Gargalianoi.com

Οι τρεις υποψήφιοι μιλούν για το Δήμο Τριφυλίας

sotiropoulos-kollias.jpg

imgres.jpg

Για την πρώτη προτεραιότητα που θέτουν στο Δήμο Τριφυλίας μας μιλούν οι υποψήφιοι δήμαρχοι, εφόσον ο λαός της περιοχής τούς επιλέξει. Από ό,τι φαίνεται με δεδομένο ότι πρόκειται για ένα νέο δήμο αλλά και αυτοδιοικητικό εγχείρημα, αυτό που έχουν σαν πρώτο στόχο είναι η οργάνωσή του, η ομαλή λειτουργία του με ηρεμία και συνεργασία, αλλά και η αναπτυξιακή του προοπτική.

Καταρχάς ο Κώστας Κόλλιας, επικεφαλής του συνδυασμού Τριφυλία -Ισόρροπη Ανάπτυξη, επισήμανε:
Η πρώτη προτεραιότητα στον καλλικρατικό Δήμο Τριφυλίας έχοντας μάλιστα λάβει υπόψη και τις διαδικασίες που προηγήθηκαν για την συγκρότησή του, είναι να αποκαταστήσουμε την ηρεμία, την επικοινωνία, τη συνεννόηση, τον διάλογο και την συμπόρευση μεταξύ όλων των συνιστωσών του νέου δήμου. Διότι αν δεν επιτευχθεί αυτό, οποιαδήποτε παραπέρα προσπάθεια δεν θα μπορέσει να ευοδωθεί, αν παραμένουμε εγκλωβισμένοι στην διαμάχη των πόλεων με τοπικιστικά ανεδαφικά χαρακτηριστικά.
Επί της ουσίας το ζητούμενο για την Τριφυλία παραμένει η ανάπτυξη. Θα ενεργοποιήσουμε το σύνολο των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα στοιχεία που μπορούν να μεγιστοποιήσουν το όφελος στην κατεύθυνση της ανάπτυξης για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών. Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, τις συνέπειες της προχειρότητας ή της ανεδαφικό-τητας ή της μη πλήρους μελέτης του ζητήματος “Καλλικράτης” τις βιώνουμε αυτές τις μέρες με την επιχειρούμενη κατάργηση της Γεωργικής Υπηρεσίας Τριφυλίας. Ας το έχουν στο νου τους όσοι υπήρξαν άκριτοι υποστηρικτές της καλλικρατικής διαδικασίας και όσοι παραμένουν ακόμα άκριτοι υποστηρικτές -και τώρα ενδεχομένως χύνουν κροκοδείλια δάκρυα- ότι δεν είναι δυνατόν από την μια μεριά να προβλέπει ο νόμος την αποκέντρωση του κράτους σε επίπεδο δήμων και από την άλλη οι νέοι δήμοι να αποψιλώνονται από εκείνες τις βασικές λειτουργίες που προσιδιάζουν στο χαρακτήρα τους.
Επίσης έχω δεσμευτεί, επειδή ξέρουμε ότι ο Καλλικράτης αναπτύσσεται κάτω από την σκιά του μνημονίου, σε συνεννόηση με τα σε συνεννόηση με τα μέλη του συνδυασμού μας και σε ανοιχτό διάλογο με τους δημάρχους και τους κοινωνικούς φορείς, να προσδιορίσουμε συγκεκριμένες προτεραιότητες. Ενα πρώτο θέμα που έχει αναδείξει και η Ελευθερία είναι οι δρόμοι-λαιμητόμοι. Είναι ένα σημαντικό ζήτημα καθώς αν δεν υπάρχει επαρκές και κατάλληλο οδικό δίκτυο η ανάπτυξη θα καρκινοβατεί, με δεδομένο μάλιστα ότι αναπτύσσεται με πολύ γοργούς ρυθμούς και η ΠΟΤΑ.
Ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος που ηγείται της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας Δήμου Τριφυλίας, σημείωσε:
Η προτεραιότητα στο νέο Δήμο Τριφυλίας καταρχάς θα είναι η
οργάνωσή του, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει. Και βέβαια αυ-
τόματα θα πρέπει να καταγράψουμε όλες τις τρέχουσες ανάγκες των καποδιστριακών δημων,τι υπάρχει σε εκκρεμότητα καιεξέλιξη, ώστε να κλείσουν. Από εκεί και πέρα αμέσως θα μπουν σε προτεραιότητα όσα θα αναφέρονται στο προεκλογικό μας πρόγραμμα.
Σίγουρα, όπως είπα, σε προτεραιότητα είναι η οργάνωση, οι
υπηρεσίες – οι οποίες θα πρέπει αμέσως να ξεκινήσουν να συνερ-
γάζονται και να δουλεύουν για να μπορούν να αποδώσουν και προωθήσουν το έργο του δήμου. Επίσης θα δούμε τα τρέχοντα έργα
των δήμων που είναι εξίσου σημαντικό για να δούμε πού βρισκόμαστε. Σοβαρό θέμα είναι και η καταγραφή όλων των οικονομικών στοιχείων των δήμων. Αυτό θα είναι και το ουσιαστικό εργαλείο για να ξεκινήσουμε, να ξέρουμε πού βρισκόμαστε, πού βρίσκεται ο κάθε δήμος, γιατί ξέρουμε ότι δεν είναι όλοι οι δήμοι στην ίδια οικονομική κατάσταση. Πρέπει να γίνει μια καταγραφή, να δούμε τι έχουμε στο ταμείο μας, τι κάνει να δίνουμε, τι να παίρνουμε, για να αρχίσουμε να προγραμματίζουμε τα καινούργια – τα οποία βέβαια θα τα δείτε στο πρόγραμμά μας.
Τέλος, ο Σαράντος Κουκούμης, υποψήφιος δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, τόνισε:
Είμαστε αντίθετοι στον “Καλλικράτη” γιατί είναι τα τοπικά όργανα της κεντρικής εξουσίας που θα κληθούν να υλοποιήσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, όπως αναφέρονται στο μνημόνιο και το πρόγραμμα σταθερότητας, και που στόχο έχουν να συρρικνώσουν περαιτέρω υπηρεσίες και τομείς που ως τώρα είχαν δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα. Αυτό θα σημάνει υποβάθμιση ή κατάργηση υπηρεσιών, απολύσεις με κατάργηση προσωπικού, δυσβάσταχτες φορολογίες
για τα λαϊκά στρώματα και όλους τους εργαζόμενους. Οι πολιτικές που θα προσπαθήσουν να επιβάλουν κυρίως στον Καλλικράτη είναι ο περιορισμός του δημόσιου τομέα για να βρει χώρο δράσης και κυοφορίας το ιδιωτικό και μεγάλο κεφάλαιο. Μια πρώτη γεύση πήραν οι αγρότες της περιοχής με την κατάργηση της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας όπως προβλέπεται από το Π.Δ. Εμείς θα αντιταχθούμε σθεναρά σε όλα αυτά τα μέτρα που πλήττουν όλους τους εργαζόμενους της περιοχής μας, και αυτές είναι οι προτεραιότητές μας: να μην περάσουν αυτά τα μέτρα. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της περιοχής μας να μας δώσουν ψήφο δύναμης στο νέο δήμο, για να μπορούμε να αντικρούσουμε την εφαρμογή αυτών των μέτρων.

Ρεπορτάζ Κώστας Μπούρας

Τελευταία Άρθρα

Αρχείο

Τι παιζει τώρα στη TV