Απ΄ τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά η γλώσσα μας

Η ελληνική γλώσσα με τις 5.000.000 λέξεις και τους 70.000.000 λεξικούς τύπους, δηλαδή η πλουσιότερη γλώσσα του κόσμου, ομιλείται συνεχώς και αδιαλείπτως εδώ και πάνω από 5.000 χρόνια.
Παράλληλα δανείζει λέξεις σε άλλες σαφώς φτωχότερες γλώσσες όπως στα αγγλικά, αφού στα γενικά λεξικά της αγγλικής ο αριθμός των ελληνικών λέξεων κυμαίνεται από 5.000 σε 8.500 λέξεις (ποσοστό 15-21%), ενώ στο πληρέστερο αμερικανικό λεξικό Merrian Webster σε σύνολο 166.724 λέξεων οι αμιγείς ελληνικές λέξεις είναι 42.914 (ποσοστό 25,73%).
Αν πάμε τώρα στην ιατρική ορολογία, βάσει του λεξικού Dorland, από τις 46.251 λέξεις οι 24.862 είναι αμιγώς ελληνικές (ποσοστό 53,75%), ενώ αν προσθέσουμε και εκείνες που ένα συνθετικό τους είναι ελληνικό το ποσοστό αυξάνεται στο 68%!
Για την αρχέγονη αυτή γλώσσα είχαν και έχουν ειπωθεί πολλά, όπως τα εξής:
O Κικέρων, πως αν μιλούσαν οι θεοί θα χρησιμοποιούσαν την ελληνική γλώσσα.
O Γκαίτε, ότι άκουσε το Ευαγγέλιο σε διάφορες γλώσσες, όμως όταν το άκουσε στα ελληνικά του φάνηκε πως παρουσιάστηκε το φεγγάρι στον έναστρο ουρανό.
Ο Γάλλος ακαδημαϊκός και ποιητής Claude Fauriel, ότι η ελληνική γλώσσα συγκεντρώνει τον πλούτο και την ομοιογένεια της γερμανικής, τη σαφήνεια της γαλλικής, τη λυγεράδα της ισπανικής και τη μουσικότητα της ιταλικής.
Η διάσημη τυφλή Αμερικανίδα συγγραφέας Ελεν Κέλλερ παρομοίασε την τελειότητα της εκφράσεως της ανθρώπινης σκέψεως μέσω της ελληνικής γλώσσας, με το βιολί, το τελειότερο των μουσικών οργάνων.
Η Γαλλίδα συγγραφέας και ακαδημαϊκός Μargarite Yourceyar είχε πει πως αγάπησε την ελληνική για την εύρωστη πλαστικότητά της, που η κάθε της λέξη πιστοποιεί την άμεση και διαφορετική επαφή της με τις αλήθειες και γιατί ότι έχει λεχθεί καλό από τον άνθρωπο, έχει ως επί το πλείστον λεχθεί σ΄ αυτήν τη γλώσσα.
Ο Τζον Σκάλι, πρώην πρόεδρος της Apple, αναφερόμενος στην προώθηση ενός προγράμματος εκμάθησης της αρχαίας ελληνικής είχε πει πως η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που θα της επιτρέψει να αναπτύξει τη δημιουργικότητα της, να εισαγάγει καινούργιες ιδέες και να της προσφέρει γνώσεις περισσότερες απ΄ όσες ο άνθρωπος μπορούσε ως τώρα να ανακαλύψει.
Η βάση και τα λεκτικά ¨σωθικά¨ της νεώτερης ελληνικής είναι αδιαμφισβήτητα τα αρχαία ελληνικά και θέλοντας να τα καταργήσουν απλά θέλουν να πλήξουν για μια ακόμη φορά τον Παγκόσμιο Ελληνισμό. Μήπως λοιπόν αντί να μιλάμε για την κατάργηση της αρχαίας μας προγόνου, να καταργήσουμε επιτέλους τις κάθε λογής, εφήμερες Ρεπούσες, που μάλλον ηδονίζονται βάλλοντας κατά οσίων και ιερών ; Όσο γι΄ αυτούς που την ψήφισαν : ¨Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου και θύραν περιοχής περί τα χείλη μου¨, γιατί υπάρχουν και κάτι βρισιές στα αρχαία ελληνικά…
freepen



