16.3 C
Gargaliánoi
Sunday, June 4, 2023
spot_img
HomeΕΛΛΑΔΑΝΕΟ ΚΥΜΑ ΤΟΥΡΚΟ-ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ

ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΤΟΥΡΚΟ-ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ

ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΔΑΚΡΥΒΡΕΧΤΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ,ΕΝΩ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΙΟ ΩΣ ΤΗΝ ΚΑΣΟ!

Για να μη σας κρατάμε σε…αγωνία,ορίστε μια σύντομη περιγραφή της αποψινής ΤΟΥΡΚΟΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ του ΣΚΑΙ (δείτε και την εικόνα για να καταλάβετε):

Ο θρύλος λέει πως όλα ξεκίνησαν την 25η Μαρτίου στην Αγία Λαύρα. Στο μοναστήρι πάνω από τα Καλάβρυτα, ο Κολοκοτρώνης είχε συγκεντρώσει τον στρατό του. Παρόν ήταν ο….
Παλαιών Πατρών Γερμανός.

Η ελληνική Επανάσταση ξέσπασε πράγματι την άνοιξη του 1821, αλλά το συγκεκριμένο επεισόδιο είναι προϊόν επινόησης, που προέκυψε από την πένα του Φρανσουά Πουκεβίλ, Γάλλου προξένου στην Ελλάδα.

Η ελληνική Επανάσταση εκδηλώνεται σε διαφορετικά μέρη, μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου του 1821: Αρεόπολη, Καλαμάτα, Βοστίτσα, Καλάβρυτα. Ξεκινάει με μεμονωμένα περιστατικά βίας κατά του τουρκικού πληθυσμού και εξαπλώνεται ραγδαία, εναντίον περιορισμένης τουρκικής δύναμης.

Οι εξεγερμένοι Έλληνες πολεμούν για την ελευθερία τους και ξέρουν ότι η επιτυχία της επανάστασης βρίσκεται στην απόλυτη κυριαρχία τους επί των Τούρκων, στην ολοκληρωτική τους εξόντωση. Σχεδόν 20.000 Τούρκοι άνδρες, γυναίκες και παιδιά σκοτώνονται μέσα σε μερικές εβδομάδες.

Ο Σουλτάνος αντιδρά με μια τεράστια εκστρατεία τρομοκρατίας. Είναι αποφασισμένος να τιμωρήσει όλους τους ορθόδοξους Έλληνες της Αυτοκρατορίας, ακόμα και τον Πατριάρχη, παρότι είχε αφορίσει τους αρχηγούς της επανάστασης.

Αυτό το τρομακτικό καλοκαίρι του 1821, σκοτώνονται δεκάδες χιλιάδες Έλληνες και Τούρκοι. Ένα ελάχιστο μόνο ποσοστό τους σκοτώνεται στα πεδία των μαχών — οι πιο πολλοί ήταν άμαχοι πολίτες.

Η επικράτηση των Ελλήνων στην Πελοπόννησο κλείνει με την άλωση της Τριπολιτσάς, το πιο βίαιο επεισόδιο της εξέγερσης που καταλήγει στη σφαγή του μεγαλύτερου μέρους του μουσουλμανικού πληθυσμού της πόλης.
ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΑΦΕΛΗΣ δεν αντιλαμβάνεται το απίστευτο μέγεθος της ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΕΙΑΣ και της απαξίωσης της ίδιας της Επανάστασης,που ονομάζεται “Εξέγερση”!

Καταρχήν,για το παραμύθι του Τατσόπουλου περί “μύθου της Αγίας Λαύρας” έχουμε ήδη απαντήσει εδώ.

Το ίδιο και για τον δήθεν “αφορισμό” των Επαναστατών από τον Πατριάρχη.

Πάμε τώρα στις “σφαγές”:Παρατηρείστε πώς παρουσιάζουν τον Σουλτάνο ως θύμα (!!!),που απλά “αντέδρασε” στα “αίσχη” των Ελλήνων,που είχαν…ξεκινήσει να σφάζουν αδιακρίτως σε ολόκληρη την Πελοπόννησο γυναίκες και παιδιά!!!

Δείτε πώς εξισώνονται οι δύο πλευρές,που τάχα δεινοπαθούν το ίδιο από τις σφαγές!

ΚΑΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ, ΤΩΝ ΨΑΡΩΝ, ΤΗΣ ΚΑΣΟΥ. ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΝΑ ΦΡΙΞΕΤΕ:
Ο πληθυσμός του 1821 σύμφωνα με την έρευνα αυτή ήταν 938.765. Εάν υπολογίσουμε τον υψηλό δείκτη γεννητικότητος της εποχής εκείνης θα έπρεπε να έχει αυξηθεί ο πληθυσμός στα 7 αυτά χρόνια (1821-1828) κατά 80.000 περίπου άτομα. Στον τελικό αυτό αριθμό πρέπει να προστεθούν αρκετές δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων από Κρήτη, νησιά, Θεσσαλία, Μακεδονία, Κωνσταντινούπολη, Χίο κ.α., που ήλθαν στην ελεύθερη Ελλάδα. Θα έπρεπε λοιπόν με τα δεδομένα αυτά ο πληθυσμός της Ελλάδος να ήταν το 1828 με μέτριους υπολογισμούς 1.150.000. Όμως η απογραφή του 1828 έδωσε τον αριθμό 753.400 κάτοικοι, που σημαίνει πως σφαγιάσθηκαν από τους Τούρκους μόνο στο μικρό αυτό κομμάτι της Ελληνικής Πατρίδος, που περιελάμβανε τις Κυκλάδες, την Πελοπόννησο και όχι όλη την Στερεά 400.000!!! Δηλαδή ο ένας στους δύο σχεδόν κατοίκους της χώρας που ζούσαν στην περιοχή το 1821!!!

Εάν θεωρείτε τον αριθμό αυτό υπερβολικό θα σας αναφέρω τα παρακάτω αδιαμφισβήτητα στοιχεία συγκεκριμένων περιοχών:

Κάσος: Από 7.000 κατοίκους μετά την καταστροφή δεν έμεινε κανείς. Όσοι δεν σφαγιάσθηκαν πουλήθηκαν σκλάβοι στην Ανατολία και στην Αφρική!

Κρήτη: Από 160.000 Έλληνες που ζούσαν το 1821 στο νησί μετά την επανάσταση υπήρχαν 90.000!

Χίος: Από 120.000 Έλληνες μετά την καταστροφή υπήρχαν μόλις 30.000!

Αθήνα: Πριν την επανάσταση είχε πληθυσμό 14.000. Μετά το 1828 ήταν σχεδόν έρημη!

Ψαρά: Από τους 30.000 κατοίκους που ζούσαν το 1824 μετά την καταστροφή σώθηκαν στο εσωτερικό της νήσου μόλις 3.000!

Μεσολόγγι: Από τις 14.000 ψυχές που βρισκόντουσαν στη πόλη πριν την έξοδο σώθηκαν μόλις 1.300!

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥΡΚΩΝ,ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑ,ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ:Πρόκειται σαφώς για ένα έγκλημα πολέμου,που δεν δικαιολογείται.

Παρόλα αυτά,οι ρίζες του δεν είναι δύσκολο να εξηγηθούν:Στην Τριπολιτσά ξέσπασαν οι Έλληνες για τα 400 χρόνια ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΩΝ (συγνώμη,ευημερίας και ανάπτυξης εννοούμε) από τους βάρβαρους Τούρκους!

Μάλιστα, στη συγκεκριμένη πόλη ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΟ 1769,ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΤΟΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Επακολούθησε ανηλεής σφαγή των Τούρκων, στρατιωτών και αμάχων, από τους διψασμένους για εκδίκηση Έλληνες (πέραν της τουρκικής σκλαβιάς και καταπίεσης, είχαν ήδη προηγηθεί οι σφαγές των Ελλήνων στην Τριπολιτσά, 50 χρόνια πριν από τους Τουρκαλβανούς, κατά την αποτυχημένη επανάσταση του 1769-1770, ο δε Κολοκοτρώνης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ὅταν ἐμβῆκα εἰς τὴν Τριπολιτζά, μὲ ἔδειξαν εἰς τὸ παζάρι τὸν Πλάτανο ὁποὺ ἐκρέμαγαν τοὺς Ἕλληνας. Ἀναστέναξα καὶ εἶπα: “Ἄϊτε, πόσοι ἀπὸ τὸ σόγι μου καὶ ἀπὸ τὸ ἔθνος μου ἐκρεμάσθησαν ἐκεῖ”, καὶ ἐδιέταξα καὶ τὸν ἔκοψαν. Ἐπαρηγορήθηκα καὶ διὰ τὸν σκοτωμὸν τῶν Τούρκων». )

-παρά τις προσπάθειες αρκετών οπλαρχηγών να διασώσουν τους αιχμαλώτους (αν και κάποιοι άλλοι επιδόθηκαν σε διαπραγματεύσεις, με τους πολιορκημένους, αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη)-, και η Τριπολιτσά παραδόθηκε στις φλόγες. Ο Κολοκοτρώνης πάντως τήρησε την υπόσχεσή του στον αρχηγό των Αλβανών Αχμέτ Μπέη να μην πειράξει όσους Αλβανούς απέμειναν στην πόλη, τους οποίους και άφησε να φύγουν για την Ήπειρο. Την συμφωνία αυτή θέλησε να παραβιάσει ο Ανδρέας Λόντος, επειδή οι Αλβανοί αυτοί είχαν λεηλατήσει την Βοστίτσα, εμποδίστηκε όμως από τον Πλαπούτα. Από την εκδικητική μανία των Ελλήνων πέρασαν και ορισμένοι Έλληνες κάτοικοι που είχαν αντιταχθεί στην Επανάσταση, καθώς και οι Εβραίοι της πόλης (οι οποίοι εκδήλωναν την υποστήριξή τους στους Τούρκους, σε κάθε ευκαιρία), αφού οι επαναστάτες δεν είχαν ξεχάσει τη συμμετοχή των Εβραίων στη πρόσφατη διαπόμπευση στην Κωνσταντινούπολη του πτώματος του Γρηγορίου του Ε’. Ο συνολικός αριθμός των σφαγιασθέντων εκτιμάται, από διάφορες πηγές, από 6 εώς 30 χιλιάδες.

Για τη σφαγή ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης αναφέρει χαρακτηριστικά στο ημερολόγιό του: «Το ασκέρι όπου ήτον μέσα, το ελληνικό, έκοβε και εσκότωνε, από Παρασκευή έως Κυριακή, γυναίκες, παιδιά και άντρες, τριανταδύο χιλιάδες. Το άλογό μου από τα τείχη έως τα σαράγια δεν επάτησε γη. Έλληνες εσκοτώθηκαν εκατό.»

Ο Γενναίος, γιος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, γράφει στα «Υπομνήματα» (1821-1827) για την άλωση της Τριπολιτσάς:

«Οι Έλληνες εν διαστήματι τριών ημερών εφόνευσαν υπέρ τους 5.000 μαχητάς και ηχμαλώτισαν υπέρ τους 7300 παντός γένους και ηλικίας και εκ των 13.000 εντοπίων και ξένων οίτινες ήτον εις Τρίπολιν, μόλις 1.500 Αλβανοί κατ’ έλεος του Κολοκοτρώνη, εσώθησαν, οίτινες συνοδευθέντες υπό τον Πλαπούτα μέχρι της Βοστίτσας, ασφαλώς απεβιβάσθησαν εις την Ρούμελην. Έλληνες εις την περίστασιν ταύτην εφονεύθησαν περί τους 150». 

ΑΥΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΩΣ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΚΑΤΙ Ή ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.

Όμως,σε καμία περίπτωση δεν ενδιαφερόμαστε μόνο για ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥΡΚΩΝ ΟΠΩΣ Ο ΣΚΑΙ,αλλά ασχολούμαστε και με ΤΙΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΣΦΑΓΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ!

Κλείνουμε με τους στίχους του Διονυσίου Σολωμού στον “Ύμνο εις την Ελευθερίαν”,για το συγκεκριμένο περιστατικό:

Ὀλιγόστευαν οἱ σκύλοι,
καὶ «Ἀλλά», ἐφώναζαν, «Ἀλλά»,
καὶ τῶν Χριστιανῶν τὰ χείλη
«φωτιά», ἐφώναζαν, «φωτιά».

Λιονταρόψυχα, ἐκτυπιοῦντο,
πάντα ἐφώναζαν «φωτιά»,
καὶ οἱ μιαροὶ κατασκορπιοῦντο,
πάντα σκούζοντας «Ἀλλά».

Παντοῦ φόβος καὶ τρομάρα
καὶ φωνὲς καὶ στεναγμοί·
παντοῦ κλάψα, παντοῦ ἀντάρα,
καὶ παντοῦ ξεψυχισμοί.

Ἦταν τόσοι! Πλέον τὸ βόλι
εἰς τ’ αὐτιὰ δὲν τοὺς λαλεῖ.
‘Ὁλοι χάμου ἐκείτοντ’ ὅλοι
εἰς τὴν τέταρτην αὐγή.

Σὰν ποτάμι τὸ αἷμα ἐγίνη
καὶ κυλάει στὴ λαγκαδιά,
καὶ τὸ ἀθῶο χόρτο πίνει
αἷμα ἀντὶς γιὰ τὴ δροσιά.

Τῆς αὐγῆς δροσάτο ἀέρι,
δὲν φυσὰς τώρα ἐσὺ πλιὸ
στῶν ψευδόπιστων τὸ ἀστέρι·
φῦσα, φῦσα εἰς τὸ ΣΤΑΥΡΟ!


ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΙ!

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Απίστευτα αυτά που δείχνουν απόψε οι Τουρκόφιλοι στο Σκάϊ. Δεν πιστεύω στα μάτια μου. ΑΙΣΧΟΣ ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ. Εμείς γιατί δεν ξεσηκωνόμαστε να σταματήσει αυτό το αίσχος; Που είναι οι καθηγητάδες μας να μιλήσουν για τους ήρωες μας; …πάνω απ’ όλα η καρέκλα τους!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…
on