ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίξαμε (τα σύνορα) και σας περιμένουμε. 500 λαθρομετανάστες την ημέρα μπαίνουν στην Ελλάδα…

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., από τον Έβρο καθημερινά εισέρχονται στη χώρα μας 200- 250 λαθρομετανάστες. Βάσει στοιχείων των διωκτικών αρχών ο Έβρος αποτελεί πλέον τη «δημοφιλέστερη» είσοδο στην Ελλάδα.

Την περιοχή της Νέας Βύσσας Εβρου θα καλύψει κυρίως ο φράκτης με σίδερα και συρματοπλέγματα που ετοιμάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση του κύματος παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στην Ελλάδα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο συγκεκριμένο σημείο όπου βρίσκονται τα χερσαία σύνορά μας με την Τουρκία,μήκους 12,5 χιλιομέτρων, υπάρχουν μεγάλες εκτάσεις με χωράφια και έτσι δεκάδες λαθρομετανάστες περνούν σχεδόν καθημερινά στην Ελλάδα χωρίς τη συνδρομή διακινητών.

φράκτης δεν θα έχει ηλεκτροφόρα σύρματα, όπως συμβαίνει στα σύνορα ΗΠΑ- Μεξικού, και θα υπάρχουνθερμικές κάμερες αλλά και αισθητήρες που θα ανιχνεύουν κινήσεις ανθρώπων και θα στέλνουν σήμα σε κέντρο επιχειρήσεων που θα δημιουργηθεί στην περιοχή. Ανάλογος φράκτης χωρίζει και τα σύνορα Ισραήλ- Αιγύπτου. Αποτελεσματικότερος έχει αποδειχθεί ο φράκτης στην αφρικανική άκρη της ισπανικής μεθορίου, στη Θέουτα, αλλά εκεί μαζί με τα μέτρα αποτροπής λειτουργεί στην πράξη και η διακρατική συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Ισπανίας και Μαρόκου.

Μάλιστα το πρώτο 9μηνο του 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι παρατηρήθηκε αύξηση στον αριθμό των συλληφθέντων μη νόμιμων μεταναστών κατά 371,94%.Όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ένας από τους λόγους που πλέον οι διακινητές ανθρώπων επιλέγουν τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα είναι ότι πλέον έχουν καθαριστεί τα ναρκοπέδια στην ελληνική πλευρά, ενώ επίσης το «πέρασμα» αυτό είναι πια φθηνότερο από ό,τι η διέλευση μέσω Αιγαίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading