Στους Γαργαλιάνους η ιστορία επαναλαμβάνεται…

Χθες περίπου 200 Γαργαλιανιώτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Τάκη Κατσίβελα στη Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων για ενημέρωση.
Η συζήτηση ήταν μερικές στιγμές θυελλώδης και τελείωσε λίγο πριν τα μεσάνυχτα.
Ο κ. Δήμαρχος εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια τα κακά των χωματερών που έχουμε σήμερα και προσπάθησε με επιμονή να μας φοβίσει για το τι μπορεί να πάθουμε με τα σκουπίδια αν δεν ακολουθήσουμε τον τρόπο που μας προτείνει.
Είδαμε πολλές φωτογραφίες με τα σκουπίδια στους δρόμους της Τρίπολης και του Πύργου. Δεν νομίζω να τρόμαξε κανένας με τις φωτογραφίες…
Μερικοί δημότες ήταν ανυπόμονοι και ήθελαν από την αρχή την απάντηση στο ερώτημα γιατί επέλεξε ο Γαργαλιανιώτης Δήμαρχος τους Γαργαλιάνους για σκουπιδότοπο της Τριφυλίας.
Η ατμόσφαιρα ήταν από την αρχή ηλεκτρισμένη με τους δημότες να ρωτάνε ΓΙΑΤΙ στους Γαργαλιάνους;
Όμως, όσο κι αν επέμεναν να ρωτούν απάντηση δεν έπαιρναν και τελικά δεν πήραν…
Η συνεδρίαση τελείωσε χωρίς να βγει καμιά απόφαση και χωρίς καμιά συμφωνία. Ο κ. Δήμαρχος ήταν ανένδοτος στην απόφασή του να έρχονται όλα τα σκουπίδια της Τριφυλίας στους Γαργαλιάνους όπου θα κατασκευαστεί ένα αξιοζήλευτο εργοστάσιο που δεν υπάρχει σήμερα πουθενά αλλού σε ολόκληρη της Ελλάδα.
Πιθανόν να είμαστε τόσο τυχεροί αλλά δυστυχώς δεν το καταλαβαίνουμε… Λέτε να έχουμε δυσκολία όλοι στους Γαργαλιάνους να εκτιμήσουμε κάτι τόσο καλό για τον τόπο μας εκτός των Δημοτικών Συμβούλων; Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι πάντα ξέρουν κάτι περισσότερο από τους απλούς πολίτες.
Μου κάνει τρομερή εντύπωση όμως, πως και δεν ήξεραν ότι διαβούλευση με τους δημότες πρέπει να κάνουν ΠΡΙΝ ψηφίσουν και όχι μετά την ψηφοφορία όπως το έκαναν τώρα.
Μήπως ξέρει κάποιος γιατί δεν συζήτησαν με τους δημότες των Γαργαλιάνων ΠΡΙΝ βάλουν την υπογραφή τους; Να χαρούμε και εμείς δηλαδή όπως χάρηκαν και αυτοί για το κατόρθωμά τους και την μεγάλη τους νίκη να μην αφήσουν κανέναν άλλο να πάρει τα σκουπίδια όλου του Δήμου… Τους κοροϊδέψαμε όλους!!! Όλα τα σκουπίδια θα τα φέρνουν στους Γαργαλιάνους!!!
Κάτι τέτοιο είχαν κάνει πριν 6 χρόνια με την παράνομη (ομόφωνη παρακαλώ) ψήφιση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, που έγινε χωρίς καμία διαβούλευση. Φυσικά, μετά την οργισμένη αντίδραση των Γαργαλιανιωτών (είχαν ανέβει στα παράθυρα της βιβλιοθήκης) ομόφωνα πάλι ανακάλεσαν την ομόφωνη απόφασή τους.
Καλά η σημερινή δημοτική αρχή δεν ήξερε …δεν ρώταγε;
Πιστεύω ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται …δυστυχώς.
Περισσότερα (και είναι πολλά) νέα θα αναρτήσω αργότερα.
Φώτης Παναγιωτακόπουλος
Ας αναρωτηθουμε επισης απο ποιους δρομους θα κατευθυνονται τα απορηματοφορα οχηματα προς τον χωρο συγκεντρωσης δεδομενου οτι σημερα δεν υπαρχει επαρκες δυκτιο ουτε για την υπαρχουσα κυκλοφορια, καμια αρχη δεν ειναι ικανη να επιβαλει την τηριση του κωδικα οδικης κυκλοφοριας στην πολη , δεν υπαρχει περιφεριακη οδος με αποτελεσμα με αποτελεσμα αυτικινητα, λεοφορεια, φορτηγα και τρακτερ να διασχιζουν την πολη και να δημιουργουνται σκηνες απειρου καλλους ακομα και την χειμερινη περιοδο.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΤΕ