12.3 C
Gargaliánoi
Saturday, June 3, 2023
spot_img
HomeΕΛΛΑΔΑΈργα και ημέρες Αντιπροέδρου Κυβέρνησης!!!

Έργα και ημέρες Αντιπροέδρου Κυβέρνησης!!!

O κ. Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, που αν και τώρα τελευταία έχει προβεί σε κάποιες διορθωτικές δηλώσεις (όπως παλαιότερα είχε κάνει και με τους Γερμανούς και μετά ζήτησε συγνώμην) τα έχει κατά καιρούς βάλει με όλους και με όλα, και με τις προκλητικές δηλώσεις του μας προκαλεί και μόνον κάποιος που πάσχει από την νόσο του Alzheimer θα μπορούσε να λησμονήσει. Ας του θυμίσουμε λοιπόν μερικές από αυτές:

Α. Επί πρωθυπουργίας Σημίτη και επί των Εξωτερικών υπουργεύοντος Γεωργίου Α. Παπανδρέου, δηλαδή του σημερινού Πρωθυπουργού, δήλωνε ότι……
«στους διαδρόμους του Υπουργείου Εξωτερικών μιλάνε αγγλικά».

Β. Κάποτε είχε πει και το εξής, που φυσικά δεν το τήρησε διότι εν τω μεταξύ ανταμείφθηκε με σημαίνουσα θέση στη κυβέρνηση αυτού που αμφισβητούσε. Τι είχε πει δηλαδή; Αυτό :«εάν ο Γ. Παπανδρέου γίνει πρωθυπουργός εγώ θα φύγω από το ΠΑΣΟΚ» . Φυσικά δεν έφυγε ΠΟΤΕ !!!

Γ. Τους στρατιωτικούς, τους χαρακτήρισε αντιπαραγωγικούς, τους δημόσιους υπαλλήλους τους είπε κοπρίτες, τους ψηφοφόρους του, τους χαρακτήρισε ως διεφθαρμένους που προσπαθούσαν να διαφθείρουν κι αυτόν, ζητώντας του “ρουσφέτια” και διορισμούς για να τον ψηφίσουν, τους προγόνους μας που επαναστάτησαν κατά του Οθωμανικού ζυγού το 1821, κατά τον κ. Πάγκαλο, ήταν ένα μάτσο αγράμματοι και αδαής χωριάτες (οι οποίοι μετά βίας μιλούσαν ελληνικά) και που μετά την απελευθέρωση ψήφισαν οποιονδήποτε εξυπηρετούσε τα συμφέροντά τους, τους δημοσιογράφους και τους αναγνώστες της έγκυρης και έγκριτης εφημερίδας Ε.Τ., που αποκάλυψε τις δηλώσεις του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, τους χαρακτήρισε ζώα, και τόσες άλλες που για να τις απαριθμήσουμε χρειάζεται πολύς χρόνος και αρκετό ψάξιμο, για να μην του θυμίσουμε τα των Ιμίων και της υπόθεσης παράδοσης του Οτσαλάν, ως «μεγάλος τραγουδιστής».

Και μόλις ο Γ. Παπανδρέου έγινε πρωθυπουργός, αφού κέρδισε τις εκλογές στις 4 Οκτωβρίου 2009 και ορκίσθηκε η κυβέρνησή του στις 7 Οκτωβρίου, (ήταν ακριβώς τότε που κατά δήλωσή του ο Θ. Πάγκαλος θα έφευγε από το ΠΑΣΟΚ), ο ΓΑΠ τον διόρισε Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης. Και να που στις 19 Οκτωβρίου 2009, και με αναδρομική μάλιστα ισχύ, με την υπ’ αριθμ. 3 κοινή απόφαση με τον κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Πάγκαλος, υπογράφει τα ακόλουθα συναρπαστικά:

“Σύσταση Πολιτικού Γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ενιαίων θέσεων ειδικών συμβούλων – συνεργατών, μετακλητών διοικητικών υπαλλήλων και αποσπασμένων υπαλλήλων του Δημοσίου ή Νομικού Προσώπου του Δημοσίου Τομέα”.

Η απόφαση αυτή δημοσιεύεται στο ΦΕΚ υπ’ αριθμ. 2316/30ης Οκτωβρίου 2009, τεύχος Β΄. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή:

«1. Συνιστάται από 8.10.2009 Πολιτικό Γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης για να επικουρεί στο έργο του τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης.

2. Στο ως άνω Πολιτικό Γραφείο συνιστώνται, για την εκπλήρωση του σκοπού του, 10 (δέκα) θέσεις μετακλητών διοικητικών υπαλλήλων και 5 (πέντε) ενιαίες θέσεις ειδικών συμβούλων και ειδικών συνεργατών.

3. Στο ως άνω Πολιτικό Γραφείο για την εκπλήρωση του σκοπού του, αποσπώνται μέχρι 5 (πέντε) υπάλληλοι του Δημοσίου ή Νομικού Προσώπου του Δημοσίου Τομέα».

4. Από τις διατάξεις της απόφασης αυτής προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 227.000 ευρώ περίπου, για το τρέχον οικονομικό έτος 2009, 1.123.000 ευρώ περίπου για το 2010 και 1.015.000 ευρώ περίπου, για καθένα από τα επόμενα έτη (2011-2014)».


Ποιος σας πίεσε λοιπόν κύριε Πάγκαλε, να δημιουργήσετε αυτό το πολυπληθές γραφείο υποστήριξης του έργου σας και να προκαλείτε σε δύσκολους οικονομικά καιρούς αυτή την οικονομική επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό;
Ή μήπως ο πρωθυπουργός, εσκεμμένα σας έχρισε Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, και σας αφήνει να λέτε αυτά που λέτε, είτε διότι σας φοβάται μήπως φύγετε από το ΠΑΣΟΚ, είτε διότι με τις δηλώσεις σας αποπροσανατολίζετε την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα, ως επακόλουθα του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ που ψηφίσατε ;

Νίκος Χριστοδουλόπουλος
nikosxrist@gmail.com

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…