ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΕΛΛΑΔΑΜΝΗΜΟΝΙΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΙΝΤΕΟ-Χατζηδάκης: Προχωράμε σε επίταξη

Χατζηδάκης: Προχωράμε σε επίταξη

“Δεν μπορούμε να είμαστε όμηροι συντεχνιακών αντιλήψεων, προχωράμε στο μέτρο της επίταξης” είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος στους εργαζομένους στο Μετρό, μόλις βγήκε από το Μέγαρο Μαξίμου, κάνοντας λόγο για “τυφλή σύγκρουση από την πλευρά των συνδικαλιστών της ΣΤΑΣΥ”.

“Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αδιαφορεί, κάναμε σαφές εξ’ αρχής ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εξαίρεσης από το ενιαίο μισθολόγιο”, συνέχισε και κατέληξε: “Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να προχωρήσουμε στο μέτρο της επίταξης”.

“Θα υπάρξουν και απολύσεις;”, ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους.

“Η δικαιοσύνη θα ακολουθήσει το δρόμο της”, απάντησε ο υπουργός.

 

 

Η πρώτη αντίδραση των απεργών για την επίταξη

«Οι εργαζόμενοι εδώ και 8 ημέρες, δεν θα αλλάξουν το χώρο εργασίας τους. Κάποιοι άλλοι θα φύγουν από τις καρέκλες τους», αναφέρει χαρακτηριστικά απεργός της Αττικό Μετρό μετά την ανακοίνωση Χατζιδάκη για επίταξη. «Ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς» είναι η πρώτη αντίδραση του προέδρου του σωματείου των εργαζομένων στο Μετρό, Αντώνη Σταματόπουλου.

 

 

“Ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς”

«Η επίταξη είναι χούντα. Ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς». Με τη φράση αυτήαπαντούν οι εργαζόμενοι του μετρό στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επίταξη.

 

ΓΣΕΕ: Να αποσύρουν την επίταξη

 

“Kαλώ την κυβέρνηση εδώ και τώρα να αποσύρει το μέτρο της επίταξης”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

Ολόκληρη η δήλωσή του έχει ως εξής:

“Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και για τα οποία δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη δεν λύνονται με επιτάξεις και ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων.

Καλώ την Κυβέρνηση εδώ και τώρα να αποσύρει το μέτρο της επίταξης και να πραγματοποιήσει συνάντηση ΓΣΕΕ-ΕΚΑ-και των σωματείων των εργαζομένων στις συγκοινωνίες ώστε να αναζητηθεί λύση μέσα από διάλογο με σεβασμό στο θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων.

Παράνομοι δεν είναι οι εργαζόμενοι που διεκδικούν τα ελάχιστα – όπως από τις ΣΣΕ προκύπτουν – αλλά η Κυβέρνηση που ωμά και κυνικά παραβιάζει τους νόμους και το δίκαιο των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Η παραβίαση συνταγματικών δικαιωμάτων αλλά και του διεθνούς δικαίου από την Κυβέρνηση έχει καταγγελθεί εκτός των άλλων, τόσο από το Συμβούλιο της Ευρώπης όσο κι από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας.

Αυτές τις παρανομίες θα εκδικάσει και το ΣτΕ και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εφόσον χρειαστεί.

Ο αγώνας για την προάσπιση θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων και της αξιοπρεπούς διαβίωσης είναι κοινός αγώνας που αφορά όλους τους εργαζόμενους και την κοινωνία. Αφορά στη δημοκρατία της χώρας μας.

Στον αγώνα αυτόν δεν χωρούν εκπτώσεις ούτε κοινωνικοί αυτοματισμοί”.

 

Το ΚΚΕ για την επίταξη στο μετρό

 

Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, χαρακτηρίζει την απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη στο μετρό “πράξη ωμού αυταρχισμού”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:  “Η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει την επίταξη των απεργών εργαζομένων στο Μετρό αποτελεί πράξη ωμού αυταρχισμού που στρέφεται ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Όλος ο λαός πρέπει να καταδικάσει την κυβέρνηση και να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό και τα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που πρέπει να παραμείνουν όρθιοι και να μην υποκύψουν ώστε να αποτύχουν ο αυταρχισμός και η κυβερνητική αδιαλλαξία”.


Η ΔΗΜΑΡ δε συμφωνεί με την επίταξη 

«Η επίταξη συνιστά ακραία επιλογή διαχείρισης της κρίσης και δεν βρίσκει σύμφωνη τη Δημοκρατική Αριστερά», σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ αναφορικά με την απόφαση επίταξης από τη κυβέρνηση.

«Σε μια περίοδο που η κοινωνία πιέζεται αφόρητα, αυτό που χρειάζεται είναι η εξάντληση κάθε δυνατότητας για συνεννοήσεις.

Οι αδιαλλαξίες από κάθε πλευρά δεν διευκόλυναν την ανεύρεση λύσεων», καταλήγει το κείμενο.

 

ΤοΠΑΣΟΚ συμφωνεί με την επίταξη 


Σύμφωνοι με την επίταξη των εργαζομένων στο Μετρό, είναι στο ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ από την Ιπποκράτους, θεωρούν ότι η απόφαση της επίταξης ήταν η πιο ήπια που μπορούσε να πάρει η κυβέρνηση.

 

ΒΙΝΤΕΟ – Σταματόπουλος: ” Η λέξη επίταξη είναι χούντα”

 

Ο Πρόεδρος Εργαζομένων του Μετρό, Αντώνης Σταματόπουλος, δήλωσε για την επίταξη: ” Η λέξη επίταξη θεωρούμε ότι είναι χούντα”…


Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Mega

 

 

 Στρατούλης: Πραξικόπημα η επίταξη

 

“Με ένα νέο «πραξικόπημα» κατά του Συντάγματος επιστρατεύει τους απεργούς εργαζομένους του Μετρό“, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης στο περιστύλιο της Βουλής.

Ολόκληρη η δήλωσή του έχει ως εξής:

“Η συγκυβέρνηση ντύθηκε στο «χακί» και με ένα νέο «πραξικόπημα» κατά του Συντάγματος επιστρατεύει τους απεργούς εργαζομένους του ΜΕΤΡΟ προσπαθώντας με «στρατιωτικού» τύπου μέτρα να σπάσει τον αγώνα τους. Στόχος της κυβέρνησης είναι να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερη «κινεζοποίηση» τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

Οι τερατώδεις μνημονιακές πολιτικές κατεδάφισης μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων οδηγούν την κυβέρνηση προκειμένου να κάμψει τις εργατικές και κοινωνικές αντιστάσεις σε ακραίες, αυταρχικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που θυμίζουν ανώμαλες πολιτικά περιόδους του παρελθόντος στη χώρα μας.

Ο κοινός συντονισμένος αγώνας και η συγκρότηση ενιαίου κοινωνικού μετώπου των εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα μπορεί να γίνει το σινικό τείχος πάνω στο οποίο θα σπάσουν οι επιστρατεύσεις απεργών και κυρίως οι μνημονιακές πολιτικές και η κυβέρνηση που τις εφαρμόζει”.

 

Σταματόπουλος:Τελευταία ευκαιρία να διώξουμε τη χούντα

 

«Θα ταμπουρωθούμε εδώ. Ζητάμε τη στήριξη του κόσμου. Είναι η τελευταία ευκαιρία να διώξουμε τη χούντα», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm και στην Αγγελική Λάζου, ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων του μετρό, Αντώνης Σταματόπουλος αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο μέτρο της επίταξης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΤΡΑΜ, Μιχάλης Γαζής, κάλεσε την κυβέρνηση να «κάνει πίσω», σημειώνοντας ότι «πρέπει να πάμε σε διάλογο».

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

Τώρα-Χειρόφρενο και τα τρόλεϊ

 

Αποσύρονται αυτή την ώρα προς τα αμαξοστάσια τα τρόλεϊ που κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας.

«Με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, μπαίνουμε στη διαδικασία του αγώνα», ανέφερε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου των εργαζομένων στα τρόλεϊ, Νίκος Ξυδάκης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm.

Ο κ. Ξυδάκης υπογράμμισε ότι «είναι στη διάθεση τους όλα τα εκκαθαριστικά μας. Αν αποδειχθεί ότι δεν έχουμε πληρωθεί έστω και ένα λεπτό επιπλέον, θα παρακαλέσω τον κ. Χατζηδάκη να παραιτηθεί».

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading