Gargalianoi.com

Στον Ισίδωρο Κούβελο ανήκει το έμβασμα του 1 εκατομμυρίου

Ο Ισίδωρος Κούβελος, σύζυγος της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη, είναι τελικά ο συγγενής βουλευτή που έβγαλε το ένα εκατομμύριο ευρώ εκτός Ελλάδας τον περαασμένο Μάρτιο.

Στην πρώτη της αντίδραση, η κυρία Μπακογιάννη ανέφερε προς τους δημοσιογράφους ότι ενημερώθηκε μόλις πριν από λίγο ότι το πρόσωπο που φωτογραφιζόταν ως ο «δράστης» του εμβάσματος είναι ο σύζυγός της.

Εξήγησε ότι το ποσόν αφορά ρευστοποίηση μετοχών που κατείχε ο σύζυγός της στις ΗΠΑ και το οποίο χρησιμοποιήθηκε, στη συνέχεια, για την αγορά πλοίου στο Λονδίνο.

Στις διευκρινίσεις της προς τους δημοσιογράφους, η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε πως η διαδικασία αυτή είναι συνηθισμένη, καθώς οι συναλλαγές της χρηματιστηριακής εταιρείας που χειρίζεται την αγοραπωλησία των ναυτιλιακών μετοχών του κ. Κούβελου, καταγράφονται στην Τράπεζα της Ελλάδος.

«Η δραστηριότητα του άνδρα μου, είναι καταγεγραμμένη στο “πόθεν έσχες” του από την ημέρα που τον παντρεύτηκα μέχρι σήμερα», δήλωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

«Πρόκειται για αδιανόητη προσπάθεια: Σήμερα σπιλώνεται ένας ολόκληρος κόσμος. Κάποιοι έχουν σκοπό να κρύψουν αυτούς που έβγαλαν όντως τα λεφτά τους στην Ελβετία», παρατήρησε η κ. Μπακογιάννη, αφήνοντας και αιχμές περί ενδεχόμενης προσπάθειας σπίλωσης του κομματικού της φορέα, καθώς «από την ώρα που ξεκινήσαμε, ενοχλήσαμε πολλούς», όπως είπε.

Λίγο αργότερα, η κυρία Μπακογιάννη ανέβηκε στο βήμα της Βουλής προκειμένου να τοποθετηθεί για το ίδιο θέμα, αφήνοντας αιχμές τόσο προς τον πρόεδρο της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τον οποίο κάλεσε να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή, όσο και προς το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ.

«Έχω δημοσιοποιήσει κάθε ευρώ και δραχμή και δεν επιτρέπω σε κανένα να σπιλώνει το ήθος και την πολιτική μου σταδιοδρομία», ανέφερε η κα Μπακογιάννη, που επέλεξε να ανέβει στο βήμα της Βουλής για να απαντήσει στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.

«Πριν από τρεις μέρες, από αυτό το βήμα, ζήτησα ως αρχηγός κόμματος, να δημοσιοποιηθεί το όνομα του βουλευτή, που, κατά δήλωση του κ. Νικολούδη, πήρε ένα εκατομμύριο ευρώ και τα έβγαλε εκτός Ελλάδος. Ομολογώ ένιωθα οργή και περιέργεια, να μάθω ποιος βουλευτής είχε ένα εκατομμύριο και το έστειλε στο εξωτερικό. Πριν από δύο ώρες, έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου Βαγγέλη Αργύρη και μου είπε ότι υπήρχε έμβασμα ενός εκατομμύριου, του συζύγου μου, προς το εξωτερικό», ανέφερε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Στο σημείο αυτό, η κα Μπακογιάννη ανέφερε ότι αμέσως επικοινώνησε με τον σύζυγό της, ο οποίος της εξήγησε ότι μέσα από την επιχειρηματική του δραστηριότητα με ναυτιλιακά θέματα, είχε επενδυμένες μετοχές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ρευστοποίησε ένα εκατομμύριο ευρώ σε ελληνική τράπεζα στις 3 Μαρτίου, για την αγορά ενός πλοίου.

«Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι η πενθήμερη συζήτηση αφορούσε επιχειρηματική δραστηριότητα του συζύγου μου και ότι αυτό θα μπορούσε να είναι μεμπτό, επειδή συνέχισε να δραστηριοποιείται επενδύοντας στην ελληνική ναυτιλία», επεσήμανε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε:

«Ζητώ από τη Βουλή να καλέσει τον κ. Νικολούδη και να πει ποιος του κατήγγειλε ότι υπάρχει τέτοιου είδους ύποπτη συναλλαγή για βουλευτή. Η δουλειά του κ. Νικολούδη είναι να ψάχνει για το βρώμικο χρήμα. Να έρθει, λοιπόν, στη Βουλή και να εξηγήσει, γιατί άφησε να εννοηθεί ότι κάποιος πολιτικός το έκανε, όταν αυτό είναι μια επιχειρηματική δραστηριότητα».

«Έχω δημοσιοποιήσει το κάθε ευρώ και την κάθε δραχμή. Δεν επιτρέπω σε κανένα να σπιλώνει και το ήθος μου και την πολιτική μου σταδιοδρομία. Οφείλει η κυβέρνηση να εξηγήσει πως επί πέντε μέρες ενώ γνώριζε όλα αυτά, δεν βγήκε να το κάνει επίσημα. Εγώ το έκανα αμέσως μόλις το έμαθα, γιατί δεν θέλω να αιωρούνται τέτοιου είδους ζητήματα. Πώς είναι δυνατό ο κ. Νικολούδης να λέει όλα αυτά για βουλευτή, ενώ πρόκειται για επιχειρηματική δραστηριότητα», υπογράμμισε η κ. Μπακογιάννη. Και συνέχισε:

«Αν είναι νόμιμο και ηθικό; Για μένα είναι και νόμιμο και ηθικό να προχωρήσει η ελληνική επιχειρηματικότητα. Είναι ηθικό να παντρεύεται έναν Έλληνα επιχειρηματία, μια πολιτικός».

«Ζητώ από τον πρόεδρο της Βουλής πλήρη ξεκαθάριση του θέματος. Οι δηλώσεις της κυβέρνησης είναι ανοικτές σε κάθε μορφή μορφής παρερμνηνείας. Έχω αρκετά στοχοποιηθεί στη ζωή μου και δεν επιτρέπω να στοχοποιηθώ από τα δύο μεγάλα κόμματα, τα οποία έθιξα όταν έφερα στο φως τα κομματικά τους ταμεία», κατέληξε η κ. Μπακογιάννη.

Πηγή

Αρχείο

Τι παιζει τώρα στη TV