Gargalianoi.com

ΚΚΕ: Να έρθει στη Βουλή η συμφωνία – ΝΔ: Θα την ψηφίσουμε

vouli_17Συζήτηση και ψήφιση στην Βουλή, της νέας συμφωνίας που υπέγραψε η Ελλάδα με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ ζητά το ΚΚΕ. «Θα ψηφίσουμε» την παράταση λέει η Νέα Δημοκρατία ζητώντας να διευκρινιστεί πότε θα έρθει προς ψήφιση.

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οφείλει να φέρει άμεσα για συζήτηση και ψήφιση στην Βουλή, τη νέα συμφωνία που υπέγραψε με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το  ΔΝΤ και ο κάθε βουλευτής να αναλάβει τις ευθύνες του με ονομαστική ψηφοφορία» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Όπως υποστηρίζει, η συμφωνία αυτή αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά επέκταση του μνημονίου και των δεσμεύσεων που προέβλεπε, συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: αυστηρή επιτήρηση, αξιολόγηση από την τρόικα, που τώρα ονομάζονται ‘τρεις θεσμοί’, διατήρηση και επέκταση των αντεργατικών και αντιλαϊκών κατευθύνσεων και μέτρων.

«Η θέληση του λαού μας για απαλλαγή από την πολιτική που εφαρμόζεται με τα μνημόνια, μπορεί να βρει ουσιαστικό περιεχόμενο με την πραγματική κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων, την ανάκτηση των απωλειών και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, τονίζει πως «η πρόταση νόμου που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων κλπ. είναι συμβολή στην οργάνωση της πάλης του λαού μας σ’ αυτήν την κατεύθυνση».

 

«Θα φανεί πως μιλάμε για τετράμηνη επέκταση της υφιστάμενης δανειακής σύμβασης»

«Η παράταση, την οποία η κυβέρνηση ζήτησε, θα ψηφιστεί και από τη Νέα Δημοκρατία, απομένει όμως να διευκρινιστεί πότε θα έρθει προς ψήφιση» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά» συμπληρώνοντας πως επειδή «η προθεσμία λήγει στις 28 Φεβρουαρίου» πρέπει «μέχρι το Σάββατο, είτε να επικυρωθεί στη Βουλή, είτε ως Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, διότι την 1η Μαρτίου η χώρα δεν μπορεί να μείνει ακάλυπτη».

«Στη συζήτηση θα φανεί πως μιλάμε για τετράμηνη επέκταση της υφιστάμενης δανειακής σύμβασης. Αν ανατρέξετε στο “καταραμένο μνημόνιο” θα διαπιστώσετε ότι ένα μεγάλο κομμάτι του e-mail Βαρουφάκη είναι copy-paste, δηλαδή μεταρρυθμίσεις οι οποίες υπήρχαν και τις οποίες υλοποιούσαμε- και καλώς η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υλοποιεί» υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης. Αναγνώρισε, ωστόσο, ότι «ο στόχος της μείωσης του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά αποτυπώνεται μόνο με γενικό τρόπο».

«Πρέπει, όμως, να επισημάνουμε μια σημαντική εκτροπή στον προϋπολογισμό, ήδη από τον πρώτο μήνα, η οποία θα καταστήσει την επίτευξη αυτού του στόχου εξαιρετικά δύσκολη για την κυβέρνηση» πρόσθεσε, ενώ προειδοποίησε πως «ήδη τον Μάρτιο θα υπάρξουν σημαντικές χρηματοδοτικές ανάγκες, τις οποίες η κυβέρνηση δεν μας έχει εξηγήσει πώς θα καλύψει…».

Εκτίμησε, τέλος ότι «… ένα τρίτο μνημόνιο είναι προ των πυλών, και αυτό δεν είναι καλό για τη χώρα. Αντίθετα αυτό που είναι θετικό είναι ότι πλέον υπάρχει μια συμφωνία σε μεταρρυθμίσεις κοινής λογικής και αφήνουμε πίσω μας αυτό τον ψεύτικο διχασμό μνημονίου- αντιμνημονίου».

 

ΠΑΣΟΚ: «Το ποτήρι της αλήθειας είναι πικρό» 

Η απεγνωσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει το παραμύθι του διαχωρισμού της «δανειακής σύμβασης» από το «πρόγραμμα» την οδηγεί δυστυχώς σε θεσμική διολίσθηση που εκθέτει τη χώρα διεθνώς σημειώνει μεταξύ άλλων το ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα καλεί την κυβέρνηση να φέρει την «τροποποίηση – παράταση» της δανειακής σύμβασης η οποία «παραπέμπει ρητά στο μνημόνιο και τις αναθεωρήσεις του και συνιστά αυτό καθεαυτό το πρόγραμμα, στη Βουλή». Την καλεί «να μην οδηγήσει τον Υπουργό Οικονομικών, τον Διοικητή της ΤτΕ και την διοίκηση του ΤΧΣ σε παραβίαση του Συντάγματος και της ισχύουσας νομοθεσίας».
Και καταλήγει: «Το ποτήρι της αλήθειας είναι πικρό και θα το πιούνε μέχρι τον πάτο αυτοί που πούλησαν προεκλογικά φίλτρα ψευδαισθήσεων».

 Πηγή

Τελευταία Άρθρα

Αρχείο

Τι παιζει τώρα στη TV