Gargalianoi.com

ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΑΝΕ “ΓΙΑ …ΨΥΛΛΟΥ ΠΗΔΗΜΑ” ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ. ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΠΡΙΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ… ΣΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΚΑΙΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.

Screen Shot 2013-07-25 at 1.05.08 PM
file://localhost/Users/fotios/Downloads/Η%20ΦΩΝΗ%20ΤΟΥ%20ΠΟΛΙΤΗ%20%232%202-2.pdf

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΑΝΆΓΙΝΕ (μετά από 4 χρόνια) ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ (ΑΝ)ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ.

ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ.

Οι πραγματικοί υπεύθυνοι της παράνομης χωματερής των Γαργαλιάνων την έκαναν με …απαλά πηδηματάκια πριν 3 χρόνια.

Άπειρες δημόσιες καταγγελίες είχαν γίνει για το κάψιμο των σκουπιδιών και οι τότε (αν)υπεύθυνοι σφύριζαν αδιάφορα για τον κίνδυνο στη δημόσια υγεία από το εγκληματικό κάψιμο των σκουπιδιών.

Ολόκληρο περιοδικό είχαμε βγάλει και είχαμε μοιράσει δωρεάν σε ΟΛΑ τα σπίτια των Γαργαλιάνων για να αφυπνιστεί ο κόσμος και να αντιδράσει στην ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ πράξη του καψίματος των σκουπιδιών από την Δημοτική Αρχή.

file://localhost/Users/fotios/Downloads/Η%20ΦΩΝΗ%20ΤΟΥ%20ΠΟΛΙΤΗ%20%232%202-2.pdf

Ολόκληρο το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων δεν έκανε το παραμικρό για να σταματήσει το “έγκλημα” κατά της δημόσιας υγείας.

ΟΛΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΚΟΥΦΟ κι ας έζευε ολόκληρη η πόλη μας…

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΡΕΑΣ εκτός του “Περιβαλλοντικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων” δεν έδειξε την παραμικρή ευαισθησία για ένα τόσο σοβαρό θέμα για την δημόσια υγεία του τόπου μας. Δεν ήθελαν βλέπεις να στενοχωρήσουν τον δημαρχίσκο μπας και χάσουν κανά πεντακοσάρικο από αυτά που μοίραζε (επιλεκτικά) στους συλλόγους η τότε δημοτική αρχή.

Τελειώνω με ένα ανέκδοτο που δυστυχώς είναι γεγονός αληθινό και ειπώθηκε δημόσια από έναν ανεγκέφαλο αντι-δημαρχίσκο. “Η λύση του προβλήματος των σκουπιδιών στους Γαργαλιάνους είναι η υπογειοποίηση τους”!!! Μιλάμε για μεγάλα μυαλά που χάνονται στο χωριό μας… Τους άξιζε τουλάχιστον ένα υπουργείο δίπλα στον Άδωνι Γεωργιάδη!

Φυσικά και ο κ. Γιάννης Κατσούλας δεν είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για το κάψιμο των σκουπιδιών. Απλά “ήταν στο λάθος μέρος την λάθος ώρα”.

Υπάρχουν αποδείξεις για τους αρχικούς υπεύθυνους, αυτούς που είχαν την δυνατότητα να έχουν λύσει το πρόβλημα των απορριμμάτων πριν 10 χρόνια αλλά δυστυχώς δεν έκαναν τίποτα, λόγω αδιαφορίας για τη δημόσια υγεία ή λόγω ανικανότητας των ή και τα δυο μαζί. Αλλά υπάρχουν και οι νόμοι που απαλλάσσουν τους αιρετούς για οτιδήποτε κάνουν εκτός και αποδειχτεί …δόλος.

Κάποιος τέτοιος τροφοδοτούσε για χρόνια τους πολίτες του δήμου του με νερό που βάσει των ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ αναλύσεων ήταν, ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ τους περισσότερους μήνες του χρόνου, ., και του ασκήθηκε ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ “για παροχή ακατάλληλου ή επικίνδυνου για την δημόσια υγεία νερού στους δημότες, κατ´ εξακολούθηση”.

Ο κ. Εισαγγελέας ακολουθώντας το γράμμα του Νόμου είπε: “Δεν προέκυψε ενσυνείδητος δόλος και με βάση το νόμο 4043/2012, άρθρο 4, παράγραφος 2, παύει η δίωξη”.

Για όσους δεν ξέρετε καλά τους νόμους δείτε τι λέει:

Άρθρο 4 Παραγραφή και παύση ποινικής δίωξης

1. Παραγράφεται το αξιόποινο και παύει η δίωξη των ακόλουθων αξιόποινων πράξεων, που έχουν τελεσθεί μέχρι 31.12.2011: α) των πταισμάτων και β) των πλημμελημάτων, κατά των οποίων ο νόμος απειλεί ποινή φυλάκισης μέχρι ένα έτος ή χρηματική ποινή ή και τις δύο ποινές. Στην περίπτωση των πλημμελημάτων, εάν ο υπαίτιος υποπέσει μέσα σε ένα έτος από τη δημοσίευση του νόμου σε νέα από δόλο αξιόποινη πράξη κακουργήματος ή πλημμελήματος και καταδικαστεί αμετάκλητα οποτεδήποτε σε ποινή στερητική της ελευθερίας ανώτερη των έξι μηνών, συνεχίζεται η κατ’ αυτού παυθείσα ποινική δίωξη και δεν υπολογίζεται στο χρόνο παραγραφής του αξιόποινου της πρώτης πράξης ο διανυθείς χρόνος από την παύση της δίωξης μέχρι την αμετάκλητη καταδίκη για τη νέα πράξη.

  1. Οι δικογραφίες που αφορούν αξιόποινες πράξεις της προηγούμενης παραγράφου, τίθενται στο αρχείο με πράξη του αρμόδιου εισαγγελέα ή δημόσιου κατηγόρου. Για την τύχη των πειστηρίων αποφαίνονται με αιτιολογημένη διάταξη, επί πλημμελημάτων ο αρμόδιος εισαγγελέας και επί πταισμάτων ο αρμόδιος πταισματοδίκης.

Τέλος η κ. Πρόεδρος του Δικαστηρίου είπε:

 “Αθώος. Ο κατηγορούμενος έπραττε επιμελώς. Δεν προέκυψε αναμφιβόλως η επικινδυνότητα του νερού. Παρ´όλα αυτά, τα συγχαρητήριά μου στον μηνυτή, γιατί η επιδιόρθωση της κατάστασης είναι συνέπεια της επιμονής του”. 

Αρχείο

Τι παιζει τώρα στη TV