ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΕΛΛΑΔΑ

Ένας επαναστατημένος ανθρωπάκος – 2

enas-epanastatimenos-anthropakos-2

(Ένας επαναστατημένος ανθρωπάκος – Εδώ το 1ο Μέρος)

– “Συμπάσχω κ. Κλαυσίγελε. Γι’ αυτό δεν βγαίνω από το σπίτι μου παρά μόνο για τα καθημερινά αναγκαία. Συμπάσχω με αυτούς που βρίσκονται στις φυλακές γιατί πολέμησαν. Ούτε σε καφετέριες πάω, ούτε σε μπαρ, ούτε σε κλαμπάκια, ούτε σε σινεμάδες. Και όσοι το κάνουν, επί της ουσίας συντηρούν έναν υπαινιγμό κανονικότητας εδώ που δεν υπάρχει καμία άλλη κανονικότητα πέρα από εκείνη της φρίκης και της υποδούλωσης.
Μίλα κ. Κλαυσίγελε, μίλα γιατί εγώ δεν παριστάνω εδώ τον τρελό χαζούλη wannabe ήρωα μέσα σε μια πόλη γεμάτη απαθείς τρελούς, όπως ο Ντε Νίρο στον Ταξιτζή. Ούτε τον Σούπερμαν ή τον Μπάτμαν παριστάνω, γαμώ το Χόλυγουντ μου μέσα! Μίλα!”

– “Θέλεις ένα εντυπωσιακά ουσιαστικό και ουσιαστικά εντυπωσιακό δημοκρατικό σχέδιο.
Θέλεις ένα ιστορικών διαστάσεων κοινωνικοπολιτικό φαινόμενο. Αυτό θέλεις.
Θέλεις να στήσεις διαρκείς λαϊκές συνελεύσεις σε όλη τη χώρα, που θα διεξάγονται σε τεχνολογικά άρτιους χώρους οι οποίοι θα συστεγάζουν δανειστικές βιβλιοθήκες, συνδέσεις ιντερνέτ για άμεση ενημέρωση των πολιτών, πάρκο & εγκαταστάσεις που θα έχουν και πολιτιστική χρήση.
Θέλεις να ενώσεις τις διαρκείς λαϊκές συνελεύσεις με ένα σύστημα πανεθνικών και τοπικών δημοψηφισμάτων, με μια κυβέρνηση που θα βγαίνει από την απλή αναλογική, με την πραγματική διανόηση του τόπου. Και από εκεί θα βγει το νέο Σύνταγμα που χρειάζεσαι.
Επειδή η γενικευμένη φτώχεια είναι εχθρός του εκδημοκρατισμού, θέλεις να πολιτικοποιήσεις τις τράπεζες και να φτιάξεις μια τράπεζα που θα χρηματοδοτήσει ένα μέρος της ανάπτυξης. Θα χρειαστείς μια γενικευμένη σεισάχθεια με ταυτόχρονη απόσυρση όλων των έκτακτων φόρων και εξορθολογισμό των κανονικών φόρων που υπάρχουν για να μπορούν να λειτουργούν οι καίριες δομές της πολιτείας.
Μετά θα χρειαστεί να “πυροδοτήσεις” ταυτοχρόνως όλα τα αναπτυξιακά σχέδια προκαλώντας οργασμό δημιουργικότητας, καλώντας παράλληλα και τους εκατοντάδες χιλιάδες νέους που μετανάστευσαν, να επιστρέψουν.

Θέλεις να προκαλέσεις δημιουργικό χάος σε όλη την επικράτεια της χώρας ώστε, με την εσωτερική δημιουργική μετανάστευση που θα προκαλέσεις, θα μειώσεις τον πληθυσμό στην Αττική κατά ένα με ενάμισι εκατομμύριο, πράξη που θα σου επιτρέψει να ξεκινήσεις να γκρεμίζεις συντεταγμένα τα κακάσχημα και ενεργοβόρα κτίρια και τις διάφορες σκοτεινές και άθλιες συνοικίες και έτσι θα φτιάξεις την ευκαιρία που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις να χτίζεις μια οικολογική πρωτεύουσα η οποία όμως, θα είναι ισάξια με τις υπέροχες πόλεις όλης της χώρας που θα ξεκινήσουν ν’ αναγεννιούνται ταυτόχρονα.

Χρειάζεσαι διαρκή κίνηση χρήματος, επιστημονική καινοτομία και κανενός είδους καταναγκασμό προς τον οποιονδήποτε. Και θα χρειαστεί να καταργήσεις το σημερινό καθεστώς στα Μ. Μ. Ε., εξασφαλίζοντας αντικειμενικότητα και αμεροληψία. Και πρόσεξε πιο είναι το αστείο σε όλη αυτή την ιστορία ανθρωπάκο μου”

– “Ποίο είναι;”

– “Ότι αυτά, αλλά και όλα τα άλλα που θα σου προτείνω, καθώς και όλα τα άλλα που θα προτείνουν άλλοι, είναι μονόδρομος. Τι λες; Είσαι για επανάσταση;

– “Μα δεν τα είπα όλα!”, μουρμούρισε ο επαναστατημένος ανθρωπάκος και στο πρόσωπο του άστραψε ξανά ο κ. Κλαυσίγελος.

– “Τι λες για όλα αυτά επαναστατημένε ανθρωπάκο μου; Να σου προτείνω και μερικά ακόμα ή σε έπεισαν πως δεν αξίζει ο κόπος; Ιδού:
Θέλεις να καταργήσεις τις γιγαντιαίες ξενοδοχειακές μονάδες και τα σουπερμάρκετ.
Θέλεις να εξασφαλίσεις πλήρη εργασιακά δικαιώματα στους πάντες,
Θέλεις να γεμίσεις τη χώρα με ηλεκτρικά και ηλιακά οχήματα, θέλεις να φτιάξεις ειδικές δυνάμεις τεχνιτών, να κάνεις επίθεση φιλίας, πρότασης συνεργασίας και παραδείγματος-για αρχή-στις χώρες της Βαλκανικής, της νότιας Ευρώπης και της Μεσογείου και θα χρειαστεί να καταργήσεις το πιο άχρηστο πράγμα στον κόσμο, το χρηματιστήριο δηλαδή.
Και κάνε μετά από δέκα χρόνια παιχνιδιάρικο δημοψήφισμα για το ποία είναι η πιο όμορφη πόλη της χώρας, έτσι, για να κάνεις ένα χιουμοριστικό διαλειμματάκι με λίγη παιχνιδιάρικη ίντριγκα!
Για πες μου; Τι λες;
Φτιάξε ολόκληρες γενιές ενημερωμένων πολιτών με συναίσθηση του κοινού καλού, επανοηματοδότησε την πολιτική, φτιάξε κοινότητα ελεύθερων ανθρώπων. 
Τι λες;
Αλλά θα σου πω και άλλα. Εμείς οι άνθρωποι είμαστε δραματικά όντα ανθρωπάκο μου. Διαβάζεις την ιστορία ενός ανθρώπου που τον έστειλαν να πολεμήσει και βγήκε ζωντανός μέσα από μια κόλαση φωτιάς και βίας και μετά διαβάζεις στα νέα πως κάποιον τον τσίμπησε λέει μια μέλισσα και πέθανε. Ήταν αλλεργικός και δεν το ήξερε…”

– “Άρα κ. Κλαυσίγελε;”

– “Άρα, το ζήτημα είναι το πώς θα ζήσεις. Και τι μας προτείνω άραγε έ; Όχι πολλά… απλώς μας προτείνω να συμμετάσχουμε σε ένα από τα εντυπωσιακότερα κοινωνικοπολιτικά γεγονότα όλων των εποχών!
Ανέτρεψε όλα τα λάθη σου! Εξέπληξε όλους τους άλλους ανθρώπους και τον εαυτό σου! Δεν θα υπάρχουν αρχηγοί και πιόνια σε αυτή την ιστορία. 
Δεν θα υπάρχουν σκοτεινές διαβουλεύσεις και προδοσίες στα παρασκήνια. Όλα στο φως! Όλες οι αποφάσεις στο φως και να δω εγώ μετά ποίος κουτοπόνηρος θα διανοηθεί να προσπαθήσει να περάσει κάποιο ύπουλο νομοσχέδιο υπέρ συμφερόντων όταν η κοινότητα θα καραδοκεί με το δάκτυλο στην ψήφο.
Θέλω να δω σε αυτό το νέο σύστημα, ποίος δήμαρχος θα σκεφτεί να μοιράσει τα κονδύλια της κοινότητας σε άρπαγες εγωπαθείς επιχειρηματίες για να παριστάνουν αυτοί μετά τους καμπόσους με τα λεφτά των άλλων. Και βγάλε την γλώσσα σε όλους αυτούς του μισάνθρωπους που έχουν επενδύσει την καλοπέραση τους στη δική σου καταστροφή και πες τους, αγγλιστί μάλιστα για να το καταλάβουν καλύτερα… all bets are off παλιομαλακισμένα.Όλα τα στοιχήματα ακυρώνονται γαμιόλες, το παιχνίδι σας καταργήθηκε και τραβάτε τώρα στο διάολο γιατί σας περιμένει με αγωνία.

– “Κ. Κλαυσίγελε… με εκπλήσσεις !!!
Να κ. Κλαυσίγελε, θα πω και ‘γω το πολιτικοφιλοσόφημα μου: η πιο εύστοχη αντισυνωμοσία είναι πάντα η επανάσταση. Και γιατί; Γιατί στις ανθρώπινες κοινωνίες, από πάντα, μια ομάδα φανατικών εξουσιαστών συνωμοτεί εναντίον των άλλων ανθρώπων για να τους υποδουλώσει. Άρα, όπως σου είπα κ. Κλαυσίγελε, πάντα, η πιο εύστοχη και επίκαιρη αντισυνωμοσία, είναι η επανάσταση

Σωτήρης Ανέστης, συνεχίζεται

Πηγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Discover more from Gargalianoi Online News

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading