ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΡΙΦΥΛΙΑ

Ο Πελοποννησιακός πόλεμος (ξανα) ξεκίνησε .. Αυτή τη φορά για τα σκουπίδια!… (βίντεο)


Ο εμπρησμός των μηχανημάτων της εταιρείας RAM στη Μαραθόλακκα στη Μεσσηνία φαίνεται να αποτελεί μόνο ένα σημάδι του πολέμου που έχει αρχίσει να μαίνεται (και) στην Πελοπόννησο σχετικά με την αγορά των … σκουπιδιώ
ν.

Η εταιρεία είχε λάβει το “πράσινο φως” στις 19 Φεβρουαρίου να εγκαταστήσει το σύστημα της στην περιοχή αφού πρώτα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, με παρέμβασή του στην κυβέρνηση είχε εξασφαλίσει την αποδοχή του αιτήματος του Δήμου Καλαμάτας (πιλοτικό πρόγραμμα για διάστημα ενενήντα ημερών με κομποστοποίηση και παραγωγή δευτερογενούς καυσίμου και υλικού επικάλυψης).

 

http://youtu.be/-bV3vQm04Sc

 

Η εγκατάσταση των μηχανημάτων της  RAM στη Μαραθόλακκα ξεκίνησε στις 11 Μαρτίου με τη σύμφωνη γνώμη των κατοίκων του Ταΰγετου και σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας κ. Θεόδωρο Ρέτζο η μονάδα διαχειρίζεται μέχρι 270 τόνους ανά ημέρα ενώ ο μέσος όρος φτάνει τους 120.

Σε επικοινωνία μας με τον κ. Ρέτζο μας ανέφερε ότι πρόκειται για μια “χειρουργική επέμβαση” αφού σύμφωνα με τον ίδιο “όπως ανέφεραν οι φύλακες καίγονταν και τα 3 μηχανήματα την ίδια στιγμή και για 10′ περίπου”. Ο ίδιος πιστεύει ότι οι δράστες δεν πρέπει να είναι κάτοικοι της περιοχής ούτε καν Μεσσήνιοι.

Η ζημιά από τον εμπρησμό εκτιμάται ότι ανέρχεται στο 1,5 εκ. ευρώ!! ο δε χρόνος που απαιτείται για να συνεχιστεί η διαδικασία στις 10 ημέρες στις οποίες φυσικά η εταιρεία δεν θα πληρώνεται.

Ανακρίσεις προς το παρόν διενεργεί η κρατική ασφάλεια. Τα απορρίμματα από εχθές μεταφέρονται με φορτηγά ενώ τα μηχανήματα θα αντικατασταθούν από την εταιρεία και η προσπάθεια ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων θα συνεχισθεί.

Εχθές πάντως, στις 13:00 το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Καλαμάτας ενημέρωσε τους επικεφαλείς των παρατάξεων της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα γεγονότα και τις προοπτικές διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου.

Λειτουργεί το ΚΔΑΥ /Μαραθόλακκα
Έναρξη λειτουργίας του ιδιωτικού ΚΔΑΥ/RAM στη Μαραθόλακκα, έγινε εχθές.

Το συγκεκριμένο ΚΔΑΥ είναι στελεχωμένο από προσωπικό που ζει ή κατάγεται από το Καρβέλι και έχει τη δυνατότητα επεξεργασίας κάθε «μπάλας» σε χρόνο 10 λεπτών περίπου

Ο κ. Ρέτζος τέλος σημειώνει ότι κατά τη γνώμη του ο εμπρησμός αυτός δεν στρέφεται τόσο εναντίον της εταιρείας του αλλά περισσότερο εναντίον της μεθόδου της κομποστοποίησης και της ανακύκλωσης.

Να θυμίσουμε πάντως ότι πρόσφατα και οι 6 Δήμαρχοι στην Κορινθία τάχθηκαν υπέρ της λύσης της ανακύκλωσης ένα γεγονός που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση.

λοιπόν ότι έχει ξεσπάσει ένας άγριος πόλεμος συμφερόντων στην Πελοπόννησο στο χώρο των σκουπιδιών και ενώ αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα η διαδικασία από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκληρωτική διαχείριση τους.

Για τον πιθανό εμπρησμό πάντως προς το παρόν ανακοίνωση εξέδωσε μόνο η “Λαική Συσπείρωση” που σημειώνει ότι “στην περίπτωση του εμπρησμού πιστεύουμε ότι εμπλέκονται οικονομικά επιχειρηματικά συμφέροντα που αφορούν τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων και το μεγάλο φαγοπότι που πρόκειται να στηθεί στις πλάτες των εργαζομένων”.

www.isthmos.gr


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading