ΕΛΛΑΔΑ

…την τυραγνία να μην την αφήσετε να φωλιάση εις την πατρίδα, να μην ντροπιάσετε τόσα αίματα οπού χύθηκαν.

“…Εις δόξαν τού δίκιου και μεγάλου Θεού.

Κύριε Παντοδύναμε! Εσύ Κύριε θα σώσεις αυτό το αθώο έθνος. Είμαστε αμαρτωλοί, είσαι Θεός! Ελέησέ μας, φώτισέ μας και κίνησέ μας εναντίον του δόλου και της απάτης, της συστηματικής τυραγνίας της πατρίδος και της θρησκείας.

Εις δόξαν Σου Κύριε σηκώνεται απόψε η σημαία της λευτεριάς αναντίον της τυραγνίας! Πατριώτες! Πεθαίνω διά την πατρίδα, στέκω εις τον όρκον μου τον πρώτον.Δεν μπορώ πατρίδα να σε βλεπω τοιούτως και των σκοτωμένων τα παιδιά και οι γριγιές να διακονεύουν και τις νιές να τις βιάζουν δια κομμάτι ψωμί εις την τιμή τους οι απατεώνες της πατρίδος.

Γιομάτες οι φυλακές απο αγωνιστές και στα σοκάκια σου διακονεύουν αυτείνοι οι αγωνιστές,όπου χύσανε το αίμα τους δια να ξαναειπωθή “πατρίδα Ελλάς”. Είτε ελευτερία κατά τούς αγώνες μας και θυσίες μας,είτε θάνατος σε μας! Πεθαίνω εγώ πρώτος απόψε. Εχετε γειά, πατριώτες και εις την άλλην ζωήν σμίγομεν, εκεί όπούνε και οι άλλοι συναγωνισταί μας εις τον κόρφον του αληθινού Βασιλέως, του μεγάλου Θεού, του αληθινού.

Πατρίδα ,σ’αφήνω ανήλικα παιδιά και γυναίκα, άν τ’αφήσουνε ζωντανά, τ’αφήνω εις την προστασίαν σου. Κοίταξε οτ’ είναι παιδιά του τίμιου αγωνιστή Μακρυγιάννη. Ποτές αυτός δεν σε ψύχρανε εις τα δεινά σου και τώρα πρόθυμος να πεθάνη δια σένα για να σε δούνε τα παιδια του ελεύθερη Ελλάδα κι όχι παλιόψαθα της τυραγνίας και των κολάκων της.

Δια τα παιδιά μου αφήνω κηδεμόνες τον κύριο Μιχαήλ Σκινά, Μελά, Δόσιον, Καλλεφουρνά, γυναικάδερφόν μου Σκουζέ και την γυναίκα μου. Και νακολουθήσετε κατά την παλιά μου διαθήκη ότι διαλαμβάνει,κι αν αμελήσετε εις την άλλην ζωήν θα μου δώσετε λόγον. Βιαστικός γράφω με την σημαία στο χέρι. Έχετε γεια όλοι και την τυραγνία να μην την αφήσετε να φωλιάση εις την πατρίδα, να μην ντροπιάσετε τόσα αίματα οπού χύθηκαν.”

1843 Σεπτεμβρίου 3
μακριγιάνις


 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button