5.3 C
Gargaliánoi
Monday, January 30, 2023
spot_img
HomeΕΛΛΑΔΑΝα φυλακίσετε την κ. Σακοράφα!

Να φυλακίσετε την κ. Σακοράφα!

“Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις”

“Στόχος μας είναι η άρνηση του απεχθούς χρέους, δηλαδή να αναζητήσουμε όχι εάν μπορεί η Ελλάδα να αποπληρώσει το χρέος, αλλά τι πρέπει η Ελλάδα να πληρώσει από το χρέος.” Ανεξάρτητη βουλευτής κ. Σοφία Σακοράφα

Η κα Σοφία Σακοράφα έχει δραστηριοποιηθεί για την συγκρότηση μιας Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου, η οποία θα έχει σαν αποκλειστική της αποστολή να εντοπίσει με μια συστηματοποιημένη μεθοδολογία το χρέος του Ελληνικού Δημοσίου και να καταλήξει αυστηρά και μόνο στο μέρος εκείνο του χρέους που είναι παράνομο, με συνέπεια την άρνηση του ως απεχθές.

Δηλαδή, η κα Σακοράφα είναι υπέρμαχος της ιδεολογίας του κινήματος “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ”, αφού ακριβώς το ίδιο πρεσβεύουν και τα μέλη των κινημάτων αυτών. Λένε πως αρνούνται να πληρώσουν αντίτιμο μιας υπηρεσία που είναι πολλαπλά πληρωμένη από τον Έλληνα φορολογούμενο, ενώ μάλιστα ο προορισμός των χρημάτων τους είναι διαφορετικός από αυτόν που υποστηρίζουν οι “τζαμπατζήδες” εταιρίες των μεγαλοεργολάβων και το Δημόσιο. Παρόμοια, τα εισιτήρια για τις αστικές συγκοινωνίες είναι υπέρμετρα ακριβά για τις δυνατότητες του φτωχού πολίτη που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία του επιβατικού κοινού. Φορείς οι οποίοι έχουν καταχρεωθεί από επιτήδεια διευθυντικά στελέχη του με μίζες, καταχρήσεις και κακοδιοίκηση. Συνεπώς τα διόδια και τα εισιτήρια είναι παράνομα και απεχθή. Η κυβέρνηση και οι εντολοδότες της εργολάβοι επικαλούνται τη νομιμότητα που προκύπτει από τις καταχρηστικές και ληστρικές κατά του Δημοσίου κατάπτυστες συμβάσεις που έχουν γίνει νόμοι του κράτους. Παρόμοια, το μεγαλύτερο μέρος των δανείων που χρωστάει η Ελλάδα είναι νόμιμα αλλά όχι ηθικά. Απορώ πόσο γρήγορα έχει λησμονηθεί η ρητορική κατά του “καημένου” κ. Βουλγαράκη, που καθιερώθηκε σχετικά με το αν “το νόμιμο είναι και ηθικό”. Με την πρόσφατη επιχειρηματολογία του κ. Ρέππα (κύριος;) “Η με οποιοδήποτε τρόπο άρνηση ή αποφυγή πληρωμής διοδίων (νομίμων χρεών) συνιστά αποκλίνουσα συμπεριφορά…”.


Αναμένω, λοιπόν, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την υπερψήφιση της τροπολογίας, για να απαιτήσω, σύμφωνα με τις αρχές της ισονομίας και της αναλογικότητας την άμεση σύνταξη και ψήφιση νόμου που να φωτογραφίζει την περίπτωση της κ. Σακοράφα, ως φυσικού και ηθικού αυτουργού αποφυγής πληρωμής νομίμων χρεών. Άλλωστε, αν δεν το κάνουν θα δείξουν ότι επικροτούν τέτοια συμπεριφορά και από άλλους φορείς “…εξαιτίας της οποίας διακινδυνεύεται σοβαρά η οικονομική και λειτουργική βιωσιμότητα…” των δανειστών μας αλλά και η διεθνής “αξιοπιστία” και “αξιοπρέπεια” της Ελλάδας.

http://theoreio.wordpress.com/

RELATED ARTICLES

4 COMMENTS

 1. Μένω κατάπληκτος με την συντηρητικότητα των κειμένων και των θεμάτων που φιλοξενείτε. Αλλά όπως είναι γνωστό τα μέρη σας εκτός από κάποιες εξαιρέσεις είναι γνωστά για /ήρωες/, ρουφιάνους, φασίστες, και ηθικολόγους. Κρίμα που δεν μπορείτε να ακολουθήσετε τον ρού της Ιστορίας

 2. Αγαπητέ αναγνώστη, ευχαρίστως θα αναρτήσουμε προοδευτικά ακόμα και επαναστατικά κείμενα που θα έχετε τη καλοσύνη να μας αποστείλετε. Απορρίπτω “μετά βδελυγμίας” τον χαρακτηρισμό των συμπατριωτών μου σαν “ρουφιάνων, φασιστών και ηθικολόγων”.
  Εσείς από ποια περιοχή είστε που “ακολουθεί τον ρου της ιστορίας”;
  Αυτό το “Μένω κατάπληκτος με την συντηρητικότητα των κειμένων και των θεμάτων που φιλοξενείτε” πιστεύω ότι απεστάλη σε μας κατά λάθος…
  Όλων οι θέσεις είναι σεβαστές και οι αναγνώστες έχουν την δυνατότητα να κρίνουν και κρίνουν!

 3. Οι θέσεις βεβαίως είναι σεβαστές. Έχω τη δυνατότητα όμως να κρίνω τον συντηρητισμό σαν πολιτικά θέση. Και αν μπορώ με τα επιχειρήματά μου να διασκεδάσω αυτές τις κακοδαιμονίες που κατατρώγουν την Ελληνική κοινωνία.

 4. ΦΙΛΕ ΜΑΡΙΕ , ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ¨ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΣΜΌ¨
  ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛOYΣ… ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΑ ΤΑ ΘΕΩΡΟΥΣΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ KAI ΘΑ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΣΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
  ΕΠΕΙΔΗ ΕΥΤΥΧΏΣ ΠΛΕΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΔΙΑΔΊΚΤΥΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΌΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.
  ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ http://WWW.GARGALIANOI.COM .
  ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΣ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ, ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΩΣ ΕΧΟΥΝ.
  ΑΛΛΙΩΣ ΘΕΩΡΕΊΣΑΙ ΤΡΟΛΛ ΚΑΙ …

  ΦΙΛΙΚΑ
  ΛΕΥΤΕΡΗΣ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…
τηλέμαχος on