18.3 C
Gargaliánoi
Sunday, May 28, 2023
spot_img
HomeΕΛΛΑΔΑΤουαλέτες 3ου Δημοτικού Σχολείου Γαργαλιάνων... "ούτε σε φυλακές του τρίτου κόσμου"... Μια...

Τουαλέτες 3ου Δημοτικού Σχολείου Γαργαλιάνων… “ούτε σε φυλακές του τρίτου κόσμου”… Μια “ΣΚΟΥΠΑ” αξίζει στον …τελευταίο δήμαρχο Γαργαλιάνων.

Σας διαβιβάζουμε για δημοσίευση την ανακoίνωση του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γαργαλιάνων καθώς και τις φωτογραφίες που δείχνουν την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι τουαλέτες του σχολικού συγκροτήματος, λόγω της αδιαφορίας εδώ και χρόνια της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής. Συγκεκριμένα εδώ και τρία χρόνια στις διαμαρτυρίες των γονέων ο δήμαρχος αντέτεινε ότι ετοιμάζει εργολαβία “ΣΚΟΥΠΑ” για την συντήρηση όλων των σχολικών συγκροτημάτων της πόλης. Τελικά αυτή η περιβόητη ”ΣΚΟΥΠΑ” ή αλοιώς εργολαβία χρειάστηκε τρία χρόνια για να ”ετοιμαστεί” προς διακύρυξη, να προκυρηχθεί, να ακυρωθεί να ξανά-προκυρηχθεί , στη συνέχεια να ακυρωθεί πάλι και μετά πάλι να προκυρυχθεί! αμάν…

Ο δήμαρχος των κάλπικων υποσχέσεων... Που είναι η "ΣΚΟΥΠΑ";...

Με την ”τρίτη” ο εργολάβος υπόγραψε ήδη από το καλοκαίρι, αλλά διαπίστωσε ότι δεν υπάρχουν χρήματα και έτσι δεν είναι διατεθειμένεος να κάνει εργασίες. Στο μεταξύ η κατάσταση στις τουαλέτες θυμίζει κάτι από την ταινία “ΤΟ ΕΞΠΡΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΟΥ” για όσους έχουν δει τη γνωστη ταινία.
Σίγουρα οι ευθύνες βαρύνουν αποκλειστικά την απερχόμενη Δημοτική Αρχή, η νέα όμως Δημοτική Αρχή που αναλαμβάνει σε λίγες μέρες τι προτίθεται να κάνει για το πρόβλημα αυτό;
Θα είναι η κατάσταση στα σχολεία γι αυτούς θέμα πρώτης πρωτεραιότητας; ή θα μας πούνε πάλι ότι δεν υπάρχουν χρήματα, ενώ χρήματα θα σπαταλώνται για τίς ποδοσφαιρικές ομάδες (για να κάνουν μερικοί παραγοντίσκοι το κέφι τους), για γιορτές και πανηγύρια και για διάφορα άλλα που δεν αφορούν το κοινωνικό σύνολο, όπως έκαναν τόσα χρόνια οι απερχόμενοι;
Εμείς ως γονείς δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε για πολύ, ούτε νέες υποσχέσεις ούτε αυτή την κατάσταση στο σχολικό συγκρότημα.
Ν. Α.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ  Γ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΑΡΑΛΙΑΝΩΝ

Αγαπητοί Γονείς

Παραθέτουμε μερικές ενδεικτικές φωτογραφίες που δείχνουν ένα μέρος του προβλήματος που λέγεται «Τουαλέτες 3ου Δημοτικού Σχολείου» που αποτελούν ντροπή για σύγχρονο σχολικό συγκρότημα.

Οι τουαλέτες στην κατάσταση που βρίσκονται εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών που τις χρησιμοποιούν. Υπάρχουν σωληνώσεις εκτεθειμένες έτοιμες να σπάσουν από σκουριά, πλακάκια αιχμηρά και κατεστραμμένα που μπορούν να τραυματίσουν ανά πάσα στιγμή τα παιδιά μας , φωτιστικά καθρέφτες και καζανάκια σπασμένα που κρέμονται πάνω από τα κεφάλια τους, καλώδια ρεύματος και κουτιά διακλάδωσης εκτεθειμένα στις διαρροές και υγρασίες με κίνδυνο ηλεκτροπληξίας, δάπεδα κατεστραμμένα που αποτελούν εστίες βρωμιάς και μικροβίων, πόρτες σάπιες γεμάτες σκουλήκια.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν μια εικόνα που δεν τη συναντά κανείς ούτε σε φυλακές του τρίτου κόσμου. Ο Σύλλογος θεωρεί την όλη κατάσταση απαράδεκτη διότι παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις που λάβαμε τη φετινή σχολική χρονιά καθώς και τις προηγούμενες από τη Δημοτική Αρχή και ενώ υποτίθεται ότι υπάρχει ήδη από το καλοκαίρι εργολαβία του Δήμου για τη συντήρηση των Σχολείων , πληροφορηθήκαμε ότι ο εργολάβος αρνείται να ξεκινήσει τις εργασίες για την ανακατασκευή των τουαλετών του Σχολικού Συγκροτήματος διότι έχει διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει η απαραίτητη πίστωση.

Έτσι λοιπόν είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε από τους αρμοδίους με οποιοδήποτε τρόπο την ανακατασκευή των τουαλετών άμεσα. Εάν δεν βρούμε την άμεση ανταπόκριση θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα κρίνουμε αναγκαίες, μεταξύ αυτών και τη δημοσιοποίηση του θέματος στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ζητάμε τη συμμέτοχή και την συμπαράσταση όλων των γονιών για αυτό και για τα άλλα επίσης σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο σχολείο.

RELATED ARTICLES

5 COMMENTS

 1. Λάβαμε (κάπως αργοπορημένα θα έλεγα…) την καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γαργαλιάνων και όπως και εσείς δεν πιστεύουμε στα μάτια μας με αυτά που βλέπουμε… Πιστεύουμε ότι σιγά σιγά θα γίνονται νέες καταγγελίες εναντίον της τελευταίας δημοτικής αρχής των Γαργαλιάνων για την αδιαφορία, την ανικανότητα, τη κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος σε φανταστικά έργα και των ψεύτικων υποσχέσεων του τελευταίου δημάρχου της πόλης μας…
  Οι άνθρωποι αυτοί εξελέγησαν με κάλπικες υποσχέσεις να φέρουν την «αλλαγή» στους Γαργαλιάνους… Έφεραν την αλλαγή, μας πήγαν 50 χρόνια πίσω! Απαξίωσαν σχεδόν ότι περιουσία του Δήμου παρέλαβαν, μας φόρτωσαν με χρέη 4.000.000 ευρώ περίπου, μας δηλητηριάζουν με καρκινογόνες διοξίνες από το συχνό κάψιμο των σκουπιδιών, δεν μας ειδοποιούσαν ποτέ τους περισσότερους μήνες των τελευταίων ετών όταν το νερό ήταν ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση και πολλά πολλά άλλα… «Φοβέριζαν» με διάφορους τρόπους… πολίτες και συλλόγους για να μην δημοσιοποιήσουν τα προβλήματα… Ήταν μια ομάδα που έκανε μεγάλο κακό στους Γαργαλιάνους. Μόνο τα τρωκτικά και οι σφουγγοκωλάριοι τους δεν θέλουν να το παραδεχτούν για τους δικούς τους ευνόητους λόγους. Οι Σύλλογοι των Γονέων και Κηδεμόνων αν είχαν δημοσιοποιήσει πριν από χρόνια την απαράδεκτη κατάσταση στα σχολεία, ίσως θα είχαν βρεθεί μερικές χιλιάδες ευρώ μέσα στα τόσα εκατομμύρια που χρεώθηκε ο Δήμος… Δυστυχώς πίστευαν μέχρι την τελευταία στιγμή τα ψέματα και τα παραμύθια του «νεκροθάφτη» των Γαργαλιάνων. Ο έλεγχος της αρχής από τους πολίτες πρέπει να είναι συνεχής και αυστηρός. Δεν παρακαλάμε για …ανθρώπινες τουαλέτες στα σχολεία μας τον κάθε πολιτικάντη Δήμαρχο. Τις ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ τις ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και τις ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ! Αυτό που φοβούνται όλοι οι πολιτικάντηδες είναι οι ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ! Πως είναι δυνατόν στο χορό τόσων εκατομμυρίων να μην βρεθούν μερικές χιλιάδες για να προτατέψουμε τα παιδιά μας από ένα σωρό αρρώστιες;… Δεν θυμάμαι καμιά δημόσια διαμαρτυρία κατά του Δημάρχου για αυτό το τόσο σοβαρό θέμα. Οι τουαλέτες του 3ου Δημοτικού πρέπει να φτιαχτούν ΑΜΕΣΑ χωρίς καμιά καθυστέρηση. Αυτοί που μας παραμύθιαζαν 8 ολόκληρα χρόνια με ψεύτικες υποσχέσεις θα έπρεπε να υποχρεωθούν να τις καθαρίζουν καθημερινά μέχρι να φτιαχτούν για ανθρώπινη χρήση… Σπαταλούσαν χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο για δεξιώσεις και φιέστες… Τρομάρα τους… Ντροπή τους.
  Είναι αλήθεια ότι οι μαθητές του 2ου & 3ου Δημοτικού …τουρτούριζαν από το κρύο πριν 10 μέρες επειδή δεν είχαν πετρέλαιο;…
  Φ.Π.

 2. Οι γονείς που ήτανε τόσα χρόνια; Ο Καλοφωλιάς έκανε την δουλειά του (και οι γύρω του…)ο σύλλογος, ο διευθυντής όλοι ήτανε σε αφασία… Σκούπα χρειάζεται για όλους όχι μόνο για το δήμαρχο. Οι τουαλέτες δεν φαίνεται να χάλασαν στα τελευταία 3 χρόνια… ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!

 3. Γελάει ο ξεδιάντρωπος για τα χάλια που μας άφησε. Εμείς φταίμε… Τόση αδιαφορία και ψευτιά πως μπόρεσε θεέ μου.

 4. ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΉΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ… ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 5-8 ΧΡΟΝΙΑ; ΚΙΝΔΥΝΕΥΕ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΞΕΦΩΝΗΣΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΦΩΛΙΑ… ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΝΟΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ;… ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ! ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ; ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ;

 5. Στο 1ο Γυμνάσιο Κορίνθου είναι ακριβώς έτσι άθλια και εξευτελιστική…Εκεί εμείς κρυώνουμε και τουρτουρίζουμε μας απαγορεύουν να μπαίνουμε και στις τάξεις και να μένουμε έξω ΚΑΙ αντί να φτιάξουν τις τουαλέτες έρχονται και μας βάζουν διαδραστικούς πίνακες,δηλαδή το πρώτο μέλημά μας!Κακό χρόνο να ‘χουν….

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Διαχειριστής on Το Έγκλημα του Δ.Ν.Τ.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ on ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ on spyropoulos-ika-makedonia-palace-660
Διαχειριστής on Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί…
ΤΡΙΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
Διαχειριστής on Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ on Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!
ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔ,ΠΟΛ,ΜΗΧ/ΚΟΣ on Καζάκης ΕΠΑΜ
βασιλης κιτσος on ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…
Νικόλαος Γεωργακόπουλος on ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Μαίρη Αναστασοπούλου on ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ…
Βεσσαραψ on