μυαλά”… έφεραν τους Γαργαλιάνους στη θέση που είμαστε σήμερα, δηλαδή μια κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας  με χρέος πάνω από 4.000.000 ευρώ… ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ;

Φώτης Παναγιωτακόπουλος

RELATED ARTICLES

24 COMMENTS

 1. Από τις 4 ποινικές αποφάσεις η προχθεσινή έχει δικαιώσει οριστικά τον κ. Αναστασόπουλο.Οι άλλες 3 είναι σε εξέλιξη Δηλαδή δεν είναι αμετάκλητες (διότι δεν έχουν επικυρωθεί από απόφαση του Αρείου Πάγου,μετά την άσκηση ενδίκων μέσων από τον κ.Αναστασόπουλο). Αυτά για να είμαστε ακριβείς.

 2. Όσο το σκέφτομαι, θέλω να πω και άλλα πολλά “μπράβο” για την σταθερότητα και την αγωνιστικότητά τους. Σ’ αυτό τον τόπο και σ’αυτή την εποχή που ζούμε είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν και μάχονται για το δίκαιο καθώς και αυτοί που τελικά τους επιβραβεύουν δικαιώνοντάς τους. Ένα μεγάλο Μπράβο και στους τελευταίους, που με τις αποφάσεις τους όρθωσαν το ανάστημά τους στο κατεστημένο των φαύλων που αφήσαμε να κυβερνούν τη ζωή και τον τόπο μας. Η τόλμη τους και το αίσθημα δικαίου – όσο αυτονόητα και αν θα’πρεπε να είναι για τη θέση που κατέχουν – είναι σήμερα ιδιαίτερα σπάνια και τους κατατάσσει προς τιμήν τους έξω από τα γρανάζια των αυλοκολάκων, που μία μέρα “εξουσίας” τους κάνει να νομίζουν ότι έχουν το δικαίωμα να ταλαιπωρούν, να συκοφαντούν έντιμους ανθρώπους και να ψεύδονται στην προσπάθειά τους να επιβάλουν το “δίκαιο της παρανομίας και της αρπαχτής” που θα δικαιώσει μόνο τους ίδιους και τα ιδιοτελή τους μικροσυμφέροντα. Μέσα στο γενικό κλίμα ηττοπάθειας και απαξίωσης κάθε αισθήματος δικαίου, που μας προσβάλλει και μας συνθλίβει όλους, ο αγώνας που δώσατε αποτελεί λαμπρό παράδειγμα πίστης και ελπίδας και θα μείνει καταγεγραμμένος στη συνείδηση πολλών. Η ταλαιπωρία τους είχε μεγάλο κόστος, αλλά έπιασε τόπο. Μπράβο και στα παιδιά που έχουν τέτοιους γονείς.

  • Η μοναδική τους δύναμη στον εξάχρονο μοναχικό τους αγώνα ήταν η πίστη τους στην δύναμη του δικαίου. Δικαιώθηκαν με βαρύ αντίτιμο έναν αβάσταχτο πόνο… Ο αγώνας τους μπορεί να παραδειγματίσει όλους τους “υπηκόους” και εύχομαι να αφυπνίσει μερικούς ώστε να θυμηθούν ότι είναι ΠΟΛΙΤΕΣ με δικαιώματα, απαιτήσεις και φυσικά υποχρεώσεις!

 3. Δήμαρχοι που εχουν πραγματικό ενδιαφέρον για τον τόπο τους και τους συντοπίτες τους δεν συμπεριφέρονται ετσι,προσπαθούν με ολες τους τις δυναμεις να βρουν λύση,ανυστερόβουλα και με γνώμονα παντα το συμφέρον όλων, αυτο οφειλε να κάνει και δεν το έκανε.Ας ελπίσουμε ο νεος δήμαρχος με την αυλή του να αποδειχτεί ΑΡΧΟΝΤΑΣ,για το καλό όλων!!!!!

  • Αυτά τα κάνουν οι Δήμαρχοι όχι όμως και οι δημαρχίσκοι που εν γνώσει τους, για χρόνια δίνουν στους πολίτες τους νερό “ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση” και το κρατάνε μυστικό…

 4. «Θυμηθείτε τα λόγια του ποιητή,” θεριά οι άνθρωποι, δεν μπορούν το φως να το σηκώσουν…. Χίλιες φορές να γεννηθείς, τόσες θα σε σταυρώσουν»

 5. Οταν το 2008,αρχες Δεκέμβρη,τα κύματα έσπασαν το λιμενοβραχίονα, στην Κορώνη,όταν κατέστρεψανστο Πεταλίδι την προκυμαία κάτω ακριβώς από την κεντρική πλατεία, έτρεξα να δω το έργο στην Αγία Σωτήρα,σίγουρος για την καταστροφή που θα αντίκρυζα! Εστεκε αγέρωχο ενάντια στα δαιμονυσμένα κύματα!Γιατί αφίνουμε να χάνεται το εκκλησάκι της Αγίας Σωτήρας…..

  • Για να σωθεί το εκκλησάκι της Αγιά Σωτήρας πρέπει να επαναληφθεί ακριβώς το ίδιο έργο που έκανε ο κ. Αναστασόπουλος. Το κόστος του θα υπερβαίνει τις 700.000 ευρώ! Αν αντί για 4.000.000 ευρώ μας είχαν φεσώσει 3.300.000 ίσως να μπορούσαμε να το σώσουμε… Το ερώτημα είναι που είναι τα έργα των 4.000.000. Όποιος τα βρει να μας ειδοποιήσει παρακαλώ. Ευχαριστώ!

 6. Εμείς που είμαστε όταν αυτοί οι παλιάνθρωποι βασάνιζαν τους Αναστασόπουλους; Οι αλήτες είχαν αποφασίσει να μας απαξιώσουν και τα χωράφια μας, μην ξεχνάμε τι έγινε τότε στη βιβλιοθήκη. Ας είναι καλά ο κύριος Φώτης που μας έσωσε τότε. Οι σύμβουλοι δεν είχαν πάρει χαμπάρι τι τους έβαζε να υπογράφουν… Χάρηκα που αθωώθηκε ο κύριος Κώστας, είναι πραγματικός ΚΥΡΙΟΣ. Νάναι καλά εύχομαι.

 7. Πως είναι δυνατόν να μην πήγε ο Καλοφωλιάς στη δίκη που ήταν μηνυτής; Απίστευτο μου φαίνεται… Ίσως να έχει μετανιώσει για την πράξη του… Οι άλλοι 3 που πήγαν, ακόμα παίρνουν διαταγές του; Ξευτιλισμένοι και οι 4. Να χαθούνε τα κτήνη, ντρόπιασαν όλους τους Γαργαλιανιώτες με τις μαλακίες και παρανομίες που έκαναν από το 2002. Να τους κυνηγήσει με αγωγές ο Αναστασόπουλος, αυτός τους αξίζει. Θα βρει εκατοντάδες μάρτυρες να τον στηρίξουν! Πρέπει να τιμωρηθούν τα τσογλάνια, καλά λέει κάποιος «δεν τους αξίζει ούτε φτύσιμο». ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΙ…

 8. Γιατί δεν είχε μάρτυρες ο Αναστασόπουλος; Περίεργο μου φαίνεται. Είχε δίκιο γιατί όχι μάρτυρες; Όλοι φοβόντουσαν το Καλοφωλιά; Είναι κάπως παράξενο.

 9. Αλήθεια δεν μπορώ να αντιληφθώ σε τι χρειάζονται οι μάρτυρες .
  Η αδειοδότηση ενός τέτοιου έργου απαιτεί από όσα γνωρίζω, πληθώρα αδειών και σοβαρούς μελετητές για να πραγματοποιηθεί, όταν έχεις τα πάντα σύννομα σε τι χρειάζονται οι μάρτυρες;
  Ο Δήμαρχος που για τους δικούς του λόγους αμφισβήτησε το έργο, επιστράτεψε τους δικούς του «μάρτυρες» για να το αποτρέψει , αλλά τελικά δεν τα κατάφερε .
  Φταίει ο ίδιος ,φταίνε οι σύμβουλοι του, φταίει η αρτιότητα των αδειών ; ο καθένας ας το δει όπως θέλει.

  • Πολύ σωστή η τοποθέτηση σας. Αν με τους μάρτυρες (συχνά μάλιστα ψευδομάρτυρες) γίνεται ή όχι ένα έργο ποιος ο λόγος της έκδοσης αδειών; Υποπτεύομαι ότι η Δικαιοσύνη στη συγκεκριμένη υπόθεση, βαρέθηκε να βλέπει και να ακούει ψευδομάρτυρες… Πιστεύω ότι τους κατάλαβε και απέδωσε δικαιοσύνη αθωώνοντας τον κ. & κα Αναστασοπούλου. Πίσω από τους πετυχημένους πάντα τρέχουν εμπαθείς και κακοί άνθρωποι για να κάνουν το κακό, όπως … «καλή ώρα».

 10. Διαφωνώ μαζί σας. Τους αξίζει φτύσιμο και αγωγές για να μάθουν και οι νέο-εκλεγέντες να σέβονται τους πολίτες. Αν δεν τιμωρηθούν οι παλιοί τότε και οι νέοι θα μας κάνουν τα ίδια…

 11. Θα ήταν καλό ένα σχόλιο από κάποιον από τους 4 μάρτυρες. Έχει την δύναμη ένας τουλάχιστον να μας πει τη γνώμη του; Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε και την άλλη όψη του νομίσματος.
  Ένα σχόλιο από τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Γιώργο Γκόνη θα ήταν πολύ διαφωτιστικό. Ελπίζω να γίνει.

 12. Είναι αλήθεια ότι ο προϊστάμενος μηχανικός του Δήμου Τριφυλίας Γκόνης Γεώργιος, κατέθεσε στη δίκη ότι: “Το οικόπεδο των κατηγορουμένων είναι μεγαλύτερο τώρα από ότι ήταν το καιρό που το αγόρασαν” πριν 10 χρόνια περίπου; Διότι αν είπε κάτι τέτοιο ο άνθρωπος είναι για δέσιμο… Δηλαδή η διάβρωση του εδάφους ήταν φανταστική και όχι πραγματική; Ξοδεύτηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για ένα φανταστικό κίνδυνο; Ήμαρτον Κύριε…

  Είναι αλήθεια ότι σε ερώτηση της κ. Προέδρου “Σε τι κατάσταση βρίσκεται σήμερα το περιβάλλον στην περιοχή του έργου” απάντησε: “Δεν γνωρίζω, δεν έχω επισκεφτεί την περιοχή περίπου 6 μήνες”…

  Είναι αλήθεια ότι κατέθεσε: “Δεν γνωρίζω για την τελεσίδικη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας” με την οποία δικαιώνεται ο κ. Αναστασόπουλος;

  Είναι αλήθεια ότι είπε: “Δεν συμφωνώ με το τρόπο που έγινε το έργο”;

 13. Έτσι όπως ρωτάς φαίνεται ότι ήσουνα παρών στη Δίκη.
  Λέγε και σε μας να μάθουμε αν πράγματι είπε όσα γράφεις ο Γιώργης Γκόνης. Ας απαντήσει κάποιος που ήταν εκεί.

 14. Είστε ανεκδιήγητοι. Τώρα κύριε admin οφείλεις να συμφωνήσεις που κάποτε κατηγόρησα το site για συντηρητισμό.Βάλετε εναντίον ανθρώπων που προσπάθησαν να σταματήσουν στην αρχή των παρεμβάσεών της μια off shore εταιρεία που με το δεδικασμένο τώρα θα κάνει αυτά που υποπτεύονται όλοι. Η δικαστική νίκη δεν είναι των εκπροσώπων της ανωνύμου εταιρείας εναντίον των ανθρώπων της προηγούμενης Δημοτικής αρχής αλλά εναντίον όλων εσάς που καταγγέλλετε καθημερινά τα λαμόγια, τους φοροφυγάδες και τους κλέφτες (Αλήθεια πόσο φόρο πληρώνει κάθε χρόνο ο κύριος εκπρόσωπος της εταιρείας στο Ελληνικό Κράτος? Ποίος είναι ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου και των κτισμάτων αν υπάρχουν?)Θα το δω στο Google earth. Μόνο ένεκα κομματικού φανατισμού μπορώ να δικαιολογήσω τη θέση κάποιων. Πράγματι η δικαιοσύνη είναι τυφλή όπως και ο πολιτικός αμοραλισμός. Θα παρακολουθώ το θέμα και να είστε σίγουροι ότι στο τέλος δα δικαιωθούν οι σημερινοί χαμένοι. Αλλά στην παραλία δεν βλέπω να κολυμπάει άλλος εκτός από την εταιρεία. Σχέδιο δοκιμασμένο. Πιστέψτε με

  • Αγαπητέ Μάριε ανάφερεσαι στον πρότερον βίον του πατέρα μου ως κάτι σκοτεινό και άγνωστο. Τον γνωρίζεις προσωπικά; Θα μπορούσες να μοιραστείς και με τους υπόλοιπους τι το σκοτεινό είχε το επάγγελμα των γονέων μου; Άραγε γνωρίζεις με πόση σκληρή δουλειά κατάφεραν να χτίσουν αυτό το σπίτι; Αν γνωρίζεις τις λεπτομέρειες θα σε παρακαλούσα να διαφωτίσεις και τον υπόλοιπο κόσμο.
   Απάντηση

  • Επειδή Μάριε δεν σε θεωρώ ανεκδιήγητο, μπορείς να περιγράψεις τι νομίζεις ότι πρόκειται να γίνει στην περιοχή έτσι ώστε και εμείς τότε μαζί σου συμφωνώντας, να ενώσουμε τις δυνάμεις για να αποτρέψουμε το «κακό»;
   Προσδιόρισε σε πόσο χρονικό διάστημα προβλέπεις ότι θα γίνουν στην περιοχή τα έργα που φαντάζεσαι .
   Πρόσεξε μην «απογοητευθείς» όπως αρκετοί φαντασιόπληκτοι που ευδοκιμούν ανά την Ελλάδα.
   Τέλος τα περί πολιτικού αμοραλισμού και κομματικού φανατισμού αναζήτησε τα σε εκείνους που διαδίδουν όλα αυτά τα μυθεύματα.
   Σε όλες τις παραλίες και στο βρυσόμυλο, κολυμπούν και θα κολυμπούν πάντα ελεύθερα ελεύθεροι πολίτες ,δεν θα κολυμπούν μόνο τα φοβικά και φαντασιόπληκτα ανθρωπάκια.
   Απάντηση

 15. Αλήθεια ας μου υποδείξει κάποιος το site της εταιρείας Ancotour Holding S.A με έδρα την Μονρόβια της Λιβερίας που εκπροσωπεί ο κ. Αναστασόπουλος. Μην κάνετε τον κόπο δεν υπάρχει. Σε αναζήτηση στο εμπορικό επιμελητήριο της πρεσβείας στην Αθήνα το ίδιο.

 16. Ο μηχανικός του Δήμου Τριφυλίας Γκόνης Γιώργιος, αν κατέθεσε στη δίκη ότι: «Το διαβρωμένο οικόπεδο είναι μεγαλύτερο τώρα από ότι ήταν το καιρό που αγοράστηκε» Δεν είναι μόνο για δέσιμο… πρέπει να του αφαιρεθεί και το πτυχίο…
  Το ότι δεν έχει επισκεφτεί την περιοχή για 6 μήνες είναι δικαίωμα του αλλά και ένδειξη αδιαφορίας.
  Δεν γνώριζε για την τελεσίδικη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, δεν ρώταγε πριν πάει στο δικαστήριο, τόση η αδιαφορία του για μια υπόθεση που πρωτοστατούσε;
  Ο καθένας μπορεί να διαφωνεί με οτιδήποτε στην Ελλάδα, αν κάποιος δεν συμφωνεί με το τρόπο που έγινε το έργο είναι δικό του πρόβλημα, το θέμα είναι και πρέπει να το γνωρίζει ο κόσμος, είχε ο κ.Γκόνης θεσμική αρμοδιότητα για το έργο; Είχε ανάλογη εμπειρία για να προτείνει εμφατικά εναλλακτική λύση;

 17. Επειδή Μάριε δεν σε θεωρώ ανεκδιήγητο, μπορείς να περιγράψεις τι νομίζεις ότι πρόκειται να γίνει στην περιοχή έτσι ώστε και εμείς τότε μαζί σου συμφωνώντας, να ενώσουμε τις δυνάμεις για να αποτρέψουμε το «κακό»;
  Προσδιόρισε σε πόσο χρονικό διάστημα προβλέπεις ότι θα γίνουν στην περιοχή τα έργα που φαντάζεσαι .
  Πρόσεξε μην «απογοητευθείς» όπως αρκετοί φαντασιόπληκτοι που ευδοκιμούν ανά την Ελλάδα.
  Τέλος τα περί πολιτικού αμοραλισμού και κομματικού φανατισμού αναζήτησε τα σε εκείνους που διαδίδουν όλα αυτά τα μυθεύματα.
  Σε όλες τις παραλίες και στο βρυσόμυλο, κολυμπούν και θα κολυμπούν πάντα ελεύθερα ελεύθεροι πολίτες ,δεν θα κολυμπούν μόνο τα φοβικά και φαντασιόπληκτα ανθρωπάκια.

 18. Δεν θεωρώ το ανεκδιήγητοι βρισιά. Δεν είμαι σε θέση να προσδιορίσω χρονικά στο μέλλον αυτό που μαθηματικά θα γίνει. Βέβαια η αίσθηση του πολιτικού αμοραλισμού και του κομματικού φανατισμού είναι διάχυτη σε όλους τους αντιπάλους της πρώην Δημοτικής αρχής. Το υποκοριστικό του ανθρώπου είναι συμπαθές, αλλά γιγαντώνεται στο άδικο και πιστέψτε με κύριε Παναγιωτάτε δεν φοβάται.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…
Ο ΔΙΑΣ on