12.3 C
Gargaliánoi
Saturday, June 3, 2023
spot_img
HomeΕΛΛΑΔΑΗ ΜΗΧΑΝΗ...

Η ΜΗΧΑΝΗ…


Γράφει ο Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης
(από το : antinews.gr)
Ας υποθέσουμε, πως ένας καλός άνθρωπος, φιλέλληνας ή θαυμαστής του ελληνικού «τρίτου δρόμου» για τον σοσιαλισμό, φορτωμένος και φραγκάτος, καθάριζε για μας. Έλεγε, δηλαδή, «έλα εδώ, ρε Τζώρτζ, πιάσε ένα τσεκ 300 δις, για να ξοφλήσετε κι άλλα τόσα για να κάνετε ρεκτιφιέ στο μοτέρ, ν’ αλλάξετε φλάτζες και να ξεκινήσετε πάλι»……

Κι επειδή είναι λέει καλός άνθρωπος, επειδή βαρέθηκε τα λεξοτανίλ και να μετράει προβατάκια, ένεκα οι αϋπνίες όταν κουμαντάρεις τόσα βαπόρια, φάμπρικες και χαρτοφυλάκια, να μας ζητήσει γι’ αντάλλαγμα μόνο τα άπαντα του Τατσόπουλου δερματόδετα και τα μίκυ μάους του Βερέμη, ώστε να κόβει τούφες τα βράδια στην τρίτη σελίδα, σαν μωρό στην αγκαλιά της μάνας του. Έτσι, να τα κατέβαλε για χάρη μας αχρεωστήτως, ο καλός ο άνθρωπος. Δωρεά εν ζωή. 

Θα πήγαινε λοιπόν ο Παπακωνσταντίνου με την καλή του σάκα στους ώμους στην Εσπερία, θα ξόφλαγε τα χρωστούμενα κι επειδή είμαστε κιμπάρηδες, θ’ άφηνε και μπουρμπουάρ κανά δις ρέστα. Μετά τέρμα οι μπιφτεκάρες στου «Καραβίτη» γι’ αυτό το τρίο μπελκάντο των κωλόφραγκων, θα τους πετάγαμε έξω με τις κλωτσιές, θα ρίχναμε αλάτι ξοπίσω τους και θα ‘βαζε και την σκούπα ανάποδα η Άσπα, να μην ξανάρθουν οι ξανθομπάμπουρες, οι ασπρουλιάρηδες οι τροϊκανοί, που να τους κόβει ο Θεός χρόνια και να μας τα δίνει δευτερόλεπτα. 

Κι ύστερα κι ύστερα, αδέρφια, τι; Τι θα γινότανε μετά; 

Επειδή έχω κληρονομικό χάρισμα και «μνήμη μπάτσου», θα σας πω. Θα μαζευόντουσαν στο Εκάλη Κλαμπ, στη Μύκονο, σε σουίτες κυριλέ ξενοδοχείων και στην Αθηναϊκή Λέσχη τα γνωστά παληκάρια και θα κάνανε ταμείο και πενταετές πλάνο. 

Οι αφανείς εταίροι του ελληνικού σοσιαλισμού και της συχωρεμένης ενοχικής μεσαιοχωρίτικης «Δεξιάς», αυτοί που χτίσανε τις λεωφόρους του μέλλοντος με τις λακκούβες, τα διαγαλαξιακού μεγέθους ολυμπιακά στάδια, κωπηλατοδρόμια κλπ, οι άρχοντες των διοδίων, των συχνοτήτων και των συμβάσεων, θα επιχειρήσουν άλλη μια γερή μοιρασιά, με χέρια που θα τρέμουν από την απληστία και την ανυπομονησία. 

Από τη χώρα πέρασαν Σχέδια Μάρσαλ, Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης, Μεσογειακά Προγράμματα κλπ, επιδοτήσεις παντός είδους. Πακτωλός για την δημιουργία έργων υποδομής, για την αναδιάρθρωση της πάσης Ελλάδος, της γεωργίας, της οικονομίας εν γένει. Θα ήταν, υποτίθεται, το εισιτήριο του Ελληνισμού για το μέλλον. 

Σε αυτό το πηγάδι χωρίς πάτο, σε αυτό το άναρχο λημέρι της ανομίας, της οικογενειοκρατίας και της αναξιοκρατίας, μπορείς να ρίξεις όλο το χρήμα του κόσμου. Θα το δεις να χάνεται στην «μαύρη τρύπα» της μεταπολιτευτικής παράγκας. Οι παπατζήδες της Πειραιώς, οι τσαντάκηδες κι οι μπουκαδόροι, είναι άκακες ευγενείς φυλές κλεφτών κι απατεώνων, παρθενόπες, μπροστά στην φάρα αυτού του μέρους της «επιχειρηματικής τάξης», που ανδρώθηκε με το χρήμα του Κράτους και της ΕΕ, ήτοι με το αίμα του Λαού. «Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια», έλεγε το παλιό καλό τραγούδι του Μάρκου. Και τούτα τα καλόπαιδα, εκδότες – μπετατζήδες – προμηθευτές και πρόεδροι ομάδων, ξέρουν καλή μηχανή, στημένη και καλολαδωμένη δεκαετίες τώρα. Μηχανή που μπορεί να καταπιεί τον προϋπολογισμό Βορείου, Νοτίου Αμερικής, Ευρώπης, Αφρικής κι Ασίας και να μην μείνει σάλιο. Άντε, το πολύ πολύ κανάς δρόμος με κατολισθήσεις και φαλιρημένα κανάλια, που εξευτελίζουν την νοημοσύνη μας, την αισθητική μας και υπονομεύουν την εθνική και κοινωνική συνοχή κατά το δοκούν των αφεντικών τους. 

Το πρόβλημα μας δεν είναι λοιπόν το να βρίσκουμε δανεικά και να περιορίσουμε τις δαπάνες, ξεσκίζοντας και συκοφαντώντας τους εργαζόμενους. Ο μέσος γιατρός του ΙΚΑ, η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων, πλην ελάχιστων υψηλόβαθμων και ενίων κομματόσκυλων συνδικαλιστών, δεν φάγανε τίποτα και με κανέναν. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που αγρυπνούν στην προκάλυψη, στις γέφυρες των πλοίων μας και στα readiness των πολεμικών αεροδρομίων μας, δεν είδαν ποτέ ούτε σεντ από τα εκατομμύρια των εκατομμυρίων που κατέληξαν στις υπεράκτιες εταιρείες των επιτήδειων πολιτικών προϊσταμένων τους και των «αντιπροσώπων». 

Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι το χρήμα. Είναι τα πρόσωπα, οι δομές, οι θεσμοί, η νοοτροπία. Η ατιμωρησία. Η μεγαλύτερη προδοσία σε βάρος της χώρας, μετά το ιωαννιδικό πραξικόπημα και την εισβολή και κατοχή της Κύπρου, είναι η επί δεκαετίες λεηλασία των κονδυλίων που εισέρρευσαν στην χώρα, η αποβιομηχάνιση, η καταστροφή της γεωργίας, η ληστεία του Χρηματιστηρίου, των Ολυμπιακών έργων, των δημοσίων έργων και προμηθειών και το πελατειακό κράτος, που γιγάντωσε τον δημόσιο τομέα. 

Οι «χαζοί» Άγγλοι του Κάμερον, αντιλαμβανόμενοι με δέος ότι η Βρετανία δεν παράγει πια την τροφή της, έφτιαξαν εικοσιπενταετές πλάνο με τίτλο «Επιστροφή στη γή». Εμείς; Εμείς βάζουμε στο ΕΣΠΑ τους «παραδοσιακούς» …εκδότες! 

Εάν δεν παράγουμε αληθινό, χειροπιαστό πλούτο, όσα κονδύλια κι αν μας δανείσουν, ακόμη κι αν μας τα χαρίσουν, μετά από λίγα χρόνια θα είμαστε πάλι στον άσσο. Διότι οι ύαινες, που ανατράφηκαν και πλήθυναν με τις σάρκες της Πατρίδας, απλώς λούφαξαν και περιμένουν. 

Η εφαρμογή των Νόμων και μια νέα κουλτούρα εργασίας, ανταγωνισμού κι ανέλιξης με γνώμονα τους Άριστους κι υπέρ αυτών, μέσα σε ένα κλίμα κοινωνικής και θεσμικής σταθερότητας, μπορούν να γκρεμίσουν τα νοσηρά τείχη της παρακμής και της οικογενειοκρατίας. 

Το ΠΑΣΟΚ έχει πια «στεγνώσει», γέρασε, έχασε και το τελευταίο του επίχρισμα πατριωτισμού κι ορθολογικής προσέγγισης στο ελληνικό πρόβλημα, αν είχε ποτέ. Έγινε ιδεολογικός κρανίου τόπος. Καμμία σοβαρή συζήτηση δεν γίνεται στους κόλπους του. Δεν θα βρείτε ούτε ένα έντυπο, ούτε μισό ιστολόγιο στο διαδίκτυο, όπου να γίνεται μια ενδοκομματική ζύμωση, μια σύγκρουση της προκοπής, από την οποία να προκύπτει κάτι καινούργιο. Οι μάζες των πατριωτών που ακόμη υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ, οι εχέφρονες δημοκράτες που ανησυχούν για την διάλυση του κοινωνικού κράτους, τον αφελληνισμό της Παιδείας και τον ψοφοδεή ενδοτισμό στα εθνικά θέματα του ΓΑΠ και της παράξενης παρέας του, δεν έχουν πια έκφραση. Είναι ακέφαλοι, ανέστιοι πολιτικά. Στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στον Αντώνη Σαμαρά. Πάντα τον άκουγαν προσεκτικά, γιατί στους αληθινούς νοικοκυραίους πατριώτες κάθε κομματικής προέλευσης, αρέσουν αυτοί που λένε ΟΧΙ, αυτοί που πάνε κόντρα στο καθεστωτικό ρεύμα γι’ αρχές κι αξίες. Τώρα όμως το ρεύμα της Ανάγκης, η Ιστορία, είναι με το μέρος του…

dimotikosafari


RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. “Στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στον Αντώνη Σαμαρά.”

    ..φτανετε στην πηγη .. και νερο δεν πινεται .. αυτο το ρεφραιν .. με τον Σαμαρα .. εμμονη ιδεα .. τα χαλαει ολα .. δεν σας αφηνει να πιειτε νερο .. γιατι ρε .. μεσ’ το μυαλο σας εχετε βαλει .. οτι θα χαθει ο κοσμος .. και χρειαζεται ενας Σαμαρας .. για να μην χαθουμε .. ο κοσμος δεν χανεται .. μωρε και αγιος να το θελει .. οχι μονο εσεις .. αλλα και οι οποιεσδηποτε αλλες Κασσανδρες ..

    καθε μια διεκδικηση .. εστω και ατσαλη .. μορφωνεται .. δενει .. παιρνει σαρκα και οστα .. ωριμαζει .. μπαινει στα μυαλα των ανθρωπων .. και αμα μπει δεν βγαινει με τιποτα ..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…
on