ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΕΛΛΑΔΑΘΡΗΣΚΕΙΑ

ΕΝΤΟΛΗ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: Στη Θεία Κοινωνία με υπεύθυνη δήλωση!

11ΞΘΕΝΤΟΛΗ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αίσθηση έχει προκαλέσει η πρωτοβουλία του διευθυντή του δημοτικού σχολείου στο Κεντρί Ιεράπετρας, ο οποίος μοίρασε στους μαθητές υπεύθυνες δηλώσεις προκειμένου οι γονείς τους να βεβαιώσουν ότι είναι προετοιμασμένοι για τη Θεία Κοινωνία.

Η δήλωση που υπέγραψαν οι γονείς, προκειμένου τα παιδιά τους, μαθητές του δημοτικού σχολείου στο Κεντρί Ιεράπετρας, να μεταλάβουν.

Οι υπεύθυνες δηλώσεις δόθηκαν στους μικρούς μαθητές την περασμένη Πέμπτη προκειμένου να κοινωνήσουν το επόμενο πρωί, δηλαδή στις 11 Απριλίου, στην εκκλησία του χωριού. Η ασυνήθιστη αυτή κίνηση ξάφνιασε κάποιους γονείς, οι οποίοι πρώτη φορά έβλεπαν υπεύθυνη δήλωση για την «προετοιμασία» των παιδιών τους εν όψει της Θείας Κοινωνίας.
Από την πλευρά του ο διευθυντής του σχολείου, Μιχάλης Ψαρουδάκης, διευκρίνισε ότι η πρωτοβουλία ήταν αποκλειστικά του συλλόγου διδασκόντων, υπογραμμίζοντας ότι επιθυμούν οι σχέσεις τους με τους γονείς των μαθητών να είναι απολύτως ξεκάθαρες και να ενημερώνονται για όλες τις ενέργειες που γίνονται στο σχολείο και δεν προβλέπονται από τον Νόμο.
«Θέλαμε να είμαστε σίγουροι ότι οι γονείς ενημερώνονται και συμφωνούν γι’ αυτό το πράγμα. Εμείς νιώθουμε ότι τα παιδιά πρέπει να είναι προετοιμασμένα όπως θεωρεί ο κάθε γονέας. Παλαιότερα γονείς μας είχαν ζητήσει να ενημερώνονται για τις ενέργειές μας ώστε τα παιδιά να είναι ντυμένα καλύτερα κ.λπ. Οι δηλώσεις που μοιράσαμε δόθηκαν την παραμονή της Θείας Κοινωνίας. Δεν υπήρξε αντίδραση από κανέναν».

Το «Εθνος» επικοινώνησε με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, Απόστολο Κλινάκη, ο οποίος αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τον διευθυντή αλλά και το σχολείο του Κεντρίου. «Ο εκκλησιασμός προβλέπεται από το Προεδρικό Διάταγμα 201, δεν προβλέπεται η υπεύθυνη δήλωση. Ο διευθυντής, ο οποίος είναι εξαιρετικός, σκέφτηκε έτσι από υπερβάλλοντα ζήλο επειδή πέρυσι μετά τη Θεία Κοινωνία γονείς δύο μαθητών διαμαρτυρήθηκαν επειδή δεν ήθελαν να μεταλάβουν τα παιδιά τους. Με σεβασμό προς τις θρησκευτικές αξίες αλλά και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, ο διευθυντής αυτή τη φορά θέλησε να ενημερώσει τους γονείς με πιο επίσημο τρόπο για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις».

Ατυχές περιστατικό
Οπως αναφέρεται, την Παρασκευή έγινε κανονικά ο εκκλησιασμός όλων των μαθητών, χωρίς κανένα πρόβλημα. Πάντως, γονείς που συμμετέχουν στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων… πίνουν νερό στο όνομα του διευθυντή, καθώς όπως λένε έχει επιτελέσει έργο και βρίσκεται πάντα στο πλευρό των μαθητών, ενώ θεωρούν ατυχές το περιστατικό.
Εκκλησιαστικοί κύκλοι τονίζουν ότι δεν ζητήθηκε από την πλευρά τους κάποιο έγγραφο βεβαίωσης για την προετοιμασία των μαθητών για τη Θεία Κοινωνία, θεωρούν σωστό όμως να ενημερώνονται οι γονείς ώστε να μη δώσουν στα παιδιά κρέας ή γάλα.

Πηγη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading