25.3 C
Gargaliánoi
Wednesday, May 31, 2023
spot_img
HomeΕΛΛΑΔΑΔιαβάστε ΤΟ ΒΗΜΑ της 13ης Δεκεμβρίου 2013 - ...

Διαβάστε ΤΟ ΒΗΜΑ της 13ης Δεκεμβρίου 2013 – ΞΥΠΝΗΣΤΕ

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

 1. Από γκάφα σε γκάφα διαπράτουν οι μεγαλο διπλωμάτες μας στο Υπουργείο Εξωτερικών.

  Όσα χαστούκια και αν έχουν φάει, όσο και αν τους έχουν περικοπεί οι μισθοί, τα επιδόματα, τα λούσα, όσο και αν τους έχει φορολογηθεί το επίδομα εξωτερικής υπηρεσίας (επίδομα εξωτερικού όπως λένε), όσο και αν έχουν καταντήσει ξεδοντιασμένοι ξυπόλητοι με τις γραβάτες τους και τα γυαλιστερά κουστούμια τους, ένα πράγμα νομίζουν ότι τους έχει μείνει ακόμα. Η αλαζονική συμπεριφορά τους.

  Επί δέκα συνεχή χρόνια, φερόμενοι αλαζονικά με την πεποίθηση “είμαστε πανίσχυροι” και “δεν μπορεί να μας κάνει κανείς τίποτα”, σαν μέλη του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου αγνοούσαν, με ομόφωνες πάντα αποφάσεις τους, τις ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας που δικαίωναν έναν αδικημένο συνάδελφό τους. Επαναλάμβαναν με ιδιαίτερη θρασύτητα, τις ίδιες ακυρωμένες από το Σ.τ.Ε. πράξεις τους, βάζοντας το ίδιο ακριβώς ακυρωμένο περιεχόμενο, αλλά με διαφορετική ημερομηνία. Κέρδιζαν χρόνο οι ξεφτίλες, είχαν μούρη να μιλάνε στην Υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, παρουσιάζοντας τις ελεεινές αυτές υποθέσεις του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου, ως προσωπικές νίκες της Ντόρας Μπακογιάννη, ζητώντας για ανταμοιβή, πόστα που μόνο εκείνοι εδικαιούνταν, στη Μαδρίτη, στη Λισσαβώνα, στο Παρίσι, στις Βρυξέλλες, ή θέσεις Γενικού Διευθυντού Διοικητικού. Και η Ντόρα Μπακογιάννη, τόσα ήξερε, και τους τα έδινε απλόχερα, αφού αύξαναν, όπως πίστευε, τη ματαιόδοξη δόξα της.

  Και οι ξεδοντιασμένοι και σήμερα ξυπόλυτοι αυτοί διπλωμάτες, δεν δίσταζαν σε τίποτα, να παίζουν συνεχώς αυτό το παιχνίδι της διακομώδησης της Δικαιοσύνης του εμπαιγμού κάθε έννοιας “πρόσβασης του πολίτη στη δικαισύνη” και κάθε έννοιας “υποχρέωσης της Διοίκησης να συμμορφώνεται στις δικαστικές αποφάσεις” αφού αδιάντροπα έπειθαν τον εκάστοτε Υπουργό Εξωτερικών ότι “το Υπουργείο Εξωτερικών δεν δεσμεύεται να εφαρμόζει τις ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας” (τα είπαν με την ίδια πειθώ τους και στον κ. Δρούτσα και στην κατά τα άλλα χαριτωμένη κ. Ξενογιαννακοπούλου).

  Έτσι εκδόθηκαν για την ίδια υπόθεση παράλειψης προαγωγής του διπλωματικού υπαλλήλου, σήμερα να έχουν εκδοθεί δέκα (10) ακυρωτικές αποφάσεις που δικαίωναν τον υπάλληλο και ακύρωναν την παράνομη πράξη της Διοίκησης. Μόνο που αυτή τη φορά το Συμβούλιο Επικρατείας στην 10η κατά σειρά ακυρωτική απόφασή του αναφέρει “ότι το Υπουργείο Εξωτερικών έχει δείξει τέτοια αδιαφορία και τέτοια έλλειψη συμμόρφωσης προς τις δικαστικές αποφάσεις, ώστε έχει υπερβεί τα ακραία όρια της διακριτικής ευχέρειας της Διοίκησης, και παρέλκει πλέον να αναπεμφεί πάλι η υπόθεση σ’ αυτή για νέα νόμιμη κρίση αφού τεκμαίρεται ότι πάλι δεν θα συμμορφωθεί”. Έτσι το δικαστήριο υποκατέστησε τη διοίκηση και διέταξε την άνευ ετέρου προαγωγή του υπαλλήλου στον βαθμό αυτό, αναδρομικά από το έτος 2001 ακυρώνοντας αναδρομικά όποια πράξη μεσολάβησε”.

  Τα νέα αυτά δεν προκάλεσαν καμία εντύπωση στους ξυπόλυτους πλέον μεγαλο – διπλωμάτες μας οι οποίοι έλεγαν “ε και τι θα κάνει αυτός; εμάς αποκλείεται να μας πάρει λεφτά. Θα τα πάρει με αγωγή αποζημίωσης αστικής ευθύνης από το κράτος, χα, χ, χα, θα πληρώσει ο ελληνικός λαός, εμείς δεν θα πληρώσουμε”. Και το έλεγαν στον κ. Δρούτσα και στην χαριτωμένη κα Ξενογιανακοπούλου, οι οποίοι τους έδειχναν το θαυμασμό για τους τόσο επιδέξιους διπλωμάτες.

  Και είχε βγεί και μία απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου που υποχρέωνε το κράτος λόγω της διαγωγής των παραπάνω μελών του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου να του πληρώσει αποζημίωση, μόνο για την ηθική βλάβη, το ποσό των 60.000 ευρώ και βλέπουμε για τις υπόλοιπες παράνομες πράξεις. Και έλεγαν΄οι μεγαλο – διπλωμάτες “ε και τι θα κάνει αυτός; εμάς αποκλείεται να μας πάρει λεφτά. Θα τα πάρει από το κράτος, χα, χ, χα, θα πληρώσει ο ελληνικός λαός, εμείς δεν θα πληρώσουμε”. Και έφτασε η υπόθεση στο εφετείο και κατατέθηκαν και άλλες αγωγές για άλλες αποζημιώσεις.

  Και πέρυσι έβγαλε μια πρώτη προδικαστική απόφαση για το θέμα αυτό το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που οι παρατηρήσεις του και οι καυτερές ερωτήσεις προς τη Διοίκηση δεν άφηναν περιθώρια παρερμηνειών για το τι απόφαση κόλαφος θα βγεί για το Υπουργείο Εξωτερικών για τέτοιο μπουρδέλο κράτος, για τέτοια ξεφτίλα διοίκηση, για τέτοιους διπλωμάτες, για τη συνεχή παραβίαση του άρθρου 6 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Και η υπόθεση αυτή, με τη συγκεκριμένη συγκυρία και το πνεύμα της ήδη εκδοθείσας προδικαστικής, δείχνει ότι θα είναι μια έντονα καταδικαστική διεθνής απόφαση για την Ελλάδα και θα εκδοθεί τελικά τον προσεχή Ιούλιο.

  Και έλεγαν οι μεγαλο – διπλωμάτες στον κ. Δρούτσα και στη χαριτωμένη κα. Ξενογιαννακοπούλου “ε και τι θα κάνει αυτός; εμάς αποκλείεται να μας πάρει λεφτά. Θα τα πάρει με αγωγή αποζημίωσης αστικής ευθύνης από το κράτος, χα, χ, χα, θα πληρώσει ο ελληνικός λαός, εμείς δεν θα πληρώσουμε”.

  Και τώρα ο ενδιαφερόμενος θα πάρει το κείμενο της τελευταίας δικαστικής απόφασης και θα πάρει τον Ιούλιο το κείμενο της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στα γερμανικά και θα το στείλει σε όλες ανεξαιρέτως τις γερμανικές εφημερίδες εξηγώντας “πως ορισμένοι μεγαλο – διπλωμάτες, κατοχυρώμενοι από το καθεστώς ατιμωρησίας των διπλωματών μας επιβαρύνουν το δημόσιο προϋπολογισμό από τις αποζημιώσεις που καταλογίζονται με δικαστικές αποφάσεις, στις οποίες έχουν συμβάλει με απόλυτη ομοφωνία οι παραπάνω. Και ότι ακόμα και αν δεν σέβονται το δημόσιο προϋπολογισμό και την τσέπη του ελληνικού λαού που πληρώνει τελικά τις αποζημιώσεις, καλό ειναι να ξεσηκωθούν τουλάχιστο οι Γερμανοί φορολογούμενο, να καταλάβουν ποιούς τελικά πληρώνουν οι ίδιοι με την εφορία τους στη Γερμανία και ποιοι γλεντούν στα Ανώτατα Υπηρεσιακά Συμβούλια χωρίς να υπολογίζουν μπροστά στο γλέντι τους πως τα ξοδεύουν ασύστολα”.

  Ήδη ένα πρώην μέλος του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου που έχει συμβάλει κατά κόρο σε τέτοιες παράνομες αποφάσεις, έτρεξε και μεταβίβασε την κυριότητα του εξοχικού του στο Μάτι, φοβούμενος μήπως του γίνει καταλογισμός στην ιδιωτική του περιουσία από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Λέτε να κατάλαβαν τίποτα ο κ. Δρούτσας και η χαριτωμένη κα. Ξενογιαννακοπούλου.

  Θα διαβάσουν σε λίγο καιρό δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων ή θα τους τα δείξει ο εκπρόσωπος της Τρόικας ο κ. Τόμσεν η ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών ο κ. Σόιμπλερ. Τότε θα τα ξαναπούμε…

  Αυτά σας δίνουν και μια ιδέα για το ποιοι είναι οι διπλωμάτες μας οι οποίοι χειρίζονται λεπτά θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…