ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΕΛΛΑΔΑΜΝΗΜΟΝΙΟΤΡΙΦΥΛΙΑ

Προς στάση πληρωμών 5 δήμοι της Μεσσηνίας επειδή δεν έχουν εγκρίνει προϋπολογισμό

Οι δήμοι της Μεσσηνίας δυσκολεύονται να συντάξουν προϋπολογισμό καθώς φέτος για πρώτη φορά είναι αναγκασμένοι να απεικονίσουν πραγματικά οικονομικά  στοιχεία και όχι… προεκλογικές δεσμεύσεις. Ενώ λοιπόν υποχρεούνται να έχουν εγκρίνει τον προϋπολογισμό μέχρι τις 31 Ιανουαρίου μόνο ο Δήμος Μεσσήνης έχει εγκρίνει προϋπολογισμό.

 Οι υπόλοιποι πέντε Δήμοι, Καλαμάτας, Οιχαλίας, Τριφυλίας, Δυτικής Μάνης και Πύλου – Νέστορος,  κινδυνεύουν να κηρύξουν βραχυπρόθεσμη στάση πληρωμών αφού σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών: “Σε περίπτωση μη έγκρισης του προϋπολογισμού, εκτός εάν αυτό οφείλεται σε αποχρώντες αντικειμενικούς λόγους που γνωστοποιούνται αμελλητί στον υπουργό Οικονομικών και αναγνωρίζονται ως τέτοιοι με απόφασή του, καμία δαπάνη, πλην των πληρωμών αποδοχών προσωπικού και απόδοσης των επ’ αυτών κρατήσεων, δεν θεωρείται νόμιμη”. Οι πέντε δήμοι δεν προλαβαίνουν να εγκρίνουν τον προϋπολογισμό πριν το τέλος του μήνα καθώς δεν έχουν συγκαλέσει ακόμα δημοτικά συμβούλια για την ψήφισή του. Ετσι σε μια ιδιαιτέρως δύσκολη περίοδο για τις επιχειρήσεις οι δήμοι θα κηρύξουν στάση πληρωμών καθώς δεν θα εγκρίνονται οι δαπάνες από τις ελεγκτικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών θα υπάρχει αυτόματη περικοπή των δημοτικών δαπανών σε περίπτωση που υπάρξει απόκλιση 10% από τα προϋπολογισμένα έσοδα και έξοδα, Συγκεκριμένα η εγκύκλιος προβλέπει: “Εάν με την έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού του δεύτερου και τρίτου τριμήνου κάθε οικονομικού έτους, διαπιστωθεί ότι το σύνολο των εγγεγραμμένων εσόδων και δαπανών που αναφέρονται στην παράγραφο 4 του άρθρου 5 είναι μικρότερο από τους στόχους που έχουν τεθεί από το δήμο για την περίοδο που αντιστοιχεί μέχρι τη λήξη του αντίστοιχου τριμήνου κατά περισσότερο από 10%, το οικείο συμβούλιο προβαίνει υποχρεωτικά σε αναμόρφωση αυτού, εντός προθεσμίας 15 ημερών, μειώνοντας στο πραγματικό τους ύψος τους επιμέρους κωδικούς και αντιστοίχως το σκέλος των δαπανών, ώστε να μην καταστεί σε καμία περίπτωση ελλειμματικός ο προϋπολογισμός”.

 

Πηγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading